Een emotioneel volwassen partner aantrekken – 3 beste manieren

Trek jij vaak het soort partners aan dat een beetje in de kindertijd lijkt te zijn blijven hangen? Misschien herken je deze: ze hebben buitensporig veel aandacht nodig. Raken bij het minste of geringste gekwetst. Of ze hebben niet de capaciteit om hun eigen broek in het leven op te houden. Soms vraag je je zuchtend af of je niet stiekem met een kleuter te maken hebt die haar ijsje niet krijgt… Hoe trek je nou eindelijk een emotioneel volwassen partner aan?

Ten eerste, emotioneel onvolwassen mensen zullen er altijd zijn. De allergrootste fout die ik in mijn praktijk vaak zie gebeuren, is om er zo eentje met open armen uit te nodigen in je leven en vervolgens hen proberen te veranderen. De fixer-upper. 

Echt, begin er niet aan!

Zo. Nu we dat uit de weg hebben zijn hier mijn drie beste tips hoe je ervoor zorgt hoe je dan wel die mature partner naar je toe trekt. 

 

1. Kijk naar jezelf en doe het werk

Geloof het of niet, maar de partners die je in je leven uitnodigt zijn precies zo volwassen in hun doen en laten als je zelf bent. Aan die ijzeren wet ontkom je niet. Als je namelijk echt ‘verder’ zou zijn dan zij, zou je hun aanwezigheid in je leven niet tolereren. 

Ook kun je je partner simpelweg niet veranderen. Hoe harder je het probeert, hoe meer die jou weerstand zal geven. Je kunt echt alleen jezelf veranderen. Dus hoe je je ook aan je partner ergert, het komt altijd weer op jou neer. 

Dus, als jij je wilt verbinden met een volgroeid individu, kijk dan eerst heel goed naar jezelf en ga aan de slag. Doe wat er nodig is om steeds weer een beetje meer te groeien in je eigen volwassenheid. Dit werk aan jouw eigen persoonlijke groei kun je perfect doen als je single bent. Maar het stopt niet als je een relatie krijgt. Jouw groeiproces gaat hoe dan ook oneindig door als jij jezelf en je (toekomstige) partner een warm hart toedraagt. 

 

2. Durf hun spiegel te zijn

Ben je aan het daten met een veelbelovende nieuwe vlam? Durf het aan hen terug te reflecteren als je onvolwassen gedrag detecteert. Doe het op een opbouwende, niet-oordelende manier en zeg er direct wat van.

Dat is misschien best lastig als je al verliefd bent. Je ziet een beetje kleutergedrag dan gemakkelijk door de vingers. Bijvoorbeeld als je date ineens buitensporig jaloers uit de hoek komt vind je dat misschien zelfs wel schattig. Toch: dit is een niet mis te verstane rode vlag en je mag aan hen teruggeven dat je het niet prettig vindt. 

Hiervoor is het nodig dat je eerst goed onderscheid kan maken tussen onvolwassen en volwassen gedrag. Hoe doe je dat? En waar leg je de grenzen? Daarvoor verwijs ik je terug naar tip 1. Dat onderscheidingsvermogen kun je namelijk trainen door zelf te groeien. Je weet dan steeds beter aan te voelen wat je wel en wat je niet in je eigen leven tolereert. 

 

3. Jullie zijn allebei bereid om het werk te doen 

Je partner hoeft echt niet perfect te zijn. Dat zou ook helemaal niet realistisch zijn. Als het goed is, zal die net zoals ieder mens af en toe totaal de weg kwijt zijn. Dat zal dan best wel eens botsen tussen jullie. Maar reken hen daar niet op af. 

Let vooral op diens bereidheid om te werken aan zichzelf. Hoe gaat degene met het ongemak om? Dat is wat telt! 

Wordt er beterschap beloofd? Hoe ziet dat er concreet uit? Komen ze hun woord na? 

Dus als je nieuwe partner:

– Jou, per ongeluk of niet, pijn doet en je vervolgens geen beterschap belooft, aka: “Zo ben ik nu eenmaal”…

– Of ze beloven je beterschap, maar noemen geen concrete acties, aka: “Ik beloof je dat het allemaal goed zal komen”

– Of ze hebben concrete veranderingen beloofd, maar maken ze telkens niet waar, aka: “Het was de afgelopen tijd gewoon ontzettend druk”

… Dan mag je serieus overwegen om deze kandidaat over te slaan, en de plek naast jou ruim vrij te maken voor een emotioneel volwassen partner. Want dat ben jij waard. 

 

Donderdagavond 2 MAART
ONLINE WORKSHOP:
NODIG DE BESTE PARTNER UIT VAN JE LEVEN

Val jij ook vaak voor die fantastische veelbelovende knappert, maar blijkt het na een tijdje toch weer een soort kleuter te zijn?

Nu ben je er echt he-le-maal klaar mee. Met de volgende… dan wordt alles anders. Nu echt. Dit is het grote verschil: je geeft hen niet meer de schuld, maar je gaat kijken wat jij zelf kan doen om de beste partner van je leven uit te nodigen.

Hoe je dat doet, ga ik je leren in mijn online workshop: Nodig de beste partner uit van je leven.

Dit is wat jij gaat leren:
5 terugkerende valkuilen: waarom het steeds niet lukt om een duurzame relatie te vinden.
– De gemakkelijk bruikbare toolkit voor singles om niet meer het foute type partner in je leven aan te trekken
– Een simpele manier waarmee je precies die partner waar jij gelukkig van wordt aan te trekken als een magneet
– De ultieme roadmap naar jouw beste partner ooit.
– Mijn 3 geheime dating hacks waarmee ik zelf de beste partner in mijn leven heb uitgenodigd.
– De eerstvolgende super praktische stap om die relatie eindelijk werkelijkheid te maken (maar dan nu echt!).

Meedoen? Als je deze speciale link gebruikt, is die voor jou als lezer van dit blog helemaal gratis: Nodig de beste partner uit van je leven

Kun je niet bij de workshop zijn op donderdagavond 2 maart? Schrijf je dan toch in via de link hierboven, want voor alle inschrijvers stel ik de replay van deze workshop nog 3 dagen gratis ter beschikking. Die wordt dan de volgende dag automatisch naar je toe gemaild.

 

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hee. Hoi.

Heb je een vraag? Of wil je me iets anders laten weten? Stuur me dan een klein berichtje en ik zal je zo snel mogelijk beantwoorden.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search