Hoe hou je haar aandacht vast?

Het geheim van het vasthouden van haar aandacht tijdens een goed gesprek, zit ‘m in het geven van kaders. Dit is een makkelijke en snelle manier van leiderschap tonen, waarmee je verschillende vliegen in één klap slaat.

Stel, je hebt al een poosje een leuk gesprek met een nog leukere vrouw en opeens voel je subtiele signalen dat haar aandacht beetje bij beetje wegsijpelt. Het begint met een afdwalende blik. Dit ontgaat je niet. Je begint aan jezelf te twijfelen. Vindt ze me eigenlijk wel interessant genoeg? Je schakelt snel van onderwerp, om nog eens extra indruk op haar te maken. Het mag niet baten. Ze beweegt haar lichaam steeds meer van je af en uiteindelijk vertelt ze je dat ze toch echt naar huis toe moet omdat haar huisgenootje (kat) op haar wacht met een netflix serie en een fles wijn. Een smoesje dus, om zich snel bij je uit de voeten te maken.

Als dit jou niet eens, maar regelmatig overkomt, lees dan vooral verder, want er is een heel makkelijke manier om haar aandacht vast te houden, zodat jij niet achter haar hoeft aan te rennen, maar zij haar best gaat doen om jouw aandacht te vangen.

Schep duidelijke kaders

Het geheim zit ‘m in het geven van kaders. Dit is een makkelijke en snelle manier van leiderschap tonen, waarmee je verschillende vliegen in één klap slaat.

#1. Je toont dat je emotioneel zelfstandig bent. Niet afhankelijk van haar goedkeuring

#2. Je legt de bal bij haar, zodat zij de volgende move zal moeten nemen. Wat ze ook echt gaat doen, omdat:

#3. Je beëindigt het gesprek op een positieve noot. Daardoor blijft haar herinnering aan jou: ‘Wat een leuke, interessante, grappige vent’, in plaats van ‘Wie ook alweer?’

 

Hoe geef je kaders aan?

Het is echt simpeler dan simpel. Bijvoorbeeld tijdens een leuk gesprek. Je merkt dat je een erg leuke klik hebt met een mooie vrouw. Jullie maken elkaar aan het lachen en blijken veel raakvlakken te hebben bovendien. Je zou de hele avond wel met haar willen praten, maar dat doe je niet. Want na enkele minuten tot een kwartiertje kap je zelf het gesprek af met een reden die op dat moment authentiek voor je voelt. Bijvoorbeeld: ‘Hey, ik vond het gezellig, maar ik was op weg naar de bar om wat drankjes te halen voor mijn vrienden daar.’

De timing van jouw exit is heel belangrijk. Doe dit als het gesprek een een positieve wending neemt. Bijvoorbeeld als jullie allebei lachen om een grapje. Of je hebt haar zojuist iets verteld over jouw leven wat ze machtig interessant blijkt te vinden. Zo laat je haar achter met een fijn gevoel over jou en zal ze met haar gedachten bij jou blijven. Daardoor gaat zij haar best willen doen om het gesprek met jou te hervatten.

Geef haar ook de mogelijkheid om je op een later moment weer terug te vinden. Dus sluit je exit af met: ‘Wij staan in die hoek van de ruimte, kom je er zo gezellig bij?’

 

Blijf niet eindeloos dralen

Hoe gezellig het ook is, hoe langer je blijft dralen bij die ene vrouw, hoe meer ze het gevoel krijgt: hij moet iets van me, waarom zou hij anders alleen bij mij staan de hele avond? Weinig is zo onaantrekkelijk als needyness. Als je eindeloos blijft rondhangen geef je haar (en jezelf) het gevoel alsof je jezelf niet kan vermaken zonder haar.

 

Kaders op dates

Dates zijn geweldige momenten om leiderschap te tonen. Als jij met iemand op date wil, bepaal dan zelf wanneer, waar en hoe laat die plaatsvindt en leg het aan haar voor. Geef haar een paar opties om uit te kiezen als ze niet direct je eerste voorstel aan kan nemen.

Nog een kans om leiderschap te tonen: betaal zelf de hele rekening na afloop. De rekening is altijd voor de vragende partij (jij dus) en bij twijfel over wie de vragende partij was, ook zelf betalen.

En net zoals bij casual gesprekken, beëindig je de date zelf als eerste. Liefst net iets eerder dan dat je zou willen. Het gaat misschien tegen je instinct in, maar hiermee verhoog je de kans enorm, dat zij jou weer terug wilt zien. Beëindig het bijvoorbeeld zo: ‘Ik zou zo graag nog wat langer met je zitten hier, maar ik moet weer aan het werk zo. Zullen we ons gesprek binnenkort weer opvatten?’ Extra punten als ze een beetje tegenstribbelt, om je nog wat langer vast te willen houden. Maar hier moet je echt voet bij stuk houden.

Grote kans dat jij niet meer uit haar hoofd verdwijnt de komende tijd.

 

Vanavond gratis online workshop: Leiderschap in je liefdesleven

Meer tips voor goed leiderschap leer je vanavond in mijn gratis webinar ‘Leiderschap in je liefdesleven’. Je leert:

– De vijf beste manieren hoe je leiderschap kunt tonen in de praktijk

– Wat persoonlijk leiderschap inhoudt en hoe het je succes bij vrouwen enorm kan boosten

– Hoe je je oude volgers-eigenschappen elimineert, zodat ze niet meer tussen jou en die leuke vrouw instaan.

– Hoe je een relatie kunt krijgen door het tonen van goed leiderschap

 

Schrijf je hier in:


VAN VOLGEN NAAR LEIDEN MET DE COMFORT ZONE CHALLENGE

Om leider te worden in jouw sociale leven, daag ik je uit met 28 kleine oefeningen die je iedere dag in het openbaar kunt uitvoeren. Deze training ‘De Comfort zone challenge’, helpt je kleine risico’s te nemen, zodat je groeit in je sociale vaardigheden. Het brengt je in de juiste stemming om ontspannen te gaan flirten met leuke vrouwen.

De Comfort zone challenge wordt je overzichtelijk aangeboden in een handig e-book, dat je hier gratis kunt downloaden.

 

 

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hee. Hoi.

Heb je een vraag? Of wil je me iets anders laten weten? Stuur me dan een klein berichtje en ik zal je zo snel mogelijk beantwoorden.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search