Een relatie krijgen zonder datingsites, kan dat?

Datingsites, het kan heel succesvol zijn… Ik ken genoeg gelukkige paren die elkaar hebben leren kennen dankzij investeringen in online dating-services. Waarom word je dan toch zo vaak zo ongelukkig (en single) van datingsites? En is het anno 2022 nog mogelijk: een relatie krijgen zonder datingsites? 

 

Jaloersmakend is het. Zij nemen een abonnement; maken een simpel profiel aan en met één druk op de knop staan er direct duizenden singles tot hun beschikking. Dan nog even een snelle selectie erover heen, afspraakje plannen met iemand die er wel aardig uitziet en dan pats boem, meteen ráák.

Okee, dit is misschien een beetje overdreven. Maar het voelt soms wel alsof anderen al het succes van de wereld hebben op datingsites, terwijl je er zelf maar weinig geslaagde dates aan overhoudt, laat staan een relatie. 

Want voor succesvol online daten moet je wel echt het type zijn. Datingsites werken niet voor iedereen even prettig. Als je er even bij stil staat, merk je pas hoe erg je erop kunt afbranden. 

 

 

Het kost ontzettend veel tijd

 

Als je denkt dat het handige online dating lekker veel tijd bespaart… Online dating blijkt een grote tijdverspiller. Een onderzoek laat zien dat de gemiddelde millennial ongeveer 10 uur per week doorbrengt op dating apps. Niet zo vreemd, als je bedenkt dat datingsites worden ontworpen om je ‘hooked’ te houden: achter iedere swipe ‘kan’ ware liefde verborgen zitten. Vooral veel en vaak blijven swipen dus. 

 

 

Een kille wereld

 

Online dating is net als fast food. Het is de snelle vette hap, die je in de meeste gevallen achterlaat met een incompleet, onvoldaan gevoel. 

Dating sites beloven dat echte liefde vlak om de hoek voor je klaarstaat. Maar als je wel eens wat tijd op datingsites hebt doorgebracht weet je dat de gebruikservaring niet verder van ‘echte liefde’ af had kunnen staan. Duizenden inwisselbare foto’s en profielen passeren de revue als etalages in een drukke winkelstraat. Iedereen schreeuwt om aandacht en gooit hun lichaamsdelen in de uitverkoop. 

Hoe kun je door al dat lawaai nog iemands ware stem horen? Wie zijn die mensen en hun intenties nou eigenlijk ècht? 

 

Afwijzen en afgewezen worden is (te) makkelijk

Het is verraderlijk makkelijk om je aanvankelijk interessante flirt van achter je schermpje in alle anonimiteit te negeren en daarna snel te vergeten. Zo is het ook veel te makkelijk voor hen om een gesprek met jou wat veelbelovend begon opeens bot af te kappen, om daarna nooit meer wat van hen te horen.

Zou je zoiets ook doen in face to face contact? Nee, want dat zou heel naar voelen voor jullie allebei. Die totale omschakeling in omgangsvormen tussen off- en online contact is er eentje die niet iedereen even soepel kan maken. Ik ben er zelf erg slecht in.

 

 

Te veel vissen in een te grote vijver

Op datingsites kun je ontzettend veel singles vinden. Daar moet wel iets tussen zitten, zou je denken. Dat maakt het ook heel lastig om die ene fantastische speld in de hooiberg te kunnen vinden in de eerste plaats. Hoe vind je die ene speciale vrouw van wie jij helemaal gelukkig van wordt (en zij van jou), als het enige dat je met de meeste singles overeen hebt is, dat je toevallig allebei single bent?  

 

Datingsites zijn fantastische tools om een relatie te vinden. Maar… het moet wel bij je passen. 

Dus als jij, alle succesverhalen ten spijt, blijft afknappen op online dating…

Heb je er al eens aan gedacht om off-line te daten?

 

Hoe ik zelf op datingsites afknapte…

Persoonlijk heb ik een broertje dood aan datingsites. Het past gewoon niet bij me. De fast-food dynamiek. Het onpersoonlijke… Bedankt, maar nee bedankt. 

Ik heb het zeker wel een paar keer geprobeerd. De boel installeren. Een op het eerste gezicht representatief profiel aanmaken. Wat flatteuze, maar realistische foto’s erop, en dan… 

Meteen word ik gebombardeerd met berichtjes van allemaal vreemde mannen. Mannen die totaal niet mijn type zijn. Vreemd dat ze juist mij moeten hebben… Maar met die allereerste aandacht en het warme welkom is het prettig om te weten dat er ook echte mensen aan de andere kant van die datingsite zitten. Dus de eerste drie sta ik uitgebreid te woord. Maar als de stroom berichtverzoekjes, pingeltjes en oplichtende hartjes maar niet stopt, word ik het zat. Alsof ik een druif ben, temidden van een groep uitgehongerde apen. 

Na 24 uur en 167 generieke berichtjes later trek ik de stekker eruit. Wat een deceptie. Het verhaal had overigens nog een creepy staartje. Eén van de eerste mannen met wie ik in gesprek was, herkende me later nog bij het stappen en begon uitgebreid met mij te flirten. Ik kwam die avond maar moeilijk weer van hem af en ik had direct spijt dat ik op de datingsite mijn vriendelijke zelf tegen hem was geweest. Blijkbaar had ik hem ‘hoop’ gegeven… 

 

Geheel datingsite-vrij daten = grotere kans van slagen

Mijn korte datingsite-avontuur voelde aanvankelijk als een heftig tekortkomen bij mijzelf. Kennelijk had ik iets essentieels gemist in hoe mensen tegenwoordig met elkaar om horen te gaan. Misschien ben ik te vriendelijk?

Hahaha.

Na deze kleine dwaling hou ik het lekker bij off-line dating. Als ik ergens goed in ben, is dat het vinden en laten bloeien van geweldige relaties in mijn leven. En hoewel social media daar zeker een mooie rol bij spelen, heb ik daar nooit één datingsite voor nodig gehad. 

Wat als ik je zou vertellen… Voor liefde in je leven ben je niet afhankelijk van datingsites. Je kunt volledig zonder. Als jij merkt dat online dating ook niet bij jou past, heb je veel meer succes in de liefde off-line. 

 

Daten hoort leuk te zijn

Als het op daten aankomt heb ik een leuke vuistregel waar ik altijd naar leef: 

Daten hoort leuk te zijn. Is het niet leuk, dan is er iets mis.

Ja lees dat nog maar eens, want het is zo’n verdomd goed kompas als je succesvol in de liefde wilt zijn. Ik hoor te veel mensen zeggen “Ik date eigenlijk nooit, want ik vind het verschrikkelijk”. Dan haal ik mijn schouders op, glimlach minzaam en denk: ‘Moet jij lekker helemaal zelf weten, maar dan heb je toch niet helemaal begrepen waar daten om draait.” 

 

Zet deze 2 stappen die alles in je liefdesleven zullen omkeren

Ben jij ook zo iemand die tegen heug en meug op datingsites zit, in de overtuiging dat de liefdesmarkt tegenwoordig nou eenmaal zo werkt? Zet dan nu deze twee magische stappen, die je hele liefdesleven positief op z’n kop zullen zetten. En het mooie is: het kost maar vijf minuutjes van je tijd. 

 

 

1. Schrijf je nu uit bij alle datingsites waar je op zit

Ja, ook de betaalde services. Vind je dat lastig? Bedenk als kleine aanmoediging dan eens hoeveel geld het je gaat schelen. 

 

 

2. Schrijf je nu in voor mijn online workshop: Een relatie voor het leven

Deze is wel helemaal gratis en ik ga je precies leren hoe het stap voor stap in z’n werk gaat. Want is het nog wel mogelijk tegenwoordig, een relatie krijgen zonder datingsites? Zeker weten! 

In deze online workshop ga jij leren:

Zo vind je haar niet (maar wat iedereen je vertelt);
Wat niemand je vertelt over hoe en waar je haar wel vindt;
Voorselectie, waarom is het zo belangrijk;
Het Tribe Model, waarmee mijn studenten hun partners hebben gevonden;
De 4 grote kansen post-lockdown;
Wat je kunt doen zodat vrouwen jou gaan vinden en benaderen;

De volgende super praktische stap om die relatie werkelijkheid te maken (maar dan nu echt!).

Let op! Deze online workshop helemaal gratis, maar is alleen live bij te wonen. Er zal dus geen replay worden aangeboden.

Schrijf je hier in: Gratis online workshop.

 

Showing 18 comments
 • Richard
  Beantwoorden

  Datingsites zijn de grootste geldverspilling wat je op het internet tegenkomt cq. credits en per maand betalen en je komt meestal van een koude kermis thuis omdat je meestal met een chatoperators of chatmedewerkers in de weer bent en deze mensen houden je flink aan het lijntje vast omdat jij hun inkomsten bent geworden. Nee online datingsites zijn voormij al lang afgedankt en ook mijn lesjes geleerd ervan.

  • Klazien
   Beantwoorden

   Hai Richard, kan ik me voorstellen… Wat een teleurstellende ervaring, zeg…

 • Richard
  Beantwoorden

  Hoi Klazien, Dit is de waarheid heb vele sites bezocht en paar leuke dates gehad en voor de rest weggegooid geld, er moet is keer een flinke bezem door het internet datingsites heen denk dat 80% alleen voor het geld gaan en de andere 20% staat nog voor echtheid. Nee ik date buiten het internet om en is stukken gezelliger dan via internet.

 • Paul van Niftrik
  Beantwoorden

  Of de dating sites ook allemaal even betrouwbaar zijn blijkt de vraag.
  Zie artikel van de NOS
  “Datingsites met nepprofielen bestaan nog steeds, ondanks onderzoek ACM”

  • Klazien
   Beantwoorden

   Hey Paul, ik las vandaag een lang artikel in de Volkskrant over een datingsite met alleen maar nepprofielen van vrouwen. ‘Echte meisjes’ heette het geloof ik. Als je je inschreef op die website als man, kon je chatten met operators (niet de aantrekkelijke vrouwen op de foto’s van de site) die je dan met geslepen berichtjes zo lang mogelijk aan de praat hielden in ruil voor duizenden euro’s. Ik kreeg de rillingen van het nieuws. Ook op erkende datingsites zijn enorm veel nepprofielen in omloop die nauwelijks van echt te onderscheiden zijn. Dit is een heel gevaarlijke ontwikkeling voor iedereen die een leuke partner zoekt. Mannen, maar ook voor vrouwen. Het artikel eindigde met een gedesillusioneerde man, duizenden euro’s armer, maar vooral dat hij dan maar besloten had om de rest van zijn leven gedwongen alleen te blijven. Misschien denk je nu: wat een sukkel, wie laat zich nu zo oplichten. Maar het brak mijn hart. Want dit had iedereen kunnen overkomen. Gelukkig zijn er fantastische manieren om zonder datingsites een goede partner te vinden. Je hebt ze echt niet nodig. Daarom vind ik het zo belangrijk om het werk te doen wat ik doe. Het is gewoon nodig, vooral nu.

 • Paul
  Beantwoorden

  Hoi Klazien,

  Het leek me prachtige reclame voor je, die ik je graag wilde aangeven.

  • Klazien
   Beantwoorden

   Thanks Paul, heb het gelezen. Wat een armoede dat dit bestaat. Hopelijk is het een tijdelijk fenomeen, zodra meer mensen doorkrijgen dat ze te maken hebben met nepprofielen.

 • Paul
  Beantwoorden

  Ik vrees dat oplichting van alle tijden is. Alleen het medium internet is relatief nog wat jong. Slechts een nieuwe weg voor oude boevenstreken.

 • Bert
  Beantwoorden

  Hoi Klazien,

  Ik heb je pagina eerder bezocht en ook eens wat geschreven toen, maar heb net bovenstaande gelezen.
  Datingsites werken ( naar mijn mening) enkel voor mensen die het helemaal niet nodig hebben, eigenlijk voor mensen die in “real life” al iemand kunnen krijgen.
  Steeds weer erger ik mij aan die spotjes van welbekende ( grote) datingsites op radio en tv, waarbij je steeds van die types ziet ” half 20, dun beginnend baardje, volle kop haar, hip, trendy en modieus” , en wanneer je probeert te visualiseren wat voor een beroep zo’n iemand heeft, zal het geen machinebankwerker zijn, stratenmaker, vuilnisman, etc.

  Tijdenlang heb ik het geprobeerd met datingsites, op een gegeven moment weet je niet meer wat je moet doen, wat je moet schrijven.
  Welke datingsite je ook probeert, overal zie je hetzelfde: Jouw nette, vriendelijke, serieus opgestelde mail is 1 in de lange rij die ze al krijgt, en wat kan ze dan doen ? Plaatjes kijken.
  Hoe lief, eerlijk, serieus, netjes, vrouwvriendelijk je ook bent , maar je hebt je uiterlijk minder mee? Vergeet het maar, je wordt als minderwaardig iemand zonder pardon opzij geschoven, terwijl ze je verder totaal niet kent.
  Het hoogst haalbare voor mij was, dat de dames het leuk vonden om met mij te praten, geinteresseerd waren in wat ik doe, waar ik woon, etc..maar niet meer dan dat ( wanneer ik het aandurfde om te vragen ” zou je het misschien aandurven om iets af te spreken” , wat voor mij al heel wat was omdat ik dat normaal niet zo durf en er geen ervaring mee heb), voelde je gewoon dat je te dichtbij kwam, en ze het uiteindelijk afwimpelde.

  Het gebeurde ook dat een grietje op mijn profiel reageerde, terwijl ik ( net als zij) nog geen foto geplaatst had. “Je lijkt me een leuke jongen, ik las je profiel, en ik wil meer van je kennen”, schreef ze.
  Een keer of 3 mee gemaild, “tot gauw, tos snel, tot mails” , was het steeds.
  “Mag ik een foto van je zien, ik ben best wel benieuwd”, zei ze later.
  Toevallig had mijn zus enkele dagen ervoor best een leuke foto gemaakt, welke ik stuurde.
  Vreemd genoeg reageerde ze daarna totaal nergens meer op, en ik keek later..was ik ineens geblokkeerd; alsof ik haar iets ernstigs had aangedaan.Mij van alles vragen, maar de eigen foto achterwege latend en je dan blokkeren.Dat maak ik dus ook mee.

  Een nep vriend ( waar ik inmiddels afscheid van heb genomen) , is inmiddels getrouwd; huisje , boompje, beestje, koter, pa en moe die een schoondochter hebben.Hoe? door een profielfoto van een compleet wildvreemde op facebook te liken..

  Het frustreert mij dat veel mannen in mijn omgeving geen enkele moeite hoeven te doen, overal tegenaan lopen, en ik krijg enkel maar afwijzingen.Men wil geen enkele moeite doen om te kijken hoe je bent als persoon, hoe je bent , wie je bent, wat je bent.
  Elke keer wordt je op je uiterlijk afgewezen door mensen die je totaal, totaal niet kennen.

  • Klazien
   Beantwoorden

   Hey Bert, Bedankt voor je openhartige schrijven. Ik kan je garanderen: je bent niet de enige. Dit is hoe het er heel vaak op de dating markt aan toe gaat. Het is wanhopig makend. Gelukkig heb je zelf meer controle over je jouw aantrekkingskracht als man dan je denkt. Je kunt hier echt mee aan de slag. En daarmee kun je beginnen zodra je zelf de verantwoordelijkheid neemt voor je eigen liefdesleven. De slechte ervaringen in jouw liefdesleven worden jou niet aangedaan door de buitenwereld. Je hebt helemaal zelf in de hand hoe je je daarover voelt, hoe je er op reageert en hoe je er vervolgens van leert en er beter van wordt. Als je wilt weten hoe, kan ik je zeker aanraden om eens mee te doen aan een van mijn gratis online workshops. Om te weten wanneer ik die aanbied, kun je je het beste abonneren op mijn mailinglijst via deze link: Mailinglijst.

 • Maaike
  Beantwoorden

  5 jaar single nu. 12 jaar samen geweest, me partner overleed helaas. Die ik onverwachts ontmoet had op me werk. Toch klom ik het zadel weer in na een tijdje, ging op de datings sites. Maar nee ik merkte dat het me zoveel tijd koste. Kostbare tijd. Schreef me uit, en besloot als de tijd daar is komt de juiste wel. Ik sta er voor open. Alleen corona kwam. Ai, toen voelde ik me wel heel eenzaam soms maar bleef van de datings sites weg.

  Het blijft soms nog moeilijk maar ik hou vol. Elkaar tegen komen een praatje, een klik, dat gevoel. Velen malen mooier als eindeloos swipen en chatten. Ik weet wat ik wil en nee de perfecte man bestaat niet. Maar ik verdien wel een leuke lieve oprechte man. En die komt, zo gauw ik er echt helemaal klaar voor ben, zo gauw de tijd daar is.

  Al die tijd dat he achter scherm zit is verloren tijd al je focus ligt daar en je vergeet de wereld om je heen. Je ziet misschien niet eens die gene. Die misschien al heel dichtbij je is. Nee, want je zit met je neus in je telefoon.

  • Klazien
   Beantwoorden

   Hi Maaike, ik voel met je mee! En JA, wat mooi dat jij niet het vertrouwen bent verloren in dat die geweldige vent er gewoon voor jou rondloopt ergens. Want die is er, dat weet ik zeker. Lekker telefoon uit, naar buiten. Het mag weer! Kom van je stoel af en ga alleen maar leuke dingen doen. Omdat JIJ het waard bent. Al met al een veel leukere en effectievere manier om leuke mannen te ontmoeten dan datingsites. Geniet!

 • Martin
  Beantwoorden

  Hey Klazien,
  Interessant artikel, ik herken wat je zegt. Anderzijds heb ik ook een paar keer een relatie aan on-line daten over gehouden.
  Maar het jachtige, mensen die er jaren op staan met dezelfde foto, mensen die zo in eens verdwenen zijn; het is er allemaal.
  Helaas kan ik vrijdag niet aanwezig zijn.
  Wie weet komt het nog een keer voorbij!
  Succes vrijdag,
  Groet,
  Martin

  • Klazien
   Beantwoorden

   Thanks Martin. Wat fijn dat datingsites voor jou goed werken, ondanks de vervelende ervaringen. Het kan dus wel.

 • Eric
  Beantwoorden

  Ik heb mijn ex-vrouw ongeveer 21 jaar geleden op een datingsite leren kennen maar voor mijn gevoel is er sindsdien veel veranderd.
  Ik ben nu 9 jaar alleen en het is me nog nooit gelukt om een date te krijgen via een datingsite.
  Inmiddels heb ik de moed wel opgegeven.
  Ik ben nu 52 en word er niet knapper op.
  Mijn ex liep binnen no-time weer tegen een andere man aan terwijl ze amper de deur uitkomt.
  Ik ga er vanuit dat ik nooit meer een vriendin zal krijgen maar soms word ik daar best verdrietig van en ga dan op zoek naar ehh… “datewijsheden” 🙂

  • Klazien
   Beantwoorden

   Hi Eric, Ik ben zo blij dat je mijn blog hebt gevonden! Het is super krachtig van je dat je op zoek gaat naar goed dating advies, want het getuigt van het lef om naar jezelf te kijken en je zelf te verbeteren, zodat ook jij de liefde weer kan verwelkomen in je leven. Ik kan je ontzettend aanraden om een keer een gratis online workshop van me te volgen. De eerstvolgende is op 12 april. Maar als je dan niet kan, is niet erg. Ik geef ze vaak genoeg. Mocht je een persoonlijke vraag aan mij hebben, voel je vrij om me te mailen naar klazien@lovehacks.nl. Ik ben er voor je. Je verdient de liefde. Het is je geboorterecht. Ik hoop dat dit het begin is van een mooi pad, voor jou. Liefs!

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hee. Hoi.

Heb je een vraag? Of wil je me iets anders laten weten? Stuur me dan een klein berichtje en ik zal je zo snel mogelijk beantwoorden.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search