Hoe zie je of ze flirt met jou?

Hoe zie je of een vrouw flirt met jou? Soms heb je een neutraal praatje met een dame, niks aan de hand. Blijkt later via via dat ze je leuk vond en dat de hele tijd probeerde communiceren met subtiele flirtsignalen. Kans gemist?

 

Of deze: je raakt in de ban van een meid die de hele tijd ontzettend lief tegen jou doet. Doet ze gewoon aardig, of is het meer?

Waarom zenden vrouwen vaak zulke vage of veel te subtiele boodschappen uit? En waarom sturen sommigen signalen, die elkaar lijken tegen te spreken? Hebben zij soms een verborgen agenda? En waar ligt de scheidslijn tussen gewoon vriendelijk en meer dan vriendelijk?  

 

Moet je eerst weten of ze met jou flirt?

Ten eerste, is de vraag ‘hoe zie je of ze met je flirt’ belangrijk? Absoluut niet. Heb jij toestemming of aanmoediging nodig om te flirten met een vrouw die jou interessant lijkt? Ik dacht het niet. Wacht niet af, maar flirt zelf.

En #metoo dan? Sommigen zijn in de veronderstelling dat sinds #metoo er niet meer openlijk geflirt kan worden, voordat een vrouw je haar goedkeuring geeft. Ik snap de verwarring en frustratie van niet-succesvolle flirters, maar er is een duidelijk onderscheid tussen misbruik en flirten. Dat onderscheid is gelukkig duidelijk zwart-wit en niet allerlei tinten grijs. Misbruik zoals aanranding en grensoverschrijding: niet okee. Dat was het ook al niet ruim voor #metoo. Flirten: wel okee, zelfs als het ongewenst is. In dat geval heeft de ander gewoon geen interesse en kun je vanzelf stoppen met flirten, omdat het gewoon niet aankomt. Meer misverstanden over #metoo en flirten worden hier en hier opgehelderd.

Heb je nog steeds het gevoel dat je eerst verzekerd moet zijn van haar interesse in jou, voordat jij een move kan maken? Kijk dan of jij lijdt aan angst voor afwijzing. Niks om je voor te schamen trouwens. Bijna iedereen heeft deze angst in meer of mindere mate. Leer hier hoe je je angst voor afwijzing kunt overwinnen. 

 

Wat is flirten?

Flirten kan op 1001 manieren, maar in de basis is flirten niet zoveel anders dan spelen. Je kunt flirten met woorden, door speelsheid in het gesprek te brengen: elkaar uit te dagen, te teasen, grapjes te maken of spanning op te bouwen met complimenten en spannende beloftes. Zelfs kritische reacties werken erg goed om een speelse spanning op te bouwen. Dit is geen eenrichtingscommunicatie, maar een verleidelijke dans tussen actie en reactie. Timing is alles en het leuke is: dit spel met je partner kun je ook met lichaamstaal doen, of via digitale communicatie.

 

Mijn eigen signalen 

Er doet zich in mijn sociale leven een grappig fenomeen voor. Vaak als ik een nieuw mannelijk iemand leer kennen, schijn ik nogal eens de indruk te maken op die persoon dat ik hem leuk vind. Vroeger wilde me dit nog wel eens verrassen. Maar nu weet ik dat die aanname te maken kan hebben met mijn hartelijke, enthousiaste stijl van contact leggen met een nieuw mens. Als extravert haal ik veel energie uit het leren kennen van nieuwe mensen. Als ik nieuwsgierig ben naar iemand, op welke manier dan ook, toon ik met veel enthousiasme mijn interesse en wil ik alles van hen weten. Ik kan daarbij ook nogal aanrakerig zijn. Maar dat hoeft niet te beteken dat ik hen léuk-leuk vind.

Voor mij is dat overigens geen reden om mijn enthousiasme te temperen. Dit is hoe ik ben en dat is okee.

 

Het verschil tussen gewoon aardig en meer dan aardig

Stel, een vrouw flirt overduidelijk met jou, maar je weet niet zeker welke intentie daar precies achter zit. Als je wilt weten of iemand jou gewoon aardig of meer dan aardig vindt, flirt dan terug en kijk wat er gebeurt.

Tip: Het is heel leuk om in dit geval plagerig te vragen: ‘Zit je nou met me te flirten?’. Leuke reacties gegarandeerd.

 

Vage communicatie

In het geval jij haar leuk vindt, maar zij zendt ambigue signalen naar je uit, doorbreek dan de vaagheid en ga zelf duidelijk flirten met haar. Een voorbeeld: je vangt haar blik. Zij kijkt snel weg. Even later: zij vangt jouw blik, maar kijkt weer weg, enzovoort. Stap dan NU op haar af, ook al weet je niks te zeggen. Leer haar beter kennen en flirt zelf. Neem haar verlegenheid niet over, want anders gebeurt er nooit wat. Flirt zelf.

 

Dubbelzijdige communicatie

Een geraffineerde stijl van flirten die sommige vrouwen hanteren is push-pull. Aanvankelijk doet ze heel lief en flirty, om je vervolgens te laten vallen als een baksteen. Ook dit flirten is gewoon spelen, niet zoals een kind, maar meer zoals een kat dat zou doen. Sommigen (kattenmensen?) zijn echt gek op dit spelletje. Anderen moeten er niks van hebben. Maar wat je er ook over denkt, een goede respons op dit kat-achtige hard-to get spel, is door er niet in mee te gaan. Bij wie gaan katten uiteindelijk het liefst op schoot zitten? Inderdaad, bij mensen die geen overdreven aandacht aan hen besteden.

 

Ze heeft haar eigen agenda

Soms doet een vrouw wel erg leuk en lief tegen je. Maar dat hoeft niet altijd te betekenen dat ze jou leuk vindt. Die superschattige barista in het koffietentje op het station? Waarschijnlijk doet ze zo omdat het bij haar professie hoort. Terugflirten bij service professionals in functie heeft overigens weinig kans van slagen. Ze is aan het werk en heeft geen tijd en vrijheid voor romances op de werkvloer.

Hetzelfde geldt voor andere vrouwen die iets van je gedaan willen krijgen (behalve wat jij wil). Moet je dan maar wantrouwig zijn jegens alle flirtende vrouwen en schattige barista’s van deze wereld? Zeker niet, tenzij je helemaal wilt verzuren. Maar hoe beter je leert flirten, hoe meer voelsprieten je leert ontwikkelen voor opportunisme.

Flirten is leuk, onschuldig, en het hoort ook een beetje bij geaccepteerd oppurtunisme zoals koffie verkopen. Geniet ervan zolang het duurt. Zodra jij je kopje koffie op hebt, en zij haar 2,50 weet je dat dat dansje klaar is voor vandaag. Iedereen blij. Moving on.

 

Dus ze flirt met jou. En dan?

Wat moet je doen als een leuke vrouw met je flirt? Hoe breng je dat tot een succesvol einde? Dat lees je hier .

En vanavond geef ik je in mijn webinar ‘Succesvol flirten’ praktijkoplossingen om beter te leren flirten. In deze online workshop leer je precies wat flirten is, en hoe je het in de praktijk gebruikt om de vrouwen die jij leuk vindt te verleiden.

Schrijf je nu in. Ik geef dit webinar eenmalig. Er zal dit keer geen replay achteraf beschikbaar zijn, dus markeer vanavond 19:30 in je agenda en zorg dat je erbij bent.

 

Vraagje:

Hoe zie jij wanneer een vrouw met jou flirt? Geef me al je praktijkvoorbeelden in het reactieveld. Ik leer graag ook van jullie. 

 

Showing 4 comments
 • Dennis
  Beantwoorden

  Ik moet zeggen dat het me zelden gebeurt dat een dame met mij begint te flirten. Ik ben nagenoeg altijd degene die het eerste plagerijtje gooit. Dus wat mij betreft enkele leuke praktijkvoorbeelden waaraan ik zie dat het aanslaat en ze terugflirt:
  * Ze reageert niet enkel op de plagerijtjes, maar begint op een bepaald moment actief terug te plagen. (ik reageer dan gespeeld verontwaardigd “hé het is wel de bedoeling dat enkel ik plaag he)
  * Wanneer ze reageert dan doet ze dat samen met een aanraking. Eventjes aanstoten met de rug van haar hand of – nog beter – mijn arm aanraken met haar handpalm naar de arm toe. (hoe langer die blijft liggen, hoe beter het signaal!)
  * Licht seksueel getint uitdagend gedrag: wrijft zich even tegen me aan, draait met haar heupen en raakt me net niet met haar billen, acteert alsof ze me gaat verslinden met klauwende vingertjes, etc. (met hoe meer cool je dit kan laten gebeuren, hoe beter – is zoals je schrijft een push-pull)

  • Klazien
   Beantwoorden

   Goede tips! Ik herken mezelf in je laatste punt, de klauwende vingertjes, haha!

   • Dennis
    Beantwoorden

    Hahaha, jij bent er dus ook zo eentje! Grauuwww! 😀
    Wat is dan juist je bedoeling om dit te doen, als ik zo nieuwsgierig mag zijn? Is het een spelletje? Om wat uit te dagen? Of denk je kom hier lekker ding?

    • Klazien
     Beantwoorden

     Goede vraag! Als ik een klauwende beweging naar iemand maak, kan dat alles wat je hierboven suggereert zijn. Voornamelijk een speels gebaartje.

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hee. Hoi.

Heb je een vraag? Of wil je me iets anders laten weten? Stuur me dan een klein berichtje en ik zal je zo snel mogelijk beantwoorden.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search