Hoe weet je of ze een vriend heeft?

Je zou die fascinerende dame aan de andere kant van de ruimte graag willen aanspreken. Maar je weet nog niet of ze een vriend heeft. Misschien is die man die bij haar in het groepje staat wel haar partner. Hoe handig zou het zijn als je daar op een snelle manier achter zou kunnen komen.

 

Of ze een vriend heeft. Is die vraag wel relevant? Even met de deur in huis: Nee. Om een eerste ontmoeting te hebben met een leuke vrouw is ‘heeft ze een vriendje’ een nutteloze vraag.

 

Een mooi moment

Als je iemand leert kennen is dat precies wat het is: je leert iemand kennen. Je hebt een goed gesprek. Misschien flirten jullie een beetje of delen een mooi moment met elkaar. Neem het voor wat het is: een mooi of gezellig of spannend of ontspannen of grappig of sportief of speels moment. Voor zo’n moment is het helemaal niet relevant of ze wel of geen relatie heeft.

 

Zou dat haar vriend zijn?

Te vaak zie ik mannen relatiestatus als excuus gebruiken om niet de stap hoeven te zetten om die leuke vrouw aan te spreken. “Die man die bij haar staat is vast haar vriend, laat maar.” Mijn uitdaging voor jou is: als jij ziet dat er een man naast een vrouw staat met wie jij graag wilt praten, ga er dan juist op af en maak vriendelijk kennis met hun allebei. Dan weet je het gelijk. En grote kans dat die andere vent best heel aardig blijkt te zijn.

 

Het enige dat haar relatiestatus jou vertelt, is of je haar op een date kan vragen of niet. En zelfs dat zegt niet alles, zoals in mijn unieke geval. Ik heb namelijk een open relatie en altijd oren naar leuke dates.

 

Gericht op zoek naar een vaste vriendin

Misschien denk je nu: allemaal leuk en aardig, maar ik zoek een vaste vriendin om iets mee op te bouwen, dan heeft het geen zin om te investeren in bezette vrouwen.

Ja en nee. Beide is waar. Eerst vertel ik je waarom dat niet uit hoeft te maken.

Als je een fantastische klik hebt met een vrouw, betekent dat niet dat je haar vanaf dat moment direct tot je vriendin moet zien te maken. Heel soms ontstaan hechte relaties meteen vanaf de eerste ontmoeting. Maar meestal gaat daar een zekere tijd overheen, vol gebeurtenissen en afleiding, oftewel het leven.

Zie een eerste ontmoeting dan ook als een plezierig doel op zich, niks dan een fijne klik en meestal blijft het daarbij.  

 

Open je hart bij iedere ontmoeting

Een goede duurzame strategie voor het vinden van een leuke vriendin zou kunnen zijn: heb fijne ontmoetingen met zoveel leuke vrouwen als je kan. Vergroot je sociale cirkel, door leuke nieuwe dingen te gaan ondernemen. En benader iedere ontmoeting met je hart wijd open, ongeacht of ze een vriendje heeft, of andere ingeprente voorwaarden die contact tussen jou en leuke vrouwen in de weg staan.

Een vrouw die single is, geeft je uiteindelijk weinig meer ‘date garantie’ dan een vrouw met een relatie. Single vrouwen hoeven niet persé op zoek te zijn en ook al zijn ze het wel, dan hoef jij nog niet haar type te zijn. Dus laat het idee van ‘dat is vast haar vriend’ lekker los. Het staat je alleen maar in de weg van een leuke ontmoeting.

 

Singles activiteiten

Maar dit kan natuurlijk ook: overkomt het jou vaak dat je een leuke vrouw moet laten gaan, omdat toch blijkt dat zij een vaste vriend heeft? Oef! Dat kan echt heel demotiverend werken. Eén van de mannen die ik help had hier veel last van. De oplossing van dit probleem is zo simpel, dat hij het al die tijd over het hoofd had gezien: ga naar dating sites en activiteiten speciaal voor singles. Ze zijn er in overvloed en er zit sowieso een activiteit tussen die jou interesseert, dat weet ik zeker.

Al ben ik geen fan van dating sites, Tinder heeft toch weer punten bij me gescoord afgelopen weekend, omdat een goede vriend van me, die lange tijd ongewild single was, een heel leuke dame via dat medium had gevonden. Verliefd als tieners. De wonderen zijn de wereld nog niet uit!

 

Vraag het

De andere methode om de kans te verkleinen op romances met bezette vrouwen is ook al zo onuitstaanbaar simpel: vraag het. Ja, dat kan in alle stadia van de ontmoeting, omdat dit een hele onschuldige vraag van mens tot mens is, beloofd. Als je iemand beter wil leren kennen is het net zo normaal om naar iemands relaties te vragen als naar iemands werk. No big deal. Je hoeft er niet op slinkse wijze achter te komen, tenzij je achterdocht wil wekken. Gewoon ‘Heb jij een leuke relatie?’ volstaat voor een eerlijk antwoord, zonder verdere achterdocht.

 

Haar verantwoordelijkheid

Maar stel, zij neemt initiatief en wordt nogal enthousiast intiem met je en er wordt gezoend en misschien wel meer en een dag later zegt ze: ‘Maar ik heb wel een vriendje…’. Dan kun je je knap stom voelen. Maar is dat wel terecht? Bedenk dat dit in bovengenoemd geval haar verantwoordelijkheid is. Haar relaties en hoe ze daarmee omgaat is haar pakkie an, niet de jouwe. Jouw verantwoordelijkheid in dit geval ligt bij beslissen hoe je je over deze actie voelt en hoe je daar vervolgens op reageert. De vraag is hier dus niet: ben je nu over haar grenzen gegaan? Maar: is zij over jouw grenzen gegaan? Hoe voel je je hierover? Is je vertrouwen geschaad of niet? Wil je haar vaker zien, of niet? Het antwoord is aan jou alleen.

 

‘Ik heb een vriendje hoor’

Heeft een vrouw bij een eerste ontmoeting wel eens defensief tegen je gezegd: ‘Ik heb een vriendje hoor’. Best verbazingwekkend. Waarom zou ze zoiets zeggen, als je nog nauwelijks een woord met haar hebt gewisseld? Zeker als blijkt dat dit helemaal geen verband hoeft te houden met haar werkelijke relatiestatus. Waarom zou ze daar over liegen, zo out of the blue? Vreemd…

Dat zit zo. Veel vrouwen, vooral die jong en aantrekkelijk zijn, worden vaak benaderd door mannen die gewoon geen nee accepteren. Dat is een ontzettend onaangenaam verschijnsel. Het enige waardoor ze vaak nog wel afdruipen is het vermelden van een vriendje. En dat is makkelijker gezegd dan: ‘Sorry, maar ik heb echt geen zin om met je te praten’. Omdat ‘Ik heb een vriendje’ in principe geen afwijzing is, maar meer een effectief excuus (of het nou waar is of niet).

Maarja, dat wil nog niet zeggen dat ze een vriendje heeft of niet. Alleen dat ze echt geen zin heeft om met je te praten. Respecteer het, haal je schouders op en move on.

Maar als ze luchtig de woorden ‘mijn vriend’ laat vallen in de loop van een gesprek, dat al een tijdje gaande is, dan klopt het wel zo’n beetje en kun je er veilig vanuit gaan dat ze gewoon een vriend heeft. Maar ook dat ze best wel zin heeft om met je te praten, anders hadden jullie dat gesprek ook niet.

 

Wat zijn dan wel relevante vragen als je een vriendin zoekt?

Om een leuk vriendinnetje te krijgen die nog single is bovendien, moet je jezelf heel andere vragen stellen. Welke vragen (en antwoorden) jou wel gaan dienen in je zoektocht, leer je op mijn training ‘Zo krijg je een vriendin’. Er zijn nog enkele plekken beschikbaar, dus schrijf je snel in op deze plek, waar je ook meer informatie over deze training vindt.

 

Waar loop jij vooral tegenaan als je een leuke vrouw graag wilt aanspreken, maar het toch niet doet? Deel het in de reacties en wellicht kan ik je direct helpen met een antwoord. Het antwoord is vaak simpeler dan je denkt 🙂

 

In de tussentijd kun je jezelf trainen om socialer te worden met leuke nieuwe mensen, met mijn gratis Comfort Zone Challenge, die je hier kunt downloaden.

 

Showing 2 comments

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hee. Hoi.

Heb je een vraag? Of wil je me iets anders laten weten? Stuur me dan een klein berichtje en ik zal je zo snel mogelijk beantwoorden.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search