Hoe Tim de liefde vond

“Ik geloof dat ik nu bijna een vriendin heb, Klazien… Wat nu?” Voor het éérst in zijn leven heeft Tim (27) een relatie, of in ieder geval iets wat er sterk op begint te lijken. En dat allemaal nog geen drie weken na de laatste cursusdag van mijn masterclass ‘Verover je vriendin’.

Ik voel me trots. Drie maanden lang hielp ik hem bij zijn reis op zoek naar de liefde. Om zo snel al succes te mogen zien bij de deelnemers, dat vind ik toch wel erg leuk. Maar nog veel meer ben ik trots op hem, die ondanks dat de moed hem soms in de schoenen zakte, het toch gewoon gedaan heeft: investeren, goed luisteren, datgene meenemen wat voor hem van waarde voelde en het gewoon maar gedaan. En dankzij al die stappen, zit hij nu dus in deze situatie. Het was zijn grote droom.

 

Met zo weinig ervaring, hoe flikte hij het?

Behalve bovengenoemde gelukkige dame, heeft hij wel meer dates en sjans van erg leuke vrouwen de laatste tijd, dus je kunt spreken van echte overvloed. Hoe flikt hij dat nou weer? Hoe kun je met zó weinig ervaring van nooit dates, naar deze overdaad aan aandacht gaan in drie maanden tijd? Ik vroeg het hem zelf.

 

Wat is er veranderd in die drie maanden?

“Aanvankelijk kwam ik een beetje pessimistisch binnen. Ik had af en toe wel leuke ervaringen met vrouwen, maar moest daar heel erg zelf naar op zoek. Een heel verschil met nu: ik loop er vaak gewoon tegenaan, zonder er echt veel moeite voor te doen.

Dat gevoel van ‘Ohjee, ik heb al een paar dagen niks meer van haar gehoord!’ herken ik wel van vroeger ja. Nu vind ik het vooral belangrijk om gewoon een leuk moment met iemand te hebben en om in dat moment zelf plezier te hebben met elkaar.”

“Soms word ik wel eens door mensen gewaarschuwd. Dan zeggen ze: relaties zijn ook niet alles hoor. Daar gaat zó’n pessimistische energie vanuit en dat hielp mij nooit vooruit. Het was daarom ook heel fijn en openend om jouw enthousiasme over liefdesrelaties te horen, want de beren op de weg, die had ik zelf ook al gezien. En ook: jij hebt zelf ook een gezond liefdesleven en dat soort dingen vind ik belangrijk bij een dating coach.”

 

Wat vond je van werken met mij?

“Waar ik heel blij van werd, is dat ik met jou een leuke, aantrekkelijke vrouw had om dingen mee te oefenen. Zoals flirten, communicatie, knuffelen. Dat doe en durf je gewoon. Je zet jezelf echt als vrouw neer. Maar je was ook heel duidelijk omdat je heel eerlijk was. Er was daardoor geen ruimte voor verwarring.”

“Ook vond ik het super tof dat je andere co-hosts had uitgenodigd voor de training. Het is goed om meer perspectieven te hebben en de erkenning dat jij vanuit jouw perspectief ook niet alles weet. Ik vind dat alleen maar heel gezond en heb het ervaren als goede aanvulling.”

 

Hoe ervaar je de invloed van de cursus op je leven?

“Als een uitdijende, opwaartse spiraal. Ik kan steeds meer bezig zijn met wat er allemaal leuk is aan daten, vrouwen en al die nieuwe ontmoetingen, in plaats van met wat ik allemaal niet kan. Al deze positieve gebeurtenissen werken ook door in de rest van mijn leven. Ik voel meer lucht, energie en ik kan met meer enthousiasme de dingen in mijn leven aanpakken. Ik merk ook dat ik meer durf in sociale interacties. Ik voel echt een soort van hè hè! Alsof ik meer vaste grond onder mijn voeten heb.”

 

Wat is je nieuwste uitdaging nu?

“Soms maak ik me een beetje zorgen want zoals het er nu uitziet, is er straks niet genoeg Tim om al die vrouwen de aandacht te geven die ze verlangen.

De nieuwe situatie roept ook wel weer allemaal nieuwe vragen op, maar het is allemaal stukken minder zwaar, want het is echt een leuke zoektocht, er gebeurt van alles!”

JIJ kunt dit ook

Ben jij klaar met wachten op de ware en wil jij net als Tim ook werk maken van die leuke relatie? Dan nodig ik je uit voor mijn training ‘Zo krijg je een vriendin’. Dit is een avond waar je op een laagdrempelige manier kennis met mij kunt maken en waarin ik mijn belangrijkste stappen met je deel, die leiden van een leuke flirt naar een geweldige relatie. En ook al heb je net zoals Tim nog nooit een relatie gehad en weinig ervaring met daten en flirten, dit kun jij ook, dat beloof ik je.

Meer informatie over deze training en vind je hier. Schrijf je snel in, ik werk namelijk met kleine groepen om iedereen veel persoonlijke aandacht te kunnen geven.

 

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hee. Hoi.

Heb je een vraag? Of wil je me iets anders laten weten? Stuur me dan een klein berichtje en ik zal je zo snel mogelijk beantwoorden.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search