Flirt met lef

Je zou graag meer zelfvertrouwen willen hebben in het flirten met leuke vrouwen. Meer lef tonen. Iets brutaler zijn zelfs. Maar hoe ver kun je daarin gaan, zonder over haar grenzen te gaan? Hoe brutaal is aantrekkelijk en wanneer wordt het lastig vallen? Flirt met lef. Maar hoe?

Afgelopen weekend kreeg ik zomaar een brutale flirt van een leuk iemand.

Ik was op een erg leuk feestje. Iedereen had z’n best gedaan om er zo mooi en sexy mogelijk uit te zien. Er waren engelen, duiveltjes, gemaskerde femme fatales, mythische wezens, helden en godinnen. Ook ik had mijn best gedaan en mezelf voor de gelegenheid in een minuscuul feestjurkje gehuld.


De sfeer op dit feest was best wel flirterig en er was vanalles te beleven, zoals workshops en massages. Ik was door de organisatie uitgenodigd om massages te geven aan de feestgangers, als sfeerverhogende opleuking van het feest. Ze hadden de massagetafel opgesteld in een gezellige, openbare ruimte.


Voor mij is dit geen werk. Ik ben hier voor mijn eigen plezier en af en toe mag ik iemand blij maken met een fijne massage. Dus mijn feest is sowieso geslaagd.


Het feest loopt al tegen de ochtend, en terwijl ik het zoveelste feestvarken haar spieren aan het kneden ben, buigt er opeens iemand over mijn schouder en fluistert in mijn oor: “Ik geniet ontzettend van het uitzicht, dus ga vooral door…”


Ik draai me om en kijk in twee vrolijke donkere ogen. Hij loopt meteen weg, gaat weer zitten waar hij zat en legt zijn arm over de vrouw naast zich. Ik pak de draad van mijn massage weer op, maar kan hem niet vergeten, elkaar af en toe blikken toewerpend.


Eenmaal klaar met de persoon op de tafel, handen gewassen, glas water gedronken, loop ik vastberaden naar hem toe en zoen hem recht op zijn mond, zonder aankondiging.

Het was een gewaagde opmerking. En mijn zoen (zonder consent) als antwoord daarop een gewaagde actie. Hoe dan?!

1. Timing, plaats en situatie, het moet kloppen

Timing, situatie en de plaats zijn allesbepalend voor het maken of breken van je flirt.

In iedere andere situatie, tijd of plek was zo’n opmerking not done geweest. Hier kun je een voorbeeld lezen van hoe eenzelfde vrijpostigheid volledig de plank mis slaat.

In mijn voorbeeld was de situatie goed, omdat er een flirterige sfeer hing op het feest. Ik was niet aan het werk, maar voor mijn eigen plezier daar. Als ik echt aan het werk was geweest, was alles anders geweest en was deze flirt ongepast geweest. Ik was er in ieder geval niet op ingegaan.

Het moment was dus prima ingeschat door hem. Bedenk ook: als hij op safe had gespeeld en niks had gedaan was er sowieso niks gebeurd.

2. Flirt met lef en geef daarmee het goede voorbeeld

Als je flirt, mag je best wat lef tonen. Hoe kan je de vragen die je stelt net wat prikkelender maken? Dus ‘Ik geniet van het uitzicht’ is al een stuk prikkelender en uitdagender dan ‘Wat doe jij dat masseren kundig’. Dat laatste past beter bij iemand die aan het werk is in haar professie.

Let hierbij goed op de nuance. Wees net wat brutaler dan je normaal zou zijn. Maar leg het er niet te dik bovenop. Daarom is het belangrijk dat je nooit over het randje gaat met alcohol of drugs. Het klopt dat daarmee lef tonen veel gemakkelijker wordt. Maar je verliest ook veel gemakkelijker de controle en het wordt moeilijker om de situatie, en je eigen grenzen en die van haar juist in te schatten. Alcohol en drugs zijn prima, maar hou het bescheiden.

Als je flirt met lef, zul je tot je verrassing merken: je geeft hiermee het goede voorbeeld voor haar om ook meer lef te tonen richting jou. Je zet meteen de toon. Je geeft haar als het ware toestemming om ook gewaagde moves te maken, als ze daar zin in heeft.

Als je het met zelfvertrouwen brengt, zet je voor haar een uitdaging. Aan haar om die aan te pakken of niet.

3. Open uitnodiging

Beschouw die uitdaging als een open uitnodiging. Het is helemaal aan haar of ze ‘challenge accepted’ zegt of niet. En dat is ook heel persoonlijk. Er spelen vele factoren mee waar jij geen grip op hebt, of zij er op ingaat of niet. Gaat ze er op in? Dat is natuurlijk ontzettend leuk.

Gaat ze er niet op in? Dat is helemaal niet erg, want het gaat nooit over jou, dus je hoeft het ook niet persoonlijk op te vatten. Echt, train jezelf in het ‘niet persoonlijk opvatten’, want als je iedere keer denkt dat er iets mis met jou is, kost het je je zelfvertrouwen.

Ik ging graag op bovenstaande flirt in omdat toen ik me omdraaide een man waarnam die ik persoonlijk erg aantrekkelijk vond. Dat wil niet zeggen dat die ook aantrekkelijk wás. Alleen dat ik hem zelf op dat moment toevallig aantrekkelijk vond. Met nadruk op dat moment. Want hij had net zoals ik, ook zijn best gedaan op zijn outfit.

Flirt met lef: meer tips in de online workshop ‘Flirten met zelfvertrouwen’

Wil jij vol zelfvertrouwen flirten met leuke vrouwen maar:

Weet jij nooit wat je moet doen of zeggen als je een leuke nieuwe vrouw ziet en weet je jezelf geen houding te geven?

Vind je het oprecht moeilijk om leuke nieuwe vrouwen te benaderen?

Merk je dat je van te voren alle mogelijke scenario’s overdenkt in je hoofd, maar uiteindelijk geen move durft te maken?

En ben je daar helemaal klaar mee?

Kom dan sowieso aanstaande donderdagavond 28 februari naar mijn gratis online workshop ‘Flirten met zelfvertrouwen’, waarin je leert:

Hoe angst voor toenadering werkt en waarom het je tegenhoudt om leuke vrouwen te ontmoeten;

De 5 meest gemaakte fouten bij het benaderen van vrouwen;

Hoe je dwars door je angsten heen kunt breken om te gaan voor wat je wil;

En hoe je een diepere verbinding legt met leuke vrouwen, waardoor je ver boven je eigen onzekerheid uit groeit;

Inschrijven doe je hier:

Heb jij vragen over flirten met lef?

Ik vind het heel leuk om vragen te krijgen over flirten. Stel ze aan me in het reactieveld en ik ben er voor je.

Showing 2 comments
 • Wouter
  Beantwoorden

  Pfoe! Ik zeg weleens iets gewaagds (vind ik), maar dit krijg ik echt mijn strot niet uit hoor… Dit vind ik misschien nog wel het frustrerendste aan het daten: dat sommige mannen dit blijkbaar kunnen maken en ik niet. Waarschijnlijk had ik hier met walging naast gestaan, vooral als die viezerik een zoen terugkreeg. En me weer heel klein en hopeloos gevoeld. Terug bij af.

  Ja, ik ga je webinar zeker volgen. Maar ik weet niet helemaal of dit iets voor mij is. Zo’n opmerking, bedoel ik. Sowieso zit ik hier nuchter in mijn eentje achter de computer, en niet aangeschoten tussen de mensen op een feestje.

  Ik heb nog wel een andere vraag. Jij bent een extraverte vrouw, met veel ervaring op het gebied van liefde en seks. Maar niet iedereen zit zo in elkaar. Je kunt er donder op zeggen dat de grens voor veel vrouwen een stuk dichterbij ligt. Die jaag je voorgoed weg met zo’n opmerking, in welke context dan ook. En onder ons gezegd, dat zijn vaak wel de vrouwen op wie ik val. Hoe kom je, als het erop aankomt, zo snel te weten bij wie je wat kunt zeggen?

  • Klazien
   Beantwoorden

   Goede vraag: “Hoe kom je, als het erop aankomt, zo snel te weten bij wie je wat kunt zeggen?”
   Ten eerste: goed leren en onderzoeken welke flirt tools je ter beschikking hebt en leren wat wel bij jou past en wat niet.
   Sommige mannen komen uitstekend weg met bepaalde opmerkingen en anderen niet, omdat dat heel goed bij hen past.
   Als jij een allergische reactie krijgt van mijn voorbeeld dat ik van het weekend heb meegemaakt, kan dat heel goed kloppen, want het past niet bij jou.
   Als iemand anders bovengenoemde opmerking tegen mij gemaakt had, had het waarschijnlijk ook niet gewerkt.
   Zoals je ziet het is afhankelijk van zo ontzettend veel factoren, Wouter.
   Hoe leer je daar meer feeling mee te krijgen?
   Leer wat bij je past en wat voor jou werkt.
   En dan is het een kwestie van ontzettend veel oefenen en bijschaven in de praktijk.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hee. Hoi.

Heb je een vraag? Of wil je me iets anders laten weten? Stuur me dan een klein berichtje en ik zal je zo snel mogelijk beantwoorden.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search