Ergens voor staan – Essentieel voor je aantrekkingskracht

Als jij wil dat die ene leuke vrouw maar niet kan stoppen met aan jou te blijven denken, moet je eerst voor jezelf een hele belangrijke vraag beantwoorden: waar sta jij voor? Hier leer je waarom ergens voor staan zo essentieel is voor jouw aantrekkingskracht.

 

John zet zijn koffie neer en begroet mij met een dikke knuffel. John helpt single mannen (en vrouwen) aan een relatie, net als ik. Hij is net begonnen met zijn coachingbedrijf en we zoeken elkaar op om eens te praten met iemand anders uit het vak. Prettig, want als zelfstandig ondernemer mis ik soms een klankbord. 

 

Wat bepaalt of je wordt onthouden?

Zie ik John als concurrentie? Zeker niet. Ik vind dat hij het mooiste werk doet dat er is, want hij maakt impact op mensenlevens. Net als ik vecht hij voor meer geluk en liefde in de wereld, op zijn eigen manier.

Hierin zit overigens een belangrijke les voor als je single, man, en op zoek bent. Zie je single mede-man niet als concurrentie, maar als je vriend. Laat je niet intimideren door zijn successen, maar vier ze, zoals je je eigen successen zou vieren. Het moment dat je andere mannen afkraakt, laat je je vreselijk in de kaarten kijken en kan iedereen meegenieten van je overduidelijke jaloezie. Niet aantrekkelijk. Got it? Mooi!

Wat me raakte uit mijn gesprek met John was de manier waarop hij hen laat nadenken over de indruk die ze op anderen achterlaten. Wat bepaalt of je vergeten wordt, of juist onthouden?

Precies wat ik al dacht: door uitgesproken jezelf te zijn.

Er is alleen een kleine valkuil hier: “Je moet gewoon lekker jezelf zijn!” is het slechtste dating advies ooit, hier lees je waarom.

Volgens John is er een veel betere manier om vrouwen aan te trekken door uitgesproken en zonder excuses jezelf te laten zien. Daarvoor volstaat de simpele vraag: 

 

Waar sta jij voor?

Denk daar maar eens over na… Wat zou dat zijn? Hoe zorgt deze vraag, of beter nog: hoe zorgt jouw eerlijke, ondubbelzinnige antwoord op deze vraag ervoor dat jouw droomvrouw maar niet kan stoppen met aan jou te blijven denken?

Wacht even! Misschien denk je: is waarvoor ik sta niet een beetje vreemd? En schrik ik met mijn rare voorkeuren niet juist de meeste vrouwen af? Gaan mensen mij niet uitlachen of afwijzen als ik ergens voor sta dat belachelijk is?

Dit zijn geweldige vragen die ook bij mezelf opkwamen. Want waar sta ik eigenlijk voor? Ik hoefde daar niet lang over na te denken. 

 

Knuffelen. Daar sta ik voor

Dus ik besloot de vraag eerst voor mezelf te beantwoorden en te gaan staan waar voor ik sta. Letterlijk, een dag lang van 9 tot 5, en niks anders dan dat. Het allerliefste wat ik wil doen met mijn leven is liefde toe te voegen aan de wereld. Ik geloof er heilig in dat oprecht, onbevooroordeeld knuffelen zowel met vreemden als bekenden meer liefde toevoegt aan de wereld om me heen. Want zo’n hippie ben ik. Nou, ga maar doen dan.

Ik flans een kartonnen bord in elkaar, ik zet mijn wekker en ga de hele dag op straat staan in de kou op een druk kruispunt in Amsterdam. Ik sta hier letterlijk voor mijn bord ‘Want a hug?’ midden op een plek waar gestresste verkeersdeelnemers steeds net niet tegen elkaar opbotsen en elkaar vuile blikken toewerpen. 

 

Voor paal. Dat sta ik ook. Ik word uitgelachen door een flamboyant geklede Jordanees met een klein hondje. Ik krijg spottende blikken en soms een ‘Oh nee!’ zodra ze zien wat er op mijn bord staat. En 99 van de 100 mensen loopt aan me voorbij zonder me op te merken. Een dagje free hugs uitdelen is boven alles een les in afwijzingen incasseren. Maar na zo’n dag raakt het je niet meer en sterkt het je trots. Ja, dit is waar ik voor sta en dat is compleet belachelijk voor sommigen.

Maar voor anderen… Wow!

 

Ze stormen op me af

De hele dag ontvang en geef ik de meest uiteenlopende knuffels. Duimen gaan de lucht in en mensen roepen me toe: ‘goed bezig!’. Kleine kinderen stormen op me af voor bear hugs. Mensen springen van hun fiets en zelfs uit hun auto midden op het kruispunt. Drukke studenten nemen de tijd voor een praatje. Ik zie vele malen voor even de zon doorbreken op vermoeide gezichten. Toeristen nemen selfies met me en delen hun reisavonturen. Buurtbewoners geven me mandarijnen en thee. Ik doe leuke contacten op, en een handvol mensen stopt me hun telefoonnummer toe. 

Het geinige aan een knuffel is: je kunt het geven en ontvangen tegelijkertijd. Dus niemand die zich tekortgedaan voelt, of verplicht om iets terug te doen. Het is de meest simpele vorm van wederzijds en onvoorwaardelijk delen van intimiteit.

Gedurende de dag trek ik spontaan verwante zielen aan met hun eigen borden, waardoor ik maar weinig in mijn eentje heb gestaan. Niet afgesproken, wel gezellig. Ik leerde dat er weinig zo onweerstaanbaar is als ergens duidelijk voor te gaan staan. En daarom is die vraag zo ontzettend krachtig en het dik waard voor je aantrekkingskracht om hiermee echt aan de slag te gaan.

 

Ergens voor staan = super onaantrekkelijk (voor niet-leuke vrouwen)

Dus om de vraag ‘schrik je niet juist veel vrouwen af?’ te beantwoorden, kan ik zeggen: ja. Je schrikt er veel mensen mee af. Voor hen ben je een grote grap. Maar de mensen die je er mee af schrikt, wil je niet in je leven. Want waarom zou je je leven delen met iemand die zo’n belangrijk deel van jou maar dom vindt?

 

Ergens voor staan = belachelijk

Ken je dat knal-oranje boekje ‘The subtle art of not giving a f*ck” van Mark Manson? Dit is mijn favoriete zin:

“Je kunt onmogelijk van grote betekenis zijn voor de één, zonder compleet belachelijk voor de ander te zijn.”

Wen er maar aan. Stay weird. 

 

Nergens voor staan = niks betekenen. Voor niemand.

Wil je dat iedereen je snel weer vergeet? Ga dan nergens voor staan. Sommige mensen noemen deze houding de ‘nice guy’. Hij die iedereen wil pleasen, zonder zelf ergens voor te staan. Lekker veilig, want niemand vind hem belachelijk of raar. Vooral blijven doen, als je geen vriendin wil.

 

Wat als je nergens echt voor staat?

Misschien kan je het antwoord op de vraag ‘waar sta jij voor?’ niet direct vinden. Misschien sta jij niet voor half-zachte hippie idealen zoals ‘Liefde toevoegen aan de wereld’, of nobele goede doelen zoals ‘Al het dierenleed de wereld uit’. Misschien speel je gewoon wel het liefst D&D met je vrienden in de weekends. Of ben je fan van een obscure comic.

Weet je, dat maakt geen bal uit. Ga er voor staan en own up to it! Organiseer je eigen board game middag en nodig iedereen uit in de buurt die je nog niet kent. Of verkleed je als je favoriete fantasy character en loop een dagje voor gek op de eerstvolgende Comic Con.

Natúúrlijk heb jij geen organisatietalent. Natúúrlijk heb je de juiste kleding niet voor die gave cosplay, laat staan het geld om zoiets aan te schaffen. Ik heb alle totaal zinloze smoezen al honderden keren voorbij horen komen. Doe jezelf een plezier en get over yourself! Anders ga je toch gewoon lekker een dag lang met een free hugs bord op straat staan?

Maarja, dat vind je ook wel erg raar, waarschijnlijk. Daarom dus aan jou de vraag: waar sta jij voor?

Oefening: schrijf het op en deel het in de reacties hier onder zodat ik en iedereen (ja, iedereen) het kan zien. Als je durft.

 

Ergens voor staan = super aantrekkelijk

Ja, dat is eng. Want behoorlijk kwetsbaar. Mensen kunnen je raken. Iets met ‘doe maar gewoon, dat is al gek genoeg’. Genoeg reden om met een grote boog om je heen te lopen. Maar weet je wie je er wel mee aantrekt? Alleen maar de vrouw van je dromen. Iemand met precies dezelfde obscure smaak en eigenaardigheden, die dolenthousiast is om eindelijk eens iemand te ontmoeten die net zo maf en tof is als zij zelf. Had zij je ooit opgemerkt als je niet openlijk voor jouw ding was gaan staan? Dacht het niet.

 

En trouwens,

Ga evengoed in je eentje de straat op met een free hugs bord. Het is zoals ik al zei een fantastische oefening in omgaan met afwijzingen, het levert je de contactgegevens op van de leukste nieuwe mensen, het geeft je een ontzettende eigenwaarde boost en in het ergste geval een hele bijzondere dag. En niet te vergeten: heel veel fijne knuffels. 

Hoor je je innerlijke zeurstemmetje alweer waarschuwen? ‘Ja maar dat werkt toch alleen voor vrouwen’.

I call bullsh*t! Lekker negeren dus.

 

Gratis online workshop: Vergroot je aantrekkingskracht

Wil jij leren hoe je magnetisch wordt voor de vrouwen die jij leuk vindt? Op maandagavond 2 maart 2020 geef ik een gratis online workshop over aantrekkingskracht. Een onverwoestbaar zelfvertrouwen krijg je natuurlijk niet alleen van jezelf te durven laten zien. Dit is wat je nog meer van mij gaat leren:

De 10 meestgemaakte fouten die vrouwen onbedoeld van je afstoten;
Het geheim van een onverwoestbaar zelfvertrouwen;
5 tips waardoor flirten gemakkelijker, succesvoller en natuurlijker gaat;
Hoe je er voor zorgt dat zij jóu gaat versieren;
Hoe je kan zien wanneer ze met jou flirt;
Hoe je onafhankelijk wordt van de bevestiging van anderen;
In 3 stappen van gemakkelijk te negeren tot serieus relatiemateriaal;
Een magnetische uitstraling door persoonlijk leiderschap;
Hoe je in 3 maanden tijd je droompartner kunt vinden, ook al heb je nog nooit eerder een relatie gehad.

Deze workshop is live en interactief. Je kunt in de online uitzending live je vragen aan mij stellen. En ik zal ze persoonlijk voor je beantwoorden, terwijl jij anoniem blijft.

En kun je er niet bij zijn die avond? Schrijf je dan toch nog in. Ik stel de replay van de live-opname nog in de drie opeenvolgende dagen ter beschikking.

Schrijf je hier in:

 

En jij, waar ga jij voor staan?

 

Showing 7 comments
 • Robert
  Beantwoorden

  Ergens voor staan brengt mij onde toffe mensen: actie voeren op straat, een studie doen, meebouwen aan de queer/kink scene, zelfs computerspellen verkopen heeft mij geholpen aan relaties. Interesses hebben is één ding, een levensstijl hebben dat anderen aantrekt is helemaal beter.

  • Klazien
   Beantwoorden

   Thanks voor de krachtige voorbeelden uit jouw leven! Dit is precies wat ik bedoel 🙂

 • Marc
  Beantwoorden

  Ik sta voor liefde, ontzag voor de natuur, mededogen (maar geen medelijden) met de zwakkeren in de samenleving, persoonlijke verantwoordelijkheid (maar geen egotripperij) en het leven van je identiteit, ongeacht wat anderen er van vinden.
  Voor wat betreft dat laatste: Ik zou op straat kunnen gaan staan met een bord: “Ben je een vrouw en wil je de (erotische) massage van je leven? Schrijf je dan nu in”.
  Wat denk je? Zou het werken? Eerlijk gezegd denk ik dat ik er niet alleen beteuterd en gierend van de zenuwen bij zou staan. Ik denk ook dat ik na afloop huilend naar huis ga.
  Hoe ga ik daar mee om?

  • Klazien
   Beantwoorden

   Hi Marc, niemand wil huilend naar huis toe. Mijn advies? Doe dat met dat bord toch maar niet 😉

   • Marc
    Beantwoorden

    Hi Klazien,
    Dank voor je reactie.
    Sorry, ik was niet helemaal duidelijk over mijn onderliggende boodschap. Natuurlijk ga ik dat niet doen met dat bord, dat was al duidelijk. Echter het gaat om het volgende: ik heb volgens mij best wel last van emotionele afhankelijkheid en volgens mij is een belangrijk wapen daartegen het om te draaien en te geven in plaats van “needy” te willen ontvangen (iets waar ik me pas meer recent van bewust ben). In dat kader heb ik in een wat grijzer verleden nagenoeg altijd positieve feedback gekregen bij massages van vrouwen, overigens vaak ook met kleren aan (b.v. shiatsu) en maar een enkele keer erotisch getint. Toch maakt dat voor mijn gevoel niet veel uit. Echter, ik loop daarmee zogezegd ook met een geheimpje en in een aantal gevallen was het toeval dat ik een vrouw en niet een man onder mijn handen had (bij workshops e.d.). Mijn vraag is: heb je een tip hoe, wanneer, onder welke omstandigheden e.d. ik dat de wereld in zou kunnen slingeren, zodat ik “mijn geheim” ook (meer) kan delen met de buitenwereld, er meer voor kan gaan staan (de topic waar het hier om gaat), zonder dat het argwaan opwekt en zonder dat het schaamrood me naar de kaken stijgt. Ik zou dus af en toe wel weer eens een vrouw onder mijn handen willen hebben (zonder verdere intenties), iets wat ik al lang niet meer gekend heb. You get my point?

 • Wouter Steenbeek
  Beantwoorden

  Hoi Klazien, je stukje is hartverwarmend, maar ook een klein beetje ontmoedigend. Ik zou op zich niets liever doen dan met hart en ziel uitdragen wat me boeit, maar… ik heb het al zo vaak geprobeerd. Ik begin dan vaak met ijzeren discipline en na een tijdje, voordat ik ergens echt goed in ben, komt de klad erin.

  Ik heb al een heel lijstje dingen: het leren van minstens zes talen, componeren, een dissertatie schrijven, heel ver fietsen (naar Zweden en terug, of zelfs met de boot naar IJsland) of gewoon beter worden in pianospelen, en sommige dingen draag ik al letterlijk mijn halve leven mee. Ik heb een klein jaar lang trouw elke dag een halfuurtje Russisch gedaan, maar toen ging het niet meer en ik spreek het nog steeds amper. Fietsen naar Zweden heb ik geprobeerd, maar na één dag, net over de Duitse grens, merkte ik dat de druk op mijn gemoed te groot was. (Fysieke vermoeidheid, een omgeving die je niet kent, een vreemde taal en niemand in je omgeving. Die combinatie hakt er wel op in.)

  Van doelen naar beneden bijstellen word je ook niet blij: je wilt toch iets betekenisvols neerzetten. Althans: ik wel. En nee, niet om mijn potentiële slachtoffers in de liefde te imponeren. Gewoon voor mezelf. Hoe krijg je jezelf in godsnaam zover dat je zoiets zwaars en langdurigs niet alleen oppakt, maar ook tot een goed einde met concreet resultaat brengt?

  • Klazien
   Beantwoorden

   Hey Wouter, wat een mooie vraag. Ten eerste: super goed dat je al die geweldige doelen gewoon voor jezelf stelt. Jij bent namelijk de belangrijkste persoon in je leven, dus je doet het sowieso in de eerste plaats voor jezelf. Als je het vooral doet om een ander te imponeren, wordt het pleasen. Niet hot. Ik denk dat alles wat je in je leven hebt opgepakt sowieso een succes is. Je hebt het een tijdje gedaan. Niet geprobeerd, nee, gedaan. Zoals Yoda zegt: “Do or not do. There is no try”. Totdat je er na een tijdje geen zin meer in had. En toen ben je weer iets anders gaan doen. EN DAT IS OKEE. Waarom zou je het jezelf onmogelijk maken door gigantisch hoge doelen te stellen (vloeiend Russisch spreken en begrijpen) en van jezelf verwachten dat dat moet. Dat is jezelf voorprogrammeren om te verliezen. Dus da’s niet zo slim. Programmeer je zelf om te winnen. Stel doelen die voor jou te bereiken zijn. Die net op de grens van je comfortzone liggen. Dus niet ver daarbuiten. En deel die doelen op in kleinere, haalbare doelen. Dus iedere keer als je weer een klein doel hebt bereikt, hoera! Succes! Een andere methode van doelen stellen is: stel gerust dat belachelijk hoge doel en ga ervoor. Totdat je er geen zin meer in hebt. Kijk om je heen en besef jezelf: wow, ik ben gewoon in Duitsland! En als je daarvoor je ogen kan openen: het plezier van het leren van een nieuwe taal, lekker fietsen met de wind in je haren, muziek maken… Dan besef je: het gaat om de reis, niet het doel. Lekker cliché dit allemaal, excuus Maar waar het op neer komt, is Hier en Nu, Wouter. Laat je enthousiasme je compas zijn.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hee. Hoi.

Heb je een vraag? Of wil je me iets anders laten weten? Stuur me dan een klein berichtje en ik zal je zo snel mogelijk beantwoorden.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search