Hoe zie je of ze flirt met jou?

Hoe zie je of een vrouw flirt met jou? Soms heb je een neutraal praatje met een dame, niks aan de hand. Blijkt later via via dat ze je leuk vond en dat de hele tijd probeerde je aandacht te vangen met subtiele flirtsignalen. Kans gemist?

Of deze: je raakt in de ban van een meid die de hele tijd ontzettend lief tegen jou doet. Doet ze gewoon aardig, of is het meer?

Waarom zenden vrouwen vaak zulke vage of veel te subtiele boodschappen uit? En waarom sturen sommigen signalen, die elkaar lijken tegen te spreken? Hebben zij soms een verborgen agenda? En waar ligt de scheidslijn tussen gewoon vriendelijk en meer dan vriendelijk?  

 

Moet je eerst weten of ze met jou flirt?

Is de vraag ‘hoe zie je of ze met je flirt’ eigenlijk wel zo belangrijk? Absoluut niet. Heb jij toestemming of aanmoediging nodig om te flirten met een vrouw die jou interessant lijkt? Ik dacht het niet. Wacht niet af, maar flirt zelf. Het mag.

 

En #metoo dan?

Sommigen zijn in de veronderstelling dat sinds #metoo er niet meer geflirt kan worden, voordat een vrouw je haar goedkeuring geeft. Ik snap de verwarring en frustratie, maar er is een duidelijk onderscheid tussen grenzen flirten en grenzen over gaan. Dat onderscheid is gelukkig duidelijk zwart-wit en niet allerlei tinten grijs.

Zomaar iemand aanraken en andere grensoverschrijding: níet okee. 

Flirten: wél okee.

Wil je flirten en zijn je intenties respectvol? Ga je gang. Zelfs als de ander geen interesse daarin heeft. Dan kun je vanzelf stoppen met flirten, omdat het gewoon niet aankomt. Meer misverstanden over #metoo en flirten worden hier en hier en vooral hier opgehelderd.

Heb je nog steeds het gevoel dat je eerst verzekerd moet zijn van haar interesse in jou, voordat jij een move kan maken? Kijk dan of jij lijdt aan angst voor afwijzing. Niks om je voor te schamen trouwens. Bijna iedereen heeft deze angst in meer of mindere mate. Leer hier hoe je je angst voor afwijzing kunt overwinnen. 

 

Wat is flirten?

Flirten kan op 1001 manieren, maar in de basis is flirten niet zoveel anders dan spelen. Je kunt flirten met woorden, door speelsheid in het gesprek te brengen: elkaar uit te dagen, te teasen, grapjes te maken of spanning op te bouwen met complimenten en spannende beloftes. Zelfs kritische reacties werken erg goed om een speelse spanning op te bouwen.

Dit is geen eenrichtingscommunicatie, maar een verleidelijke dans tussen actie en reactie. Timing is alles en het leuke is: dit spel met je partner kun je ook met lichaamstaal doen, of via digitale communicatie.

 

Mijn eigen signalen 

Er doet zich in mijn sociale leven een grappig fenomeen voor. Vaak als ik een nieuw iemand leer kennen, schijn ik nogal eens de indruk te maken op die persoon dat ik hem leuk vind. Vroeger wilde me dit nog wel eens verrassen. Maar nu weet ik dat die aanname te maken kan hebben met mijn hartelijke, enthousiaste stijl van contact leggen met een nieuw mens. Als extravert haal ik veel energie uit het leren kennen van nieuwe mensen. Als ik nieuwsgierig ben naar iemand, op welke manier dan ook, toon ik met veel enthousiasme mijn interesse en wil ik alles van hen weten. Maar dat hoeft niet te beteken dat ik hen léuk-leuk vind.

Voor mij is dat overigens geen reden om mijn enthousiasme te temperen. Dit is hoe ik ben en dat is okee.

 

Het verschil tussen gewoon aardig en meer dan aardig

Stel, een vrouw flirt overduidelijk met jou, maar je weet niet zeker welke intentie daar precies achter zit. Als je wilt weten of iemand jou gewoon aardig of meer dan aardig vindt, flirt dan terug en kijk wat er gebeurt in jullie spel.

Tip: Vraag haar: “Zit je nou met me te flirten?”. Leuke reacties gegarandeerd.

 

Ze doet vaag, wat nu?

Vind jij haar leuk, maar zij zendt ambigue signalen naar jou uit, doorbreek dan de vaagheid en ga zelf flirten met haar.

Een voorbeeld: je vangt haar blik. Zij kijkt snel weg. Even later: zij vangt jouw blik, maar kijkt weer weg, enzovoort. Stap dan NU op haar af, ook al weet je niks te zeggen. Leer haar beter kennen en flirt zelf. Zij mag verlegen zijn, maar dat wil nog niet zeggen dat jij dat dan ook moet zijn. Anders gebeurt er nooit wat. Flirt zelf.

 

Ze geeft dubbele boodschappen, wat nu?

Sommige vrouwen vertonen push-pull gedrag. Aanvankelijk doet ze heel lief en flirty, om je vervolgens te laten vallen als een baksteen. Ook dit flirten is gewoon spelen, soms onschuldig, soms minder onschuldig. Misschien niet zoals een kind, maar meer zoals een kat dat zou doen. Sommigen (kattenmensen?) zijn echt gek op dit spelletje. Anderen moeten er niks van hebben.

Vraag jezelf eerst af: hou ik van dit spel? Word ik er gelukkig van om zo te communiceren met iemand? Dat is helemaal aan jou. Maar wat je er ook over denkt, een goede respons op dit kat-achtige hard-to get spel, is door er niet in mee te gaan. Bij wie gaan katten uiteindelijk het liefst op schoot zitten? Inderdaad, bij mensen die geen aandacht aan hen besteden. 

 

Ze heeft haar eigen agenda, wat nu?

Soms doet een vrouw wel erg leuk en lief tegen je. Maar dat hoeft niet altijd te betekenen dat ze jou leuk vindt. Die superschattige barista in het koffietentje op het station? Waarschijnlijk doet ze zo omdat het bij haar professie hoort. Terugflirten bij service professionals in functie heeft overigens weinig kans van slagen. Ze is aan het werk en heeft geen tijd en vrijheid voor romances op de werkvloer.

Hetzelfde geldt voor andere vrouwen die iets van jou gedaan willen krijgen. Moet je dan maar wantrouwig zijn naar alle flirtende vrouwen en schattige barista’s van deze wereld? Zeker niet, tenzij je graag helemaal paranoïde wilt worden. Ga gewoon vaak flirten. Want hoe beter je leert flirten, hoe meer immuun voor opportunisme je wordt. Het interesseert je gewoon niet meer zo. 

 

Yes, ze is duidelijk met je aan het flirten. En dan?

Wat moet je doen als een leuke vrouw met je flirt? Daarover kun je hier alvast wat lezen.

Dinsdagavond 19 november geef ik een gratis online workshop ‘Flirten met zelfvertrouwen’. Deze training is vooral geschikt voor als je wel eens last hebt van verlegenheid, toenaderingsangst of de angst voor afwijzing. 

In deze live training leer je van mij:

De 5 meest gemaakte fouten bij het benaderen van vrouwen;
Hoe angst voor toenadering psychologisch werkt en waarom het je tegenhoudt om leuke vrouwen te ontmoeten;
Hoe je dwars door je angsten heen kunt breken om te gaan voor wat je wil;
Hoe flirten weer organisch en natuurlijk gaat, in plaats van geforceerd;
Hoe je door te flirten een diepere verbinding legt met leuke vrouwen;
Hoe je voorkomt dat je direct al in de friend zone belandt;

Kun je niet deelnemen op dinsdagavond de 19e? Schrijf je dan toch nog in, want ik stel in de drie dagen daarna de herhaling van de uitzending beschikbaar.

Schrijf je hier in

 

 

Laatste vraag:

Hoe zie jij wanneer een vrouw met jou flirt? Geef me al je praktijkvoorbeelden in het reactieveld. Ik leer graag ook van jullie. 

 

Showing 4 comments
 • Dennis
  Beantwoorden

  Ik moet zeggen dat het me zelden gebeurt dat een dame met mij begint te flirten. Ik ben nagenoeg altijd degene die het eerste plagerijtje gooit. Dus wat mij betreft enkele leuke praktijkvoorbeelden waaraan ik zie dat het aanslaat en ze terugflirt:
  * Ze reageert niet enkel op de plagerijtjes, maar begint op een bepaald moment actief terug te plagen. (ik reageer dan gespeeld verontwaardigd “hé het is wel de bedoeling dat enkel ik plaag he)
  * Wanneer ze reageert dan doet ze dat samen met een aanraking. Eventjes aanstoten met de rug van haar hand of – nog beter – mijn arm aanraken met haar handpalm naar de arm toe. (hoe langer die blijft liggen, hoe beter het signaal!)
  * Licht seksueel getint uitdagend gedrag: wrijft zich even tegen me aan, draait met haar heupen en raakt me net niet met haar billen, acteert alsof ze me gaat verslinden met klauwende vingertjes, etc. (met hoe meer cool je dit kan laten gebeuren, hoe beter – is zoals je schrijft een push-pull)

  • Klazien
   Beantwoorden

   Goede tips! Ik herken mezelf in je laatste punt, de klauwende vingertjes, haha!

   • Dennis
    Beantwoorden

    Hahaha, jij bent er dus ook zo eentje! Grauuwww! 😀
    Wat is dan juist je bedoeling om dit te doen, als ik zo nieuwsgierig mag zijn? Is het een spelletje? Om wat uit te dagen? Of denk je kom hier lekker ding?

    • Klazien
     Beantwoorden

     Goede vraag! Als ik een klauwende beweging naar iemand maak, kan dat alles wat je hierboven suggereert zijn. Voornamelijk een speels gebaartje.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hee. Hoi.

Heb je een vraag? Of wil je me iets anders laten weten? Stuur me dan een klein berichtje en ik zal je zo snel mogelijk beantwoorden.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search