Je hebt geen vriendin nodig, je bènt liefde

Je alleen voelen eindigt niet zodra je een nieuwe relatie hebt gevonden, maar zodra je beseft dat je de liefde altijd al zelf bij je droeg. Je hebt geen vriendin nodig. Wah?

 

Dit is misschien heel raar voor iemand die anderen succesvol helpt aan leuke relaties. Maar ik wil het met je delen omdat dit besef het belangrijkste innerlijke werk is dat je moet doen wil je goed en snel een succesvolle relatie vinden. Dit is de grootste les in de liefde die ik ooit leerde, en het heeft me verzekerd van overvloed en succes in de liefde, mijn leven lang.

 

Hoe ik leerde om nooit meer eenzaam te zijn

Ik leerde dit zelf vijf jaar geleden op een groot festival in Spanje. Ik was altijd al gek op festivals. Bandjes kijken, hamburgers eten, biertjes drinken met vrienden… Het vertier waar ik naar zocht, daar zorgden anderen wel voor. Ik was een trouwe consument.

 

Totdat ik door een nieuwe vriendengroep die ik had ontmoet na het beëindigen van mijn toenmalige relatie, werd uitgenodigd om mee te gaan naar een heel nieuw soort festival. Een festival zonder grote bands, zonder foodtrucks en zonder mogelijkheid om biertjes te kopen.

 

Dat is raar, waarom zou ik een kaartje kopen voor een festival in het buitenland zonder beroemd entertainment, zonder eten en zonder drinken? ‘Omdat je daar allemaal zelf voor zorgt!’ Vertelden mijn vrienden mij opgetogen. Ze waren zo unaniem enthousiast dat ik toch wel nieuwsgierig was en ik wist zelf ook even niks beters op dat moment in mijn leven.

 

Krampachtig op zoek naar cultureel vertier en aantrekkelijke mannen

We kochten voor vijf dagen eten en drinken in. Vooral dat laatste was hard nodig omdat het festival in de middle of nowhere in de droge Spaanse woestijn plaatsvond. Ik vond het vreselijk (trouwens, ook dit jaar was ik weer op dat festival. Het was fantastisch!). Alleen al mijn eigen tentje opbouwen was niet te doen in het rondvliegende stof, de steekmuggen en de hitte. Toen de anderen van mij ook nog verwachtten dat ik meehielp met het gemeenschappelijke kamp op te bouwen, klusjes zoals koken, afwassen en schaduw creëren (1e levensbehoefte in de woestijn) werd het me teveel. Wat was dit voor een anti-festival? Onder druk van mijn kampgenoten heb ik echt moeten leren om samen te werken. En wonder boven wonder drong de Sesamstraat werkelijkheid toen pas tot me door: sa-men-wer-ken zorgt ervoor dat mensen je aardig vinden.

Eenmaal op het festivalterrein ging ik krampachtig op zoek naar wat ik nodig had om vermaakt te worden: cultureel vertier en aantrekkelijke mannen. Het viel me op dat het entertainment kwam van de festivalbezoekers in plaats van de organisatie, die er sowieso niet echt leek te zijn. En het was verrassend entertaining, al die ongelooflijke creativiteit, niet gedreven door commercie, maar door het pure plezier van creëren. Mensen waren écht, open, creatief en ze gaven me gul de hele tijd dingen, zoals lekker eten en drinken, kleine cadeautjes, knuffels en complimenten. Gratis en voor niets, ondanks mijn aanvankelijke passieve gedrag. Ik had nog nooit zoiets meegemaakt.

Het was een lieve omgeving waarin het heel makkelijk was om deze genereuze, liefdevolle stemming over te nemen. Voordat ik het wist liep ik in de loop van de week iedereen uit te nodigen voor eten, fijne gesprekken, fijne momenten van connectie of een helpende hand. Mijn behoefte aan aantrekkelijke mannen schoof meer en meer naar de achtergrond, naarmate ik minder passief werd en meer voor anderen ging doen, omdat ik dat oprecht graag wilde.

 

Ik ben liefde

Met een hart vol liefde kwam ik thuis en nog weken stond het wijd open naar iedereen in mijn omgeving. Ik was verliefd op de hele wereld en voelde me alles behalve eenzaam. Mannen an sich, daar had ik weinig ‘needy’ behoefte meer aan. Mijn mannenverslaving leek genezen en ik straalde. Ironisch genoeg zorgde dat er weer voor dat ik extra veel sjans had opeens. Waar ik van genoot, maar ik had het niet meer nódig.

Ik besefte: ik heb geen liefde nodig van anderen, ik draag het al bij me. Ik ben liefde. Ik kan er alleen niet altijd even goed bij, door de waan van de dag. Maar het is er wel. Altijd.

Ook al heb ik die fijne hippie-happy gloed niet non-stop kunnen vasthouden, wel ben ik sindsdien in mijn single periodes net zo gelukkig als met een fantastische partner aan mijn zijde. Ook ben ik er om deze reden niet meer bang voor dat mijn relaties uitgaan. Ook al doet het liefdesverdriet veel pijn, ik zal nooit gebrek aan liefde ervaren en daarom ook nooit eenzaam zijn.

Hoe helpt ‘geen relatie nodig hebben’ je juist aan een relatie?

Dit overvloedsbesef is het ontzettend belangrijke innerlijke werk om je kansen op een hele fijne relatie dramatisch te vergroten. Als jij er van overtuigd bent dat je liefde alleen kunt vinden bij anderen, wat heb je die anderen dan te bieden? Je legt de verantwoordelijkheid voor je eigen geluk op de schouders van iemand anders. Als je iemand leuk vindt en het eerste wat je je afvraagt is: ‘kan zij mij gelukkig maken?’, dan is de kans erg klein dat het antwoord ja is, omdat je jezelf eerst gelukkig moet maken. En dat is weer stukken makkelijker als je beseft dat je zelf liefde bent en zoveel te bieden hebt, zelfs als dat het allerlaatste is wat je op dit moment voelt. Het zit er echt, oneindig veel.

 

Het geheim van aantrekkingskracht

Geen needyness meer voelen is een enorme opluchting, maar dit betekent niet dat je relaties voortaan kunt afzweren. Het betekent wel, dat je voortaan veel relaxter met vrouwen kunt omgaan, zonder krampachtige behoeftigheid enerzijds, of krampachtige afwijzing anderzijds. Hiermee heb je het geheim in handen van aantrekkingskracht.

 

Eerlijk is eerlijk, dit is geen gemakkelijke les die je zomaar in een dagje leert. Ik ben benieuwd, welke rol speelt de liefde in jouw leven? Ervaar je het intern, of extern, of allebei? Deel het met me in de reacties.

 

AANBIEDING: Training ‘Zo krijg je een vriendin’

Wil jij het geheim van aantrekkingskracht in je voordeel toepassen om, stap voor stap, een fantastische vrouw te vinden en te veroveren? Schrijf je dan nu in voor mijn training ‘Zo krijg je een vriendin’. Deze training kost normaal €197, maar nu betaal je €41. Schrijf je snel in, er is maar beperkt plek, omdat ik in verband met persoonlijke aandacht, met kleine groepen werk. Meer informatie vind je hier.


SCHRIJF JE NU HIER IN

 

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hee. Hoi.

Heb je een vraag? Of wil je me iets anders laten weten? Stuur me dan een klein berichtje en ik zal je zo snel mogelijk beantwoorden.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search