Online dating kan een geweldige tool zijn om hot dates te krijgen. Waarom heb je dan toch zo vaak geen succes op datingsites? Ik ga je in dit blog geen tips geven hoe je online moet daten. Ook geen tips voor wat je op je profiel moet zetten of hoe je vrouwen online aanspreekt. Wel ga ik je een methode geven hoe je datingsites slim omzeilt en je kans op echt succesvolle dates veel groter maakt.

 

Datingsites zijn een grote pool

Je zou je datingsites kunnen voorstellen als een grote hooibaal met duizenden individuele sprietjes hooi. Je zou kunnen vermoeden dat ze allemaal single zijn, maar dat is niet altijd waar. Zijn ze dan op z’n minst niet allemaal op zoek naar een speciaal iemand? Ook dat is niet altijd zo. Sommigen zijn enkel op datingsites om te checken hoe ze in de markt liggen, anderen vinden het leuk om er vrienden te maken. Kortom, ze zijn niet altijd op zoek naar datgene waar jij naar op zoek bent.

Stel je nu eens voor dat je zelf als nieuw strootje in deze grote hooibaal terechtkomt en je bent op zoek naar andere leuke strootjes om mee te daten. Waar te beginnen? Hoe zorg je dat je opvalt? Hoe zorg je dat je de kans op een leuke date vergroot? Wat zijn de beste openingszinnen?

Helaas, daar ga je in dit blog geen antwoord op krijgen. Waarom niet? Omdat er veel een betere, slimmere manier is om leuke vrouwen te vinden om mee te daten.

 

4 redenen waarom je geen succes op datingsites hebt

1. Er is altijd iemand beter, knapper en gevatter dan jij.

In zo’n grote hooibaal is de kans heel groot dat er altijd mannen zullen zijn die knapper, succesvoller en gevatter zijn dan jij. Hoe meer strootjes er in de hooibaal zitten, hoe lastiger het is om de beste te zijn: de beste foto’s te hebben, de beste profielteksten, of de beste online moves.

Er kunnen maar een handjevol de beste zijn. De kans is groot dat jij niet bij dat groepje zit. Maar stel. Je doet een half jaar lang grote investeringen om ook te worden toegelaten tot het groepje sixpackgoden. Om na uitputtende trainings- en dieetprogramma’s te merken dat succesvolle dates hebben geen kwestie is van blokjes in je buik

 

2. Je profiel valt niet op

Je kunt dan altijd nog proberen om uniek te zijn. Dingen plaatsen op je profiel die geen enkele andere man zegt. Daarmee wordt je kans op succes wel ietsje groter. Maar hoe zichtbaar ben je daar uiteindelijk mee, in een hooibaal met 192.576 concurrenten?

 

3. Het is ontzettend moeilijk om leuke vrouwen te vinden die bij jou passen

In een hooibaal met 100.000 strootjes, hoe vind je dan die paar leuke vrouwen die perfect bij jou passen? Als je veel profielen leest en foto’s bekijkt, zul je overeenkomsten gaan zien. Allemaal zijn ze spontaan, gezellig, open minded en houden van een wijntje op het terras. Dezelfde yoga poses, dezelfde verre reizen, dezelfde festivals… Het ziet er allemaal prachtig uit op Instagram, maar jou doet het allemaal weinig. Waar is toch die ene speciale die jij zoekt?

Ergens tussen de 100.000 strootjes. Succes.

 

4. Leuke vrouwen worden overladen met berichtjes

En als je eenmaal een leuk iemand hebt gevonden, denk dan niet dat je de enige bent die op het idee is gekomen om haar een berichtje te sturen. Leuke, mooie vrouwen worden overladen met berichtjes. En die berichtjes zijn meestal pijnlijk eentonig, ronduit saai, of geforceerd als een slechte openingszin.

Ik zit op een social mediaforum, voornamelijk om een van mijn favoriete hobby’s te bespreken, maar ook om leuke mensen te ontmoeten en af en toe een beetje te flirten. Er wordt dan ook heel wat gedate op dit forum. Regelmatig krijg ik berichtjes van mannen, bijna altijd in dezelfde strekking: ‘Hey, leuk profiel heb je. Hoe gaat het?’ Net zoals veel andere vrouwen op dit forum, antwoord ik hierop nooit. Je kunt je afvragen waarom. Het klinkt toch best vriendelijk en onschuldig, zo’n berichtje?

Dat kan de intentie heel goed zijn. Op mij en andere vrouwen komt het over als saai, onorigineel en ongeïnspireerd. Zeker als je bedenkt dat negen van de tien berichtjes zo beginnen, is het geen doen om iedereen afzonderlijk terug te mailen met ‘geen interesse, doei’.

Niks zegt ‘numbers game’ zo luid en duidelijk als generieke copy-paste berichtjes. Zou jij het leuk vinden om benaderd te worden als een van de zovelen met doorzichtige tekstjes? Sommige reclamebureaus zijn hier bijvoorbeeld heel goed in: ‘Gefeliciteerd, u bent geselecteerd als winnaar!’ Vrouwen vinden dat ook niet leuk. Daarom negeren we zonder moeite de vele mannen die dit spel spelen.

 

3 Tips voor betere dates, zonder datingsites

1. Kies kleinere pools

Spring uit de hooibaal en ga op zoek naar veel kleinere pools. Zorg dat deze nieuwe clubjes helemaal bij jou passen, bijvoorbeeld een vereniging waar jij je op je plek voelt. De mensen zijn daar misschien niet stuk voor stuk single, maar dat zijn ze op datingsites ook niet allemaal. Het verschil is dat in zo’n kleinere club de kans op een goede match zo’n 80% hoger is dan op een grote datingsite.

 

2. Maak real life contact

Achter je computer verscholen blijven is wel zo veilig. De kans is klein dat je wordt afgewezen, genegeerd of ontmaskerd als zoekende single. En als het gebeurt, komt het minder hard aan dan in real life. Je blijft zo goed als anoniem.

Deze digitale zelfbescherming zorgt er helaas ook voor dat vrouwen minder moeite doen om met jou te willen connecten, of zelfs maar de moeite nemen om een antwoord te formuleren op je goedbedoelde berichtjes. Het maakt een snelle stille afwijzing stukken makkelijker, ook na een date.

Als je het vertrouwen van vrouwen wilt winnen zodat ze zich voor je open stellen, zorg er dan voor dat je ze ontmoet in het echt. En dan niet via eindeloos berichtjes heen en weer sturen, maar door je huis uit te gaan, naar al die plekken waar vrouwen in het wild rondlopen. Borrels, festivals, de Spaanse les, de dansvereniging, kinderpartijtjes, de acrobatiekclub of bij het koor.

Dit is de tip die ik alle mannen geef die me online berichtjes sturen die iets origineler en persoonlijker zijn dan ‘hey, leuk profiel’: laat je leuke gezicht eens zien op de borrel, vriend. Want het werkt echt. Als je een leuke vrouw in real life ontmoet, is de kans dat ze je vertrouwt veel hoger, dan wanneer je dezelfde vrouw een berichtje zou sturen. In het laatste geval weet ze niet wie jij bent en kan ze je intenties niet goed inschatten. In het echt is dat veel makkelijker, waardoor je betrouwbaarheid stukken groter is.

 

3. Zorg ervoor dat je de leuke vrouwen naar je toe trekt

Waar vind je die plekken waar alle vrouwen die jij leuk vindt rondlopen? En als je er eenmaal bent, hoe zorg je ervoor dat ze jou ook zien staan daar? Hoe regel je met gemak leuke dates met hen? Door ervoor te zorgen dat je die vrouwen gaat aantrekken als een magneet.

Precies dit ga ik je volgende week dinsdagavond leren op mijn online training ‘How to get a girlfriend’. Met de tools die ik je tijdens die training geef, leer je precies hoe je dat doet, stap voor stap. Zodat vrouwen vanzelf moeite gaan doen voor jou, in plaats van andersom.

Deze online training zal (op aanvraag van mijn niet-Nederlandstalige fans) in het Engels zijn en meedoen is helemaal gratis.

Schrijf je nu in voor deze training.

 

 

Wat zijn jouw ervaringen met online dating?

Ben jij niet zo’n held online? Of heb je juist veel meer dates dankzij datingsites? Deel je ervaringen met me in de reacties hieronder.

Showing 5 comments
 • Michiel Klok
  Beantwoorden

  Hoi klazien 😊
  Dat nu ook precies één van de reden waarom ik nooit mee gebruik maar van commerciële site zoals lexa of pepper.nl
  De tweede reden is dat er veel vrouwelijke nep profielen zijn en dr hordes hopeloze mannen opzitten en minder vrouwen.
  De derde reden is dat pepper.nl (van RTL) jaren geleden is gehacked en emailadres daardoor al jaren door oost europeese oplichters wordt gebruikt die me bestoken met sex verzoeken van oost europeese hoeren en andere spam.

  Verder heb ik dus ook niet zulke goed ervaringen met grote sites gehad in t verleden. Alleen bij een kleine site (rubensdating.nl) die niet zo commercieël is kreeg ik een berichtje van (inmiddels weer surinaamse ex-vriendin) nurley wat resulteerde in twee dates en een relatie van 3.5 jaar.
  Maar dat kwam dus omdat ze op mijn profiel reageerde. Inderdaad niet andersom. Je komt dan indaad echt op de grote hoop terecht.
  Sinds t uit is met nurley doe ik veel leuke dingen via nieuwe mensen leren kennen.nl http://www.nmlk.nl
  Ik maak dr echt geen reclame voor ofzo maar ik vind t echt geweldig 😊
  Je komt daar allemaal leuke single dames tegen waarmee je dus activiteiten mee doet. T versieren gaat gewoon vanzelf en alles heel leuk en ongedwongen. Zo vind ik vanzelf iemand met dezelfde interesses omdat je naar dezelfde activiteiten gaat waar allebij je interesse ligt. Van borrelen wandelen en picknicken tot raften festivals escaperooms en musea. Je komt ze zo overal tegen in t echt! 😃
  En t voordeel is dat je met meer als 5000 leden je goed je socialskills kunt oefenen.
  En je gaat dr actief op uit en je hebt direct interactie. Zoveel leuker dan online chatten. Ik kan websites als nmlk.nl of meetup.com echt aanraden.
  Of weekendhike.nl als je een wat introvert typje bent en van wandelen houd.
  Een ding wat je dus wel moet doen is uit he comfortzone stappen en gewoon niet bang zijn om een keertje te worden afgewezen maar gewoon willen en kunnen zijn wie je bent dan hebt je t al de helft gewonnen! 😊 t is gewoon een midset.

  • Klazien
   Beantwoorden

   Ha Michiel, leuk om je hier tegen te komen. Bedankt voor de tijd die je hebt genomen voor je uitgebreide reacties. Ontzettend goede tips geef je, die ik met mijn hele hart kan beamen. Iedereen die meeleest, doe je voordeel met de tips van Michiel 😉

 • Danny
  Beantwoorden

  Ik heb het laatste jaar veel gedated, allemaal mensen die ik via tinder heb leren kennen. En er was 1 gemene deler: veel gebroken harten. Ofwel werd ik afgewezen, of wel moest ik iemand afwijzen. Deze week heb ik een einde gemaakt aan een relatie van slechts 3 maand. Ik verzeker je: mijn hart bloedde toen ik haar moest vertellen dat eruiteindelijk geen diepe gevoelens waren voor haar. Zij had nochtans alle kenmerken die ik zocht in een vrouw…..en toch was er geen echte vonk van mijn kant. Ze was zoooo ontgoocheld, verdrietig, verbitterd koud en teleurgesteld dat ik heb besloten om niet meer te gaan daten. Contact wil ze niet niet meer, wat te begrijpen valt. Ik voelde echt de tristesse en ontgoocheling in haar stem en woorden. Geloof het of niet, maar diegene die besluit om een einde te maken aan een relatie lijdt evenhard!!! Ik voel me nu ontzettend verdrietig desondanks ik gewoon naar mijn inner gevoel heb geluisterd. Voor mij moet nu de ware liefde mijn levenspad kruisen op een spontane manier.

  Danny 🙁

  • Klazien
   Beantwoorden

   Hi Danny, bedankt voor je reactie. Ik voel de pijn door je woorden heen. Break-ups zijn nooit makkelijk. En afwijzen doet vaak nog meer pijn dan afgewezen worden. Maar je hebt het juiste gedaan want je hebt ja tegen jezelf gezegd en dat is het allerbelangrijkste. Een heel dapper besluit. Ik hoop dat je er snel overheen bent, maar ook in de liefde geldt: no pain, no gain. Je bent dus eigenlijk heel goed bezig, Danny. Heel veel sterkte!

 • Danny
  Beantwoorden

  Bedankt Klazien. Het valt me echt moeilijk. Eigenlijk wel een beetje gek. Ik degene die het uitmaak en het dan toch zo moeilijk hebben. En ik heb al zo n hekel om mensen te kwetsen. Ze zag er goed uit, had zoveel zaken die ik zoek in een vrouw en dan…….dat ene vonkje dat ontbrak. En ze deed zoveel voor me en dan krijgt ze ondankbaar een bons te verwerken. Ik heb echt 3 maand mn best gedaan. Hoopte om meer naar elkaar toe te groeien en dat is uitgedraaid op niets. Ik hoop echt voor mezelf, en daar heb ik angst voor, dat ik de juiste beslissing heb genomen. . Zit met heel wat vragen nu want ik heb haar wel graag!! En ik weet dat ze zich nu ook heel hard gekwetst gevoeld en wat nog meer!!
  Diepe zucht. 😪
  Danny

Leave a Comment