Gemengde signalen? Let op wat ze doet, niet wat ze zegt

Gemengde signalen. Soms krijg je maar moeilijk hoogte van je date. De ene keer zegt ze dit, de andere keer het tegenovergestelde. Om nog maar te zwijgen over haar onlogische gedrag. Om gek van te worden. What does it all mean!?

Hoe weet je nou of ze voor je gaat of niet? Het is eigenlijk heel simpel: let op haar gedrag.

Ze gaat voor je

Ken je deze al? Te druk, te ongelukkig, te werkeloos, te ziek, nog niet toe aan een relatie of nog niet over een ex heen… Als je dit te horen krijgt, zou het zomaar einde oefening kunnen zijn. Behalve als ze toch iedere keer weer voor je deur staat. Dit lijkt onlogisch, maar ze zal zo haar eigen redenen hebben voor de dingen die ze tegen je zegt. Meestal geeft ze op deze manier haar eigen tempo of haar grenzen aan. En dat is een gezonde eigenschap, ook al is het soms pijnlijk om te horen. Waar het voor jou om gaat is wat ze doet. Als ze iedere keer moeite blijft doen om je te zien, zit je goed. Heb vertrouwen, zelfs als ze met tegenstrijdige excuses komt. Je bent voorlopig nog niet van haar af.

Ze gaat niet voor je

Investeer geen tijd in vrouwen die jou niet willen, nee, ook niet na 20 berichtjes van jouw kant. Door niet blind achter vrouwen aan te rennen die je berichtjes maar blijven negeren, bespaar je flink wat tijd voor iedereen die jou wel op waarde weet te schatten. Maar wat te doen als ze de hele tijd van die super lieve dingen zegt? Bijvoorbeeld dat ze het zo fijn met je had, dat ze het gevoel heeft dat het echt klikt en – let op, dit is de meest verraderlijke – dat je ‘super lief’ bent? Zoveel gemengde signalen, kortom, ze zegt ja, maar doet nee. Wat nu? Als ze elke keer niet thuis geeft, ondanks alle lieve dingen die ze tegen je zegt, dan is het jammer maar waar: she’s just not that into you. Beter stop je ieder contact en richt je je pijlen op de volgende, die er wel voor jou is.

Geen woorden dus, maar daden. Gesnopen? Of…

Heb jij een oogje op iemand die de meest onmogelijke gemengde signalen naar je afgeeft en snap je echt niet meer wat je kan verwachten of doen? Deel het in de comments hieronder en ik help je aan meer duidelijkheid.

Put your money where your mouth is

Wil jij graag minder blabla, maar echt iets doen met je dating skills? Download dan hier mijn gratis training ‘Comfort zone challenge’. Hiermee kun je in de praktijk aan de slag om binnen een maand tijd meer zelfverzekerd te worden met het benaderen van leuke vrouwen.

Je vindt de download hier.

Showing 31 comments
 • erwin
  Beantwoorden

  mijn ex van 47 heeft opeens gevoelens voor een man van 70 omdat hij haar heeft geholpen.Ondanks dat zijn de pogingen v mijn kant om haar terug te krijgen.Haar reacties hierop zijn ik wil mijn kinderen beschermen omdat ik een belofte heb gedaan, ben op zoek naar mezelf , kan geen emoties voelen.We lopen wel elkaar te zoenen mond op mond en te knuffelen. De laatste keer vroeg ze waarom hou je van mij.De ene keer is ze lief de andere keer voorzichtig. Met haar zgn nieuwe relatie is er geen sprake van genegenheid alleen maar auto lenen en 1 of 2 keer koffie drinken.En ze wil tijd voor zichzelf om zichzelf te ontdekken.Dit is nu 2 jaar vanaf de scheiding zo bezig. Wat kan je me aanraden en vertellen hierover. erwin.

  • Klazien
   Beantwoorden

   Hey Erwin. Ik kan me goed voorstellen dat het verwarrend is allemaal. Zeker omdat je nog zo veel om haar geeft. Het beste wat ik je kan aanraden, als je echt van haar houdt, is luisteren naar wat ze te vertellen heeft. Ze zegt dat ze tijd nodig heeft om uit te zoeken wat zij wil. Geef haar dan ook die vrijheid. Dit is het meest liefdevolle wat je kan doen, zelfs al begrijp je helemaal niks van haar beslissingen hoe ze die vrijheid invult. Geef haar die ruimte, tijd en vrijheid. Dit is je beste optie om verschillende redenen: A. Je bent haar partner niet meer, dus je hebt niks over haar beslissingen te zeggen. En weet je, zelfs als vaste partner heb je niks over de autonome beslissingen te zeggen van je vriendin. Ze is niet jouw bezit. B. Zij is heel slim, want zij beslist om verder te gaan met haar leven na jou. Daar zou jij een goed voorbeeld aan kunnen nemen. Dus vraag je af: kun jij jezelf weer herontdekken? Kun jij alle tijd nemen om er achter te komen wat jij eigenlijk wil in het leven? Wat zou je doen en werkelijk willen als je het verleden los liet? Het is twee jaar geleden. Get over it. Het leven is te kort om emotioneel en fysiek rond te blijven hangen bij een vrouw die heeft besloten niet meer bij jou te willen horen, als jouw partner. Ik zeg niet dat je moet stoppen met van haar houden. Dat gevoel duurt zo lang het duurt. En het is iets moois. Als je echt van haar houdt, laat haar gaan. Dat is nu jouw uitdaging. Dat is niet altijd makkelijk, maar wel het juiste om te doen. Vooral voor je zelf. Ik wens je heel veel sterkte en succes!

  • Denco
   Beantwoorden

   Ik ben verliefd op en vrouw die gemengde signalen
   Mij wanhopige maakte paar dagen zeer lief en nu alleen maar.. kortaf doen ongeïnteresseerd.

   • Klazien
    Beantwoorden

    Hallo Denco. Je kunt jezelf een heleboel ellende besparen door dit soort gemengde signalen op te vatten als een duidelijke nee. Dan hou je tijd en energie over voor vrouwen die wel een duidelijke ja bij jou voelen.

 • Edwin
  Beantwoorden

  Pas geleden hele leuke date gehad ,zag aan haar dat ze me heel leuk vindt
  Al die bekende signalen , hele middag en avond gekletst , bij afscheid kussen op de mond , had en hen zeer goed gevoel
  Vindt haar echt heel leuk en zou graag met haar verder willen
  Nu zegt ze dat t gevoel er niet is , hoe is dat mogelijk terwijl ze wel de signalen afgaf en zei begon me te kussen

  • Klazien
   Beantwoorden

   hi Edwin. Bedankt voor het delen. Ik snap dat je in de war bent, maar eigenlijk is het heel logisch. Jullie hebben een leuke tijd gehad. Jullie zijn best intiem geweest. Kortom, het was gezellig. Daarna heeft zij wat tijd gehad om één en ander te laten bezinken en kwam tot de conclusie dat het gevoel waar zij naar zoekt er toch niet is. En dat vervolgens weer naar jou teruggekoppeld. Veel duidelijker had ze niet kunnen zijn. Respecteer dat en move on. Of zoals ze by Flight of the Conchords zeggen: ‘A kiss is not a contract’.

 • Stefan
  Beantwoorden

  Beste Klazien,
  Ik had een leuke vrouw ontmoet en na een date of 6 merkte ik dat het buiten de dates om geen voortgang in zat. Alle dates waren echt super, heel gezellig, goede gesprekken en konden eigenlijk heel de nacht door praten. Het klikte gewoon heel goed en we lagen over veel dingen op een lijn. Ze gaf ook aan dat ze het super leuk vond met mij en nam ook vaak het initiatief om me aan te raken. Ook door haar hadden we de eerste date gezoend.
  Wel zei ze al vanaf het begin dat ze niet te snel wilde gaan, reden gaf ze niet.
  Buiten de dates om hadden we goed app contact.
  Ze begon wel te merken dat ik in die tussentijd wat begon te voelen voor haar en dat heb ik haar ook verteld. Zei vertelde me op haar beurt dat ze nooit snel verliefd werd en er zeker vertrouwen in had dat het iets zou worden tussen ons, anders zou ze me ook niet elke keer op komen zoeken en zo lang bij me blijven.
  Op een gegeven moment begon de interactie in het appen wat wisselen te worden. Waarop ik haar had gevraagd of ze langs kon komen en dat ik haar graag wilde spreken. Daarvan schrok ze (bleek later) en ze zei dat ze wel tijd had om langs te komen. Vervolgens is ze niet op komen dagen zonder wat te laten weten. Dagen erna nog een paar apps verstuurd maar helaas opende ze deze niet. Na 4 dagen maar gebeld en helaas nam ze niet op, ze belde gelukkig wel direct terug. Het kwam erop neer dat ze schrok van mijn bericht en daar wist ze niet mee om te gaan (omdat ik duidelijk wilde) en gaf aan niet graag over haar gevoel te willen/kunnen praten en dat ze dat ook nooit deed. Na wat vragen zei ze dat ze ‘n ex (haar enige) heeft gehad die wat dingen heeft gedaan wat veel met haar vertrouwen heeft gedaan. Ook zei ze dat ze na die relatie geen relatie meer zou willen hebben.

  De week erop is ze nog bij me op bezoek geweest van 20:00 tot 2:00 ‘s nachts. Het kwam erop neer dat ze niet hetzelfde gevoel had voor mij dan wat ik wel voor haar had. Ook gaf ze aan dat ze dat wel super graag zou willen maar dat het er gewoon niet was.
  Ik zei dat ik vond dat we echt super goed bij elkaar zouden passen en daarop zei ze ook dat ze dat ook zeker dacht.
  Maar we besloten om maar niet meer te daten omdat ze mij geen valse hoop wilde geven. Ik baalde heel hard natuurlijk.
  Nu kan ik dat allemaal begrijpen, maar waarom bleef ze al die tijd tegen mij zeggen dat het zeker wel iets zou kunnen worden? En dan ineens omdat ik duidelijk wilde raakt ze in ‘paniek’ (in mijn ogen).
  Het ging gewoon super goed voordat ik haar naar duidelijk vroeg en als ik van te voren wist wat ze allemaal met haar ex had meegemaakt dan had ik het zeker rustiger aangepakt. Al moet ik zeggen dat ik me al heb ingehouden omdat ze van het begin af aan al zei dat ze niet te snel wilde gaan.

  Ik heb het toen een paar weken laten rusten en heb haar toen opgebeld. Na 3 1/2 uur met haar aan de telefoon te hebben gezeten kwam het erop neer dat ze er totaal geen raad mee weet. Wel gaf ze aan dat ze mij geen valse hoop wil geven. Maar ik vroeg al waar het vandaan kwam dat ze dacht dat het niets zou worden, omdat alles er zo goed uit zag, maar daar wist ze geen antwoord op. Ze viel heel vaak stil aan de telefoon en zei dat ze het wel echt super fijn vond dat ik zo aandachtig naar haar luisterde en dat vond ze super om er zo met mij over te kunnen praten. (omdat ze dit onderwerp altijd vermeed)

  De signalen waren de laatste tijd gewoon zo wisselend van haar kant uit dat ik er geen hoogte meer van kon krijgen. Na ‘n week hadden we nog wat app contact waarop ze liet blijken dat ze nog wel wilde bellen later die week, helaas kwam van haar niet het initiatief en heb ik haar proberen te bellen maar helaas ze nam niet op. Na wat app contact heb ik mijn gedachte over alles wat was gebeurd nog naar haar gestuurd en geappt dat dat mijn laatste app was.

  Enig idee wat ik verkeerd heb gedaan of waarom het van haar kant uit zo ineens anders werd? En ik vraag me echt af waarom ga je iemand nog op zoeken (en zo lange avond nog) en bel je er nog uren mee terwijl je al weet dat je er niets mee wilt. Als ik van een vrouw af wil ga ik er echt geen tijd meer insteken om er op bezoek te gaan of er uren mee bellen.
  Het lijkt er (in mijn ogen) sterk op dat ze heel erg twijfelde doordat ik ineens om duidelijk vroeg. Ik ga in ieder geval geen contact meer met haar op zoeken, al hoop ik dat zij goed gaat na denken en wel met mijn contact op gaat zoeken.

  • Klazien
   Beantwoorden

   Hey Stefan, da’s erg rot allemaal zeg. En om gek van te worden, dat push-pull gedrag. Even vooropgesteld, haar valt helemaal niks kwalijk te nemen. Ze voelt wat ze voelt en ze doet wat ze doet. Voor haar gedrag is zij jou geen enkele verklaring verschuldigd. Haar gevoelens en gedrag zijn namelijk haar eigen business en niet de jouwe. Ik heb een veel betere vraag voor je: ben jij bereid dit push-pull gedrag van haar te tolereren? Tolereer jij gedrag van haar, dat je van jouw beste vrienden en familie nooit zou pikken? In hoeverre gaat zij over jouw grenzen als zij niet komt opdagen op de gemaakte afspraken? Waar liggen jouw grenzen eigenlijk? Dit soort vragen zijn namelijk wel jouw business en dit is waar je ook actief iets aan kunt doen. Ze zegt dat ze je geen valse hoop wil geven, maar die valse hoop heb je al lang. Je verwacht er veel te veel van. Ergens in de wereld is er iemand die nooit over jouw grenzen zou gaan. Graag en enthousiast ruim op tijd komt voor afspraken die je met haar hebt gemaakt. En niet kan wachten tot zij jou weer kan zien. Maar die geweldige persoon ga je niet ontmoeten als je niet eerst ruimte voor haar maakt in je leven. Je zult dus iemand eerst moeten loslaten die jou niet meer dient.
   En ja, jouw vlam spreekt de waarheid. Zij is misschien gek op jou. Maar zij kiest niet voor jou. Hoe weet je dat zij niet voor jou kiest? Nou kijk eens naar de werkelijkheid die nu voor je neus ligt: zij ligt nu niet in jouw armen, toch? En ja, iemand leuk vinden, maar toch niet voor die persoon kiezen, dat kan prima naast elkaar bestaan. Kies voor een vrouw die 100 % voor jou kiest, of dat nou traag of snel gaat. Choose people who choose you, Stefan. Die vrije keus is gelukkig aan jou, iedere dag weer. Succes!

 • Stefan
  Beantwoorden

  Beste Klazien, Dank voor uw duidelijke antwoord. Ik denk dat ik helemaal begrijp wat je bedoeld. Ik had haar al lang los moeten laten omdat ze duidelijk niet 100% voor mij gaat. De reden dat ze dat niet doet, doet er volgens jou niet toe. Ga voor iemand die wel 100% voor mij gaat.

  Maar ik denk dat je ook wel begrijpt dat ik naar een reden zocht, omdat ze al die tijd duidelijk aan gaf mij super leuk te vinden en ze er zeker vertrouwen in had dat het iets zou worden tussen ons. Maar zodra ze merkte dat ik dichterbij wilde komen veranderde haar houding helemaal. Daarom dacht ik dat ze alle gebeurtenissen met haar ex nog niet goed verwerkt heeft, aangezien ze zelf vertelde hier nooit over te willen praten.

  Maar ze is verleden tijd en ik zet er een punt achter. Ik heb volgende week een nieuwe date staan waar ik heel veel zin in heb.
  Dank voor alle info op deze website!

  • Klazien
   Beantwoorden

   Heel veel plezier op je nieuwe date Stefan. Maak er iets moois van 🙂

 • Rne
  Beantwoorden

  Heb best een bijzonder verhaal waar ik graag je raad bij zou willen hebben.
  Mijn ex vrouw (inmiddels 2 maanden) zoekt veelvuldig contact, maar zegt tijd nodig te hebben.

  Het verhaal:
  Ze vertelde me dat haar gevoelens voor me weg waren en eraan dacht om bij me weg te gaan.
  Ik schoot hierbij direct in een depressie tot het ergst denkbare aan toe.
  Deze heeft enkele maanden geduurd en heb verkeerde dingen gedaan waardoor ik haar juist verder van me af heb gestoten.
  Ze heeft me in de tussentijd voor van alles uitgemaakt (controlfreak, ADHDer, dwangneuroot etc.)
  Na een paar keer gevraagd te hebben of er een 3de persoon in het spel was kreeg ik NEE te horen.
  c.a. 2 maanden na de melding kreeg ik wel heel erg veel argwaan dat er meer aan de hand was en ben ik op onderzoek uitgegaan.
  Hierbij kwam ik erachter dat ze met haar baas aan het rotzooien was.
  Hier heb ik haar mee geconfronteerd en ze gaf toe dat ze een emotionele affaire had en een keer hadden gezoend.
  Ik bleef rustig en ging naar mijn werk waar ik instorte en weer in een depressie kwam.
  De dagen erna heb ik haar gebombardeerd met appjes (geen boosheid, maar verdriet en onbegrip)
  Ik was zoekende naar ene oplossing voor ons, maar ze had haar keuze al gemaakt en wilde scheiden.
  Na de melding is ze helemaal los gegaan met hem en heb ik verschrikkelijk confronterende dingen gezien.
  Ze had geld bij de vleet en kon aan alles merken dat er veelvuldig sexdates waren na werktijd.
  Maar ik was alleen maar verdrietig en niet boos! (en heb dit ook niet tegen haar gezegd wat ik allemaal gezien heb)

  Nadat ze een appartement had en daar woonde begon ze weer contact te zoeken met me.
  En ik had het onderbuikgevoel wat ik eerder had iedere keer als ze elkaar zagen niet meer.
  Dus vroeg haar hoe het met de scheiding van hem ging?
  Ze zei hij gaat niet scheiden, maar dat stond helemaal los van wat er tussen ons gebeurd is.
  (iets wat ik niet kan en wil geloven, maar als dat haar beeld is)

  Ze gaf aan dat ze emotioneel te kort is gekomen in onze relatie.
  Ze voelde zich niet gehoord, maar heeft dit nooit duidelijk bij mij aangegeven.
  2 jaar geleden heeft ze een depressie gehad en voelde zich door mij niet gesteund.
  Waar ik zeg ik heb dat gevoel nog nooit gekend dus kan daar dan ook niet inleven hoe jij je gevoeld moet hebben?
  Ik kan er alleen voor je zijn en voor onze dochters het beste doen (jou ontlasten).
  Toen is het schijnbaar al begonnen dat ze der gevoelens met iemand anders is gaan delen in plaats van met mij!
  Er zijn signalen die ik gemist heb en dingen die ik niet heb gezien, maar ze had het me ook kunnen vertellen?

  Na mijn depressie ben ik veel dingen in gaan zien en haar beter gaan begrijpen.
  Ze ziet dit nu zelf ook, maar wil ruimte en geeft aan we zien wel wat de toekomst brengt?
  Vind ik vaag ik wil duidelijkheid.
  Dat ze ruimte wil snap ik, maar zeg dan wel waar je heen wil gaan!
  Ze houd het heel open!

  We hebben dagelijks van smorgen vroeg tot savonds laat contact (bellen, appen, videobellen)
  Voor onze dochters (4-6), maar ook vaak samen over koetjes en kalfjes.
  Soms ook over onze gevoelens en hoe we ons voelen!

  Ik kan niet meer tegen die onzekerheid, maar waar doe ik nu goed aan?
  Haar afkappen en afstand nemen uit zelfbescherming?
  Of haar juist dichtbij houden om ons weer te laten groeien?

  • Klazien
   Beantwoorden

   Lieve Rne, allereerst een hele warme knuffel voor jou. Wat een ontzettend zware tijd moet je gehad hebben. En niet alleen jij. Ik zie ook haar pijn plus de pijn van jullie als gezin. Je wordt hier geconfronteerd met hele grote thema’s, zoals (on)trouw, verantwoordelijkheid, eenzaamheid, angst, woede, pijn en vergeving. Als ik het zo lees, zie ik verschillende belangrijke lessen. Het eerste wat me te binnen schiet is: een goede relatietherapie had veel van deze ellende kunnen voorkomen. Ik weet niet of jullie al zoiets hebben geprobeerd en het is natuurlijk makkelijk praten, omdat ik jullie niet ken. Maar wat jullie intentie ook is: afstand nemen en/of samen weer een solide basis bouwen met elkaar en met jullie kinderen, een relatietherapeut kan jullie hier geweldig bij helpen. Weet dat je dit allemaal niet in je eentje of met z’n tweetjes hoeft op te lossen. Er zijn veel goede experts die jullie hierbij kunnen helpen. Voor zover ik kan zien zijn al jullie intenties alleen maar goed geweest, maar hebben jullie gewoon een aantal vergissingen achter elkaar gemaakt. Dat is okee en dat is menselijk. Jouw vergissing zegt niks over jouw goedheid als mens. Net als de hare. Die maak je om van te leren. Gun jullie beiden (en jullie meiden) het cadeau van een goede therapeut. Het maakt een wereld van verschil. Heel veel succes en sterkte met alles. Jullie komen er vast beter dan ooit uit, dat weet ik zeker.

   • Rob
    Beantwoorden

    Goedeavond,

    Sinds een paar weken ken ik ern leuke dame. Vanaf dag één ren geweldige klik. Echter; al oo de eerste date vertelde ze me dat ze géén fysieke aantrekking voelde. Er is ook niets gebeurd. Een week later; weer afgesproken en veel gekletsr.. wederom gebeurde er niets. In de tussentijd dagelijks app en bel contact waarbij het de hele dag wel door gaat. In het apprn sturen we ook uiteenlopende foto’s van famillie, situaties, wat we aan t doen zijn tot aan pikant aan toe. Zij heeft regelmatig sexdates gehad rn kan liefde en lust goed scheiden.

    Weer een week later is ze bij mij thuis geweest. Heel gezellig! Ze werd heel knuffelig, aangalig, vrijerig rn uit eindelijk in bed beland. Heel de nacht is ze gebleven. De dagen erna wederom veelvuldig app en brl contact waarbij ze aangeeft al iets meer fysiek te voelen, maar zij nog steeds voornamelijk vriendschap voelt, wat wellicht meer zou kunnen worden. Ook zegt ze dat ik moet kijken voir ern vrouw die meteen voor me valt. Ik heb in die week gezegd haar graag te willen zien. Zij hield de boot af. Paar dagen later dag naar welness. Ze was heel afstandelijk, maar vervolgens op het terras waar we dasrna zaten werd ze weer heel fysiek. Hand in hand gelopen, waarbij we niet los of vast wilden houden. Stuk gewandeld in een bos, gezoend en nóg meer fysiek 😉

    De dag erna naar een zwemplas, relaxed en weer minder fysiek. Dag erna apphe dat ze me wil knuffelen en graag wil komen……wijntje, op de bank netflix enz enz.

    Vanmiddag appte ze niet te komen……werd te heet. Beethe afstandelijk met op de vraag om dan zaterdag te komem, positief te reageren.

    Ze zegt me knap en lekker te vinden……maar lijkt me raar als er geen fysieke aantrekking is.

    Wat is dit? Wil ze wel, wil ze niet…..wat moet ik hier nou mee?

    Graag je advies

    • Klazien
     Beantwoorden

     Hey Rob, bedankt voor je goede vraag. Dat warm-koud gedrag kan erg verwarrend zijn. Maar alleen als je heel veel waarde hecht aan een door jou gewenst specifiek eindresultaat. En dat je alles laat staan of vallen bij het behalen van dat resultaat. Misschien wil je een relatie met haar. Misschien iets anders. Wat het ook mag zijn, kun je kijken of je die verwachting helemaal los kunt laten? Met loslaten bedoel ik: het verlangen is okee. Maar laat het geen must zijn voor je. Je schrijft dat jullie een prachtige tijd hebben. Leuke dingen doen. Kun je daar onvoorwaardelijk van genieten? Want het klinkt alsof je er wel van geniet, maar alleen onder voorwaarde van jouw gewenste eindresultaat. Je zit dan niet meer met je aanwezigheid bij haar in dat moment, maar bij een (onzekere) toekomst. En die kun je niet voorspellen. En die voorwaardelijkheid van jouw dates met haar, dat voelt zij ook vroeg of laat. Dat kan pushy voelen. Alsof zij in jouw malletje moet passen en iets moet vinden of voelen of doen wat misschien helemaal niet klopt voor haar op dat moment. Laat het los. Geniet van je tijd met haar en hou altijd het tempo van de traagste aan. Forceer niks. Begin eens met wat minder te appen. Voor je het weet heb je een app-relatie en dat is lastig in iets anders te transformeren. Succes!

 • Rob
  Beantwoorden

  Dank voor je reactie,

  Ik begrijp wat je zegt en ga er ook zeker wat mee doen. Echter; afgelopen week kwam het ter sprake en zei ze het volgende;

  Ik vind je echt knap ,attent, zeer anntrekkelijk, je ogen…….je hebt en bent alles wat ik zoek, maar……ik mis wat chemie. Ik mis verlangen. Ik verlang jou gezelligheid ipv je lichaam. Ze snapt het zelf ook niet en vind het heel erg jammer.

  Kan dit nog groeien? Ze wil me blijven zien, absoluut niet kwijt en er staan nog leuke uitjes gepland.

  Wat denk je? Zou dit nog kunnen groeien? Met in inachtneming van het geen je eerder schreef?

  Groetjes Rob

  • Klazien
   Beantwoorden

   Hey Rob, ik blijf bij wat ik eerder schreef. Het is zoals het is. Ze is heel duidelijk in haar gevoelens naar jou. Daarmee heb je heel veel mazzel. Dat je de vraag stelt: ‘zou dit nog kunnen groeien?’ Ben je weer met je hoofd met de toekomst bezig en niet in het hier en nu. Laat het toekomstplaatje met haar los. Geniet van nu. En heb verder geen verwachtingen. Geen chemie is geen chemie. Natuurlijk kan dat veranderen, maar reken er niet op. Hier kun je zelf helemaal niks aan doen. Doe jezelf een lol en ga op zoek naar iemand die vol enthousiasme ja tegen jou zegt.

 • Wesley
  Beantwoorden

  Beste klazien

  Ik ben een man van 31 en mijn ex is 25.
  van september 2019 – 10 januari 2020 waren wij een koppel. Tot ze plots een probleem zag in onze relatie, namelijk mijn katten. Ze wou ge beesten in huis omdat ze een allergie heeft. Dus na veel er over gepraat te hebben besloten om de relatie stop te zetten. Met enorm veel pijn langs de beide kanten. We bleven super goeie vrienden en ontwikkelden een band zoals ik nog nooit met iemand anders had. Er bleef altijd wel iets op de achtergrond liggen van die gevoelens maar ik had het een plaats gegeven.

  Tot over een week of 3 terug. Had ze een date en dat deed meer pijn dan ik dacht bij mij. Had haar dit ook verteld. Na lang praten kwam van het 1 het ander… achteraf had ze er spijt van en ook niet. Dus vertelde ze dit tegen die andere man. Deze nam het niet goed op en besloot afstand te nemen. In de 2 weken dat volgde(afgelopen 2 weken) groeide we nog dichter en dichter naar elkaar en zagen we ineens oplossingen voor het eerdere probleem. We gingen onbewust weer daten. Ik was de gelukkigste man van de wereld, tot vandaag.

  Die andere man had ze blijkbaar toch nog op messenger en die begin ineens weer contact op te nemen met haar en zei dat hij terug wou afspreken en babbelen. Ik dacht “te laat man” uiteraard the joke was on me. Ineens zei ze daarstraks out of the blue dat haar gevoelens voor mij weer over waren. Ik voel mij enorm verward want deze morgen als ik haar zag merkte ik daar niets van. Op een 24 uur is alles ineens anders. En ik kan er niet aandoen Darick denk dat het met die andere man te maken heeft. Ik weet dit nog niet zeker maar ik ben verward en begrijp niet hoe iemand zo snel kan veranderen in haar gevoelens. Ik kan niet eten, slapen of ergens plezier meer uit halen pfff.

  • Klazien
   Beantwoorden

   Dag Wesley, dankjewel voor het delen van deze pittige situatie. Je bent behoorlijk verstrikt geraakt in een spel van aantrekken en afstoten. Sommigen type mensen zijn hier heel gevoelig voor. En zo te horen hebben jij en je date hierin elkaar helemaal gevonden. Jullie zijn voorlopig nog niet van elkaars spelletjes verlost, als je niet eerst jouw behoefte aan dit ambivalente spel gaat onderzoeken. Er zijn een paar goede boeken die ik je kan aanraden over dit onderwerp. Begin eens bij het boek ‘Liefdesbang’ van Hannah Cuppen. Als je meer inzicht krijgt in deze dans van aantrekken en afstoten, kun je er gemakkelijker voor kiezen om op gezondere manieren met relaties om te gaan (bijvoorbeeld door betere grenzen te stellen). En zo kun je ook weer lekker slapen en eten binnenkort. En je katten knuffelen 🙂 Wel zo prettig.

 • Nick
  Beantwoorden

  Hoi Klazien,
  Vorig jaar (juli-sept) heb ik (30 jaar)een gedate met een meisje(24) jaar. Dit was allemaal heel leuk. We konden het goed vinden met elkaar. We staken beiden energie en moeite in het daten. Fysiek contact kwam van beide kanten af. Kortom het was allemaal heel leuk tot ze uit het niks het contact verbrak. Reden heeft ze me toen nooit gegeven.
  Hierna heb ik het afgesloten met haar. Dit kostte me wat tijd wegens het onverwachte afscheid.

  Afgelopen april zag ik dat zij mij toevoegde op Instagram. Hierop besloot ik haar ook te gaan volgen. Waarop ik in mei een leuke foto van haar zag die me bij bleef. In de weken daarna dacht ik zo af en toe weer aan haar, waarop ik eind juni besloot om haar gewoon een bericht te sturen met hoe het was.
  Vanaf dat moment ging alles weer zoals vorig jaar. Alles was gezellig en leuk. We konden weer goed praten en zijn weer een keer of 8 gaan daten met elkaar.

  Nu is het volgende wat ik lastig vind. Zij doet heel aanhankelijk. Geeft me veel knuffels. We zoenen regelmatig. Gaan met elkaar naar bed. Ze pakt mijn hand als we samen uit eten zijn, zet haar been tegen mijn been als we wat verder uit elkaar zitten. Pakt mijn hand vast als ik auto rij. Kortom ze zoekt veel contact met mij. Maar als ik dan een gesprek heb met haar over haar intenties bij het daten. Dan zegt zij dat ze dit alleen voor haar plezier doet en niet om een relatie te krijgen.

  Ergens moet ik haar geloven. Als dat is wat zij zegt dan zal dat zo zijn. Aan de andere kant zeggen de dingen die ze doet een beetje het tegenovergestelde. Ik vraag me af wat ik hier mee moet?

  • Klazien
   Beantwoorden

   Hey Nick, ik kan me goed voorstellen dat je dit opvat op gemengde signalen. Maar zoals ik het lees, is haar gedrag volledig in 1 lijn met haar woorden. Ze had niet duidelijker kunnen zijn. Zij heeft net als jij en ieder ander mens de natuurlijke behoefte aan intimiteit en menselijke connectie. Die vind ze bij jou en dat is heel mooi denk ik. Verder is ze heel duidelijk in dat dat het is, en dat je er verder niet meer achter moet zoeken. Ik denk dat de reden van je verwarring is omdat jij misschien meer van haar wil dan zij van jou? Het antwoord vind je dus in jezelf. Wil jij meer van haar dan zij je kan geven? En vraag jezelf af hoe je daar vervolgens mee om wilt gaan. Wil je haar blijven faciliteren in haar behoefte aan intimiteit en aandacht? Of ben je op zoek naar een vaste relatie? In dat laatste geval: ga op zoek naar iemand die dit avontuur wel met jou wil aangaan. Want jullie worden beiden niet gelukkiger als je haar blijft overvragen.

  • Heiline
   Beantwoorden

   Hi!
   Ik heb 3 leuke dates gehad met een jongen. De klik was er en het voelde echt heel goed. In het begin was hij erg enthousiast met afspreken maar het app contact was matig. Prima vond k dat.
   De laatste date was zo leuk dat hij door de avondklok bleef slapen. Niks gebeurd (alleen zoenen en knuffelen) omdat k er nog meer wilde wachten.
   De dag na de date appte hij gelijk wanneer we elkaar weer gingen zien. Dus ik dacht dat we wel op een laten zaten hoe we naar elkaar keken.
   Ik begon iets meer interesse te tonen via app omdat k merkte dat het goed zat.
   Vervolgens op de dag van de nieuwe afspraak appte hij mij. Hi ik voel dat het serieus wordt en dat wil ik toch nog even niet en jij wel en wil je daarom niet aan het lijntje houden.
   Ik snap er niks van…
   Nu vraag k mij echt af of dat app contact het gedaan heeft. Ik appte hooguit 1/2 appjes per dag. Wat k vrij normaal vind als je elkaar wilt leren kennen. En niet opdringerig ofz.
   Later besefte ik mij dat ik vragen miss dubbel had gesteld die k in real life al had gesteld. Maar was dit dan op dat moment even vergeten omdat we zo veel gepraat hadden op de dates. Dit is Miss 2 keer gebeurd.
   We appte keertje laat in de avond maar las later terug dat k wat typfoutjes erin had en Miss beetje bot over kon komen wat niet zo bedoeld was.
   Nu denk k van ja had ik soms wat langer had moeten nadenken. Maar door mijn enthousiasme en niet weet hoe ik me moest voelen.
   Maar lijkt mij sterk dat door appcontact het zo in stuklopen toch??
   Wat denkt u? Dat hij mij leuk vind maar echt nog even niks wil en niet wilt daten. Of dat dit appen het gedaan heeft?
   Ik krijg heb nu niet meer uit mijn hoofd omdat ik echt denk dat ik het verpest heb voor mezelf

   • Klazien
    Beantwoorden

    Hey Heiline, dankjewel voor je goede vraag. Ik merk dat je erg aan jezelf bent gaan twijfelen: Heb ik het wel goed gedaan? Of heb ik het nou verpest? Ik denk dat je helemaal niet aan jezelf hoeft te twijfelen. Je bent waarschijnlijk tegen een man met heftige bindingsangst aangelopen. En het is goed dat dit al zo vroeg in jullie datingproces naar buiten komt bij hem. Zo kun je nog voordat je echt heftig verliefd wordt gemakkelijker je eigen conclusies trekken over deze man en daar ook naar handelen, nog voordat je meegaat in zijn liefdesangst. Want dat laatste is heel verleidelijk als je erg verliefd bent. Dat wil zeggen: zijn bindingsangst roept jouw verlatingsangst op (laat me niet alleen!) en vice versa. Mijn eerlijke advies? Afkappen en op zoek naar een leuke man die niet bang is voor jou. Succes!

    • Heiline
     Beantwoorden

     Hi,
     Fijn om te horen dit geeft mij een rustig gevoel dat het niet alleen aan mij ligt. Vind het erg jammer maar als ik mij nu verdiept heb in bindingsangst snap ik het wel.
     Dankuwel voor uw reactie!
     Groetjes

 • Bas s.
  Beantwoorden

  Hoi Klazien,

  2/3 jaar geleden had ik een match op via een dating app en we hadden een goede klik en we zouden een drankje gaan doen, maar op de dagen van de dates liet ze steeds niks van haar horen. Ik heb het er toen bij gelaten, omdat ik dit zwaar onbeschoft vond! Nu ben ik recent door haar gecontacteerd of ik het alsnog leuk vond om nog wat te gaan drinken. Zo gezegd zo gedaan en zijn we nu een aantal dates verder en is er gezoend en zijn we ook al verder gegaan. Ook is er naar elkaar uitgesproken dat er gevoelens zijn van beide kanten en we hier wel iets uit zien opbloeien. Nu is het zo dat ik halverwege heb gezegd dat ik met gevoel moest laten bezinken omdat ik net ergens uitkwam en voelde zij zich wat gebruikt, maar heb ik toch voor haar gekozen en was zij hier super blij mee. Nu is het wel super raar, want ze heeft tot 4 keer aan toe de dates niet door laten gaan met legitieme redenen, maar op vervolgafspraken reageert ze ook vaag. Ik heb haar face to face gevraagd of er iets is of er andere in het spel zijn, maar dit is niet het geval volgens haar ondanks dat ze veelvuldig door andere mannen wordt benaderd en wil ze alsnog voor me gaan. Daarnaast valt me op dat steeds meer mannen haar benaderen op social media en ze van de aandacht lijkt te genieten. Wel is ze met berichten wel intiem en enthousiast naar me, maar zie ik dit niet in praktijk terug met afspreken omdat ze vaak laat afweten en onduidelijk en afstandelijk omtrent nieuwe afspraken maken. Wat kan ik hiermee doen, want zo wordt ik dadelijk gekwetst en ik heb het gevoel alsof ik aan het lijntje wordt gehouden, maar ook weer niet door dr berichten? Wat nu als ze vervolgafspraken weer afzegt met legitieme redenen en hier maar vaag over blijft doen en ze wel contact blijft houden?

  • Klazien
   Beantwoorden

   Hi Bas, dankjewel voor je goede vraag. Dit zijn inderdaad nogal gemengde signalen die ze afgeeft. Alsof ze altijd een slag om de arm blijft houden. Dit kan vele redenen hebben. Misschien kan het zijn dat ze toch niet zo hard voor jou gaat als je hoopte of dacht. Maar het kan ook zijn dat ze bijvoorbeeld depressief is en moeilijk de energie kan vinden voor dates. Je weet het niet. Heb je het hier al eens met haar over gehad? Zo niet, vraag het eens, zonder haar erop te beoordelen.
   Een goede manier om haar een beetje alerter te krijgen op dates met jou, is door zelf geen dates meer voor te stellen en ook geen berichtjes meer te sturen. Laat haar maar een beetje moeite doen voor jou. Doe je haar vaak het grootste plezier mee. Als ze dan nog niet over de brug komt, dan weet je wat je nu ook al een beetje kan zien aankomen: she’s just not that into you. Jij verdient iemand die met plezier met jou op date gaat en voor wie dat de hoogste prioriteit heeft, omdat ze gek is op je. En die dat vertaalt in daden. She walks the talk. Sowieso beter om je energie te steken in dat soort vrouwen. Succes!

 • Alexander Vermeiren
  Beantwoorden

  Hey, ik ben verliefd op een meisje. Zei is just uit een relatie met haar ex. Ik heb haar gezegd dat ik haar wil gelukkige maken en ik heb ook een lange tekst geschreven voor haar . Zei zegt zo, oh das zo lief . Maar ik wil tijd en ik wil nu met niemand een relatie. Ik heb daarop geantwoord , ik zal u tijd geven. Maar ik ben wel bang dat ze met iemand bezig. Want der is een collega ook op haar verliefd waar ik werk. Help me aub

  • Klazien
   Beantwoorden

   Hey Alexander. Dankjewel voor het toevertrouwen van je verhaal. Twee dingen vallen me op die elkaar in de hand werken hier. Ten eerste ben je bereid om veel aan haar te geven: haar gelukkig maken; lange teksten schrijven; tijd… Het komt op mij over alsof je in volledige pleaser-modus zit. En zo komt het ook op haar over. Ten tweede: ze heeft nu geen behoefte aan een relatie (lees: met jou). Dit is een heel natuurlijke reactie op pleaser gedrag. Besef dat het niet jouw taak is om haar gelukkig te maken. Het wordt ook niet van je gevraagd. Geloof het of niet, maar deze intentie uit te spreken bij een vrouw die je nog maar net kent is extreem onaantrekkelijk voor haar. Beste wat je nu kunt doen is je even terug te trekken en geen aandacht meer aan haar te besteden, ook al gaat dat recht tegen je verliefde gevoelens in. Eerst moet je de pleaser in je onder controle krijgen. Succes.

 • L.
  Beantwoorden

  We hebben best vaak met af gesproken afgelopen weken. Ze wou me ook al aan haar ouders voorstellen. Ze is ook al bij mij geweest en blijven slapen en we hebben sex gehad. Vanaf de volgende dag toen ze bij mij weg reed doet ze in een keer heel anders heel anders. Ze reageerde in een keer kort af . En toen gaf ze ook aan dat ze het in keer rustig aan wouw doen. We hebben elkaar nog wel gezien 2 dagen later. En vanaf dat moment werd het nog erger.
  En tot ik ze vandaag tegen kwam en ze stond te wachten op een andere jongen maar dat wist ik niet en heb haar toen gewoon Aangesproken en gevraagd of ik haar vanavond nog zie. Ze zij meteen ja is goed. Kwam ze daarna nog tegen ze keek wel de hele tijd na mij.
  Nu hebben we elkaar toch nog gezien vanavond
  effe en zou wouw gewoon kussen en knuffelen en er kwam wel meer passie bij vanuit haar kant ook . Toen ik na huis ging en thuis kwam en appje had gestuurd dat ik thuis was en daarna begon ze weer kort af te doen weet niet wat ik nu moet want ik hou van haar en dat weet ze. Maar toch blijft ze nu zo doen. Ik hoop dat je mij kunt helpen alvast bedankt.

  • Klazien
   Beantwoorden

   Hi L. Ja, ik hoor dat je last hebt van haar push-pull gedrag. En kan me voorstellen dat dit je behoorlijk frustreert. Doe jezelf en lol en beschouw deze tegenstrijdige signalen als een Nee. Besteed je tijd liever aan vrouwen die wel 100 % ja tegen jou zeggen. Nog een tip voor de volgende keer: ook hoef je echt niet een appje te sturen dat je weer thuis bent. Dat komt wat needy over, alsof je een klein jochie bent dat even aan zijn moeder moet laten weten dat hij veilig thuis is gekomen. Heeft zij niks aan en is niet sexy. Je bent een volwassen vent, toch? Minder appjes = meer aantrekkingskracht.

 • Menno B.
  Beantwoorden

  Hoi Klazien, ik zit met nogal een vervelende situatie. Ik ben na 10 jaar weer vrijgezel en heb 20 jaar geleden met iemand 3 maanden verkering gehad die opeens ook weer vrijgezel is. Beiden hebben wij veel meegemaakt en is onze relatie pas een paar maanden over, beide op een vervelende manier geëindigd. Nu lijkt het er op dat we elkaar telkens weer tegenkomen.. ook in de tijd dat we vrij waren , hebben we nog enkele keren met elkaar iets gehad wat op niks is uitgelopen. De vrouw waar ik het over heb is eigenlijk mijn all time love waar ik altijd min of meer verliefd op ben gebleven. We hebben sinds een maand weer contact en dat is via de app dagelijks geweest waarin we plagen, lachen en het erg leuk hebben. Het is tot 2 dates gekomen en de laatste is enkele weken terug. Nu zijn we daarin erg openhartig geweest naar elkaar, en heb ik haar verteld dat ik haar nooit heb kunnen vergeten en dat ze mijn droomvrouw is. Zij heeft op haar beurt gezegd dat ze me erg hoog heeft zitten, ze me eigenlijk ziet als de ideale man maar dat er wel meer moet zijn dan alleen maar lachen en fun, en zei dat we of best friends zouden worden of een fantastische relatie zouden krijgen maar omdat we beiden nog niet helemaal klaar zijn met ons recente verleden, we heeel rustig aan zouden moeten doen. Nu zijn we die avond bij haar thuis geindigd en ben ik blijven slapen en hebben we gekust. De volgende dag was alles anders. Ik ben denk ik te needy geweest en ons contact is inmiddels afgezwakt tot een niveau waarin ik merk dat dit de verkeerde kant heen gaat. Nu weet ik niet of ik haar de ruimte moet geven en er niet achterheen moet gaan en moet kijken hoe het verder verloopt. Of dat ik haar gewoon eerlijk moet vertellen dat ik baal van het feit dat de spanning weg is, ik weet dat ik mijn opbiechten dat ik haar nooit heb kunnen vergeten, dit wellicht heeft veroorzaakt (wie wil er nu een man die te needy is). Ik denk dat onze openhartigheid de spanning die er was totaal heeft weggehaald. Moet ik haar vertellen dat ik geen vriendschap wil maar haar wil en dat ik best rustig aan wil doen omdat we allebei nog met een gebroken hart zitten. Welke actie zal het beste resultaat opleveren? Wil haar niet nog meer overrompelen… Dank alvast!

  • Klazien
   Beantwoorden

   Hi Menno, dankjewel voor je bericht. Wat ik zou doen? Een flinke stap terug. Je vertelt dat je vorige lange termijn relatie recent pas is verbroken. Het ‘gat’ waarin je nu valt, is de hele reden dat je niet weet hoe snel je je weer in een nieuw paar vrouwenarmen moet werpen. Verliefd worden op de volgende is vlak na een break-up heel een heel gemakkelijke valkuil. Maar het is een verschrikkelijk slechte voedingsbodem voor een nieuwe serieuze relatie. Je vorige vriendin zit nog veel te veel in jouw systeem. Waar je nu voor weg wilt rennen is het Grote Alleen zijn. Even zonder vrouw dus. Het is niet fijn voor een nieuwe vrouw om die place holder te zijn, oftewel de rebound. Dus ik begrijp heel goed dat deze nieuwe vrouw zich terugtrekt. De uitdaging voor jou nu is om te ervaren hoe het is om zonder vrouw in je leven te zijn. Wie was jij ook alweer, Menno? Als man? In plaats van de-man-van? Als jij weer helemaal op je eigen benen leert staan, zonder op een vrouw te leunen, ben je veel beter voorbereid op een nieuwe relatie, omdat je sterker in jezelf staat.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hee. Hoi.

Heb je een vraag? Of wil je me iets anders laten weten? Stuur me dan een klein berichtje en ik zal je zo snel mogelijk beantwoorden.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search

Mestival - open en bloot over de liefde