‘Geen tijd’ bestaat niet. Alleen geen prioriteit

“Je hoeft niet meer te komen, het is klaar.”

Dit was mijn korte antwoord op een even kort berichtje dat ik vorige week van een van mijn love interests kreeg. Dat berichtje ging ongeveer zo:

“Hey lieverd, ik kan je helaas niet zien, ik heb weinig tijd…”

Woah, is iemand verlaten alleen omdat die het even druk heeft, niet wat al te streng?

Nee. Niet in dit geval. De man had er een handje van om me herhaaldelijk af te poeieren met dit soort acties. Iedere keer voelde ik me dan weer waardeloos. En iedere keer geloofde en vergaf ik hem. Ik dacht: zodra hij het rustiger heeft, ben ik de eerste… toch? TOCH?!

Yup, ook dating deskundigen maken de stomste fouten, af en toe. Na dat laatste berichtje viel het kwartje eindelijk: deze man heeft helemaal niet ‘geen tijd’ voor mij. Hij heeft gewoon geen prioriteit voor mij. Auw…

Wanneer je iemand beter kunt verlaten…

Het leven is te kort en te leuk om tijd te verspillen aan mensen die jou niet enthousiast verwelkomen in hun leven. Al die mensen die mij herhaaldelijk een rotgevoel geven over mezelf en bij nader inzien eigenlijk niks bijdragen aan mijn levensgeluk; mensen die me klein laten voelen en me keer op keer teleurstellen… Ook al voel ik me nog zo tot hen aangetrokken, ik heb sinds lang geleden al besloten om hen te weren uit mijn leven. En dat doe ik heel zwart-wit. You’re in or you’re out. Met succes, want sindsdien ben ik altijd erg tevreden over de kwaliteit van mijn relaties.

Het is volkomen begrijpelijk als mensen het druk hebben. Het zijn drukke tijden. En er zijn drukke mensen. Het wordt pas pijnlijk zodra je erachter komt dat ze het eigenlijk te druk hebben voor jou. Je hebt geen prioriteit in hun leven.

Waarom zijn ze niet gewoon eerlijk?

Waarom zeggen ze niet gewoon: “Ik vind je gewoon niet zo interessant, in ieder geval niet op die manier.”

Omdat iemand afwijzen ontzettend moeilijk en pijnlijk is. Het is zelfs veel moeilijker dan afgewezen worden. Heb jij ooit iemand moeten afwijzen? Bijvoorbeeld een sollicitant die de nieuwe baan in het bedrijf waar je werkt heel graag wilde? Of een meisje dat ooit smoorverliefd op je was? Of een teamgenoot die eigenlijk niet meer zo goed in je team paste? Dit zijn het soort slecht-nieuwsgesprekken waar je liever zo snel mogelijk onderuit komt.

Het ‘te druk’ smoesje is de gemakkelijkste en meest geaccepteerde manier om onder een harde afwijzing uit te komen. Want helemaal onwaar is het nooit. Ja ze heeft het waarschijnlijk te druk. Te druk voor jou.

Hoe weet je of ze je aan het lijntje houdt?

Hoe kom je erachter dat zij geen prioriteit geeft aan jou in haar leven?

Door het vaak erg druk te hebben. Druk zijn is een toverwoord voor als je iemand wil ontlopen.

Of als ze nu een ‘moeilijke periode in haar leven’ doormaakt. Luister goed, want wat ze zegt is waarschijnlijk helemaal waar. Maar de boodschap voor de goede verstaanders is ook: houd afstand, ik kan je nu niet in mijn leven gebruiken. Maak hierbij niet dezelfde fout die ik gemaakt hebt, door te gaan wachten op de reservebank totdat ze zich weer beter voelt, en denken dat je dan de eerste zal zijn. Nee. Als ze nu even geen behoefte heeft aan jou in haar leven, heeft ze dat in de toekomst zeker niet. Geen vrouw is het waard om je leven voor op pauze te zetten. Doe jezelf een plezier en move on.

Je weet dat ze je aan het lijntje houdt als ze dates herhaaldelijk afzegt, verplaatst of gewoon helemaal niks van zich laat horen, want als ze echt graag bij je wilde zijn, had ze al lang tijd vrij gemaakt om bij jou te zijn. Weet je, het maakt namelijk helemaal niks uit hoe druk je het hebt in de werkelijkheid. Als iemand interessant genoeg voor je is, dan maak je daar vanzelf tijd voor vrij.

Ik ken hier nog een mooie quote over, die mij altijd inspireert bij het maken van belangrijke keuzes in mijn leven:

Als het niet belangrijk genoeg voor je is, zal je altijd excuses vinden.
Maar is het wel belangrijk genoeg voor je, dan vind je de mogelijkheden.

En dan?

Als jij er achter komt dat je herhaaldelijk geen prioriteit hebt bij een vrouw, die bij jou de hoogste prioriteit heeft?

Hier is een flinke portie lef voor nodig. Ruk die pleister er in één keer af en verbreek al het contact. Wis haar nummer op je telefoon en blokkeer haar op social media (ze komt daar heus wel overheen, want je was er al achter: zo belangrijk was je niet voor haar). Ieder contact is verspilde moeite en een teken dat je nog steeds niet verder kan zonder haar in je leven. Laat haar los. Zo snel en zo abrupt mogelijk.

Je hebt een belangrijke keuze hier: laat je haar in de steek? Of laat je jezelf in de steek?

Reken het haar niet aan, maar trek je eigen conclusies

Deze ellende die je voelt, is, gek genoeg, niet haar schuld. Zij voelt gewoon wat ze voelt en als dat niet genoeg is, is de taak aan jou om je eigen conclusies daaruit te trekken. Wil je bij iemand zijn die eigenlijk niet bij jou wil zijn? Of kies je voor jezelf dit keer? De keus is aan jou. Het is niet aan haar om te veranderen, want dat gaat niet gebeuren.

Een wereld te winnen

Misschien voel je dat je een wereld bent verloren door haar los te laten, maar weet je, door dat lef te tonen heb je zojuist een hele wereld gewonnen.

Want alleen zo komt er alle tijd en ruimte (in je hoofd) vrij voor mensen die wel op jou zitten te wachten. Die jou helemaal zien voor precies de geweldige man die je bent en dolgraag dicht bij jou in de buurt willen zijn. Mensen die jou verdienen.

Word de man waar vrouwen graag bij in de buurt willen zijn

Maar als geen enkele vrouw graag in jouw buurt wil zijn, wat dan? Dan word je toch gewoon het soort man waar vrouwen graag bij in de buurt willen zijn. Hoe dan? Dat leer ik je in mijn online workshop ‘Zo krijg je een vriendin’, aanstaande dinsdagavond 19 februari.

Daar leer je:

Hoe effectief en speels te flirten

Waar je de ideale vrouwen vindt, die jou ook zien staan

Hoe je nooit meer in de friend zone hoeft te komen

Hoe je constructief met afwijzing om gaat

Hoe je er voor zorgt dat leuke vrouwen jou gaan najagen, in plaats van andersom

Hoe je in drie maanden tijd je droompartner kunt vinden, ook al heb je nog nooit eerder een relatie gehad

Schrijf je hier in:

Twijfel jij?

Twijfel jij over wat je moet doen, als een vrouw die jij heel leuk vindt, jou aan het lijntje houdt? Deel het in de reacties. Je krijgt direct een antwoord van mij.

Meer over twijfelgevallen lees je hier.

Comments
 • Dennis
  Beantwoorden

  Ik ontmoet heel veel vrouwen omdat ik dansen als hobby heb en ik er vrij goed in ben iets los te maken in mijn danspartners. Maar ook naast de dansvloer slaag ik er altijd wel in hen aan het lachen te maken of hen te charmeren. Ik doe dat ook graag; het geeft me een blij gevoel, zonder dat er méér van moet komen.
  Maar ik vind het erg moeilijk om al die “interesse” juist te interpreteren. Vaak lijkt het alsof ze toenadering zoeken, maar kom ik bijvoorbeeld na een tijd te weten dat ze een relatie hebben. Of er is een pak sensualiteit op de dansvloer, maar als ik losjes voorstel om iets te gaan drinken wordt er plots ontwijkend gereageerd.
  Ik zou graag sneller weten waar ik sta met een dame. Het is namelijk ook mijn fout omdat ik bang ben eigen interesse te expliciet te vermelden. Vroeger werd ik regelmatig hevig verliefd op meisjes waarmee ik een tijd bevriend was. Het verkondigen van die liefde betekende dan vaak het einde van de spontaniteit in de vriendschap. Dus in mijn hoofd gaan er meteen alarmbellen af wanneer ik er maar aan denk iets in die richting tegen een dame te zeggen.
  Maar ik zou graag duidelijker kunnen zeggen wat ik verlang en beter kunnen bepalen waar ik sta. Heb je niet een aantal hacks of comfort challenges waarmee ik hieraan kan werken?

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hee. Hoi.

Heb je een vraag? Of wil je me iets anders laten weten? Stuur me dan een klein berichtje en ik zal je zo snel mogelijk beantwoorden.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search