Flirt met de kracht van consent

Neemt communiceren over wat je wil de magie van het flirten weg? Doodt het alle chemie tussen jou een een speciale dame? Hell no! Wist je dat je consent kunt gebruiken als speelse en sexy tool om succesvol mee te flirten? Dat is dus, naast een veilig gevoel, de kracht van consent. Ook jij hebt die kracht en je kunt het gebruiken om al je stoutste dromen uit te laten komen. Hoe? Dat vertel ik je hier. 

Iedereen heeft het er over de laatste tijd: consent. Oftewel: toestemming. Dit is heel handig als je intiem wilt worden met een aantrekkelijke dame. Maar deze toestemming reikt verder dan intimiteit. Consent kan ook worden gebruikt als je andere dingen nodig hebt, zoals het lenen van iemands telefoonoplader, of het nemen van iemands foto. Als jij opeens je telefoonoplader niet meer kan vinden omdat iemand die zonder jouw toestemming heeft meegenomen: niet chill. Daarom, consent.

 

Hoe consent alles heeft verpest

Dat het niet fijn is als mensen over jouw grenzen gaan, snap je vast wel. Je snapt (hopelijk!) ook dat het belangrijk is dat we met z’n allen bouwen aan een wereld waarin vrouwen zich veiliger kunnen voelen.

Maar overdrijven we met z’n allen tegenwoordig niet een tikkeltje met al dat gedoe over consent? Moet je nou echt voor iedere terloopse aanraking, ieder goedbedoeld compliment en iedere interactie eerst consent vragen? Mag er nog wel gewoon worden geflirt, zonder dat je iedere move eerst op een consentweegschaaltje hoeft te leggen?

Misschien voel je zelfs, dat je steeds minder bent gaan flirten, sinds consent opeens zo groot is. Consent heeft vrouwen meer en meer van je vervreemd in plaats van dichterbij je gebracht.

Als jij dit herkent bij jezelf, lees dan vooral verder. Ik ga geheimen met je delen hoe je consent kunt inzetten om te flirten en vrouwen dichter bij je te brengen dan ooit.

 

8 goede vragen over consent

 

1. Neemt consent de magie weg?

Waar is de magie gebleven van het flirten als je alles eerst moet vragen? Dat organische proces vanaf de eerste blik, de elektriciteit, de onweerstaanbare aantrekkingskracht, de magische dans die flirten kan zijn… Dat heeft helemaal geen woorden nodig, toch?

Het is inderdaad ontzettend fijn om te merken, dat zeldzame moment, dat je beide helemaal geen woorden nodig hebt, omdat alle sterren precies in je juiste positie staan. Alles klopt en je wilt allebei alleen maar meer, meer, MEER van elkaar.

Zou ieder uitgesproken woord de magie verbreken? Zeker weten van niet! Wist je dat je kunt vragen om al die sexy dingen die je wilt doen of ontvangen, die de seksuele spanning als een vuurpijl door het dak laten schieten?

In mijn eerstvolgende online training vertel ik je daar meer over (zie einde van dit artikel).

 

2. Door consent zit ik teveel in mijn hoofd. Hoe vermijd ik dat?

Als jij iemand bent die van nature al veel in zijn hoofd zit, kan consent echt een hoofdpijndossier worden. Een leuke vrouw verderop ontspannen benaderen lijkt daardoor een onmogelijkheid. Hoe langer je wacht en jezelf afvraagt: ‘maar wat moet ik dan tegen haar zeggen?’ Hoe minder de kans wordt dat je jezelf ooit over die drempel heen gaat zetten. Zeker als je ook nog eens een keer na moet denken over consent.

Wat als ik je zou vertellen… dat je consent kunt inzetten als manier om meer uit de cirkeltjes in je hoofd te raken en meer in je gevoel te komen? Wat als je altijd precies wist wat je moest zeggen om met een leuke vrouw in contact te komen? En dat zij dan ook nog eens een keer positief reageert? En dat je, zonder dat je het merkt, helemaal niet meer bezig bent met de mitsen en maren in je hoofd, maar met, bijvoorbeeld, een lekkere zoenpartij… Het kan, en consent gaat je daarbij helpen, als een powertool om het gezeur in je hoofd uit te zetten.

In mijn online training laat ik je zien hoe je dat doet.

 

3. Is consent niet net als flirten met condoom om?

Ben jij het met de volgende stelling eens of oneens:

Safety first! Als je geen consent vraagt, kun je nooit zeker weten of zij zich 100% veilig bij je voelt.

Of je het er nou mee eens of oneens bent, soms lijkt het net alsof consent tegenwoordig het condoom van het flirten is. Een noodzakelijk kwaad waar niemand echt op zit te wachten, maarja het moet, want veiligheid.

Je wilt haar sowieso niet misbruiken, dat staat vast. Op een beschuldigingen van grensoverschrijdend gedrag zit je net zo min te wachten als op een SOA.

Het geheim zit ‘m in omdenken. Consent zal altijd een ‘noodzakelijk kwaad’ voor je blijven als je brein het op die manier blijft zien. Op die manier zal het je nooit gaan dienen als psychologische truc om je flirten te verbeteren. Een simpele verandering van je mindset doet wonderen voor je succes met vrouwen. In tegenstelling tot condooms laat consent zich namelijk wel lenen als tool om je flirten beter en leuker te maken.

Zie consent dus in de eerste plaats als iets dat je succes gaat opleveren en daarnaast als handige voorkomer van seksuele ongein.

 

4. Consent legt de focus op regeltjes, niet op echte empathie

Consent is natuurlijk prachtig om veilige intieme interacties aan te gaan, maar in het streven naar veiligheid, gaan we met al die expliciet uitgesproken consentvragen niet te veel voorbij aan waar het echt om zou moeten gaan tussen twee mensen: de empathie? Het is toch de empathie die ons leert om respectvol met elkaar om te gaan, niet de regeltjes?

Ik vind dit een prachtig streven en het is ook ontzettend waar. Empathie zorgt er voor dat je graag het beste wilt voor je date en dat ze zich goed bij jou voelt. Dan zou je consent helemaal niet nodig moeten hebben, dan zouden jij en zij vanzelf wel snappen, vanuit een diepgevoelde empathie.

Daarom ligt consent ook recht in het verlengde van empathie. Consent is het lichaam die de geest van empathie tastbaar maakt. Jij als empathisch mens wil graag het beste voor degene met wie je flirt, net zoals je het beste voor jezelf wilt. Inchecken bij haar (vind je ‘t fijn?) of uitspreken wat je verlangt, is een geweldige manier om je empathie naar haar te uiten. Het onderstreept en belichaamt je empathie. Het doet er niet aan af.

 

5. Consent werkt niet in een luide omgeving. Wat dan wel?

Werkt consent eigenlijk wel, als je jezelf niet verstaanbaar kan maken, zoals op een feest met luide muziek?

Gelukkig kun je ook met alleen lichaamstaal heel goed en verleidelijk om consent vragen. Stel, zij staat op drie meter afstand op de dansvloer en jullie hebben al een tijdje stiekem oogcontact. Ken je de oude truc nog van het wenken met je vinger? Probeer maar eens. Geen woorden bij nodig, 9 van de 10 keer succesvol en 100% consent.

 

6. Vinden vrouwen het niet juist heel irritant als ik alles eerst vraag?

Laatst was ik heerlijk aan het knuffelen met een aantrekkelijk heerschap. Hij vroeg me bij iedere aanraking of hij me mocht strelen. ‘Mag ik je been aanraken? Mag ik je knie aanraken? Mag ik…?’ Heel lief natuurlijk dat hij zo bedachtzaam was, maar het was wat veel van het goede, niet heel sexy, en het liefst wilde ik dat hij me gewoon lekker beetpakte en streelde waar hij maar wilde.

Gelukkig is er een manier om niet in deze overkill valkuil te stappen, dankzij consent. Hoe dan? Zet je meest sexy stem op en zeg:

‘Ik ga nu lekker precies doen waar ik zin in heb met je. Als je iets niet fijn vindt, zeg je het me meteen, goed?’

Let nu heel goed op haar reactie. Stemt ze daar enthousiast mee in? Ga je goddelijke gang. Maar als ze hierover twijfelt, of ze blijft stilletjes, blijf dan nog wat langer in de overlegfase en vraag haar hoe en wat zij graag zou willen, of stel iets anders voor. 

 

7. Help! Is consent niet heel on-mannelijk?

In het vorige punt al genoemd: te veel consent vragen kan de aantrekkingskracht doodslaan. Ik zelf, en veel van mijn vriendinnen willen soms niks liever dan een stevige man-handling van een sexy man, zonder dat daar veel woorden aan vuil gemaakt worden.

Leiderschap, gaan voor wat je wil en dominantie. Deze eigenschappen worden vaak geassocieerd met masculiniteit. Het zijn erg sexy eigenschappen bovendien, waarmee je in het spel van flirten en verleiden enorm je voordeel kunt doen.

Maakt consent het niet heel lastig om alsnog lekker masculien te doen? Integendeel! Consent kan worden geuit op onweerstaanbaar dominante manieren. Hij die krachtig initiatief toont met consent, neemt de leiding en laat geen twijfel over zijn intenties. Het is simpelweg onweerstaanbaar. In mijn online training geef ik een aantal praktische manieren om consent te doen als een echte man.

 

8. Krijg ik door consent niet juist nog meer afwijzingen?

Als je letterlijk vraagt om wat je wil, is de kans op afwijzingen veel groter. Dat klopt. Weet je welke kans ook veel groter wordt? De kans op een ja. Dat is ook het leuke aan heel succesvolle mannen. Ze krijgen veel meer afwijzingen dan jij. Het verschil is: een afwijzing is niet zo’n big deal voor ze, waardoor ze er minder bang voor zijn.

Het leuke aan afwijzingen als gevolg van een consent is, dat ze vaak veel duidelijker zijn, dan afwijzingen waar geen consent aan vooraf ging. Voor haar wordt het veel makkelijker om gewoon ‘nee’ tegen je te zeggen, als je een duidelijke vraag stelt. Genoeg ruimte om gewoon iets anders leuks met haar te doen.

Als je niet duidelijk bent in je verlangens en intenties is het antwoord vaak complete radiostilte, zonder dat je weet wat je precies fout hebt gedaan. Dat heet dan een ‘zachte afwijzing’, en dat is best gek he, want het komt vaak drie keer zo hard aan.

 

Leer beter flirten met consent

Op woensdagavond 18 juli geef ik in mijn gratis online training een shitload aan praktische flirttips, hoe je consent kunt inzetten als powertool om veel succesvoller met vrouwen te worden. Flirten met consent als geheim wapen is een compleet nieuwe benadering van flirten, omdat het nog steeds vaak gezien wordt als een ongewenste ontwikkeling, vooral door mensen die geloven dat flirten een spel is van manipulatie.

Geloof jij dat flirten helemaal niet gaat over manipulatie? Durf jij consent om te denken naar een krachtige tool die je dient om je succesvoller met vrouwen te maken? En wil je precies weten hoe? Haak dan sowieso aan bij de online training ‘Beter flirten met consent’. De training is wederom helemaal gratis, zoals je van mij gewend bent.

Inschrijven kan hier:

 

Wat is jouw grootste twijfel over consent?

Consent is in de praktijk soms niet zo makkelijk als het lijkt. Ik ben er om je te helpen, want ik gebruik het al jaren om effectief te krijgen en te geven wat ik wil. Stel je grootste vraag over consent in de reacties hieronder en je krijgt direct antwoord van mij. Leuk om van je te horen!

 

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hee. Hoi.

Heb je een vraag? Of wil je me iets anders laten weten? Stuur me dan een klein berichtje en ik zal je zo snel mogelijk beantwoorden.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search