Hoe belangrijk is uiterlijk bij dating

Hoe belangrijk is uiterlijk bij dating? Te belangrijk om te verwaarlozen, maar je hoeft geen George Clooney te zijn om aantrekkelijk te zijn voor vrouwen. Wat vinden vrouwen dan wel echt aantrekkelijk, en hoe bereik je dat, zonder al te veel moeite te doen, liefst? Dat leer je hier.

 

Het uiterlijk van de man. Sommige vrouwen zullen zeggen dat het super belangrijk is (Ik!). Anderen zullen zeggen dat het hun niet zoveel uitmaakt. “Ik wil op een eerste date relaxen en voelen dat ik bij deze man gewoon mezelf kan zijn, in mijn gympies en versleten spijkerbroek”, zei een vriendin gisteren tegen me. Ze heeft trouwens een pracht van een kerel als partner. Zul je altijd zien.

 

Niet je uiterlijk, maar je gedrag

Zelf ben ik echt gek op kijken naar prachtige mannen, maar als ik verder wil met zo’n man, is zijn gedrag altijd de doorslaggevende factor. Nooit zijn uiterlijk, ook al is hij nog zo mooi om te zien.

Ik kan je heel erg afraden om de waarheid te manipuleren op je profielfoto’s van je datingapp. Maar trek je ook niet al te veel aan van alles wat vrouwen zeggen over waar ze graag tegenaan willen kijken in een relatie. De man waar ze uiteindelijk mee thuiskomen is vaak toch heel anders dan het gedroomde ideaalplaatje. Vrouwen letten minder op uiterlijk dan je zou denken. Ze letten vooral op je gedrag.

Iemand die er in het echt heel anders uitziet dan op zijn profielfoto hoeft niet perse ‘niet knap genoeg’ te zijn. Het communiceert vooral dat hij liegt. En het is dat gedrag wat onaantrekkelijk is.

 

Hoe belangrijk is uiterlijk

Het korte antwoord op de vraag: is uiterlijk belangrijk? Ja, maar je uiterlijk heeft niet de hoogste prioriteit als het om succesvol daten gaat.

Ooit had ik iets met een fotomodel. Zijn mooie uiterlijk was leuk voor de eerste paar dates, maar het wende snel.

Ook maak ik zelf vaak mee dat ik mijn partners knapper ga vinden, naarmate ik meer van ze ga houden. Beauty is in the eye of the beholder.

 

Verzorg jezelf

Veel in je uiterlijk investeren kost je vooral veel energie, maar een mooi uiterlijk is zelden de beslissende factor die je een geweldige ROI oplevert. Het is eerder ondersteunend aan persoonlijke eigenschappen die wel het verschil maken.

Zodra je begint met meer aandacht in je uiterlijk te steken, zul je merken dat niet je uiterlijk zelf, maar de effecten van deze extra zorg je aantrekkelijk maken, zoals zelfrespect, zelfvertrouwen en lef. Je uiterlijk verzorgen doe je vooral voor jezelf om jezelf te respecteren. Een goed verzorgd uiterlijk communiceert dat ook naar vrouwen toe: ik respecteer mezelf. En het is juist die eigenschap die zo aantrekkelijk is.

Stel, je traint hard en als je in de spiegel kijkt en er kijkt opeens een meer gespierde versie van jezelf terug, dan doet dat een hoop met je zelfvertrouwen, en nouja, dat is met dating best wel handig. Een stuk handiger dan enkel een knap hoofd, kan ik je verzekeren.

Ook zoiets dat vrouwen best aantrekkelijk vinden: lef. Het gaat eigenlijk niet om die mooie tattoos. Het gaat om het lef dat je dat hebt aangedurfd. En een man met durf is gewoon sexy.

 

Drie uiterlijk hacks

Hoe kun jij er voor zorgen dat de zorg voor je uiterlijk jouw meest aantrekkelijke eigenschappen aanwakkeren en ondersteunen?

Drie uiterlijk hacks die je aantrekkelijker maken:

 

1. Vergelijk jezelf niet met George Clooney

De grootste garantie op forever alone heb je door jezelf te vergelijken met alle mannen die knapper, fitter, interessanter of gespierder zijn dan jij. Dat is een stemmetje in je hoofd die je er (niet onsuccesvol) van probeert te overtuigen dat je nooit goed genoeg zal zijn voor die leuke vrouw. Als je jezelf met iemand wilt vergelijken, vergelijk jezelf dan met de persoon die je gisteren was. Dit is hoe je echt kan groeien in je zelfvertrouwen.  

 

2. Investeer regelmatig in je looks

Maak van de zorg voor je uiterlijk een dagelijkse routine. Vervang je high scores in je computergames door high scores op een echt sportveld. Ga shoppen met iemand die er verstand van heeft (niet je moeder) en vervang al die versleten shirts door mooie nieuwe. Stel ambitieuze, maar haalbare doelen voor je gezondheid en pas je dieet er op aan.

In het begin is het echt niet leuk, sporten in plaats van relaxen, maar schop jezelf onder je kont en doe het regelmatig, zodat de zorg voor je lichaam net zo vanzelfsprekend wordt als tandenpoetsen. Wat levert het je op? Niet alleen een mooi uiterlijk en een betere gezondheid, maar vooral zelfrespect, al vanaf de eerste keer dat je naar de sportschool bent geweest.

 

3. Tut jezelf op voor je date

Vrouwen kunnen voor een hot date uren lang tutten voordat ze zichzelf er klaar genoeg voor voelen. We proberen een dozijn verschillende outfits uit, rukken haren uit ons kruis met gemeen plaksel, trekken onmogelijke hoge hakken aan en we doen zo lang over onze make-up, dat het er net uit ziet, alsof we helemaal geen make-up dragen. Het is een heel ritueel.

Je hoeft geen Patrick Bateman routines te doorstaan voordat je op date gaat, maar het zal je verbazen hoeveel mannen op dates niet de moeite nemen om het minimale aan hun uiterlijk te besteden. Onaangename lichaamsgeur, stinkende adem, verwassen, versleten of vieze kleding, ik heb het allemaal te vaak meegemaakt. Misschien denk je dat ze het niet door heeft, maar dat heeft ze zeker wel. En het stoot effectief af.

Verzin dus je eigen ritueel. Met schone nieuwe kleding waarin je je aantrekkelijk voelt. Verzorg je gebit, scheer jezelf, was jezelf en please please please: zorg dat je niet stinkt.

 

AANBIEDING, laatste kans voor mijn training ‘Zo krijg je een vriendin’

Om je kansen op een relatie te verhogen zijn er nog veel effectievere tactieken die je kunt toepassen in je leven. Welke dat zijn, dat leer ik je op mijn training ‘Zo krijg je een vriendin op donderdag 10 mei.

Let op! Dit is de laatste keer dat ik deze training voor de lage prijs geef. De training is namelijk vele malen beter geworden in het afgelopen half jaar dat ik dit doe, maar de pilotprijs heb ik nooit veranderd.

Dit is hoe andere deelnemers het ervaren hebben:

“Ik heb nieuwe ideeën opgedaan en belangrijker : motivatie. Ik merkte in de dag erna een ander soort energie die ik in contacten met vreemden had.” – J.

“Klazien is echt. Ze legt het niet alleen uit, maar leeft het.” – S.

“In eerste instantie was ik hier erg nerveus voor maar Klazien stelt je gelijk op je gemak met haar spontane houding en enthousiasme.” – M.

 

Wil jij serieus werk maken van die leuke relatie en gebruik maken van deze aanbieding?

Geef je dan nu op hier:

INSCHRIJVEN

 

Hoe zit dat bij jou?

Vertel me, hoe belangrijk is uiterlijk voor jou eigenlijk? Vind je het fijn als een vrouw er goed verzorgd uitziet? Vind je het belangrijk dat ze van nature erg mooi is? Hoe zie jij dat? Deel het met me in de reacties.

 

Showing 9 comments
 • Adelei
  Beantwoorden

  Ik vind tattoos helenaal geen teken van lef. Ik vind ze onecht, associeer ze met vervelend haantjesgedrag. Voor mij is geen tattoo het bewijs dat je van jezelf houdt omdat je voor gezond gedrag gaat.
  je opmerking over je gebit verzorgen kan ik helemaal volgen. Ik had ooit een date met een man met bruin aangeslagen tanden. We kregen het bij toeval iik nog over tandartskosten: hij was er al meer dan twee jaar niet geweest. Bah!!!

  • Klazien
   Beantwoorden

   Hahah Adelei, wat een afknapper. Hopelijk bleef het bij 1 date?

 • Jan
  Beantwoorden

  Ben het oneens met je over tatoeages, Adelei. Ik ben er sinds kort aan begonnen, hoewel iedereen me zei dat het nooit iets voor mij zou zijn. Nu geniet ik er met volle teugen van en wil ik er zeker meer. Mijn tattoos geven me zelfvertrouwen dat ik eerst niet had. Klazien heeft wat dat betreft gelijk, het is toch iets dat je maar moet durven. Is het onecht? Sure, maar dat geldt voor de meeste kunst. En haantjesgedrag komt er al helemaal niet bij kijken, zo ben ik simpelweg niet en daar veranderen de tattoos niets aan.

  Uiterlijke verzorging acht ik zeker belangrijk en ik investeer er dan ook veel meer in dan vroeger. Ik ben fysiek een stuk zekerder dan vroeger. Geestelijk nog niet helemaal waar ik wezen wil, maar ook daar werk ik aan.
  En ik poets twee keer per dan mijn tanden, flos en stook en ga elk halfjaar naar de tandarts.

 • iedereen is anders
  Beantwoorden

  Het is voor iedereen zo extreem verschillend, daar valt geen pijl op te trekken. Er zijn tal van vrouwen die tegenwoordig net als vele mannen het uiterlijk enorm hoog op het verlanglijstje hebben staan. In de dating wereld willen vele vrouwen nu eenmaal ook wel eens een hunk in bed hebben. Vaak zijn knappe mannen ook beter in bed. Ook valt me vaak op dat vrouwen doen alsof ze iemand niet aantrekkelijk uit vinden zien, maar dat stiekem toch wel doen, omdat ze bang zijn oppervlakkig over te komen. Uiteraard slaat dit natuurlijk helemaal nergens op.

  • Klazien
   Beantwoorden

   Hallo Iedereen is anders. Wat een mooie naam heb je gekozen 🙂 Wat een interessante aannames allemaal. Die komen natuurlijk niet uit de lucht vallen, als ik mag raden. Heb jij persoonlijke ervaringen gehad, waarin deze verhalen voor jou een rol speelden? Het is inderdaad zo dat iedereen uniek is. Kijk of je je focus kan verleggen op die mensen die blij van jou worden precies zoals jij bent. Kies mensen die voor jou kiezen. Dat maakt het allemaal een stuk makkelijker. Succes!

 • naamloos
  Beantwoorden

  Het is voor iedereen zo extreem verschillend, daar valt geen pijl op te trekken. Er zijn tal van vrouwen die tegenwoordig net als vele mannen het uiterlijk enorm hoog op het verlanglijstje hebben staan. Vaak zijn knappe mannen ook beter in bed. Ook valt me vaak op dat vrouwen doen alsof ze iemand niet aantrekkelijk uit vinden zien, maar dat stiekem toch wel doen, omdat ze bang zijn oppervlakkig over te komen. Uiteraard slaat dit natuurlijk helemaal nergens op.

 • Bjorn
  Beantwoorden

  Beste,

  Graag deel ik mijn ervaringen nu ik een jaar single ben.

  Laat mij eerst stellen dat Corona het aantal mogelijke dates heeft verminderd maar zeker niet tot 0 herleidde.

  Ik heb verschillende foto’s laten beoordelen door photofeeler en datenhace en daarop scoor ik naar uiterlijk tussen de 5 a 6 op een maximum score van 10. Ik ben groot (1.86) geen overgewicht echter begint mijn kruin wel uit te dunnen. (it worries me 😊)

  In dit single jaar had ik een korte relatie van 3 maanden tijdens de zomer, sliep ik in totaal met 5 vrouwen waarvan sommige bij voorbaat geen relatiemateriaal waren en bij andere het na een weekje of enkele weken duidelijk werd. Sinds September zit de mot er een beetje in met dates die niet verder komen dan een eerste date of kussen maar waar het ook stopt na 2 a 3 dates.

  Ikzelf bezit een boven gemiddeld IQ (ik ben geen kernfysicus) goede baan, heb een brede interesse in o.a kunst, geschiedenis, architectuur en reizen. Ben emotioneel beschikbaar en gedraag me als een “old school” gentleman.

  Het totaal aantal dates in dit jaar zal rond de 40 a 50 liggen ik ben meerdere malen afgewezen op mijn uiterlijk, hierbij reken ik nog niet de gestrande “niet dates” na een videocall.

  In dit tinder, bumble, happn tijdperk waar vrouwen honderden likes krijgen en overstelpt worden met berichten is er volgens mijn mening een discrepantie ontstaan waarin vrouwen zichzelf gaan overwaarderen op vlak van aantrekkelijkheid.
  Ik zie dit ook duidelijk terug bij vriendinnen, ze krijgen veel aanbiedingen ook van mannen die eigenlijk knapper zijn dan hen. Ze trappen meerdere malen in de val gaan met deze knappe mannen naar bed en vervolgens eindigt de “relatie” na 1 of enkele nachten. Als ik hen vraag zichzelf te waarderen met een cijfer op uiterlijk krijg ik 7 a 8 als antwoord, terwijl in werkelijkheid een 5 a 6 een realistischer cijfer is.

  Studies (die je via google) kan terugvinden wezen ook volgende uit.
  * 80% van de vrouwen op datingapps willen matchen met de 20% knapste mannen
  * Voor de overig 80 % van de “niet knappe” mannen blijft er nog 20% van de vrouwen
  over als je hierbij nog eens in rekening brengt afhankelijk van de bron dat er ongeveer
  een 30/40 – 70/60 verhouding is op deze apps in het nadeel van mannen.
  * Een andere studie gaf duidelijk aan dat vrouwen eerder de knappe man met minder
  goede karaktereigenschappen kiest boven de minder aantrekkelijk man met goede
  eigenschappen.

  Ik durf zelfs te stellen dat het uiterlijk voor vrouwen belangrijker is dan voor mannen en dat wij mannen meer “vergevingsgezind” zijn op dit vlak. Tenzij je bij die 20% hoort.

  Ik volgde reeds meerdere webinars van Klazien en ik wil ook heel hard geloven in de cursus echter als mijn bovenstaande mening klopt dan mag ik nog 100 “how to find love” cursussen volgen ze gaan mij niet knapper maken….

  Als laatste nog een antwoord/mening naar naamloos : Studie wijst uit dat knappe mannen minder goed zijn in bed, ze hoeven dit ook niet te zijn omdat ze genoeg kandidates hebben 😊.

  • Klazien
   Beantwoorden

   Hi Bjorn. Het lijkt erop dat je jezelf helemaal hebt ontdekt. Gefeliciteerd, je bent een statistiek. Hoe bevalt dat? Ik hoop lekker. De vraag is, wil je een statistiek zijn… Of wil je een leuke, liefdevolle relatie? De keuze is aan jou. Elke dag.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hee. Hoi.

Heb je een vraag? Of wil je me iets anders laten weten? Stuur me dan een klein berichtje en ik zal je zo snel mogelijk beantwoorden.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search