Hoe weet je of ze een vriend heeft?

Je zou die fascinerende dame aan de andere kant van de ruimte graag willen aanspreken. Maar je weet nog niet of ze een vriend heeft. Misschien is die man die bij haar in het groepje staat wel haar partner. Hoe handig zou het zijn als je daar op een snelle manier achter zou kunnen komen.

 

Of ze een vriend heeft. Is die vraag wel relevant? Even met de deur in huis: Nee. Om een eerste ontmoeting te hebben met een leuke vrouw is ‘heeft ze een vriendje’ een nutteloze vraag.

 

Een mooi moment

Als je iemand leert kennen is dat precies wat het is: je leert iemand kennen. Je hebt een goed gesprek. Misschien flirten jullie een beetje of delen een mooi moment met elkaar. Neem het voor wat het is: een mooi of gezellig of spannend of ontspannen of grappig of sportief of speels moment. Voor zo’n moment is het helemaal niet relevant of ze wel of geen relatie heeft.

 

Zou dat haar vriend zijn?

Te vaak zie ik mannen relatiestatus als excuus gebruiken om niet de stap hoeven te zetten om die leuke vrouw aan te spreken. “Die man die bij haar staat is vast haar vriend, laat maar.” Mijn uitdaging voor jou is: als jij ziet dat er een man naast een vrouw staat met wie jij graag wilt praten, ga er dan juist op af en maak vriendelijk kennis met hun allebei. Dan weet je het gelijk. En grote kans dat die andere vent best heel aardig blijkt te zijn.

 

Het enige dat haar relatiestatus jou vertelt, is of je haar op een date kan vragen of niet. En zelfs dat zegt niet alles, zoals in mijn unieke geval. Ik heb namelijk een open relatie en altijd oren naar leuke dates.

 

Gericht op zoek naar een vaste vriendin

Misschien denk je nu: allemaal leuk en aardig, maar ik zoek een vaste vriendin om iets mee op te bouwen, dan heeft het geen zin om te investeren in bezette vrouwen.

Ja en nee. Beide is waar. Eerst vertel ik je waarom dat niet uit hoeft te maken.

Als je een fantastische klik hebt met een vrouw, betekent dat niet dat je haar vanaf dat moment direct tot je vriendin moet zien te maken. Heel soms ontstaan hechte relaties meteen vanaf de eerste ontmoeting. Maar meestal gaat daar een zekere tijd overheen, vol gebeurtenissen en afleiding, oftewel het leven.

Zie een eerste ontmoeting dan ook als een plezierig doel op zich, niks dan een fijne klik en meestal blijft het daarbij.  

 

Open je hart bij iedere ontmoeting

Een goede duurzame strategie voor het vinden van een leuke vriendin zou kunnen zijn: heb fijne ontmoetingen met zoveel leuke vrouwen als je kan. Vergroot je sociale cirkel, door leuke nieuwe dingen te gaan ondernemen. En benader iedere ontmoeting met je hart wijd open, ongeacht of ze een vriendje heeft, of andere ingeprente voorwaarden die contact tussen jou en leuke vrouwen in de weg staan.

Een vrouw die single is, geeft je uiteindelijk weinig meer ‘date garantie’ dan een vrouw met een relatie. Single vrouwen hoeven niet persé op zoek te zijn en ook al zijn ze het wel, dan hoef jij nog niet haar type te zijn. Dus laat het idee van ‘dat is vast haar vriend’ lekker los. Het staat je alleen maar in de weg van een leuke ontmoeting.

 

Singles activiteiten

Maar dit kan natuurlijk ook: overkomt het jou vaak dat je een leuke vrouw moet laten gaan, omdat toch blijkt dat zij een vaste vriend heeft? Oef! Dat kan echt heel demotiverend werken. Eén van de mannen die ik help had hier veel last van. De oplossing van dit probleem is zo simpel, dat hij het al die tijd over het hoofd had gezien: ga naar dating sites en activiteiten speciaal voor singles. Ze zijn er in overvloed en er zit sowieso een activiteit tussen die jou interesseert, dat weet ik zeker.

Al ben ik geen fan van dating sites, Tinder heeft toch weer punten bij me gescoord afgelopen weekend, omdat een goede vriend van me, die lange tijd ongewild single was, een heel leuke dame via dat medium had gevonden. Verliefd als tieners. De wonderen zijn de wereld nog niet uit!

 

Vraag het

De andere methode om de kans te verkleinen op romances met bezette vrouwen is ook al zo onuitstaanbaar simpel: vraag het. Ja, dat kan in alle stadia van de ontmoeting, omdat dit een hele onschuldige vraag van mens tot mens is, beloofd. Als je iemand beter wil leren kennen is het net zo normaal om naar iemands relaties te vragen als naar iemands werk. No big deal. Je hoeft er niet op slinkse wijze achter te komen, tenzij je achterdocht wil wekken. Gewoon ‘Heb jij een leuke relatie?’ volstaat voor een eerlijk antwoord, zonder verdere achterdocht.

 

Haar verantwoordelijkheid

Maar stel, zij neemt initiatief en wordt nogal enthousiast intiem met je en er wordt gezoend en misschien wel meer en een dag later zegt ze: ‘Maar ik heb wel een vriendje…’. Dan kun je je knap stom voelen. Maar is dat wel terecht? Bedenk dat dit in bovengenoemd geval haar verantwoordelijkheid is. Haar relaties en hoe ze daarmee omgaat is haar pakkie an, niet de jouwe. Jouw verantwoordelijkheid in dit geval ligt bij beslissen hoe je je over deze actie voelt en hoe je daar vervolgens op reageert. De vraag is hier dus niet: ben je nu over haar grenzen gegaan? Maar: is zij over jouw grenzen gegaan? Hoe voel je je hierover? Is je vertrouwen geschaad of niet? Wil je haar vaker zien, of niet? Het antwoord is aan jou alleen.

 

‘Ik heb een vriendje hoor’

Heeft een vrouw bij een eerste ontmoeting wel eens defensief tegen je gezegd: ‘Ik heb een vriendje hoor’. Best verbazingwekkend. Waarom zou ze zoiets zeggen, als je nog nauwelijks een woord met haar hebt gewisseld? Zeker als blijkt dat dit helemaal geen verband hoeft te houden met haar werkelijke relatiestatus. Waarom zou ze daar over liegen, zo out of the blue? Vreemd…

Dat zit zo. Veel vrouwen, vooral die jong en aantrekkelijk zijn, worden vaak benaderd door mannen die gewoon geen nee accepteren. Dat is een ontzettend onaangenaam verschijnsel. Het enige waardoor ze vaak nog wel afdruipen is het vermelden van een vriendje. En dat is makkelijker gezegd dan: ‘Sorry, maar ik heb echt geen zin om met je te praten’. Omdat ‘Ik heb een vriendje’ in principe geen afwijzing is, maar meer een effectief excuus (of het nou waar is of niet).

Maarja, dat wil nog niet zeggen dat ze een vriendje heeft of niet. Alleen dat ze echt geen zin heeft om met je te praten. Respecteer het, haal je schouders op en move on.

Maar als ze luchtig de woorden ‘mijn vriend’ laat vallen in de loop van een gesprek, dat al een tijdje gaande is, dan klopt het wel zo’n beetje en kun je er veilig vanuit gaan dat ze gewoon een vriend heeft. Maar ook dat ze best wel zin heeft om met je te praten, anders hadden jullie dat gesprek ook niet.

 

Wat zijn dan wel relevante vragen als je een vriendin zoekt?

Om een leuk vriendinnetje te krijgen die nog single is bovendien, moet je jezelf heel andere vragen stellen. Welke vragen (en antwoorden) jou wel gaan dienen in je zoektocht, leer je op mijn training ‘Zo krijg je een vriendin’. Er zijn nog enkele plekken beschikbaar, dus schrijf je snel in op deze plek, waar je ook meer informatie over deze training vindt.

 

Waar loop jij vooral tegenaan als je een leuke vrouw graag wilt aanspreken, maar het toch niet doet? Deel het in de reacties en wellicht kan ik je direct helpen met een antwoord. Het antwoord is vaak simpeler dan je denkt 🙂

 

In de tussentijd kun je jezelf trainen om socialer te worden met leuke nieuwe mensen, met mijn gratis Comfort Zone Challenge, die je hier kunt downloaden.

 

Showing 8 comments
 • Maartje
  Beantwoorden

  Leuke blog! Heb wel is situaties gehad waarbij ik me dit echt afvroeg.

 • Jim
  Beantwoorden

  Ik heb van mezelf gemerkt dat ik, op het moment dat ik te horen krijg dat ze als een relatie heeft, ik een steen in mijn maag voel zakken en vrijwel direct interesse verlies.
  Waarschijnlijk komt dit doordat ik in de tussentijd allemaal scenario’s heb zitten maken en verwachtingen heb zitten opbouwen die daardoor in een keer aan gort zijn.

  Denk dat het niet hebben van een gezond seksleven daar ook niet bij help omdat het me meer obsessief bezig doet zijn met een partner vinden.
  Wat er weer voor zorgt dat ik geen partner kan vinden.

  Nog tips om uit zo’n loop te komen? Of die verwachtingen te temmen?

  • Klazien
   Beantwoorden

   Hey Jim, wat een super goede vraag! Dankjewel. Je kunt je angst voor de opmerking ‘Ik heb een relatie’ op een aantal manieren aanvliegen.
   Ten eerste: besef bewust dat dit een angst van je is. Nou, dat heb je al gedaan, dus dat is al je eerste win. Je weet ook waarom je in een kleine hel terecht komt wanneer een leuke vrouw dit tegen jou zegt. Namelijk: je hebt allemaal verwachtingen opgebouwd en scenario’s uitgedacht met deze vrouw, in je eigen hoofd. Dat wetende: deze scenario’s en verwachtingen kun je lekker loslaten. Die zitten je alleen maar in de weg. Mijn tip: gebruik je angst in je voordeel. Deze angst probeert je iets te leren. Hoe dan? Door de angst onder de loep te nemen en hem vervolgens om te keren. Dus schrijf op: “Als een leuke vrouw tegen mij zegt dat zij al een vriendje heeft, zijn al mijn kansen verkeken”. En draai die bang makende gedachte nu eens om: “Als een leuke vrouw tegen mij zegt dat zij al een vriendje heeft, zijn al haar kansen verkeken (op mij)”. Hoe voelt die? Beter? Je denkt misschien van niet, maar je hebt iedere keer weer de keuze om je eigen gedachten te kiezen. Kies je voor de bangmakende gedachten? Of voor gedachten die jou boven jezelf uit tillen?

   Het tweede deel van je vraag vind ik prachtig kwetsbaar. Het is echt dapper van je om dit te delen en ook een belangrijke stap richting verandering. Als jij voelt dat jij op dit moment geen gezonde relatie met je eigen seksualiteit hebt, en je daardoor heel needy voelt, kan dat inderdaad vrouwen afschrikken. Ik kan je erg aanraden om de relatie met jouw eigen seksualiteit weer te herstellen. Hiervoor heb je gelukkig geen vriendin nodig. Je moet eerst leren hoe je jezelf kan helen. Tantra kan je hier bij helpen. Kijk bijvoorbeeld eens bij Bliss Your Body. Dit is een tantra school die prettig down to earth is. Dus geen zweverige onzin.
   Het is in ieder geval belangrijk dat je eerst de relatie met jezelf herstelt, voordat je een gezonde relatie met een leuke vrouw kunt aangaan. Investeer hier in. Het is het zo ontzettend waard. Hou me op de hoogte <3

  • Robin
   Beantwoorden

   Hallo ik ga om de 5 a 6 weken naar een schoonheidsallon daar word ik door een lieve leuke en knappe meid geharst maar ik vind haar zo leuk dat ik het niet durf te vragen of hoe ik dat moet zeggen ik weet ook nooit wat ik tegen haar moet zeggen als ik een gesprek wil beginnen en waarover iemand tips

   • Klazien
    Beantwoorden

    Hai Robin. Dankjewel voor je goede vraag. Ik heb toevallig nog niet zo lang geleden over jouw vraag dit artikel geschreven. Daarin vind je een goed en uitgebreid antwoord. TLDR: is het raadzaam om te flirten met leuke vrouwen als zij aan het werk zijn? Nee, dat is het niet. Het brengt haar in een ontzettend ongemakkelijke positie, het is gênant, creepy, en de flirter staat voor gek zonder dat hij het door heeft, omdat zij hard werkt om zijn gezicht en ego te redden met een beleefde, professionele houding.
    En als je dan toch iets aardigs wilt zeggen tegen jouw schoonheidsspecialiste, hou het dan uitsluitend professioneel. Je kunt niet mis gaan met een of twee goede vragen over de technische kanten van haar vak, of complimenten over haar goede zorgen. Eventueel kun je nog een fooi geven voor haar uitstekende service. Maar that’s it. Haar tijd is kostbaar. Respecteer dat door haar niet eindeloos van haar werk te houden met loze vragen. Succes!

 • Ted
  Beantwoorden

  Ik ben het absoluut niet eens dat je je tijd moet investeren in het “leren kennen” van een leuke vrouw ookal heeft ze een vriend.

  Je stapt er al in met de verkeerde intenties, je wilt haar gewoon even goed onder handen nemen (zo werkt dat nou eenmaal tijdens het uitgaan) en je bent totaal niet integer bezig als je dan ook nog vooropgezet “leuk” tegen die lelijke vriend gaat doen. Niet tegenover haar, hem maar ook niet tegenover jezelf.

  Ik heb het zelf meegemaakt dat er een paar domme lui de hele tijd mijn vriendin (nu ex gelukkig) probeerde weg te kapen door “vriendschappelijk” te doen. Haar telefoon ging continue af (was nog in de sms tijd), en ik kon zelf gewoon bijna niks meer ondernemen met haar omdat ze altijd maar afspraken aan het maken was met haar “vrienden” en continue maar aardig moest doen. En dan de hele tijd van die antwoorden “maar we zijn gewoon vrienden hoor” maar ondertussen wel mijn appartement, werk en manier van doen afzeiken. Ik kreeg opdenduur serieus het idee dat ze een of andere hostess was ofzo.

  Ik heb dat domme wijf gedumpt en het liefst zou ik die lelijke “vrienden” van haar helemaal total-los willen slaan, maar daar krijg ik dan weer problemen mee enzo (juridisch). Al met al is dit een situatie die ik moest laten gaan omdat ik anders zelf helemaal kapot zou gaan. Soms zie ik die gasten nog wel eens lopen en dan kijken ze altijd een beetje vreemd naar mij en het enige wat ik dan denk is: “ik rijd in een dikkere auto dan jou, en mijn huis is groter” (wat ook zo is).

  Dit is dus hoe het echte leven inelkaar steekt, en daar gaat dit goedbedoelde advies wat u hier geeft niks aan veranderen.

  • Klazien
   Beantwoorden

   Hi Ted, dankjewel voor het delen van je gevoelens hier. Ik snap goed dat je boos bent hierover. Ik vind het zelf soms ook moeilijk als anderen met mijn partner lopen te flirten. Dat is ook gewoon best moeilijk. Boosheid zegt weinig over degenen die deze knoppen bij jou indrukken en het zegt altijd iets over jouw knoppen en gevoeligheden. Het nodigt uit om goed binnen in jezelf te kijken waar deze gevoelens vandaan komen. Zelf kwam ik er bijvoorbeeld achter dat mijn onzekerheid over de aandacht die mijn partner kreeg voortkwam uit mijn eigen angst om hem te verliezen en mijn gevoel dat ik niet leuk genoeg voor hem was. Toen ik het gesprek aan kon gaan met mijn partner op het niveau van mijn diepe angsten en onzekerheden (en daar zelf de volledige verantwoordelijkheid over nam), werden mijn onzekerheid en angst rondom dat geflirt ook veel minder, en onze relatie sterker.
   Boosheid zegt vaak ook iets over je grenzen. Als je partner bijvoorbeeld keer op keer ingaat op het geflirt, terwijl dat niet de afspraak was die jullie hadden gemaakt (bijvoorbeeld: zij duikt het bed in met iemand anders), dan is er sprake van grensoverschrijding. Hoe meer of hoe extremer je grenzen overschreden worden, hoe bozer je vaak bent. Maar die ander kan niet weten dat ze dat doet, als je niet duidelijk je grenzen aangeeft. Je boosheid wordt hier dus een nuttige herinnering aan de les: volgende keer beter voor mijn grenzen opkomen. En als ze die dan nog niet respecteert, wees dan ook net zo bereid om zonder haar verder te gaan en de relatie in deze vorm los te laten. Dan past dit gewoon niet zo bij jou. Zie je hoe je altijd zelf in de driver seat blijft als je zelf de verantwoordelijkheid over je eigen gevoelens neemt? Niemand is in staat om je iets aan te doen, omdat je altijd een keus hebt. Sterkte met de break-up. Het is niet makkelijk…

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hee. Hoi.

Heb je een vraag? Of wil je me iets anders laten weten? Stuur me dan een klein berichtje en ik zal je zo snel mogelijk beantwoorden.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search