Flirten in het OV

‘Mooi licht buiten he’. Zegt de man tegenover mij in de trein. Ik kijk in twee grote blauwe ogen van de blonde man, Noors type, jaartje of 30, rossig baardje. ‘Ja, best wel’, antwoord ik. Ik duik weer in het boek wat ik aan het lezen ben. Van binnen glimlach ik. Flirten in het OV, je moet het maar durven.

Vijf minuten later: ‘Wat ben je aan het lezen?’ Ik ben erg enthousiast over mijn boek, dus hij kan zich verheugen op een lang antwoord. Het is een filosofisch boek, dus ons gesprek duikt al vrij snel de diepte in, over de grote vragen des levens.

Nog geen 10 minuten later komen we aan op Utrecht en we moeten er allebei uit. ‘Mijn zoektocht naar antwoorden op de grote levensvragen ga ik vandaag op een hele andere manier vinden. Ik ga zo paddo’s doen in het park met mijn vrienden’. Ik antwoord dat ik dat een heel tof plan van hem vind. ‘Ik ga zelf zo mijn verjaardag vieren met wat vrienden bij een kampvuur. Ook lekker buiten…’

Gezellig keuvelend lopen we samen naar de OV poortjes, waar zijn vrienden op hem staan te wachten. ‘Veel plezier, Klazien!’ roept hij me na. Ik zwaai hem uit en loop met een grote glimlach het station uit. ‘Dag Peter!’

Ik voel me blij, omdat iemand in de trein zomaar een leuk praatje met me aan knoopte. Even een kort moment van echte connectie met zomaar iemand uit de grote anonieme wereld die het OV is. Ik ben dankbaar voor het lef dat hij had om die barrière te doorbreken. Echt een stoere actie van hem.

Ik voel me ook blij omdat ik een leuke klik had met een man die bovendien niet onaantrekkelijk was. Echt een compliment.

Als hij bij het afscheid mijn nummer had gevraagd, had ik het met liefde gegeven. Jammer dat hij dat niet gedaan had. Maar ik heb alle vertrouwen. Die Peter, die komt er wel.

 

5 redenen waarom Peter van de trein succes heeft met flirten

Flirten in het OV is niet makkelijk. Je zit vaak onvrijwillig dicht bij elkaar. Je kunt niet gemakkelijk weg als je een gesprek met iemand hebt dat je niet bevalt. Ik heb het vaak genoeg meegemaakt. Het is een van de vervelendste dingen van reizen met de trein. Mensen zijn daardoor extra op hun hoede als een vreemde hen aanspreekt.

De trein is ook een uitgelezen plek om tijd vrij te maken voor een boek, e-book, of een chat met vrienden. Daarbij gestoord worden door een vreemde is niet altijd even welkom. Wat deed Peter dan, dat het juist wel welkom was?

 

1. Niet vanwege zijn uiterlijk persé

Voordat hij mij aansprak, was hij me helemaal niet opgevallen, ook al zat hij pal tegenover me. Overdreven knap was hij dus niet. Pas toen ik wat langer met hem in gesprek was, zag ik de mooie trekken in zijn gezicht. Hij was goed verzorgd, droeg leuke kleding. Niet persé mijn type, maar zeker niet onaantrekkelijk. Als je meer wil weten over welke rol uiterlijk speelt bij succes met vrouwen, lees je dit artikel. 

 

2. Stel een open vraag vanuit oprechte nieuwsgierigheid

Peter’s eerste vraag over het uitzicht buiten was een gesloten vraag. Instemmen kost weinig moeite en het nodigde me ook verder niet uit om een gesprek met me aan te gaan, zodat ik me weer lekker ongestoord in mijn boek kon verdiepen.

Zijn tweede vraag was een stuk interessanter omdat het een open vraag was. Ik ben enthousiast over mijn boek, dus daar vertel ik mensen graag in geuren en kleuren over, wie het ook vraagt.

Om het gesprek vervolgens gaande te houden, stelde hij goede inhoudelijke vervolgvragen met een oprecht nieuwsgierigheid. Vooral dat laatste is echt de sleutel naar een interessant inhoudelijk gesprek met flow.


3. Haak in met een antwoord uit je eigen leven. Connect.

Vervolgens verbond hij zijn eigen leven met dat van mij door in te haken op mijn verhaal met een verhaal uit zijn eigen directe leven. Als hij dit niet had gedaan, was het gesprek in interview-modus blijven hangen en had het minder diepgang gehad. Zo nodigde hij mij uit om ook oog voor zijn leven te hebben. Wat automatisch ook gebeurde, omdat het mij een interessant leven leek. Saaie mensen gaan sowieso niet op een koude novemberdag paddo’s doen met hun vrienden in de natuur.

4. Zoek raakvlakken

Op het laatst kwam het gesprek op genieten van de natuur, wat we allebei graag doen. En we gaven elkaar tips voor mooie parken in de buurt van Utrecht.

 

5. Onthoud haar naam

We hadden ons tussendoor kort voorgesteld. Bij afscheid noemde hij mijn naam. Dat maakte het nog net even extra bijzonder voor mij. Leuk, hij heeft het onthouden!

 

Dit is hoe hij nog succesvoller had kunnen zijn

Peter deed het heel goed, maar er is een manier hoe hij er ter plekke voor had kunnen zorgen dat ik mijn uiterste best zou hebben gedaan om zijn nummer te bemachtigen. Want daar is een hele goede en makkelijke manier voor. Daar leer je alles over in mijn volgende online workshop ‘Zo regel je een date’ op vrijdagavond 7 december.

In dit webinar leer je:

  • 5 simpele stappen voor het regelen van een date
  • Hoe je in een gesprek op organische wijze doorpakt naar een uitnodiging voor een date
  • Hoe je een date regelt waar zij onmogelijk nee op kan zeggen. Ze zal hemel en aarde bewegen om tijd voor jou vrij te maken
  • Hoe je ervoor zorgt dat leuke vrouwen dates met jou gaan regelen
  • Hoe je in drie maanden tijd je droompartner kunt vinden, ook al heb je nog nooit eerder een relatie gehad

Klinkt goed? Schrijf je dan nu in voor dit eenmalige webinar op vrijdag 7 december.

 

Wat je verder kunt verwachten van flirten in het OV

Flirten in het OV, net als flirten op iedere andere plek in de openbare ruimte, is niet ideaal om een vaste relatie aan over te houden. Die kans is erg klein, omdat er geen enkele voorselectie heeft plaats kunnen vinden. De kans dat je iets met elkaar gemeen hebt, zou niet onmogelijk, maar wel een pure toevalstreffer zijn.

Maar het is wèl een uitstekende plek om je sociale skills en je flirtskills te oefenen. Wil je concrete oefeningen om in de openbare ruimte zoals het OV, deze skills te trainen? Download dan nu de Comfort zone challenge hier. Krijg je gelijk mijn 28 beste oefeningen cadeau.

 

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hee. Hoi.

Heb je een vraag? Of wil je me iets anders laten weten? Stuur me dan een klein berichtje en ik zal je zo snel mogelijk beantwoorden.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search