Ze wil gewoon gezien worden

Wat is het verschil tussen een succesvolle en een falende date of flirt? Het zit ‘m in je eigen benadering van de persoon die je tegenover je hebt. Ze heeft er geen boodschap aan als je haar overlaadt met verwennerijen. Ook de tegenovergestelde, verwachtende houding gaat je geen tweede date opleveren. Wat dan wel? Simpeler dan je denkt: ze wil gewoon gezien worden.

 

Ik date zelf veel. Ik vind daten namelijk het allerleukste wat er is. Vaak zijn mijn dates geweldig. Maar soms heb ik niet zulke geslaagde dates. Kan gebeuren, maar deze mannen krijgen van mij nooit een tweede kans. Deze niet-succesvolle dates zijn altijd op te delen in twee categorieën: nemers en pleasers. Vorige week schreef ik er al over, dat beide hetzelfde basismotief hebben en dat is entitlement. Hoe onaantrekkelijk dat is en wat je er aan kunt doen, kun je hier lezen.

 

Pleasers

Pleasers verwennen hun dates voortdurend. Ze lopen over van de complimenten en ze staan als eerste klaar om problemen op te lossen wanneer de vrouw die ze op een voetstuk hebben geplaatst het ergens moeilijk moeilijk mee lijkt te hebben. Zelfs al heeft ze het nergens echt moeilijk mee, dan verzinnen ze wel iets waarmee ze haar zouden kunnen ‘redden’. Ook zijn ze extra vergevingsgezind wanneer zij onfatsoenlijk gedrag vertoont. Zoals veel te laat of helemaal niet op afspraken verschijnen, zonder overtuigende reden. ‘Oh kan gebeuren, volgende keer beter’, is het mantra van veel pleasers.

 

Er is een type vrouw die misbruik maakt van pleasers en zich alles laten welgevallen, zonder energie terug te geven. Zodra je stopt met geven, gaan ze zeuren of verliezen ze hun interesse. Overduidelijk, maar toch: deze vrouwen wil je niet in je leven.

 

Ben jij een pleaser? Get this: een vrouw is geen investeringsobject. Je kan haar niet gelukkig maken door dingen voor haar te fixen. Stop met fixen.

 

Nemers

Nemers herken je aan de lijstjes op hun datingprofielen waaraan de ideale vrouw zou moeten voldoen, met de meest uiteenlopende eisen, van schaamteloos pietluttig, tot ronduit onmogelijk. Dezelfde datingprofielen geven overigens weinig aanwijzingen waarom de nemer in kwestie nou zo’n geweldige catch is.

 

Op dates nemen ze een passieve houding aan. Ze zien wel of de persoon die tegenover hen zit leuk genoeg is. Waarom moeite doen als je ook Netflix ‘n chill kan doen? Hier kun je een smakelijk voorbeeld lezen van een date die ik onlangs had met zo’n type. 

 

Er is een type vrouw dat hard voor de nemers valt. Grote rode vlag: laag zelfbeeld. Leuke mannen die hen gewoon waarderen voor wie ze zijn, vertrouwen ze niet of vinden ze saai. Ik hoef je niet te vertellen mensen met een laag zelfbeeld nou niet de meest zorgeloze, plezierige relatiepartners zijn.

Herken je jezelf als nemer? Zou kunnen, maar een vrouw is niet de persoon die verantwoordelijk is voor jouw geluk en al je stoutste dromen uit laat komen. Dat moet je namelijk zelf doen.

 

Succesvolle dates

Succesvolle ontmoetingen hebben vaak een belangrijk ding met elkaar gemeen: de persoon met wie ze op dat moment is, ziet haar volledig. Dwars door al het imago, de maskers, de small-talk en de waan van de dag heen, ziet hij wie ze werkelijk is.

En waarschijnlijk verschilt ze niet zoveel van jou hierin. Een vrouw wil gewoon gezien worden.

 

Ze wil gewoon gezien worden

Waarom vertel ik dit aan jou? Omdat je hier ontzettend je voordeel mee kunt doen. Als jij namelijk leert om niet alleen naar haar te kijken, maar ook om haar echt te zien, heb je een hele belangrijke sleutel tot haar hart te pakken, zodat ze zich echt aan je bloot durft te geven (letterlijk, figuurlijk, verzin dat zelf maar).

 

Maar hoe doe je dat dan, de kunst van het zien? Dat vertel ik volgende week uitgebreid in mijn volgende blog.

 

Hoe wordt je zelf zo’n geweldige vrouwenfluisteraar?

Dat en meer leer ik je tijdens mijn training ‘Zo krijg je een vriendin’. Moeilijk is het niet. Het zijn maar een paar stappen. Je moet het alleen wel weten en daarna doen. Ik begeleid je hierbij.

 

Inschrijven doe je hier.

 

En wanneer voelde jij jezelf voor het laatst echt gezien? Hoe voelde dat? Deel het met me in de reacties. Ik vind het ontzettend leuk om van je te horen en je op deze manier wat beter te leren kennen.  

 

Showing 2 comments
 • Mike
  Beantwoorden

  Bij mij is -je liet het woord al vallen- de small talk het grootste probleem. Veel van mijn (online) dates blijven eigenlijk een beetje hangen in het oppervlakkige. Tot grote frustratie van mijzelf, want ik weet dat,ik interessabter ben dan dat. Toch trap ik iedere keer weer in die zelfde val. Hoe kom je daar dan uit?

  • Klazien
   Beantwoorden

   Wat een fijne vraag Mike. Ik schrijf volgende week een artikel waarin ik hier uitgebreid op in ga. Want tja, hoe doe je dat? Zelf 100% gezien worden voor de veelzijdige, kleurrijke persoon die je echt bent? Een van de manieren is door háár echt te zien voor de hele persoon die zij is. Want zo breng je het gesprek met z’n tweeën op een dieper niveau, wat de small talk voorbij gaat. En hoe doe je dat dan? Dat leg ik volgende week dus uit 🙂 Stay tuned, my friend!

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hee. Hoi.

Heb je een vraag? Of wil je me iets anders laten weten? Stuur me dan een klein berichtje en ik zal je zo snel mogelijk beantwoorden.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search