Eer je eenzaamheid

Ondanks dat je je hele leven goed voor elkaar hebt, kan het je in één keer overvallen. Dat knagende gevoel van eenzaamheid. Wat moet je daar mee? Luister goed. Het heeft een belangrijke boodschap voor je.

Meestal vind ik het heerlijk. De vrijheid. Ik geef mijn leven vorm precies zoals ik het zelf wil. Geen man die me afleidt. En toch ervaar ik liefde in overvloed, omdat mijn definitie van de liefde 1000 x breder is dan die van een romantische relatie. 

Maar soms… Soms baal ik ervan. Dat ik geen trouwe partner aan mijn zijde heb. Deze week is zo’n week. Dat ik er heftig naar verlang om achterover te kunnen leunen in een paar stabiele liefhebbende armen. Een veilige thuisbasis om regelmatig naar terug te kunnen keren van al mijn avonturen in mijn rijke leven. 

Deze week ben ik het even helemaal zat om alles in mijn eentje te doen. 

 

Alles op de rit

En ja, ik ben er best goed in. Mijn emotionele zelfzorg en zelfliefde. Mijn financiële basis is stevig en er is altijd meer dan genoeg lekker brood op de plank. Mijn sociale leven is onlangs geëxplodeerd met inspirerende nieuwe vrienden. Ook ben ik lekker aan het flowen in mijn spirituele ontwikkeling. Mijn lijf is kerngezond en als ik in de spiegel kijk, lacht er een prachtige sexy vrouw terug. Alles bloeit, blaakt en gedijt geweldig.

Ik ben daar trots op, want dit is mijn eigen verdienste. Maar om dat alles helemaal in mijn eentje te doen… maakt me ook wel eens moe. En eenzaam.  

 

Bier en chips

Die eenzaamheid is typisch zo’n rotgevoel waar ik gewoon niet mee wil dealen. Ik schaam me er ook voor. Gisteravond laat werd ik ongedurig en baande me verbeten een weg dwars door de kluwen toeristen heen naar de enige nachtwinkel die ik ken in het centrum van mijn stad. Een hele zak sea salt & vinegar chips en Belgisch bier. Dat is wat ik het monster van mijn eenzaamheid onmiddellijk toe stopte. Alles om haar maar niet te hoeven voelen. 

Totdat ik haar wel voelde. En ook het schuldgevoel: waarom zou ik me eenzaam voelen als ik in mijn eentje zo’n overvloedig leven heb? 

Omdat het mag. Ik mag me hier rottig over voelen. Die toestemming van mezelf is alles wat ik voor nu nodig heb om verder te komen. Ik denk dat ik dit blog schrijf, als een ode aan mijn eigen eenzaamheid. Dat ook die emotie er mag zijn als het de kop opsteekt, ook al schuurt het aan alle kanten. En ja, zelfs de ongezonde chips en bier zijn welkom als tijdelijke demping van het nare gevoel. 

 

Hallo eenzaamheid

Voel voel voel. Hallo eenzaamheid. Wees welkom. Ik weet dat je een tijdelijke gast bent. Vertrek wanneer je voelt dat het tijd is, maar ik zal je nooit meer zomaar wegsturen. Vertel me alles over je verlangens, want je spreekt de taal van mijn hart. Een boodschap waard om naar te luisteren. 

Als jij je ondanks alle mooie dingen in je leven ook wel eens eenzaam voelt… probeer dat gevoel te verwelkomen. Vlucht nu eens niet in al je onbenullige gewoontes, social media, snoepen, verdovende middelen, games, porno, extra werk of wat dan ook… Luister naar wat jouw treurige vriend je te vertellen heeft. Want het is waarschijnlijk precies wat je moest horen. 

 

Gratis online training 17-08:

Onweerstaanbaar Zelfvertrouwen

Hoe vind je de weg terug van eenzaam naar zelfverzekerd? En wanneer is je zelfvertrouwen onweerstaanbaar voor vrouwen? Als het vanuit je eigen bron komt, in plaats vanuit de bevestiging van anderen. 

Maar dat is nog behoorlijk veel makkelijker gezegd dan gedaan. Want hoe doe je zoiets nou, zelfvertrouwen krijgen… Daarover ga ik je alles leren in mijn gratis online training ‘Onweerstaanbaar Zelfvertrouwen op dinsdag 17 augustus om 19:00 uur. 

 

Wat je van mij gaat leren:

De 10 grootste saboteurs van jouw zelfvertrouwen met vrouwen;

Waarom flirten helemaal niet nodig is, als je je toekomstige vriendin wilt ontmoeten;

De 20 beste, gegarandeerd niet-zweverige tips voor instant zelfvertrouwen, die je meteen kunt toepassen in je leven;

Hoe de romantische gevoelens van vrouwen vanzelfsprekend volgen, zodra jij onvoorwaardelijk op jezelf leert vertrouwen; 

Je angst voor afwijzing overwinnen.

 

Je hoeft je in deze training geen zorgen te maken over je anonimiteit. In deze workshop kan jij mij alleen zien. Verder ziet niemand jou, ik ook niet. Je bent dus volledig anoniem, maar er wel live bij. 

Kun je er niet bij zijn? Schrijf je dan toch in, want alleen voor alle inschrijvers stel ik gratis een replay ter beschikking in de 3 dagen erna.

Schrijf je hier in: Gratis online workshop.

 

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hee. Hoi.

Heb je een vraag? Of wil je me iets anders laten weten? Stuur me dan een klein berichtje en ik zal je zo snel mogelijk beantwoorden.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search