Intiem worden als je single bent

Huidhonger. Het is een ding. Intimiteit is een van je eerste levensbehoeftes. Maar hoe en met wie kun je intimiteit delen, als je geen partner hebt? Ik ga het je vertellen: het begint allemaal in je eigen gedachtenwereld. En daar kun jij keuzes in maken. Zodat je jezelf vrij maakt om alle intimiteit te ervaren die je verlangt. 

Zo. Ik ben net terug van een fenomenaal tantra retreat. Vier dagen lang heb ik me bezig gehouden met de vragen die op dit moment bij mij spelen: wat betekent intimiteit voor mij?

Dit is waarvan ik overtuigd ben: verliefdheid is prachtig. Hoe zorg ik ervoor dat ik mezelf daar niet helemaal in verlies als ik echt intiem word met een man? Kan een erotisch geladen wezen als ik ook gewoon intiem zijn met wie en hoe ik maar wil en me daar helemaal op mijn gemak bij voelen? Zonder schaamte en met mijn eigen plezier voorop. 

Het antwoord weet ik inmiddels: ja! Ja, dat kan. Godzijdank!!!

Ik ben het zelluf

Hoe? Dat ben ik nu op allerlei heerlijke manieren aan het ondervinden, dankzij een keur aan fijne mannen die er op mijn pad komen. Niet alleen van hen, maar ook van de tantrische filosofie mag ik leren dat mijn eigen lichaam de bron is van intimiteit. Die is oneindig en ik mag er altijd uit drinken. Ik ben het zelluf! 

Ook al is er nog verdriet over mijn gebroken hart, ik ervaar single zijn toch ook wel als een bijzonder mooie levensfase. Vol genot, extase, avontuur, awkwardness, vrijheid om te experimenteren en intimiteit in eindeloos verschillende vormen. Yay me!

Intiem worden? Denk in overvloed 

Hoe ervaar jij intimiteit als je single bent? Grote kans dat het antwoord ‘niet’ is. En misschien ben je er inmiddels wel aan gewend. 

En dat is zo jammer. Want intimiteit is je geboorterecht. Het is zelfs het allereerste wat je meemaakt zodra je wordt geboren: intimiteit door huid op huid contact met de moeder. En ook al zijn we geen kleine babies meer, intimiteit is nog steeds net zo belangrijk in ons leven. Een eerste levensbehoefte. 

Het grootste misverstand over het niet hebben van intimiteit

Wil jij het grote en meestvoorkomende misverstand weten over intimiteit?

MISVERSTAND : Als jij niet (genoeg) intimiteit ervaart in je leven, komt dat doordat niemand intiem met je wil zijn. 

Mispoes! 

Het lijkt een voldongen feit, maar in werkelijkheid is het je eigen pijnlijke overtuiging die je al je hele leven onbewust met je meedraagt, namelijk: “Nogal wiedes dat ik nooit intiem ben met vrouwen. Niemand wil intiem met mij zijn.”

En het is deze “logische” overtuiging die ervoor zorgt… dat uiteindelijk niemand intiem met je is! Want je denkt in schaarste. Er is niet genoeg voor mij. Want ik ben niet genoeg: ik ben het niet waard.

Wil je onbeperkt intimiteit in je leven ervaren? Beter begin je in termen van overvloed te denken. En dat is makkelijker dan je denkt. Maar net zoals met alle belachelijk simpele oplossingen voor pijnlijke problemen: Je gaat het pas zien als je het doorhebt 😉

Intimiteit zoals in je stoutste dromen…

Dit is waarom ik overvloedig intimiteit in mijn leven ervaar. Ik begin tegenwoordig steeds meer te geloven dat ik alle intimiteit meer dan waard ben (ha!). Ja, ook zoals ik het in mijn stoutste dromen fantaseer (damn!). Ja, ook met precies die ene belachelijk hotte persoon die ik al een tijdje vanaf een afstandje bewonder (shiiiiiiiiiit!). En ja, ook met zoveel mensen als ik zelf wil (maak me gek!).

Het heeft even geduurd, maar sinds ik deze nieuwe overtuiging van overvloed ben gaan opnemen, belichaam ik het ook. Ik straal het uit. Zonder dat schaamte mij nog klein houdt. Sindsdien heb ik als single over intimiteit niet te klagen. En het wordt alleen maar beter. 

 

Wat voel je als je dit leest? Enige weerstand hoop ik. Cynisme. Kritiek. Dat soort dingen.

Mooi, want dat brengt je eigen overtuigingen van schaarste aan het licht.

 

Veel gehoorde overtuigingen van schaarste:

‘Een aantrekkelijke vrouw heeft makkelijk praten, tuurlijk heb je het dan voor het uitkiezen’

‘Ik geloof best dat ik het waard ben, maar het gebeurt gewoon niet’

‘Ik zou niet eens weten hoe een vrouw aangeraakt wil worden, laat staan hoe ik zelf aangeraakt wil worden’

‘Ik heb hier geen ervaring mee’

‘Ja maar hoe zit het dan met ‘me-too’?!’

‘Ik wil niet needy zijn en ook niet creepy en ook niet zo’n ‘foute man’. I’m a good guy!’

 

Hallo lariekoek.

Gefeliciteerd! Dit is stap 1 van jouw transformatie van onaangeraakt naar badend in zeeën van intimiteit. 

 

Workshop ‘Zo word je intiem met haar’

Donderdag 9 november

 

Wil jij de volgende stappen ook gaan zetten en de intimiteit die ik je zo gun echt gaan waarmaken in je single leven? OK dan! 

Wat doe je donderdagavond 9 november? Ik mag hopen mijn online workshop ‘Zo word je intiem met haar’. Deze workshop wordt echt zo ontzettend gaaf, want ik ga mijn beste geheimen met je delen over, tja, intiem worden met een vrouw… Hoe doe je dat eigenlijk? 

 

Dit ga jij leren:

10 belangrijkste valkuilen waarom intiem worden met vrouwen niet lukt

Welke zwaar onderschatte powertool je kunt inzetten om de intimiteit te delen die je wilt (hint: consent)

Hoe je een enthousiaste en authentieke Ja ontvangt op aanraking 

Beter herkennen of zij open staat voor intimiteit

5 oefeningen om je meer ontspannen en zelfverzekerd te voelen in je eigen lichaam

Haar 5 favoriete vormen van intimiteit waar ze nog dagen van ondersteboven is

De 7 best practices van mijn meest succesvolle studenten hoe zij meer intimiteit in hun leven konden verwelkomen

Hoe je in 3 maanden tijd de vrouw van je leven kunt ontmoeten

 

Schrijf je in

Laat me weten of jij meer intimiteit met fijne vrouwen in je leven wenst en schrijf je hier in. Ohja, dat is omdat je lezer bent van dit artikel helemaal gratis: Gratis deelname ‘Zo word je intiem met haar’

Kun je er niet bij zijn op 9 november?

Schrijf je dan toch nog in, want ik stel de replay van de uitzending nog 3 dagen helemaal gratis voor je beschikbaar. 

En deelname is grotendeels anoniem. Jij kunt mij wel zien, maar niemand kan jou zien. 

 

Showing 2 comments
 • Walter
  Beantwoorden

  Bizar hoe een burn-out je ook veel positieve dingen kan brengen. Nadat ik in januari ziek thuis kwam te zitten met een burn-out heb ik een paar maanden later, mijn eerste stappen gezet richting meer intimiteit en (zelf)liefde in mijn leven. Zo kwam ik bij knuffelworkshops uit en ontdek ik met kleine stapjes het pad van tantra en lichaamswerk. Hoewel ik nog steeds (ongewenst) single ben ervaar ik nu wel veel meer liefde en intimiteit in mijn leven dan ooit tevoren, ik ben eindelijk in staat om steeds minder te denken in schaarste en meer in overvloed. Voor mijn gevoel luister ik eindelijk beter naar mijn lichaam en behoeftes. Maar ik heb zeker nog veel te leren. 2023 is het meest leerzame jaar uit mijn leven.

  • Klazien
   Beantwoorden

   Wow wat ben ik blij om dat te lezen, Walter. Klinkt alsof je burn-out echt een wake-up call was. Je leeft NU. Zoiets.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hee. Hoi.

Heb je een vraag? Of wil je me iets anders laten weten? Stuur me dan een klein berichtje en ik zal je zo snel mogelijk beantwoorden.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search