Hoe zorg je dat zij ‘de klik’ met jou krijgt?

De klik. Ze voelt ‘m of ze voelt ‘m niet. Wat is toch die magische klik waar iedereen het over heeft, en hoe zorg je ervoor dat een vrouw die met jou voelt? Disclaimer: als je dat nadrukkelijk probeert, lukt het je zelden. Maar wat dan wel? 

Dit was ook de vraag van mijn student Nick aan mij. Dit was ons gesprek: 

 

“Ik had een date met die vrouw van de speed date avond. Het was best gezellig en alles, maar achteraf vertelde ze mij dat ze toch ‘de klik’ niet voelde. Dit is nou steeds hetzelfde liedje bij al mijn dates. Wat doe ik verkeerd?”

“Wat was jouw gevoel over haar na de date? Voelde jij wel de klik met haar?”

 

“Niet persé. Het was meer dat ik een soort bevestiging nodig had. Ik wilde niet weer het gevoel hebben dat ik er helemaal alleen voor sta, of dat ik iemand voortijdig kwijtraak…”

“Ah, dus eigenlijk is er geen probleem, want jij voelde de klik zelf ook niet.”

Ik voel de klik niet…

‘…Ik voel de klik niet’… Krijg jij dit net als mijn student Nick ook vaak te horen na jouw dates? Ik kan me voorstellen dat je daar met wat vragen over zit… 

Hoe zorg je ervoor dat zij die klik wel met jou krijgt?

Laat me je een wedervraag stellen die je verder gaat helpen: 

Waarom is het zo belangrijk voor je dat zij een klik met jou voelt? 

Het antwoord op deze vraag biedt je de sleutel voor het antwoord op jouw eerste vraag. 

Nick kwam erachter dat zijn motivatie lag in een zekere behoeftigheid: Wat als ik alleen achterblijf omdat niemand ooit de klik met mij voelt?

 

Ben ik wel aantrekkelijk genoeg?

Deze neergaande gedachtespiraal heeft gemakkelijk de neiging om nog verder te zakken: Wat zegt dat over mij als man? Ben ik dan wel aantrekkelijk genoeg? Als dit soort vragen door je hoofd blijven spoken na iedere ‘mislukte’ date, daar kun je je knap onzeker over voelen. 

En dat komt allemaal doordat je motivatie zelfbevestiging is. Als er sprake zou zijn van een diepere connectie tussen jou en haar, zou zo’n date heel anders verlopen. Maar je behoefte die telkens in de weg komt van echte connectie, is om bevestigd te worden in je waarde als goede, aantrekkelijke man. 

Het is goed om je hiervan bewust te worden. Vraag jezelf eerst af: heb je deze bevestiging echt van een vrouw nodig? Is het niet veel handiger en realistischer om je te beseffen: Je bènt al een goede aantrekkelijke man. Er is geen vrouw die deze eigenwaarde aan jou kan geven. 

 

Wiens goedkeuring mag jij loslaten?

Eigenwaarde en zelfbevestiging is iets dat je echt helemaal zelf zult moeten doen. Vrouwen ruiken het direct als je het bij hen komt halen. Logisch dat ze de klik niet voelen. Je ontneemt daarmee jullie beide een gevoel van echte connectie. 

Zodra je dit begint door te krijgen, is de vraag ‘hoe zorg ik dat ik de klik met haar krijg’ helemaal niet meer relevant. 

En als die vraag niet meer relevant is, zeg eens eerlijk, welke vrouwen in je leven hoef je dan niet meer na te jagen? Wiens goedkeuring mag jij loslaten? 

 

Creëer echte connectie

Maar toch he. Hoe krijg je dan wel die echte connectie? Door de vraag om te keren: Hoe zorg jij ervoor dat jij de klik met haar krijgt? Als je dating zo benadert, ga je heel anders kijken naar welke vrouwen jij selecteert om met jou op date te gaan. En je merkt dat je ook heel anders gaat kijken naar dates zelf. Je verlegt de aandacht van de vraag hoe je haar goedkeuring krijgt, naar hoe je een leuke tijd met haar hebt. Voel je het verschil? Zij in ieder geval wel! 

 

Gratis online workshop:

Daten met Zelfvertrouwen

16 november om 19:00 uur

Wil jij echt goed leren hoe je je zelfvertrouwen kunt opbouwen vanuit je eigen bron, zodat je veel makkelijker leuke dates aantrekt en die mythische klik bijna een vanzelfsprekend gegeven wordt? Tune dan sowieso in op mijn gratis online workshop dinsdagavond 16 november om 19:00 uur: Daten met Zelfvertrouwen (met een grote Z!). 

Deze avond leer ik je:

De 10 grootste saboteurs van jouw zelfvertrouwen met vrouwen;

Waarom flirten helemaal niet nodig is, als je je toekomstige vriendin wilt ontmoeten;

De 20 beste, gegarandeerd niet-zweverige tips voor instant zelfvertrouwen, die je meteen kunt toepassen in je leven;

Hoe de romantische gevoelens van vrouwen vanzelfsprekend volgen, zodra jij onvoorwaardelijk op jezelf leert vertrouwen; 

Je angst voor afwijzing overwinnen.

 

Je hoeft je in deze training geen zorgen te maken over je anonimiteit. In deze workshop kan jij mij alleen zien. Verder ziet niemand jou, ik ook niet. Je bent dus volledig anoniem, maar er wel live bij. 

Kun je er niet bij zijn? Schrijf je dan toch in, want alleen voor alle inschrijvers stel ik gratis een replay ter beschikking de hele dag erna.

Schrijf je hier in: Gratis online workshop.

 

Leuk als je erbij bent!

 

Showing 14 comments
 • S
  Beantwoorden

  “Je bènt al een goede aantrekkelijke man. Er is geen vrouw die deze eigenwaarde aan jou kan geven.”

  Dit is dus helaas niet waar. Aantrekkelijkheid is een relationeel concept. Je bent aantrekkelijk als anderen tot je worden aangetrokken. Als er niemand tot je aangetrokken is, kun je niet zelf beweren dat je alsnog ‘aantrekkelijk’ bent.

  • Wouter
   Beantwoorden

   Ja maar dat is niet wat Klazien wil zeggen hè… Aantrekkelijkheid is niet iets waarmee je uit de buik komt en tot je dood blijft rondlopen. Het heeft alles te maken met wat je uitstraalt. Als jij jezelf de moeite niet waard vindt, straal je dat uit en zie je er niet aantrekkelijk uit. Dus als je jezelf pas aantrekkelijk vindt wanneer een ander dat vindt, kom je in een vicieuze cirkel van hier tot Tokio. En hoe doorbreek je die cirkel? Door jezelf aantrekkelijk te vinden!

   • Klazien
    Beantwoorden

    Mooi gezegd, Wouter. Ik had het niet beter kunnen verwoorden.

    • S
     Beantwoorden

     Ja maar op basis waarvan? Je kunt jezelf best knap en de moeite waard vinden, maar als je geen interesse van vrouwen krijgt of door iedereen wordt afgewezen, moet je toch eerlijk onder ogen zien dat je (op dat moment) blijkbaar niet erg aantrekkelijk bent.

     • Klazien

      Hi S, ik vind het fascinerend om te zien hoe je middels je teksten en ‘ja maars’ er mij en anderen ervan probeert te overtuigen dat aantrekkingskracht niet voor jou is weggelegd. En? Werkt het voor je?

     • S

      Nee dat probeer ik zeker niet en dat heb ik ook nooit gezegd. Waarom concludeer je dat? Ik wil juist wel aantrekkingskracht bereiken. Alleen wel door eerlijk te blijven en dingen onder ogen te zien zoals ze zijn.

  • Roland
   Beantwoorden

   Ligt eraan wat voor relatie je met jezelf onderhoudt. Je bent aantrekkelijk als jij van jezelf houdt.

  • Klazien
   Beantwoorden

   Hi S. Ik ben dit met je eens: beauty is in the eye of the beholder. Je kunt jezelf en je eigenwaarde enorm helpen door zelf gewoon die ‘beholder’ te worden. Dus aantrekkelijk in relatie met jezelf. Het lijkt vreemd, maar dat kan gewoon. En het doet wonderen voor je zelfvertrouwen en uitstraling.

 • Danny
  Beantwoorden

  Heel eenvoudig: “waarom wil je die klik?”. Simpel, je vindt die andere gewoonweg superaantrekkelijk en zou graag hebben dat het wederzijds is. Punt. Ik denk dat dit niets heeft te maken met zelfbevestiging of wat dan ook. Je voelt die vlinders bij die ene en dan is het normaal dat je hoopt dat het wederzijds is.

 • Danny
  Beantwoorden

  Mag ik de situatie ook ff omdraaien? En ik spreek dan uit ervaring. Heb ook al vrouwen gekend, die er niet alleen goed uitzagen maar tegelijk ook heel onzeker waren. Wat me opvalt is dat deze onzekere vrouwen altijd bevestiging nodig hadden. Dag in dag uit. Dat hun eigenwaarde afhangt van hun partner. En laat me nu zeggen dat ik dat als man zijnde, in het prille begin sexy vond, maar na een tijdje dit heel saai en vermoeiend werd. En net daardoor werd zij door mij net onaantrekkelijk bevonden. En ging ik op zoek naar iemand anders……net daardoor. (En nee, nee, ik ben geen bad guy).

  • Klazien
   Beantwoorden

   Yup, proberen je eigenwaarde uit iemand anders te halen is een ontzettend vervelende valkuil. En het heeft niks te maken met hoe je er werkelijk uit ziet. Zo zie je maar weer. Goed om aandacht aan te besteden als je dit bij jezelf tegenkomt.

 • Danny
  Beantwoorden

  Mag ik de situatie ook ff omdraaien? En ik spreek dan uit ervaring. Heb ook al vrouwen gekend, die er niet alleen goed uitzagen maar tegelijk ook heel onzeker waren. Wat me opvalt is dat deze onzekere vrouwen altijd bevestiging nodig hadden van hun partner. Dag in dag uit. Dat hun eigenwaarde afhangt van hun partner. En laat me nu zeggen dat ik dat als man zijnde, in het prille begin sexy vond, maar na een tijdje dit heel saai en vermoeiend werd. En net daardoor werd zij door mij net onaantrekkelijk bevonden. En ging ik op zoek naar iemand anders……net daardoor. (En nee, nee, ik ben geen bad guy).

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hee. Hoi.

Heb je een vraag? Of wil je me iets anders laten weten? Stuur me dan een klein berichtje en ik zal je zo snel mogelijk beantwoorden.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search

spock highly illogical gemengde signalen