Hoe kun je ervoor zorgen dat vrouwen ook moeite voor jou gaan doen? (Deel 1)

Het lijkt soms wel alsof mannen altijd alle moeite moeten doen. Altijd maar de eerste stap zetten. Alle theorieën over ‘mannen zijn van nature jagers’ ten spijt, het is voor een groot deel onze cultuur die voor ons beslist heeft dat mannen de ‘jagers’, dus de initiatiefnemers zijn. Maar vrouwen zijn minstens zulke goede jagers als ze ergens hun zinnen op gezet hebben. Het komt alleen niet zo vaak voor, omdat het niet echt van ze verwacht wordt in onze cultuur. En wel van mannen dus. Het is niet anders. Maar hoe gaaf zou het zijn als vrouwen ook eens een keertje uit hun comfort zone het initiatief namen en hun best voor jou deden? Het is mogelijk, maar hoe?

Eén: wees de eerste keus, investeer in jezelf;

Twee: make them an offer they can’t refuse;

En drie: heb vertrouwen.

Zo simpel is het. Op zichzelf zullen de drie stappen weinig effect hebben. Maar als je ze alle drie samen toepast, open je het jachtseizoen, op jou. Vandaag bespreek ik met je hoe jij eerste keus wordt. De rest volgt later.

Wees de eerste keus, investeer in jezelf

Dit is de lastigste. De randvoorwaarden kosten het meeste moeite. Maar het is de investering meer dan waard omdat je hele leven hier zo veel beter van wordt. Er zijn vele randvoorwaarden om op nummer één te komen, maar deze zijn het belangrijkst:


1. Hou 100 % van jezelf 

Wees je eigen beste vriend. Als je je op dit moment alles behalve voelt, begin dan met hele simpele dingen, die je moeder je zou kunnen adviseren: zorg voor je lichaam door gezond en gevarieerd te eten en ga sporten. Ruim je huis op. Geef niet meer toe aan je verslavingen (ja, ook gamen is een verslaving), maar pak in plaats daarvan die verwaarloosde toffe hobby weer eens op, of begin een nieuwe. Wat heb je altijd al wel eens willen doen? Kijk daarna nog een keer in de spiegel en zie: een hele toffe peer!

2. Focus op het positieve

Jouw issues zijn niet interessant. Voor niemand, punt. Kijk eens naar de dingen die jou wel blij maken en praat daarover in plaats van te miepen over wat er allemaal mis ging deze week. Wat ging er wel goed? Deel je mooie momenten en successen, trots en zonder te overdrijven. Je zult merken dat dat aanstekelijk werkt.

3. Zie er goed uit

Door veel mannen over het hoofd gezien, maar vrouwen hebben ook ogen en die ogen willen ook wat. Heb jij je ooit afgevraagd waarom vrouwen er over het algemeen beter uitzien dan mannen? Dat is echt niet alleen omdat jij hetero bent en graag naar mooie vrouwen kijkt. Daarom valt er veel voor je te winnen als jij één van die weinige mannen bent die serieus aandacht besteedt aan zijn stijl. Wat simpele, doeltreffende richtlijnen: ontwikkel je stijl losjes aan de hand van je stijlicoon (James Bond, James Dean of James Hetfield?). En om er goed uit te zien hoef je niet geboren te zijn met een engelengezicht. Investeer in mooie kleding van hoge kwaliteit en hup, work out! Al je excuses ten spijt om hier onderuit te komen: als je er goed uit ziet, voel je je beter. En wanneer jij je op je best voelt, ben je ook op je aantrekkelijkst. Doe het dus voor jezelf.

 

Ga je eerst verdiepen in deze investeringen. De rest komt later. Doe het stapje voor stapje. De volgende keer bespreek ik hoe je haar een voorstel kan doen dat ze niet kan weigeren, zodat ze je wel terug móét zien.

Welke vragen komen er nu in je op naar aanleiding van deze drie randvoorwaarden? Voel je misschien ergens weerstand? Deel het met me in de comments, ik lees en beantwoord ALLES, met goede aanvullende tips.

Wil je jezelf ook in de praktijk trainen hoe je relaxter wordt met vrouwen, zodat ze moeite voor jou gaan doen? Download dan mijn training ‘Comfort zone challenge’, met 28 dagelijkse oefeningen, waardoor je in een maand tijd stukken meer zelfverzekerd in je schoenen staat. De gratis download vind je hier.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hee. Hoi.

Heb je een vraag? Of wil je me iets anders laten weten? Stuur me dan een klein berichtje en ik zal je zo snel mogelijk beantwoorden.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search