Hoe een lad een lass vangt

Afgelopen weekend was ik op Zomerfolk, een heerlijk kleinschalig festival in een zonovergoten Gronings stadspark, vol doedelzakbands, Schotse kilts, ouderwets overdadige BBQ, de ale en mede stroomden rijkelijk, en nog veel meer doedelzakken. 

En terwijl Peter en ik lekker staan te genieten van de geweldige in Gaelic zingende slotact van het weekend (Skipinnish. Toffe band, ga ze checken), zie ik naast mij een jonge man in kilt vol overgave dansen met een prachtige meid in een lange zwarte zomerjurk. Opvallend: hij is ruim een kop kleiner dan haar, maar dat is het laatste waar zij zich druk over maken.  

De opzwepende muziek geeft het duo vleugels. Alsof zij niet dansen, maar worden gedanst. Wat ze doen herken ik als balfolk. Hij leidt haar, en de muziek leidt hem. Het ziet er moeiteloos uit, en mijlenver verwijderd van de ‘1-2-3-en-zij-en-sluit’ dansschoolstijl. 

Met een gevoel van lichte afgunst kijk ik naar mijn eigen lad aan mijn andere zijde die er weliswaar fantastisch uitziet, maar ja, zo’n woeste dans zou ik stiekem ook wel van hem willen… 

Na een paar nummers kijk ik weer naar rechts, waar hij haar inmiddels op zijn tenen hartstochtelijk staat te zoenen. Vertederd stoot ik Peter aan. Het tafereel was ook hem opgevallen. ‘Zo dat heeft hij dik verdiend’, zegt hij, en ik ben het roerend met hem eens. Ja, dat heeft hij dik verdiend en ik weet precies waarom. 

Hoe een lad een lass vangt? 

Hij praat niet met haar. Hij danst met haar. En dat heeft weinig te maken met danspasjes ‘kennen’ en alles met de muziek voelen. Niet alleen in je oren, maar in je hele lichaam. 

Wil jij echt feeling krijgen voor vrouwen? Ga dansen. Iedere dansschool waar ze partnerdans aanbieden kan je helpen de basispassen te leren die nodig zijn om een vrouw een heel nummer lang goed bezig te houden. 

Maar als je haar echt in extase wilt krijgen…

Zorg dan dat je de muziek niet alleen ‘snapt’ met je hoofd, maar echt ‘voelt’ met je lichaam. Kies de muziek waar jij lekker op gaat. Latin, jazz, tribal, folk, rock & roll… Er is zo veel om uit te kiezen. Leer er op te dansen en je hebt al binnen een paar weken een ongelooflijk krachtige tool in handen waarmee jij andere mannen standaard een flinke pas voor bent. Investeer in een goede dansschool en leer om letterlijk meer feeling te krijgen met vrouwen en hoe je hen overtuigend kunt leiden zodat zij jou zullen volgen, zero words needed. 

 

Welke vragen of gevoelens heb jij over het onderwerp dansen met vrouwen? Laat het me weten in de comments! Ik vind het super tof om je te horen. Dus laat je horen 🙂

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hee. Hoi.

Heb je een vraag? Of wil je me iets anders laten weten? Stuur me dan een klein berichtje en ik zal je zo snel mogelijk beantwoorden.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search