Hoe weet je of je klaar bent om te daten?

Dus je wilt heel graag daten. Snap ik wel. Waarom blijven ze dan toch zo ver uit beeld, de leuke vrouwen? Dat komt doordat de volgende essentiële vraag door bijna iedereen wordt overgeslagen: Sta jij eigenlijk wel echt open voor vrouwen in je leven? En dan bedoel ik je hart. 

Huh, wat?! Wat een rare vraag om te stellen als je gewoon lekker wilt daten… Laat het me je uitleggen door je een intiem kijkje te geven in mijn eigen meest recente ontwikkelingen in mijn eigen liefdesleven.

Eens in de zoveel jaar explodeert mijn liefdesleven (dit was de vorige keer, in 2017). Maandenlang gebeurt er niks en dan opeens: de ene date na de ander. It’s raining men, hallelujah! Dit is geen toeval. Dat weet ik inmiddels wel. Maar wat is het dan? Wat heb ik gedaan om in één week tijd van helemaal niks naar bijna meer dan ik in mijn eentje aankan?

 

De impact van een break-up

Aan het begin van de corona crisis in Nederland, liep mijn vaste relatie ten einde. We hebben er definitief een punt achter gezet op een zonnige eerste paasdag. Hoewel ik me de eerste paar weken zowel bevrijd als boos voelde, heb ik de uiteindelijke impact van deze breuk op mijn leven behoorlijk onderschat. 

Maandenlang wilde ik helemaal niks meer te maken hebben met alles wat me deed denken aan het opgelopen trauma. Ik wilde zelfs helemaal niks meer met mannen in het algemeen te maken hebben. Zo ver was mijn vertrouwen geschaad. Alleen vrouwen liet ik nog dichtbij komen in de vorm van vriendschappen. Dat was een bewuste keuze, gemaakt vanuit een diep vertrouwen dat dit een belangrijke en tijdelijke fase in het rouwproces was. 

 

Niet meteen gaan flirten

Meer dan een half jaar hield ik de mannen op grote afstand. Tot ongeveer een maandje geleden mijn vrouwelijkheid letterlijk werd wakker gekust op een druilerige dag op het pontje over het IJ. (lees het hier). 

Vanaf toen werd er een diep verlangen in me aangeraakt. Ik ben niet gelijk naar buiten gerend in een strak jurkje om met iedereen te flirten die maar langs loopt. Nee, ik ben eerst op onderzoek gegaan naar de mannelijkheid binnen in mijzelf. 

Waarom dat, vraag je je misschien af… Ik zal het uitleggen. Alles wat je afwijst in de buitenwereld is altijd een directe verwijzing naar een element dat je afwijst in jezelf. Ik las er gisteren in de krant nog een voorbeeld van: de in de kast zittende homoseksuele minister die in zijn eigen land homoseksualiteit openlijk afwijst en afstraft, wordt zelf al feestend betrapt op een gay sex party . Het verbaasd eigenlijk niemand. Want het is zo menselijk. 

 

Wat keur ik eigenlijk af in mijzelf?

Ik vroeg me af, voor welke mannelijkheid in mij ben ik eigenlijk zo bang? Wat wijs ik af in mijzelf? En daardoor in de wereld om mij heen… Ik besloot er een mooi ritueel van te maken. In het bos. Met een groot vuur erbij gefantaseerd. Ik geloof dat iedereen mannelijke en vrouwelijke delen in zichzelf heeft zitten. Mijn mannelijke delen zijn onder andere mijn hang naar vrijheid, onafhankelijkheid, de neiging om veel ruimte innemen in de wereld en mijn ‘getting shit done’ mentaliteit. 

Mogen die delen er eigenlijk wel zijn? Vooral mijn neiging om veel ruimte in te nemen vervult me met schaamte en angst. Wat als mensen het storend vinden? Tja… wat dan nog? Dus ik heb daar diep over nagedacht en mijzelf alle toestemming van de wereld gegeven: ja, je mag je ruimte innemen. Graag! Zo veel als je wilt. Doe het. Maak je groot. Om dat tegen mijzelf te zeggen, wow, dat was zo’n doorbraak… 

 

Welkom mannen

En ja, meteen daarna begon een ander besef in te dalen: naast dat het mannelijke in mij weer helemaal welkom is, voel ik ook weer mijn verlangen naar het mannelijke in de buitenwereld. Alsof het van dezelfde stof is gemaakt. Wees welkom in mijn leven, lieve mannen. Ik heb zo’n onbedwingbare zin in al jullie heerlijke eigenaardigheden. Kom in mijn leven. Welkom. welkom. welkom. 

Ik heb een erg leuke middag gehad in het bos. Maar dat wat we daar deden een serieus staaltje hekserij was, had ik ook niet verwacht. De week erop vallen er drie, nee vier hot dates met erg leuke en mooie mannen zomaar uit de hemel. Het soort mannen waar ik sowieso nooit nee tegen zou zeggen, maar die op een vreemde manier ver buiten mijn bereik waren tot voor kort dus. 

 

Needyness of overvloed

Waarom deze overvloed ineens? Toeval en geluk? Wellicht. Maar ook omdat ik bewust heb besloten me er voor open te stellen, en goed te luisteren naar mijn gut feeling. Of zo je wil: mijn intuïtie. Het verschil zit ‘m in de intentie van het verlangen. Wil je iemand omdat je hen nódig hebt? Omdat ze een behoefte, een leegte in jou moeten vervullen? Je hoopt iets te krijgen wat je helaas nooit van je ex-partners, van je moeder, of van jezelf hebt mogen ontvangen. Terwijl je dat zo graag wilde. In dat geval verlang je vanuit schaarste. En dat noemen ze ook wel ‘neediness’, behoeftigheid. 

Het verwelkomen is een verlangen dat gebeurt vanuit een mindset van overvloed. Het verlangen is net zo duidelijk aanwezig, maar komt anders dan het nódig hebben vanuit schaarste, voort uit de liefde. Het is een aanbiedende beweging die je maakt (‘wees welkom’), in plaats van een graaiende beweging (‘ik heb je nodig’).  

Ik heb mijn hart open gezet, die gewoon simpelweg blij is met alle soorten liefde die haar kant uit komt. En niet mijn ego, die eerst allerlei dingen nodig heeft om gerustgesteld te worden. 

 

Ben jij klaar voor de Vrouw?

En jij? Ben jij klaar voor de Vrouw in jouw leven? In al haar gedaanten. Sta je er voor open? Of bescherm je je hart nog steeds met een groot schild, zodat het in ieder geval nooit meer kan worden beschadigd? 

Ik geef je dit keer even niet de drie handige tips die je van mij gewend bent. Wel dit: laat deze vragen even diep bezinken en je leiden bij het vinden van de antwoorden die binnen in jou verscholen zitten. 

 

Gratis online workshop vrijdagavond 11 december

Zo vind je een vriendin.

Ben jij er helemaal klaar voor? Mooi. Let’s DO this! Ik zie je bij mijn gratis online workshop ‘Zo vind je een vriendin’. Daarin leer je:

De 3 beste manieren om effectief en met zelfvertrouwen te flirten, gericht op een diepere verbinding;

Hoe je een relatie vindt, zonder het gebruik van datingsites;

Wáár je de ideale vrouwen voor jou vindt, die jou ook zien staan;

5 Kansen op liefde die zich dankzij de coronacrisis opeens aandienen;

De beste tip hoe je belemmerende gedachten uitschakelt die tussen jou en je toekomstige vriendin in staan;

Het geheim hoe je er voor zorgt dat leuke vrouwen jou gaan najagen, in plaats van andersom;

Hoe je in 3 maanden tijd je droompartner kunt vinden, ook al heb je nog nooit eerder een relatie gehad. 

Speciale aanbieding voor de cursus ‘Een vriendin in je leven’, alleen geldig voor de deelnemers van deze workshop. 

 

Schrijf je hier in: Gratis online workshop.

 

Als je er vrijdagavond 11 december niet bij kunt zijn, is dat helemaal geen punt. Schrijf je sowieso in, dan stel ik speciaal voor jou de replay van de workshop nog 2 dagen gratis ter beschikking om in je eigen gekozen tijd nog eens rustig te bekijken.

 

Comments
  • Dennis
    Beantwoorden

    Maar het zou net zo goed een random toeval kunnen zijn wie je tegenkomt. Er is volgens mij in de echte wereld net zo goed sprake van toevalligheid dan een reactie op innerlijke processen. Uiteraard is het goed om in balans en blij met jezelf te zijn, dat helpt 100%.
    Maar tis geen zekerheid. Gevoelsmatig vergelijk ik het met een potje tetris. Je kunt gedurende langere periode steentjes moeten opbergen totdat eindelijk dat lange blokje aankomt en je een tetris kunt wegspelen. Maar sommige potjes verzuip je in de lange blokjes 🙂

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hee. Hoi.

Heb je een vraag? Of wil je me iets anders laten weten? Stuur me dan een klein berichtje en ik zal je zo snel mogelijk beantwoorden.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search