Huidhonger

Jaloers kijk ik naar katten die zich tevreden opkrullen op de schoten van mijn vrienden op Facebook… Ik mis het. De warmte van een zacht lichaam vlakbij dat van mij. Als ik zelfs jaloers ben op katteneigenaren, weet ik wat er aan de hand is met me: ik heb huidhonger.

Wat ik het meeste mis van vóór de crisis is intiem contact. Ik ben een onverbeterlijke knuffelaar. Ik knuffel bijna al mijn vrienden. Jaren geleden heb ik de typisch Nederlandse drie-zoen ingewisseld door een knuffel. Nooit zonder eerst te vragen natuurlijk. Net zoals met alle vormen van intimiteit kun je van te voren niet weten wie er wel of niet open voor staat. Daarom is consent mijn eerste prioriteit en een super eenvoudige communicatievaardigheid om er makkelijk achter te komen. Daarna pas knuffelen.

Het is heel simpel. Je vraagt gewoon: ‘Wil je een knuffel?’. De ander zegt ‘Nee’, of ‘Ehh….’. Dan knuffel ik niet. Even goede vrienden. Zegt de ander enthousiast ja, dan knuffelen we.

 

Ik ben gek op mensen dus ik knuffel

Een knuffel is fantastisch. Het is één van de weinige cadeaus die je kunt geven en krijgen tegelijkertijd. Het heeft allemaal leuke fysiologische, emotionele en sociale voordelen. Het brengt je bloeddruk omlaag en maakt oxytocine aan in je lichaam. Het kalmeert en vervult je met liefde tegelijkertijd. Je voelt je geborgen, gezien en geaccepteerd tot diep in al je cellen. Met een knuffel versterk je ook nog eens de band die je hebt met je knuffelpartner. Er is meer vertrouwen, empathie en gevoelens van verbondenheid. En dat allemaal door 1 knuffel. Je snapt waarom ik al lang van die drie zoenen ben afgestapt.

Maar eigenlijk sta ik helemaal nooit stil bij al die wetenschappelijk aangetoonde voordeeltjes van intimiteit. Ik ben gek op mensen dus ik knuffel. En omdat ik knuffel ben ik gek op mensen.

 

Anderhalve Metermaatschappij

Maar dat is allemaal weg uit mijn leven. De ochtendkrant van vandaag sprak heel onheilspellende berichten van een overgang naar de ‘Anderhalve Metermaatschappij’. Als ik het goed begrijp mogen we elkaar dus nog steeds niet aanraken, zelfs als we ons huis weer uit mogen. En niemand kan zeggen hoe lang dit nog gaat duren.

Ik heb met mijn vriend afgesproken dat ik hem nog maar 1 dag in de week zie, vanwege het reizen. Een knuffel voelt na een week van mensen krampachtig op anderhalve meter afstand houden als een warm bad van liefde.

 

Intimiteit is mijn privilege

Ik besef mij… hoe is het als je geen partner hebt? Helemaal niemand om mee te knuffelen. Je zou niet eens weten hoe dat ook alweer was, intimiteit. In quarantaine verandert er dus op dat gebied helemaal niets… Er was al weinig intimiteit in je leven en dat gaat gewoon nog een poosje door.

Toch is mijn hart deze dagen extra bij degenen die vanuit hun eigen ingeprogrammeerde systemen al weinig intimiteit ervaren. Ik besef me ineens voluit hoe eenzaam dit soms kan voelen, als je er bij stil durft te staan. En hoe groot mijn privilege was dat intimiteit voor mij een automatisme is. Een vanzelfsprekende overvloed in mijn leven. Ik ben niet anders gewend.

 

Intimiteit is jouw aangeboren instinct

Deze is voor alle single mannen met geeuwende huidhonger. Onderdrukt of pijnlijk aanwezig. Voor iedereen die niet kan geloven dat iemand, laat staan leuke vrouwen, hen ooit zouden willen aanraken, corona of niet.
Voor iedereen die gelooft dat je met iedere uitgewisselde intimiteit ‘iets afpakt’ van een vrouw. Voor iedereen die niet kan geloven dat intimiteit onvoorwaardelijk gedeeld kan worden.

Mensen zijn dieren met een ingebouwd instinct tot het maken van intieme connecties. Daar hoef je niet eens over na te denken. Het is gewoon iets wat we van nature al doen. Behalve als iets je in de weg staat, zoals een aangeleerde verbinding van ‘intimiteit’ met ‘gevaar’.

Er is op dit moment ergens een vrouw (of twee, of drie, of honderdduizend), die er naar snakt om jou (ja jou) te mogen aanraken, knuffelen, strelen, vast te houden en nooit meer los te laten. Zij weet het nog niet. Jij weet het nog niet. Maar het is wel zo. En straks is dat allemaal in overvloed voor je aanwezig. Maar alleen als jij het wil. En die keuze is vrij voor jou te maken.

 

Gratis online workshop OP DONDERDAG 9 APRIL
ZO VIND JE EEN VRIENDIN (QUARANTAINE EDITIE)

Ergens is het ontmoedigend om elke keer te moeten horen: straks dan gaat het gebeuren, het leven. Maar wat kun je nu doen? Valt er nu eigenlijk nog wat te daten?

Jazeker! Alle openbare gelegenheden zijn dicht, maar daten gaat door, beste mensen. Hoe goed nieuws is dat.

Een relatie is niet niet in één dagje geregeld. Je weet niet waar te beginnen en vrouwen zien je minder vaak staan dan je zou willen. Zeker in de corona crisis ben je ten einde raad. Liefde? Waar dan?!

Om contact te maken en op te bouwen met de vrouwen die jij leuk vindt, heb je een set goede tools nodig. Ook moet je weten welke veelvoorkomende valkuilen je beter kunt vermijden. Ik ga je tijdens deze workshop de onmisbare basis geven om een fantastische relatie te vinden en te veroveren.

Ohja: geheel datingsite-vrij. Want dat kan gewoon. Ook in quarantaine.

Trouwens: als je meedoet, kun je in deze online workshop direct je vragen aan mij stellen, die ik live voor je zal beantwoorden. Ik zie er naar uit je in de workshop te ontmoeten.

Je gaat leren:
De 3 beste manieren om effectief en met zelfvertrouwen te flirten, gericht op een diepere verbinding;
Hoe je een relatie vindt, zonder het gebruik van datingsites;
Wáár je de ideale vrouwen voor jou vindt, die jou ook zien staan;
5 Kansen op liefde die zich dankzij de crisis opeens aandienen;
De beste tip hoe je belemmerende gedachten uitschakelt die tussen jou en je toekomstige vriendin in staan;
Het geheim hoe je er voor zorgt dat leuke vrouwen jou gaan najagen, in plaats van andersom;
Hoe je in 3 maanden tijd je droompartner kunt vinden, ook al heb je nog nooit eerder een relatie gehad.

Schrijf je hier in:

Kun je er niet bij zijn die avond? Geen probleem. Ik stel de herhaling van de workshop nog drie opeenvolgende dagen beschikbaar. Schrijf je dan wel eerst even in.

Showing 4 comments
 • Dennis
  Beantwoorden

  Hoi Klazien,
  Ik herken je gevoelens. Ikzelf heb geen relatie omdat ik het moeilijk vind mezelf in het “klassieke” relatiepatroon te passen. Maar net als jij heb ik wel een behoefte aan aanraking. Bij mij werd dit ingevuld door dansen in koppel. Tot zelfs de heel intieme soorten zoals Blues dansen. Het heeft me altijd verwonderd hoeveel deugd het kan doen om iemand dichtbij te voelen.
  Ik heb trouwens in die context al veel gehad aan je tips rond consent. Hierdoor ben ik steeds beter geworden in het veiligheid geven aan danspartners (die soms volstrekte vreemden zijn), wat de intimiteit extra bevordert.
  Maar nu is dat dus in één klap allemaal weg. Ik probeer me te focussen op andere fysieke activiteit zoals werken in mijn tuin. Maar niets kan inderdaad een welgemeende knuffel vervangen.

  • Klazien
   Beantwoorden

   Hey Dennis,
   Tof dat je veel gehad hebt aan de tips voor consent. En ik snap precies wat je bedoeld met de intimiteit van blues dansen. Dat heb ik ook gedaan. Het is inderdaad verbluffend hoe intiem het er tijdens een goede bluesdans aan toe kan gaan. Dat vind ik zo mooi. Dat korte moment van gedeelde intimiteit. Onvoorwaardelijk. No strings attached. Gewoon samen genieten van het bijzondere moment en de muziek. Hopelijk mag er snel weer worden gedanst 🙂

   • Dennis
    Beantwoorden

    Als ik je ooit toevallig op een dansvloer ontmoet ga ik toch eerst de pickup handleestruc toepassen, hoor! Om zeker te zijn dat de chemie direct goed zit! 😛

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hee. Hoi.

Heb je een vraag? Of wil je me iets anders laten weten? Stuur me dan een klein berichtje en ik zal je zo snel mogelijk beantwoorden.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search