Hoe weet je of zij jou leuk vindt?

Hoe weet je of zij jou leuk vindt? Misschien verwacht je nu een handig lijstje van De 7 Geheime subtiele signalen van de Vrouw…

 

Je ziet dit soort lijstjes overal. Vrouwenbladen zijn er kampioen in. En de pick-up wereld (het mannelijke equivalent van de vrouwenbladen) kan er ook wat van. Het is soms best grappig om te lezen. 

 

Er is een betere vraag 

Waarom gaan lijstjes met signalen je niet helpen om erachter te komen of zij jou leuk vindt?

Ten eerste: Met jouw vraag hoe zij over jou denkt, leg je focus op de verkeerde plek. 

Ten tweede: elke poging om duidelijk zicht (= controle) te krijgen op de chemie tussen jou en iemand anders is een hopeloze onderneming. Het is er. Of het is er niet. 

 

Hoe dan wel?

Om grip te krijgen op je eigen liefdesleven hoef je maar 1 ding te weten. En het is veel makkelijker dan erachter proberen te komen of zij jou leuk vindt.

Vind jij haar leuk? 

Er zijn geen foute antwoorden op deze vraag. Maar als het antwoord ja is, doe jezelf dan een groot plezier en doe er wat mee. Je hoeft niet eerst te wachten op haar toestemming om het initiatief te nemen. De enige die jou toestemming kan geven ben je zelf. 

Daarna is het alleen nog een kwestie van communiceren en consent. Want ja, zij heeft ook verlangens en grenzen. Maar die weet je niet als je niet met haar in gesprek gaat. 

 

Ik mag niet…

We ontzeggen onszelf zó veel, op macro- en micro-niveau. 

“Als ik nu hier met mijn onhandige benen ga dansen, vindt men dat raar.” 

“Ik mag niet zomaar een praatje aanknopen, want ze zou kunnen denken dat ik wat van haar wil.”

“Ik mag geen vrouwen benaderen die al een vriendje hebben”

“Ik mag niet worden afgewezen”

“Ik mag niks doms doen of zeggen”

“Ik mag niet … (vul zelf maar in).” 

 

Natuurlijk wil je niet over haar grenzen heen gaan. En het is heel goed om die grenzen te respecteren door te communiceren met consent. Maar terwijl je je druk maakt over wat haar grenzen mogelijk zouden kunnen zijn, vergeet je soms stap 1: geef eerst jezelf toestemming. 

 

Het mag

Ik kwam er een maand geleden weer achter dat ik ook mijzelf zo veel ontzeg. Als een soort onbewuste reflex. Wat nou als ik bij iedere gedachte tegen mijzelf zou zeggen: ‘Het mag’, als een soort gedachte-experiment. Zo kon het gebeuren dat ik niet meer kon stoppen met ‘Het mag’ tegen mezelf zeggen en ik moest zo lachen. Wat een grap eigenlijk dat ik normaal gesproken zoveel eigenlijk vooral niet mag van mij zelf.

 

Heel erg lang nadenken voordat ik iets op social media deel? – Het mag

Slapen met een knuffelbeest in mijn armen? – Het mag

Verliefd zijn op iemand anders dan mijn vriend? – Ja, het mag

Schaamte voelen over al deze dingen? – HET MAG

 

Jij bent de enige die jezelf toestemming kan geven. Ook en juist voor al die dingen waarvoor je je een beetje schaamt, of die je eigenlijk niet durft. Die toestemming heb je van niemand anders nodig, behalve jezelf.  

 

Kom in actie voor een Lego kasteel

Wil je erachter komen of zij jou leuk vind? Stop met zoeken naar toestemming in de vorm van geheime signalen onder de radar en kom in actie. Want nu weet je dat het gewoon mag. 

Hoe doe je dat? Het is ongelooflijk simpel:

“Het lijkt me leuk om verder met je te praten. Mag ik je trakteren op een (insert jouw favo drankje)?” 

Of iets in die trant. Het maakt werkelijk weinig uit wat je vraagt. Doe vooral wat het beste bij jou past. Wil je samen liever een Lego kasteel bouwen, omdat dat nou eenmaal goed bij jou past? Het mag. 

6 mogelijke uitkomsten 

Op zo’n voorstel kunnen oneindig veel verschillende antwoorden komen. En het is heel verleidelijk om weer in de ‘Maar hoe kom ik er nou achter of ze mij leuk vindt’-val te stappen. Dat snap ik. En ja, ook dat mag. Ik denk even met je mee aan de hand van zes mogelijke reacties, zodat het wat duidelijker voor je wordt. 

 

Ze wuift het weg door over iets anders te beginnen.

Betekent dit dat ze jou leuk vindt?
Geen idee. Dit kan van alles betekenen. Misschien houdt ze alleen niet van het door jou gemaakte aanbod, maar vind ze het moeilijk om dat tegen jou te zeggen, omdat ze je niet wil beledigen. En dat mag.

 

Ze zegt: “Ik heb het eigenlijk nogal druk…”

Betekent dit dat ze jou leuk vindt?
Geen idee. Het betekent vooral dat ze het eigenlijk nogal druk heeft. Verwacht niet dat ze haar hele agenda voor jou omgooit. En dat mag.

 

Ze zegt: “Ja leuk! Wanneer?”

Betekent dit dat ze jou leuk vindt?
Geen idee. Ze is vooral enthousiast over je voorstel. In principe zegt het nog niks over wat ze van jou vindt. En dat mag.

 

Ze zegt: ‘Ik weet het nog niet…”
Betekent dit dat ze jou leuk vindt?
Geen idee. Ze twijfelt. Mensen twijfelen. En dat mag.

 

Ze zegt: “Ik dacht dat je ‘t nooit zou vragen. Ik vind je al een tijdje leuk, dus Ja!”
Betekent dit dat ze jou leuk vindt?
Misschien wel. Helemaal okee.

 

Ze zegt: “Nee”
Betekent dit dat ze jou leuk vindt?
Geen idee. Ze zal zo haar eigen redenen hebben. Bedank haar voor het duidelijk aangeven van haar grenzen en laat het rusten. Super mag!

 

Het maakt echt niet uit wat ze van jou vindt

Er valt geen pijl te trekken of zij jou leuk vindt of niet, en om wat voor redenen. Maar wat ze ook van jou vindt, dat is en blijft altijd haar eigen verhaal over jou. Het zegt helemaal niks over jou zelf uiteindelijk. Want de volgende vindt weer iets heel anders. Dus who cares wat zij van jou vindt? Ga daar ook niet op zitten wachten totdat je eindelijk een move durft te maken. De enige toestemming die je daarvoor nodig hebt, is die van jezelf. 

Dus de volgende keer als je je afvraagt: vindt zij mij leuk? 

Dan weet je het antwoord:

‘Ik weet niet of zij mij leuk vindt. Maar ik weet wel dat ik haar leuk vindt, of ik ben in ieder geval nieuwsgierig om dat te onderzoeken, dus ik weet wat me te doen staat.’ 

 

“Leuk dat het mag, maar hoe krijg ik dan een vriendin?”

En? Weet jij wat jou te doen staat, als je eenmaal jezelf toestemming hebt gegeven? Weet jij de volgende stappen die je moet zetten om veel closer te worden met de vrouw die jij op het oog hebt? 

Er komt een geweldige online workshop aan: ‘Zo krijg je een vriendin – zonder datingsites’. Echt helemaal zónder datingsites? Kan dat dan?!

Zeker weten. Ik geloof dat daten alleen maar beter, leuker en succesvoller wordt, als je het zonder datingsites doet. Kun je gewoon lekker loslaten, die hele online supermarkt voor singles. 

Dit ga je van mij leren in deze workshop:

De 3 beste manieren om effectief en met zelfvertrouwen te flirten, gericht op een diepere verbinding;

Hoe je een relatie vindt, zonder het gebruik van datingsites;

Wáár je de ideale vrouwen voor jou vindt, die jou ook zien staan;

De 5 meestgemaakte fatale fouten van mannen die vaak in de friend zone belanden. En wat je daaraan kunt doen;

De beste tip hoe je belemmerende gedachten uitschakelt die tussen jou en je toekomstige vriendin in staan;

Het geheim hoe je er voor zorgt dat leuke vrouwen jou gaan najagen, in plaats van andersom;

Hoe je in 3 maanden tijd je droompartner kunt vinden, ook al heb je nog nooit eerder een relatie gehad. 

De workshop is op dinsdagavond 5 november. Kun je dan niet? Schrijf je dan toch nog in, want ik stel in de drie dagen daarna de herhaling van de uitzending beschikbaar.

Inschrijven voor de workshop kun je hier:

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hee. Hoi.

Heb je een vraag? Of wil je me iets anders laten weten? Stuur me dan een klein berichtje en ik zal je zo snel mogelijk beantwoorden.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search