3 x Friend zone signalen herkennen

Hoe kom je er snel achter of zij jou ziet als ‘gewoon vrienden’? Het is heel handig om op tijd de friend zone signalen te herkennen. Kijk uit voor de volgende drie rode vlaggen.

Je vindt een vrouw al een tijdje best wel leuk. Meer dan leuk, als je heel eerlijk bent. Jullie leren elkaar steeds wat beter kennen en je hoopt dat je haar in de toekomst vaker kan zien. Zonder al die anderen erbij.

Ze doet de hele tijd zo lief tegen je, dat je zou denken dat zij jou ook leuk vindt. Maar je weet het niet zeker. Flirt ze met je? Of doet ze gewoon vriendelijk, zoals ze tegen iedereen doet? En aan welke signalen kun je dit zien?

Wat is de friend zone precies?

Sommigen noemen het ook wel de ‘friend zone’. Dit is een vriendschap met iemand die je eigenlijk leuker vindt dan vriendschap. Een ongebalanceerde relatie, waarbij degene die meer wilt van de ander altijd aan het kortste eind trekt.

Als het je overkomt, kan het lijken alsof het je wordt aangedaan door de ander. Alsof de ander er actief op uit is om handig gebruik te maken van je goede hart. Het wordt ook wel eens vermeld als werkwoordvorm: friend-zonen.

Je doet het zelf

Alleen, zij is zich hier vaak niet bewust van. Niemand is in staat om jou over die magische grens de afgrond in te kieperen, in de gevreesde friend zone. Dat kan alleen jij zelf.

Alleen jij kan jezelf in deze positie manoeuvreren. Mannen die vaak in de friend zone terecht komen bezitten een aantal hardnekkige eigenschappen die er keer op keer voor zorgen dat ze niet gezien worden als romantisch interessant, maar eventueel wel als vriendschappelijk interessant.

De allerliefste man

“Het is de allerliefste, leukste man die je ooit zult ontmoeten!” Zo wordt je aangeprezen door je platonische vriendinnen. Je zou zomaar gaan denken dat ze het beste met je voor hebben. Waarom is de werkelijkheid dan de omgekeerde wereld? Niemand toont ooit het soort interesse waar jij zoveel behoefte aan hebt. Ze begrijpen er zelf ook niks van…

Wil je weten welke eigenschappen jouw liefdesleven saboteren, zodat je keer op keer ‘gewoon maatjes’ bent? Wil je weten wat je daaraan moet doen?

Online workshop ‘Nooit meer in de friend zone’

Maandag 11 maart geef ik een mijn online workshop ‘Nooit meer in de friend zone’.

Daar leer je:

Op tijd signaleren wanneer zij jou meer ziet als een gewone vriend;

De beslissende factoren waardoor je sneller in de friend zone belandt;

Hoe je sexy flirt, in plaats van vriendschappelijk flirt;

Hoe je van ‘gewoon vrienden’ naar romantisch en seksueel interessant gaat;

Hoe je je grenzen goed kan aangeven zodat je vrouwen niet onbewust verleidt om buddies met je te worden;

Persoonlijk leiderschap;

Je romantische matchkans verhogen, zodat zij jou net zo gek op jou wordt als jij op haar.


Voorkomen is beter dan genezen

Voor de friend zone geldt als niks anders: voorkomen is beter dan genezen. Ben je eenmaal ‘gewoon vrienden’ met een leuke meid, dan is het bijna onmogelijk om je kansen nog om te keren en haar als bij toverslag voor je te laten vallen.

Maar de wonderen zijn de wereld nog niet uit en soms lukt het zomaar wel. Hoe, dat vertel ik in mijn online training ‘Nooit meer in de friend zone’.

Beter voorkom je alle ellende, want hopen dat een goede vriendin meer voor je gaat voelen dan alleen vriendschap, kost je ontzettend veel levenslust, illusies en tijd. Tijd die je beter kunt besteden aan het zoeken en vinden van een nog veel leukere dame die jou net zo leuk vindt als jij haar.

Om die friend zone te voorkomen is het dus handig om in een heel vroeg stadium de signalen te herkennen, dat zij jou als ‘gewoon vrienden’ ziet.

Pas op bij deze drie rode vlaggen:

Friend zone signalen:

1. Ze vraagt om gunsten

Aanvankelijk zijn het kleine gunsten, zoals: ‘Zou jij de rekening kunnen oppikken van de drankjes, ik zit even krap bij kas’. Aanvankelijk is dat nog maar een kleine rode vlag, maar pas op als de gunsten groter worden. ‘Mijn auto is stuk. Jij bent zo handig, zou je er even naar kunnen kijken?’ Of: ‘Zou jij zaterdag op mijn dochtertje willen passen? Ik ga stappen met mijn vriendinnen.’

Aanvankelijk voel je je vereerd omdat ze jou vraagt voor die klusjes. Je voelt je trots en geweldig dat je haar zomaar kan helpen in geval van nood. Maar vergis je niet! De man waar zij werkelijk een oogje op heeft, zou ze nooit lastig vallen met dit soort klusjes.

Oplossing: zeg tijdig ‘nee’. Je hoeft niet eens uit te leggen waarom om je antwoord te verdedigen. Jouw nee moet voldoende zijn voor haar om te begrijpen en te respecteren.

2. Ze neemt je in vertrouwen over andere mannen

Ze vertelt je welke andere mannen ze leuk vindt. Dit doet ze niet om je te tergen, ook al voelt het natuurlijk wel zo. Ze doet dit ook niet om je te testen.

Dit is typisch vriendschappelijk gedrag. Bij goede vrienden kunnen vrouwen hun hart uitstorten over al hun liefdesperikelen. Dit is hoe vrouwen met hun vriendschappen omgaan. Ze neemt je in intiem vertrouwen over haar liefdesleven, omdat ze in jou een goede vriend ziet, met wie ze op deze manier een vertrouwensband opbouwt.

Maar onthoudt: zo praat ze waarschijnlijk niet met de mannen die ze leuk vindt.

3. Ze is vol lof over je

Verliefde mensen zijn ook vol lof over de partner, maar dit is anders. Ze kan je de hemel inprijzen, wat ze ook gaat doen als ze de vriendschap met jou waardeert. Maar je windt haar niet op. En dat is het belangrijkste verschil. En als zij geen spannend, opgewonden gevoel bij jou krijgt, vindt ze je romantisch ook niet interessant.

Friend zone, en dan?

De rode vlaggen zijn allemaal daar. De Vrouw in je leven ziet jou meer als een leuk maatje, zónder benefits, overigens. Pijnlijk… En dan? Lees hier meer over welke stappen je kunt zetten om weer controle te krijgen over je liefdesleven.

Heb jij zo’n vrouw in je leven?

Heb jij een vrouw in je leven met wie jij meer dan vrienden zou willen zijn? Deel het met me in het reactieveld. Iedere situatie is uniek en ik help je graag met een persoonlijk antwoord.

Showing 3 comments
 • Martin
  Beantwoorden

  Ik heb de allerleukste vrouw ontmoet na vele dates voorafgaand. Elkaar zo’n 15x gezien, 2x seks gehad. Maar ze trekt zich steeds meer terug. Ze vindt me lief, zorgzaam maar is niet verliefd. Problemen uit vorige relatie, ziekte, druk werk. Opeens belt ze dan weer, maar geen afspraak de laatste maand.
  Wat nu

  • Klazien
   Beantwoorden

   Hey Martin, dankjewel voor je reactie. Ze voelt wat ze voelt. Daar kan ze niks aan doen. En jij kan die gevoelens niet veranderen. Je kunt alleen je zelf veranderen. Tijd om te stoppen met lief en zorgzaam te zijn naar haar, en te beginnen met lief en zorgzaam naar jezelf te zijn. Waar heb jij zin in ? Kun je zonder haar ook plezier in je leven hebben? Hoe dan? Focus op de zorg en de liefde voor je zelf. Da’s gelijk ook een stuk aantrekkelijker. Succes!

pingbacks / trackbacks

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hee. Hoi.

Heb je een vraag? Of wil je me iets anders laten weten? Stuur me dan een klein berichtje en ik zal je zo snel mogelijk beantwoorden.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search