Het verschil tussen de nice guy en de lover

Soms geef je al je liefde aan een vrouw. En toch lijkt het nooit genoeg te zijn. Je geeft haar alles en meer. Doet alles wat ze van je vraagt. Maar het lijkt allemaal juist averechts te werken. Ze reageert steeds kritischer en trekt zich terug. 

En soms gaat de liefde moeiteloos. Misschien heb je het nog nooit meegemaakt, maar er komt een dag dat jouw liefde automatisch wordt ontvangen en beantwoord met nog zoveel meer liefde. 

Hoe werkt dit? Wat is het verschil? Waarom gedragen sommige vrouwen zich onmogelijk, als je alleen maar heel lief voor hen bent? 

 

Om daar vat op te krijgen, maak dan eerst het onderscheid tussen aardig zijn en liefde zijn. De volgende twee archetypes kunnen je daarbij helpen.

 

De Nice guy

Iedereen heeft wel in meer of mindere mate een nice guy in zich zitten. Dit archetype is altijd aardig. Hij is een echte lieverd, vaak ten koste van zichzelf, maar zonder dat hij het door heeft. 

Hij heeft vanaf zijn jonge jaren geleerd om hard te werken om de liefde te verdienen. Daarom zal hij ook in volwassen relaties alles doen om bij zijn geliefde in de smaak te vallen. Daar kan hij niks aan doen. Het is een strategie die hij van kinds af aan geleerd heeft om zich staande te houden als klein jochie in zijn ouderlijk huis. 

Niemand komt te weten wat zijn werkelijke gevoelens zijn over hoe de wereld op hem overkomt. Emoties zoals boosheid, angst en verdriet worden diep binnen in het lichaam koest gehouden. 

Grenzen worden niet snel aangegeven, omdat ze vaak niet duidelijk gevoeld worden. Omdat de emotie die daarvoor nodig is, namelijk boosheid, niet bewust wordt gevoeld op het moment dat iemand zijn (onzichtbare) grenzen overschrijdt. Ook gaat hij liever conflicten en meningsverschillen uit de weg omdat er dan risico op boosheid is. Vooral die van ander bij wie hij het dus zo graag alleen maar goed wil doen. 

De angst voor afwijzing is enorm. Vooral van mensen die hij het meeste lief heeft. Risico wordt liever vermeden, omdat er dan kans is op fouten maken. Waar onvermijdelijk weer afwijzing uit voortkomt. 

 

De Lover

Die woont waarschijnlijk ook ergens in jou als archetype. Hij handelt uit liefde. Niet alleen omdat hij gek is op zijn geliefde, maar vanuit de universele liefde voor alles dat is, inclusief zichzelf. Ook hij geeft gul, maar nooit ten koste van zichzelf. Waar de nice guy zijn grenzen niet voelt, voelt de lover die juist heel duidelijk. 

De lover weet dat hij al in overvloed leeft. Hij weet dat hij de liefde zelf in zich draagt. Daarom zal hij nooit werken om de liefde van zijn geliefde te ‘verdienen’. Want hij weet wat de aard van de liefde is: het is overal en in overvloed. 

Hij hoeft ook de goedkeuring van een vrouw niet te hebben want deze komt volledig uit zijn eigen zelfvertrouwen. 

Maar de lover leunt niet achterover in zelfgenoegzaamheid. Integendeel, hij geeft juist enorm veel. Waarbij de nice guy geeft uit angst voor afwijzing, geeft de lover vanuit oneindige generositeit voor het leven. 

 

Nice guy of lover. Hoe merk je het verschil?

De volgende keer als je merkt dat je weer vruchteloos geeft en geeft en geeft aan een vrouw, en je merkt dat je ergens toch gefrustreerd raakt, wacht dan nog even met het zoeken van de schuldige in degene die jou alleen maar spiegelt. Kijk even met alle vriendelijkheid binnen in je hart om te vragen: hey waar komt deze frustratie vandaan bij mij? Geef ik vanuit angst? Ben ik bang voor haar afwijzing, of dat ze me zal verlaten, of dat ze me zal negeren misschien? 

Of geef je vanuit pure generositeit en grenzeloze liefde? Dat laatste klinkt misschien wat ongrijpbaar, maar als jouw geven je hart vervult in plaats van frustreert, dan weet je dat je geeft vanuit deze intentie. Zelfs als jouw giften worden afgewezen. Dat maakt dan niet uit, omdat jij weet dat jij nooit afgewezen kan worden, namelijk door jezelf. 

Jij bent genoeg. En dat ben je. 

Maar dat voel je nu misschien nog niet. De nice guy is een super universeel archetype. Maak je dus geen zorgen als je zijn aanwezigheid duidelijk voelt, je bent zeker niet de enige. 

Maar hoe maak je nou die transformatie van de nice guy die vrouwen links laten liggen, naar de lover waar vrouwen zo gek op zijn? 

 

Online Masterclass: Reken af met Mr. Nice Guy

Zaterdag 5 november 

Ik heb daar een fantastische toolkit voor in elkaar gezet voor je en die krijg je van mij in mijn masterclass Reken af met Mr. Nice Guy op zaterdag 5 november om 16:00 uur. 

Dit is wat jij daar gaat leren:

Hoe je je bewust wordt van wanneer jouw onbewuste nice guy gedrag vrouwen van je wegjaagt;
Waar nice guy gedrag vandaan komt;
De 10 meest gemaakte fouten van Mr. Nice Guy;
Ik geef je de ultieme roadmap om af te rekenen met jouw innerlijke Mr. Nice Guy, zodat die nooit meer jouw contact met aantrekkelijke vrouwen saboteert;
Een super tip om door te pakken en in 3 maanden tijd de vrouw van je leven aan te trekken.

 

Dit is de eerste keer dat ik deze masterclass geef, ooit! Allemaal tips die ik nog nooit heb vrijgegeven. Ik heb ontzettend veel zin om mijn kennis met je te delen en jou voorgoed net zo amazing te laten voelen als dat je bent. Schrijf je snel in, dan zie ik je zaterdagmiddag 5 november.

En kun je er niet bij zijn? Helemaal geen probleem. Ik stel de replay nog 3 dagen beschikbaar voor iedereen die zich ingeschreven heeft.

Schrijf je hier in: Reken af met Mr. Nice Guy.

 

Comments
  • Danny
    Beantwoorden

    Dit zou mijn levensverhaal wel kunnen zijn (in beknopte vorm welliswaar) Klazien 😁. Vroeger was ik eerder de nice guy. Met als resultaat: altijd door vrouwen als schatje worden te bevonden maar dat was het dan. Het was altijd die ander die met haar ging lopen. Altijd maar goed willen doen, HAAR op een voetstuk zetten en vooral je eigen grenzen niet kennen of respecteren……allemaal voor haar ten koste van je eigenwaarde. Niets voor niets zeggen moeders tegen hun zoon om niet te lief te zijn voor de meisjes. 🤗
    Door de jaren heen, en door ervaringen met vrouwen in en buiten mn relaties, is dit 180 graden gedraaid. De onzekere man is geëvolueerd naar een man die wel zn grenzen aangeeft, die niet per se in een relatie moet zitten. Iemand die MOET scoren. (Pfff te vermoeiend). Een man die goed zit in zijn vel zit (ok, er zijn hier en daar ook onzekerheden…..niemand is perfect. Maar ik durf ze ook blootgeven en ze verlammen mij niet meer). Iemand die kan genieten van de aanwezigheid van een mooie vrouw zonder te moeten hunkeren naar sex met haar.
    Lang leve de Lover. 👍🏼

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hee. Hoi.

Heb je een vraag? Of wil je me iets anders laten weten? Stuur me dan een klein berichtje en ik zal je zo snel mogelijk beantwoorden.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search