Hoe jouw Nice Guy je dates verprutst

“Uiteindelijk ben ik gewoon bang om je kwijt te raken…”, concludeert mijn lief na een moeilijk gesprek over een nogal gevoelig onderwerp. De Nice Guy. 

Het is iets waar ik, net als alle vrouwen die ik ken, extreem allergisch voor ben. Als je echt heel snel en voorgoed van me af wil, doe dan heel kruiperig tegen me en zet me op een voetstuk. Ga me dan net zo lang pleasen, tot ik niks meer met je te maken wil hebben.

Alleen, bij iedere nice guy in mijn leven staat mijn innerlijke criticus al met haar schooljuffenvingertje te zwaaien: uh uh! Deze man bedoelt het toch goed. Eigenlijk is hij alleen maar heel áárdig tegen je. Schaam je, zeg sorry, zeg dan dankjewel en doe’s lief terug!

Dus toen mijn vriend plotseling veranderde van een leuke eigenzinnige man in een puppy die met grote ogen wacht op de goedkeuring van zijn baasje, voelde ik zowel walging als schuld.

Tijd om mijn schuldgevoel aan de kant te zetten en direct in te grijpen, want ik heb zero tolerance voor nice guys in mijn relatie. Even radicaal eerlijk nu. Lieverd, waarom doe je zo?

Puppy adoratie

“Ik ben bang dat ik iets over het hoofd zie in mijn gedrag naar jou toe, waarop jij me uiteindelijk zal afrekenen… En dat ik je dan zal kwijtraken”. De ironie wil, dat zijn gespeelde omzichtigheid ons juist uit elkaar drijft. Ik zoen hem en ik kan eindelijk onze connectie weer voelen. “Dankjewel dat je eerlijk tegen me bent over je diepste angsten. Niet lief, maar lef!” No more puppy adoratie. De angel is benoemd en daarmee onschadelijk gemaakt. Ik heb mijn man weer terug.

Als je denkt dat jouw innerlijke nice guy geen functie meer heeft als je eenmaal je relatie hebt gevonden, think again. Vrouwen op een hoog voetstuk plaatsen jaagt iedere date hard bij jou vandaan, hier lees je waarom. De nice guys onder ons die dan toch in een relatie belanden, overkomt dat meestal omdat de vrouw in kwestie sterk is in het nemen van initiatief en daarin volhardend is, zelfs als jij haar gaat lopen pleasen. Als jij je nice guy in dat proces niet aankijkt, neem je hem gewoon mee je relatie in en kan hij die alsnog tot een hel maken, alvorens je die vroegtijdig zal verliezen.

Project Vrouw van je Leven

Hoe jij jouw innerlijke nice guy succesvol en blijvend kan uitschakelen zodat hij niet meer tussen jou en de liefde in staat, neem ik mee in mijn gloednieuwe programma ‘Project Vrouw van je Leven’. En hiervoor heb ik jouw hulp nodig!

Ik wil van jou weten: Wat staat er nog tussen jou en de relatie die jij zoekt in?

Laat het me hier weten, en ik beloon 10 van de respondenten met mijn e-book ‘Van Droogstaan naar Droomvrouw in 10 Warpzones’. Thanks!

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hee. Hoi.

Heb je een vraag? Of wil je me iets anders laten weten? Stuur me dan een klein berichtje en ik zal je zo snel mogelijk beantwoorden.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search