Ergens voor staan – Essentieel voor je aantrekkingskracht

Als jij wil dat die ene leuke vrouw maar niet kan stoppen met aan jou te blijven denken, moet je eerst voor jezelf een hele belangrijke vraag beantwoorden: waar sta jij voor? Hier leer je waarom ergens voor staan zo essentieel is voor jouw aantrekkingskracht.

 

Gisteravond had ik een professionele date met mijn collega John. John helpt single mannen (en vrouwen) aan een relatie, net als ik. Hij is net begonnen met zijn coachingbedrijf en we zoeken elkaar op om eens te praten met iemand anders uit het vak. Prettig, want als zelfstandig ondernemer heb ik geen koffieapparaat waar ik de laatste roddels kan uitwisselen met collega’s.

 

Wat bepaalt of je wordt onthouden?

Zie ik John als concurrentie? Zeker niet. Kijk, hier is een link naar zijn bedrijf. Ik vind dat hij het mooiste werk doet dat er is, want hij maakt impact op mensenlevens. Samen vechten we voor meer geluk en liefde in de wereld, ieder op onze eigen manier. Hierin zit overigens een kleine les voor als je single, man en op zoek bent. Zie je single mede-man niet als concurrentie, maar als je vriend. Laat je niet intimideren door zijn successen, maar vier ze, zoals je je eigen successen zou vieren. Het moment dat je anderen publiekelijk afvalt, laat je je vreselijk in de kaarten kijken en kan iedereen meegenieten van je overduidelijke jaloezie. Niet aantrekkelijk. Got it? Mooi!

Het was goed om eens te kunnen praten over de liefdesproblemen die we allebei tegen komen bij onze single cliënten. Hoe lossen we die problemen samen met hen op? Wat me raakte uit ons gesprek was de manier waarop hij hen laat nadenken over de indruk die ze op anderen achterlaten. Wat bepaalt of je vergeten wordt, of onthouden? Ik weet het wel: door uitgesproken jezelf te zijn. Maar door dat op deze manier te adviseren – je moet gewoon jezelf zijn! – werkt averechts, want zo verandert er in de praktijk helemaal niks, hier lees je waarom.

De hamvraag die hij stelt is confronterend, maar ook zo simpel:

 

Waar sta jij voor?

Poeh, denk daar maar eens over na… Wat zou dat zijn? Hoe zorgt deze vraag, of beter nog: hoe zorgt jouw eerlijke, ondubbelzinnige antwoord op deze vraag ervoor dat die ene leuke vrouw maar niet kan stoppen met aan jou te blijven denken?

Maar wacht eens even! Is waarvoor jij staat, niet een beetje vreemd? En schrik je met jouw rare voorkeuren niet juist de meeste vrouwen af? Gaan mensen je niet uitlachen of afwijzen als je ergens voor staat dat belachelijk is? Dit zijn geweldige vragen die ook bij mezelf opkwamen. Want waar sta ik eigenlijk voor? Ik hoefde daar niet lang over na te denken. 

 

Knuffelen. Daar sta ik dus voor

Dus ik besloot de vraag eerst voor mezelf te beantwoorden en te gaan staan waar voor ik sta. Letterlijk, een dag lang van 9 tot 5, en niks anders dan dat. Het allerliefste wat ik wil doen met mijn leven is liefde toe te voegen aan de wereld. Ik geloof er heilig in dat oprecht, onbevooroordeeld knuffelen zowel met vreemden als bekenden meer liefde toevoegt aan de wereld om me heen. Want zo’n hippie ben ik. Nou, ga d’r maar aan staan dan.

Ik flans een kartonnen bord in elkaar, ik zet mijn wekker en ga de hele dag op straat staan in de kou op een druk kruispunt in Amsterdam. Ik sta hier letterlijk voor mijn bord ‘Want a hug?’ midden op een plek waar gestressde verkeersdeelnemers elkaar de hel toewensen voor traag oversteken.

 

Voor paal. Dat sta ik ook. Ik word hard uitgelachen door een flamboyant geklede Jordanees met een klein hondje. Ik krijg spottende blikken en soms een ‘Oh nee!’ zodra ze ontwaren wat er op mijn bord staat. En 99 van de 100 mensen loopt aan me voorbij zonder me op te merken. Een dagje free hugs uitdelen is boven alles een les in afwijzingen incasseren. Maar na zo’n dag raakt het je niet meer en sterkt het je trots. Ja, dit is waar ik voor sta en dat is compleet belachelijk voor sommigen.

Maar voor anderen… Wauw!

 

Ze stormen op me af

De hele dag ontvang/geef ik de meest uiteenlopende knuffels. Duimen gaan de lucht in en mensen roepen me toe: ‘goed bezig!’. Kleine kinderen stormen op me af voor bear hugs. Mensen springen van hun fiets en zelfs uit hun auto midden op het kruispunt. Drukke studenten nemen de tijd voor een praatje. Ik zie vele malen voor even de zon doorbreken op vermoeide gezichten. Toeristen nemen selfies met me en delen hun reisavonturen. Buurtbewoners geven me mandarijnen en thee. Ik doe leuke contacten op, ondanks dat ik geen telefoon heb meegenomen om hun gegevens in op te slaan. Omdat ik 100% aanwezig wilde zijn.

Het geinige aan een knuffel is: je kunt het geven en ontvangen tegelijkertijd. Dus niemand die zich tekortgedaan voelt, of verplicht om iets terug te doen. Het is de meest simpele vorm van wederzijds en onvoorwaardelijk delen van liefde.

Gedurende de hele dag trek ik verwante zielen aan met hun eigen borden, waardoor ik geen moment alleen heb gestaan. Niet afgesproken, wel gezellig. Ik leerde dat er weinig zo onweerstaanbaar is als ergens duidelijk voor te gaan staan. En daarom is die vraag zo ontzettend krachtig en het dik waard voor je aantrekkingskracht om hiermee echt aan de slag te gaan.

 

Ergens voor staan = super onaantrekkelijk (voor niet-leuke vrouwen)

Dus om de vraag ‘schrik je niet juist veel vrouwen af?’ te beantwoorden, kan ik zeggen: ja. Je schrikt er veel mensen mee af. Voor hen ben je een grote grap. Maar de mensen die je er mee af schrikt, wil je niet in je leven. Want waarom zou je je leven delen met iemand die niet voor dezelfde dingen staat als jij?

 

Ergens voor staan = belachelijk

Je kunt onmogelijk van grote betekenis zijn voor de één, zonder compleet belachelijk voor een ander te zijn. Wen er maar aan. Maar blijf raar!

 

Nergens voor staan = niks betekenen. Voor niemand.

Wil je dat iedereen je snel vergeet? Ga dan nergens voor staan. Sommige mensen noemen deze houding de ‘nice guy’. Hij die iedereen wil pleasen, zonder zelf ergens voor te staan. Lekker veilig, want niemand vind hem belachelijk of raar. Vooral blijven doen, als je geen vriendin wil.

 

Wat als je nergens echt voor staat?

Misschien kan je het antwoord op de vraag ‘waar sta jij voor?’ niet direct vinden. Misschien sta jij niet voor half-zachte hippie idealen zoals ‘Liefde toevoegen aan de wereld’, of nobele goede doelen zoals ‘Al het dierenleed de wereld uit’. Misschien speel je gewoon wel het liefst Dungeons & Dragons met je vrienden in de kerstvakantie. Of ben je fan van een obscure comic. Weet je? Dat maakt geen bal uit. Ga er voor staan en own up to it! Organiseer je eigen toernooi en nodig iedereen uit in de buurt die je nog niet kent. Schrijf een lange brief naar de makers van die comic, verkleed je als je favoriete karakter en loop een dagje voor gek op de eerstvolgende Comic con.

Natúúrlijk heb je geen organisatietalent. Natúúrlijk heb je de juiste kleding niet voor die gave cosplay. Natuurlijk heb je het adres van je helden niet. Ik heb alle totaal zinloze smoezen al honderden keren voorbij horen komen. Doe jezelf een plezier en get over yourself! Anders ga je toch gewoon lekker een dag lang met een free hugs bord op straat staan?

Maarja, dat vind je ook wel erg raar, waarschijnlijk. Daarom dus: waar sta jij voor? Oefening 1: schrijf het op en deel het in de reacties hier onder zodat ik en iedereen (ja, iedereen) het kan zien. Als je durft.

 

Ergens voor staan = super aantrekkelijk

Ja, dat is eng. Want behoorlijk kwetsbaar. Mensen kunnen je raken. Iets met ‘doe maar gewoon, dat is al gek genoeg’. Genoeg reden om met een grote boog om je heen te lopen. Maar weet je wie je er wel mee aantrekt? Alleen maar de vrouw van je dromen. Iemand met precies dezelfde waarden als jij. Iemand met precies dezelfde obscure smaak en eigenaardigheden, die dolenthousiast is om eindelijk eens iemand te ontmoeten die net zo maf en tof is als zij zelf. Had ze je ooit opgemerkt als je niet pontificaal voor jouw ding was gaan staan? Dacht het niet.

 

En trouwens,

Ga evengoed in je eentje de straat op met een free hugs bord. Het is zoals ik al zei een fantastische oefening in omgaan met afwijzingen, het levert je de contactgegevens op van de leukste nieuwe mensen, het geeft je een ontzettende eigenwaarde boost en in het ergste geval een hele bijzondere dag. En niet te vergeten: heel veel fijne knuffels. Wil je liever beginnen met andere oefening om in leuk contact te komen met nieuwe mensen? Deze en 27 andere oefeningen vind je in mijn Comfort zone challenge, die je hier gratis kunt downloaden.

 

Goed voornemen: een vriendin in 2018

Okee, nu weet je hoe je de eerste stap moet zetten naar die fantastische nieuwe vriendin. Ik geef aanstaande donderdag ook een training: ‘Zo krijg je een vriendin in 2018.’ Waar je de rest leert wat nodig is om van eerste flirt naar een echte relatie te gaan. Dit is wat de mannen die je voor gingen er van vonden:

Als man heb ik mij jaren lang alleen gevoeld in mijn reis om beter met vrouwen te worden maar Klazien snapt wat ons mannen bezig houdt en neemt ons mee in onze reis om te worden wie we voorbestemd waren te worden: liefdevol in verbinding met onszelf en met anderen.” – M.

“Tussen alle datingcoaches biedt Klazien een uniek perspectief, namelijk dat van de vrouw zelf!” – J

Ik heb nieuwe ideeën opgedaan en belangrijker : motivatie. Ik merkte in de dag erna een ander soort energie die ik in contacten met vreemden had.” – J.

“Klazien is echt. Ze legt het niet alleen uit, maar leeft het.” – S.

In eerste instantie was ik hier erg nerveus voor maar Klazien stelt je gelijk op je gemak met haar spontane houding en enthousiasme.” – M.

 

Best best wel een beetje trots hierop!

Meer informatie vind je hier.

Schrijf je nu hier in, als het je menens is, die relatie in 2018!

 

En jij, waar ga jij voor staan in 2018?

 

Showing 5 comments
 • Robert
  Beantwoorden

  Ergens voor staan brengt mij onde toffe mensen: actie voeren op straat, een studie doen, meebouwen aan de queer/kink scene, zelfs computerspellen verkopen heeft mij geholpen aan relaties. Interesses hebben is één ding, een levensstijl hebben dat anderen aantrekt is helemaal beter.

  • Klazien
   Beantwoorden

   Thanks voor de krachtige voorbeelden uit jouw leven! Dit is precies wat ik bedoel 🙂

 • Marc
  Beantwoorden

  Ik sta voor liefde, ontzag voor de natuur, mededogen (maar geen medelijden) met de zwakkeren in de samenleving, persoonlijke verantwoordelijkheid (maar geen egotripperij) en het leven van je identiteit, ongeacht wat anderen er van vinden.
  Voor wat betreft dat laatste: Ik zou op straat kunnen gaan staan met een bord: “Ben je een vrouw en wil je de (erotische) massage van je leven? Schrijf je dan nu in”.
  Wat denk je? Zou het werken? Eerlijk gezegd denk ik dat ik er niet alleen beteuterd en gierend van de zenuwen bij zou staan. Ik denk ook dat ik na afloop huilend naar huis ga.
  Hoe ga ik daar mee om?

  • Klazien
   Beantwoorden

   Hi Marc, niemand wil huilend naar huis toe. Mijn advies? Doe dat met dat bord toch maar niet 😉

   • Marc
    Beantwoorden

    Hi Klazien,
    Dank voor je reactie.
    Sorry, ik was niet helemaal duidelijk over mijn onderliggende boodschap. Natuurlijk ga ik dat niet doen met dat bord, dat was al duidelijk. Echter het gaat om het volgende: ik heb volgens mij best wel last van emotionele afhankelijkheid en volgens mij is een belangrijk wapen daartegen het om te draaien en te geven in plaats van “needy” te willen ontvangen (iets waar ik me pas meer recent van bewust ben). In dat kader heb ik in een wat grijzer verleden nagenoeg altijd positieve feedback gekregen bij massages van vrouwen, overigens vaak ook met kleren aan (b.v. shiatsu) en maar een enkele keer erotisch getint. Toch maakt dat voor mijn gevoel niet veel uit. Echter, ik loop daarmee zogezegd ook met een geheimpje en in een aantal gevallen was het toeval dat ik een vrouw en niet een man onder mijn handen had (bij workshops e.d.). Mijn vraag is: heb je een tip hoe, wanneer, onder welke omstandigheden e.d. ik dat de wereld in zou kunnen slingeren, zodat ik “mijn geheim” ook (meer) kan delen met de buitenwereld, er meer voor kan gaan staan (de topic waar het hier om gaat), zonder dat het argwaan opwekt en zonder dat het schaamrood me naar de kaken stijgt. Ik zou dus af en toe wel weer eens een vrouw onder mijn handen willen hebben (zonder verdere intenties), iets wat ik al lang niet meer gekend heb. You get my point?

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hee. Hoi.

Heb je een vraag? Of wil je me iets anders laten weten? Stuur me dan een klein berichtje en ik zal je zo snel mogelijk beantwoorden.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search