Op zoek naar een relatie? Dit is de eerste stap

Hoeveel vrijheden single zijn je ook biedt, er komt een dag dat je toch wel erg graag een relatie zou willen hebben. Waar begin je dan? Online dating? Een cursus yoga? In de kroeg? Dat zou kunnen in een later stadium van je zoektocht, maar de eerste stap op weg naar een relatie begint op papier.

Om de juiste vrouw te kunnen aantrekken moet je eerst duidelijk weten wat je wilt. Dit is de belangrijkste eerste stap die je moet zetten voordat je op jacht gaat. Het voorkomt dat je je tijd verspilt aan vrouwen die je eigenlijk niet wilt en met wie het waarschijnlijk niks wordt, al je versierpogingen ten spijt. Kijk dus eerst naar binnen voordat je naar buiten gaat en stel jezelf de vraag: wie is toch die vrouw met wie je je leven verder wilt delen?

Om je droomvrouw bereikbaar te maken, zul je eerst moeten dromen. Anders weet je niet waar je naar toe aan het werken bent en blijft alles bij het oude. Als jij niet weet wat je wilt, kun je er veilig vanuit gaan dat je het ook nooit zult krijgen. Het is dus belangrijk dat je eerst een duidelijk beeld krijgt van het soort vrouw dat je aan je zijde wilt hebben.

Deze e-mail kreeg ik onlangs van mijn ex-cliënt Pascal:

Ik heb zelfs sinds kort een vriendin 🙂 Ik dacht laatst aan de ‘opdracht’ die je me gaf toen je bij me was voor een sessie, namelijk die waarin ik moest opschrijven wat de ideale vrouw voor mij zou zijn en het interessante is dat ze aan verbazingwekkend veel dingen van dat lijstje voldoet, ook nog eens via de ouderwetse route en niet via Tinder of andere massa-dating apps.

Zo zet je de eerste stap

Pak een vel papier en schets daarop een duidelijk beeld van je droomvrouw. Schrijf alles op wat je je maar kan wensen, hoe meer hoe beter. Er zijn maar drie regels:

  1. Zorg dat de eigenschappen concreet zijn. Als je bijvoorbeeld een lieve vrouw wenst, schrijf dan niet ‘lief’ op. Waaruit blijkt dat ze lief is? Uit ze bijvoorbeeld gemakkelijk haar genegenheid? Schrijf dat dan op. Het is belangrijk om het zo concreet mogelijk te maken voordat je straks met een stil muisje zit, dat niet tegen je in durft te gaan omdat ze zo lief is. 
  2. Zorg dat je de eigenschappen positief stelt in plaats van negatief. Zeg niet: ‘Ze rookt niet’, maar: ‘Heeft een rook-vrije lifestyle’. Vooral weten wat je niet wil kan leiden tot te veel focus op het onaantrekkelijke, waardoor je het juist aantrekt. Ineens zie je overal rokende single dames rondlopen. 
  3. Doe wensen, geen eisen. ‘Ze moet dit en ze moet dat’, leidt alleen maar tot teleurstellingen als de vrouw die je uiteindelijk tegenkomt niet aan alles blijkt te voldoen. ‘Wensen die uitkomen’ klinkt veel positiever dan het oordelende ‘eisen waaraan moet worden voldaan’ en het is uiteindelijk ook een stuk realistischer. Niemand zal ooit aan al je eisen kunnen voldoen. Doe daarom wensen.

Heb vertrouwen

Zo’n uitgebreide lijst vol mooie wensen is krachtiger dan je denkt. Het zal je bewustzijn en je onderbewustzijn afstellen op de vrouwen die je wil, en niet op de vrouwen die je eigenlijk niet wil. Daarom is het de belangrijkste eerste stap die je kan zetten op de reis naar je droomvrouw. Die kracht van het op papier zetten van je intenties, onderschat het niet. Klamp niet actief aan je wensen vast, maar laat je lijstje los, in vertrouwen dat je wensen zullen worden verhoord. Door je dromen uit je hoofd te halen en concreet op papier te uiten is voldoende om die vrouw van je uit je dromen te halen en bereikbaar voor je te maken in de echte wereld.

Maar wat is dan de tweede stap?

Okee, nu heb je dus de eerste stap gezet. Wat is dan de tweede stap? De Comfort zone challenge! Dat is een training van een maand die ik aan jou cadeau geef, waarbij je iedere dag een oefening kan doen om je volledig op je gemak te voelen bij de vrouwen die jij leuk vindt. Durf jij de uitdaging aan? Download ‘m gratis hier!

En jij? Heb jij wel eens je intenties uitgesproken of op papier gezet? Deel het met me in de comments. Ik word altijd blij als ik je hier terug zie en ik vind het tof om op je te reageren, dat doe ik sowieso altijd.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hee. Hoi.

Heb je een vraag? Of wil je me iets anders laten weten? Stuur me dan een klein berichtje en ik zal je zo snel mogelijk beantwoorden.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search