Grenzen stellen = controle over je liefdesleven

Wat moet je doen om de vrouw te overtuigen waar jij een oogje op hebt? Door met deze vraag te beginnen sta je al 1 – 0 achter. Draai het om: wat moet de vrouw waar jij een oogje op hebt doen om jou te overtuigen? Daarvoor moet je duidelijke grenzen stellen.

Misschien denk je: maar zij heeft mij al overtuigd, zij is mijn droomvrouw en ze kan nooit iets verkeerd doen bij mij. 

Ten eerste, nee. Geen grenzen hebben is voor nice guys. En dat spelletje gaan we niet meer spelen. 

En ten tweede: waarom voel je nu dan geen controle over je liefdesleven en zit je met smart te wachten op haar verlossende woorden dat ze jou ook wil, voor nu en altijd? 

 

Toen Leons vriendin voor een ander koos

Soms gaan de relaties die mijn studenten hebben gevonden ook weer over, na een tijdje. Leon voelde hoe zijn vriendin hem met veel twijfels in haar hart weer inruilde voor haar misbruikende ex. Dat deed Leon natuurlijk enorm veel verdriet. 

Toen hij wat met haar kreeg was Leon helemaal klaar voor de liefde. Maar zij bleek helaas nog niet klaar voor een liefdevolle relatie met Leon. De abusieve relatie met haar ex voelde vertrouwder en toen ze een keuze moest maken, koos zij toch voor het vertrouwde in plaats van de liefde. 

Aanvankelijk probeerde Leon haar heftig te overtuigen dat hij de enige juiste keuze voor haar was en dat hij haar ‘beter’ kon laten voelen. Haar weer echte liefde en respect kon geven die ze zo weinig gekend had in haar leven. 

 

Duidelijke grenzen stellen

Natuurlijk reageerde zij op geen van die argumenten. Je kunt een ander namelijk nooit veranderen of ‘beter maken’. Alleen jezelf. Dus met veel verdriet legde Leon zich bij haar beslissing neer en boekte een verre vakantie voor zichzelf. 

Ondertussen bleef hij af en toe casual berichtjes ontvangen van haar hoe het nu met hem ging. En met zijn paard… En bleven haar kinderen om aandacht vragen bij ‘ome’ Leon. 

Je zou dit kunnen opvatten als een teken van hoop. Misschien is ze hem toch niet helemaal vergeten? Misschien kon hij toch nog op haar wachten, totdat ze eindelijk inziet dat Leon de betere keuze is…

Forget it! Zo hielp ik Leon gelijk uit de droom: ‘Zij heeft haar keuze gemaakt. De enige manier om weer controle over je eigen liefdesleven terug te krijgen is door duidelijke grenzen te stellen.’

Dat advies klikte voor hem. Dus hij vertelde haar dat hij haar niet meer hoefde te zien. Dat hij haar kinderen niet meer hoefde te zien. En als ze echt wilde weten hoe het met zijn paard gaat, kon ze het zelf maar gaan bekijken in de stal. 

Vanaf die dag voelde hij zich een stuk zelfverzekerder en weer helemaal in controle van zijn eigen liefdesleven. Met zijn eigen duidelijke grenzen had hij de laatste touwtjes doorgeknipt die zij voorheen stevig in haar handen had over zijn geluk. En hoe zij ook zou reageren daarop, dat maakt helemaal niks meer uit. Al haar verhalen, haar shit en haar problemen waren de zijne niet meer, dus hij kon het eindelijk helemaal achter zich laten. Leon zit weer achter het stuur van zijn liefdesleven. 

 

Een nee voor haar is een JA voor jou

Als jij merkt dat je wel erg vaak of voor langere tijd zit te wachten op een levensteken van haar om elkaar weer te zien, dan wordt het misschien tijd om duidelijk je grenzen aan te geven. 

Zij is niet de enige die haar grenzen bij jou kan aangeven. Jij hebt net zo goed jouw grenzen. Daarmee dwing je een gezond respect af en laat respect nou heel aantrekkelijk zijn. 

Misschien voelt helder grenzen stellen nogal hard, net zo duidelijk als Leon dat had gedaan. Maar weet je, soms is een nee voor haar een JA voor jou. Je kiest dus altijd voor de persoon die het allerbelangrijkst is: jezelf. 

Soms is het lastig om je eigen grenzen te voelen, zeker als je zo ontzettend gek op iemand bent, dat je jezelf al snel wegcijfert. Dan kan het volgende advies goed helpen:

Wees iedere dag 100% net zo bereid om zonder haar verder te gaan, als dat je iedere dag weer bereid bent om voor haar te kiezen. 

Hoe dat in de praktijk werkt kun je hier lezen.

Want als je daar (nog) niet toe in staat bent, blijf je altijd slaaf van de liefde van anderen. 

 

De volgende stap naar meer controle over jouw liefdesleven

Wil jij weer controle over jouw liefdesleven? Wil jij weer flirten, niet omdat het moet, maar omdat je het gewoon leuk vindt? Wil jij met zelfvertrouwen de leukste vrouwen leren benaderen, vrij van angst, en zonder dat je afhankelijk bent van hun goedkeuring? En wil je leren hoe je ervoor zorgt dat vrouwen ook met jou gaan flirten, helemaal uit zichzelf?

Dan kan ik je ontzettend aanraden om mijn gratis online workshop te volgen aanstaande zondagavond 1 september. Deze workshop heet ‘Flirten met zelfvertrouwen’ en je kunt je hieronder inschrijven:

 

Showing 4 comments
 • Frank
  Beantwoorden

  Mooi stuk. Duidelijk grenzen aangeven is goed, maar heel moeilijk. Hoe doe je zoiets op een respectvolle manier? Dit is denk ik lastiger in een relatie die doorloopt dan wanneer een relatie al geëindigd is en je de touwtjes doorsnijd.

  • Klazien
   Beantwoorden

   Goede vraag Frank! Het begint met zelf duidelijk voelen waar je grenzen liggen. Als je dat niet precies weet, of kan aanvoelen bij jezelf, kun je het ook niet duidelijk bij je partner aangeven en dan weet zij ook niet waar ze aan toe is. Je mag vertrouwen op je gevoelens. Je gevoelens zijn 100% legit. Dus dat communiceer je naar je partner. Zonder haar regeltjes op te leggen overigens.

 • stef
  Beantwoorden

  Inderdaad, vooral aan uzelf denken. Ik heb het op de harde manier geleerd. Met hart en ziel om iemand gegeven, alles voor gedaan en als het erop aankomt behandelen ze u als vuil.
  Dus plaats jezelf eerst, als er nog energie over is, geef dat dan aan anderen.
  Nooit laat ik nog een vrouw mijn leven bepalen.

  • Klazien
   Beantwoorden

   Wat een harde les, Stef! Maar ik ben het met je eens. Niemand is het waard om jezelf voor op de tweede plaats te zetten. Het leven is te kort om jezelf in de steek te laten.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hee. Hoi.

Heb je een vraag? Of wil je me iets anders laten weten? Stuur me dan een klein berichtje en ik zal je zo snel mogelijk beantwoorden.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search