Haal je zelfvertrouwen uit jezelf

De bron van zelfvertrouwen, dat ben je zelf. Maar soms is het makkelijker om dat uit de bevestiging van anderen te halen: ‘als ik maar veel dates heb, dan ben ik waardevol’.  En deze instelling is echt een valkuil. En aan de hand van een recente struikelpartij in mijn eigen liefdesleven zal ik je vertellen waarom. 

Ik ga door een aantal heel moeilijke dagen heen in de liefde. Mijn oude vertrouwde patroon van verlatingsangst speelt weer eens flink op en zet mijn relatie op stelten. 

In stukjes luwte die ik vind als we elkaar niet triggeren, kan ik mezelf weer een beetje bij elkaar rapen en overzicht krijgen over wat er nou eigenlijk aan de hand is met ons. Maar eigenlijk met mij, want de pijn die ik voel zit al in mij. Hij raakt het alleen maar aan, omdat hij nou eenmaal zo dicht bij mij staat, zoals liefdespartners eigen is. 

Een van de belangrijkste oorzaken waardoor we de laatste tijd nogal uit harmonie zijn geraakt, is mijn volledige focus op hem. Onbewust heb ik een claim op hem gelegd, waar hij helemaal niet aan hoeft te voldoen. En dat is om mij te bevestigen: maak mij gelukkig. Wees de man die ik in jou zie, maar niet de man die je nu bent. Doe wel deze dingen. En doe niet al die andere dingen… Bevestig mij! 

Dit is absoluut niet fijn voor hem. Want hij moet op die manier van alles voor mij zijn en niet zijn, namelijk alles wat ik ook maar op hem projecteer, om mij veilig, geliefd, gewild en zeker te voelen van mezelf. Gaat helemaal nooit van ze lang van ze leven niet lukken op deze manier. 

Oeps… Nouja geeft niets, mag best

En ik maar lijden en huilen, totdat iets het licht in me aan deed en zei: ontsla hem van de verantwoordelijkheid om jou te bevestigen en leg de focus weer eens op jezelf. 

Wat maakt jou ook alweer gelukkig? Wat heb jij nodig in je leven? Dit is een relatie-overstijgende vraag. Dat betekent dat ik alles mag aangrijpen om de liefde aan mijzelf te geven, waar ik zo naar verlang. Wat een opluchting. Mijn partner mag gewoon lekker zijn wie hij is, en hoeft niet meer te voldoen aan mijn eisen, ideaalplaatjes en oordelen. En ik kan voortaan heel goed mijn zelfvertrouwen helemaal uit mezelf halen. Waardoor er zoveel meer is om van te houden. Niet alleen voor mij, maar ook voor hem. 

Ook als je geen partner hebt, maar wel op zoek bent naar haar, is het zo belangrijk om het uit je eigen bron te halen. Een hele berg nummers scoren van verschillende vrouwen is natuurlijk een leuke ego boost, maar het brengt je nul dichter bij de liefde, als dit je enige bron is van zelfvertrouwen. En als je de hele tijd zo volledig met hen bezig bent, laat je de belangrijkste persoon in je leven in de steek: jij. 

Die bron van zelfvertrouwen? Dat ben je zelf!

Dat heeft deze drie grote voordelen:

1. Je leven wordt leuker, je voelt je beter, en daar heb je zelf de controle over.

2. Je wordt er veel aantrekkelijker van als vrouwen jou niet hoeven te bevestigen.

3. Nieuwe vrouwen ontmoeten, en dat je dan precies weet wat je moet zeggen of doen, wordt oneindig veel makkelijker. Want je hoeft er niet meer over na te denken. Jij ‘bent’ gewoon, in volledig vertrouwen dat je goed en genoeg bent, precies zoals je bent. 

Wil jij dat ook allemaal? Weet dan hoe jij je zelfvertrouwen uit jezelf kan halen. Hoe je dat precies doet, ga ik je heel praktisch stap voor stap uitleggen in mijn online workshop ‘Onweerstaanbaar Zelfvertrouwen’, op donderdagavond 13 juli.  

 

Online workshop 13 juli 19:00 uur

Onweerstaanbaar zelfvertrouwen

In deze workshop ga jij leren:

– De 10 grootste saboteurs van jouw zelfvertrouwen met vrouwen

– Waarom flirten helemaal niet nodig is, als je je toekomstige vriendin wilt ontmoeten

– Mijn allerbeste acties voor instant zelfvertrouwen, die je meteen kunt toepassen in je leven

– Hoe de romantische gevoelens van vrouwen vanzelfsprekend volgen, zodra jij onvoorwaardelijk op jezelf leert vertrouwen

– Je angst voor afwijzing overwinnen

– De 7 best practices in zelfvertrouwen van mijn meest succesvolle studenten 

– Hoe je in 3 maanden tijd de vrouw van je leven kunt ontmoeten

 

Dit is de link voor jou als lezer van mijn blog, waarmee jij gratis mee kan doen: Workshop Onweerstaanbaar Zelfvertrouwen.

Kun je er niet bij zijn de 13e juli? Geeft niks hoor. Schrijf je dan toch nog in, want ik stel de replay van de uitzending nog 3 dagen helemaal gratis voor je beschikbaar. 

Deelname is anoniem. Jij kunt mij wel zien, maar niemand kan jou zien. 

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hee. Hoi.

Heb je een vraag? Of wil je me iets anders laten weten? Stuur me dan een klein berichtje en ik zal je zo snel mogelijk beantwoorden.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search