Hoe succesvol moet je zijn voor een relatie?

Een Dijk van een Misverstand die ik váák tegenkom over hoe je een vriendin krijgt, wil ik hier graag met je delen. En dat is: om de ultieme klik met een vrouw te krijgen, moet je indruk op haar te maken. Om de beste indruk te maken moet je eerst succesvol zijn. Geslaagd in het leven enzo. Maar is dat wel zo? 

Sinds de laatste lockdown ontvang ik soms mijn studenten bij mij thuis op de sofa. Het heeft een hoog psychotherapie-gehalte. Hij is anders dan mijn andere studenten. Stoer. Mannelijk. Succesvol. Over vrouwelijke aandacht weinig te klagen. Succes was altijd al een makkelijke keuze voor deze man, en hij is niet te bedeesd om me dat te laten weten. 

Om de zoveel minuten vertelt hij me honderduit over de toppen die hij in zijn leven heeft bedwongen. Hij is zichtbaar in zijn element op zijn praatstoel, zijn comfort zone. Geen speld tussen te krijgen. En ik denk goh…

 

Perfect op papier

Het doet me ergens denken aan het verhaal wat een vriendin van mij me laatst vertelde over een date die ze had. Deze man trok haar in eerste instantie aan. Op papier was hij erg indrukwekkend, zeker voor een bewuste vrouw zoals zij. Hij had alle toonaangevende opleidingen gevolgd op het gebied van zelfontwikkeling. Bij de grootste leraren was hij student geweest. Geen investering was hem te hoog. Termen zoals consent en female empowerment, daar had hij de mond van vol. ‘En toch’… zei ze, ‘ik voelde hem gewoon niet. Ik voelde hém niet’. 

Wat bedoelde ze daarmee? Hij was toch zo bewust geworden door al die cursussen? Hij zei toch precies de ‘juiste’ dingen? Ik snapte haar punt met deze man direct. Het was namelijk, net zoals de man bij mij op de sofa, slechts buitenkant. Een hele mooie, opgepoetste buitenkant. 

 

Wie ben jij nou echt, zonder je successen?

Het is makkelijk om te geloven dat voor acceptatie en bevestiging je indruk moet maken met je successen, hoe je die successen ook mag definiëren voor jezelf. Of wat jij denkt dat vrouwen succesvol en aantrekkelijk vinden. Kijk, het is je helemaal gegund om trots te zijn op je behaalde successen. En een beetje daarover op te scheppen, dat heb je vast wel verdiend. Het voelt ook oprecht goed om trots en passie te voelen over wat je hebt bereikt in je leven. 

De valkuil zit ‘m hier in de verschuiling achter die successen. Dit gebeurt onbewust. Omdat je eerlijk gezegd geen idee hebt wat je met jezelf aan zou moeten zonder die indrukwekkende buitenkant. Laat staan wat vrouwen daar mee aan zouden moeten… Zonder al die successen, wat blijft er dan nog van je over? 

Zien ze dan wie of wat jij echt bent? Een hoopje onzekerheid… Eng! Nou, dat dus. Dat wat het aller-engst is, daarin ligt de uitnodiging. Vooral als je net zo’n perfectionist bent als de mannen uit mijn voorbeeld. 

 

Ze kan niet connecten met je buitenkant

Weet je wat het is? Het is ontzettend lastig, zo niet onmogelijk voor vrouwen om echt contact te maken met jouw buitenkant. Aan de oppervlakte werkt het trouwens wel. Ik zou mij in eerste instantie ook aangetrokken voelen tot een man die precies de juiste dingen zegt. Het lijkt alsof hij alles dik voor mekaar heeft, dus dan zal het wel goed zijn toch? Een goede ijsbreker is het ook. 

Alleen… het beklijft voor geen meter. Al na een paar minuten niet meer. Vrouwen spreken namelijk niet de taal van prestaties. Vrouwen spreken de taal van het hart. Ik, en andere vrouwen kunnen niet connecten met de buitenkant. Waar ik wel de klik kan maken, is wat er achter die buitenkant zit. Ik klik alleen met wie je echt bent. Met je hart. 

 

Zo kan zij de klik met je maken

Af en toe breekt zijn harde buitenkant open en vertelt hij me met grote moeite hoe hij zich stiekem echt voelt. Hij deelt zijn diepste verlangens met me en hoe weinig die eigenlijk te maken hebben met zijn behaalde successen in de buitenwereld. 

Ineens zie ik zijn ware kleuren en ik word overvallen door de enorme schoonheid die zich aan mij openbaart. Dit is hem. Helemaal, ongefilterd, rauw, echt. Wow! En hij veroordeelt het hard: ‘Dit is totáál niet sexy ofzo’. Ik weet nog niet helemaal hoe ik hem duidelijk kan maken dat dit het is: dat deel van hem waar vrouwen zich dus juist wél mee kunnen verbinden. Eindelijk voel ik hem. Yes! En niet omdat hij verdrietig is, maar omdat zijn masker afvalt, dat hem zijn hele leven goed beschermd heeft tegen de harde buitenwereld. 

Dit is het dus. Kwetsbaarheid. Het het is het mooiste, meest aantrekkelijke ooit. Deze kwetsbaarheid is de onverbiddelijke generator van De Klik. 

 

De route naar het hart van jouw toekomstige vriendin

Ik denk terug aan de date van mijn vriendin. Het ironische is dat het harde werk van die man bij al die liefdescursussen hem uiteindelijk geen toegang heeft verschaft tot de harten van vrouwen. De route naar het hart van jouw volgende vriendin gaat niet via goed presteren en imposante skills. Het echte werk gaat via een meer confronterende route: dwars door jezelf heen. Durf jij jezelf onder ogen te komen? Wie ben jij achter jouw buitenkant? Ik ontmoet je daar graag. 

 

Ga jij voor the Real Deal?

Workshop 11 februari – Een Relatie voor het Leven

Dat je dit leest betekent waarschijnlijk dat jij geen genoegen neemt met oppervlakkig advies over hoe je vrouwen versiert. Vrouwen versieren interesseert je eigenlijk helemaal niet, als je heel eerlijk bent. Wat jij wil is echte connectie met een vrouw. Niet zomaar een vrouw, maar the real deal: zij die naast jou mag lopen als jouw levenspartner.

Wat als dit gewoon hartstikke kan? Ik vertel je graag precies hoe je dit aanpakt in mijn workshop ‘Een relatie voor het leven’. Als je quick and easy versier-trucs van me verwacht, beter ga je ergens anders workshops volgen. Ze zijn er genoeg. Maar als jij gaat voor die vriendin in je leven, ben je van harte welkom.

Ik leer je hoe je jouw vriendin in je leven naar je toe trekt, zonder dat je hoeft te veranderen in iemand die jij niet bent. Verder leer ik je:

Zo vind je haar niet (maar wat iedereen je vertelt);
Wat niemand je vertelt over hoe en waar je haar wel vindt;
Voorselectie, waarom is het zo belangrijk;
Het Tribe Model, waarmee mijn studenten hun partners hebben gevonden;
De 4 grote kansen post-lockdown;
Wat je kunt doen zodat vrouwen jou gaan vinden en benaderen;

De volgende super praktische stap om die relatie werkelijkheid te maken (maar dan nu echt!).

Let op! Deze online workshop helemaal gratis, maar is alleen live bij te wonen. Er zal dus geen replay worden aangeboden.

Schrijf je hier in: Gratis online workshop.

 

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hee. Hoi.

Heb je een vraag? Of wil je me iets anders laten weten? Stuur me dan een klein berichtje en ik zal je zo snel mogelijk beantwoorden.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search

Scott Pilgrim and Ramona Flowers