Moet je dan maar gewoon een klootzak worden?

Heb je wel eens het gevoel dat vrouwen liever vrienden met je zijn dan geliefden? Dat je gewoon het beste met mensen voor hebt, lijkt bijna tegen je te werken. ‘Zo’n lieve jongen, op hem kun je echt bouwen.’ Je bent nou eenmaal erg vriendelijk van karakter. Maar je weet zeker dat dat gelijk je grootste zwakte is, als het op dating aankomt. Je vrienden noemen je meewarig de ‘nice guy’. En iedereen weet hoe het met nice guys afloopt. Die belanden in de ‘friend zone’.

Om wel de gewenste aandacht van vrouwen te genereren, moet je dan gewoon maar een klootzak worden?

 

Wat denk je zelf? Hier leer je waarom jij veel beter bent, en je dates beter verdienen dan dat. En je leert, wat je kunt doen om jouw vriendelijke houding geen valkuil meer te laten zijn, maar juist je kracht om leuke vrouwen aan te trekken. Maar eerst een persoonlijk verhaal over een date die ik laatst had.

 

Mijn bad boy date

Een paar weken geleden ontmoette ik op een feestje een leuke jongen. Hij was authentiek, had een mooie bescheiden vibe over zich en ook heel fijn: niet onaangenaam om te zien. Hij reageerde oprecht enthousiast op mijn verhalen en had zelf ook wat te vertellen. Geflirt over en weer. Die veelbelovende date was snel geregeld. Dit zou wel eens een heel leuke, spannende avond kunnen worden.

Hoe anders verliep de date zelf. We zitten in een klein bruin cafeetje in de stad. Ik merk aan hem dat hij een rol begint te spelen, die van de geslepen Casanova. Ik probeer hem aanvankelijk nog het voordeel van de twijfel te gunnen. Dit soort dingen doen mannen wel vaker bij me als ze zenuwachtig zijn en dat gegeven vond ik wel schattig, ergens.

‘Vrouwen vertellen me altijd dat ik heel goed kan zoenen’. Grappig, deze hoor ik wel vaker… Zinloze opschepperij helaas. Veel geblaat, weinig wol. Maar waar ik echt hard op afknap is het keer op keer overschrijden van mijn fysieke grenzen. Gast, waarom pak je mijn hand en begin je mijn vingers af te lebberen?! Ook demonstreert hij graag en zonder aankondiging zijn geroemde zoentechniek. ‘Auw!’ Hard bijt hij op mijn lip. Zachtjes duw ik mijn belager van me af en leg vriendelijk uit dat ik het niet fijn vind. Om te bewijzen (aan zichzelf?) wat voor ruige bad boy het is, doet hij het plagerig nog een tweede keer, dit maal nog iets harder. WTF, gozer?!

Zoals je begrijpt heb ik Casanova de volgende dag met een vriendelijk berichtje bedankt, maar toch niet geïnteresseerd te zijn in meer dates met hem. Hij snapt er helemaal niks van. Hoe kon ik zijn bad boy act weerstaan?

 

(NB: Laat je door dit verhaal niet ontmoedigen om intiem te worden met je date. Hier lees je hoe aanrakingen wel met enthousiasme worden verwelkomd door je date.)

 

 1. Beperk jezelf niet tot labels

Friend zone? Nice guy? Bad boy? Gooi die termen maar bij het vuil. Dit zijn zeer beperkende hokjes waar je niet in past en waar je jezelf niet in weg moet zetten, wil je een leuke vriendin vinden. Niet door jezelf en ook niet door je vrienden. Jij bent beter dan deze bekrompen labels. Richt je liever op waar je wel wilt zijn: in een fijne relatie met een leuke meid die perfect op je ingespeeld is.

 

 1. Geef je grenzen aan

Je hoort altijd zoveel over de grenzen van vrouwen. In mijn ervaringen hierboven ook weer. Maar wist je dat jij ook je eigen grenzen hebt en die best mag aangeven? Want die heb jij net zo goed als zij. Als jij je grenzen bij haar duidelijk aangeeft, dwing je daarbij meer respect af en dat is een stuk aantrekkelijker dan iemand die alles wel best vindt.

Wees daarin duidelijk, eerlijk en vriendelijk. Als jij er geen enkele zin in hebt om haar op jouw drukke werkdag te redden als ze met autopech langs de snelweg staat, zeg het dan direct. Ze heeft vast wel andere vrienden of familie daarvoor. Doe je dat niet, dan moet je niet verbaasd zijn om als voetveeg te worden behandeld.

Ook jij hebt fysieke grenzen. Als jij oprecht geen zin hebt om te zoenen met een vrouw bij wie je het gewoon niet zo voelt, of het gaat je allemaal wat te snel, zeg het dan zodra ze haar lippen op de jouwe drukt, en zoen haar niet.

Dit kan lastig zijn omdat het als afwijzen voelt. En afwijzen is nog lastiger dan afgewezen worden. Je wilt die leuke vrouw niet teleurstellen en je wilt ook niet kil overkomen. Toch kun je met het aangeven van je grenzen winnen en dat is haar respect. Let er wel goed op dat je grenzen oprecht zijn en niet uit de lucht gegrepen, enkel bedoeld om haar respect af te dwingen. In het eerste geval ben je duidelijk. In het tweede geval gewoon een manipulatieve eikel.

 

 1. Stop met pleasen

Het tegenovergestelde van je grenzen aangeven is pleasen. Het is behoeftig en behoeftigheid is uitermate onaantrekkelijk. Mensen die pleasen denken onbewust aanspraak te maken op iemands aandacht (entitlement), zoals in dit voorbeeld: ‘Als ik me nu voor haar uitsloof, dan vindt ze me vast heel aardig en dat zal ze me dik terugbetalen in aandacht, waar ik dan ook gewoon recht op heb, vind ik.’

Let op: pleasen is iets anders dan echt iets betekenen voor iemand. Het eerste komt vanuit een plek van schaarste en behoeftigheid. Het geven is niet onvoorwaardelijk. Het tweede is wel onvoorwaardelijk en komt voort uit een plek van overvloed.

Het is een subtiel verschil, maar oh zo voelbaar voor de ontvanger. Het voelt gelijk alsof iemand je aandacht probeert te kopen. En dat is onaantrekkelijk. De volgende keer als je iets voor iemand doet, ga dan goed bij jezelf na: waarom doe je dit eigenlijk? Uit puur plezier van het geven, of omdat je in een goed blaadje wil komen bij de ontvanger?

 

 1. Blijf oprecht vriendelijk als je dat van nature al was

Ga niet iemand anders proberen te spelen dan die je bent. Anders wordt het pijnlijk nep, net zoals bij mijn dating anekdote hierboven. Als je een vriendelijk karakter hebt, dan kan dat een groot voordeel zijn. Maar zorg ervoor dat het je superkracht wordt, in plaats van een dikke afknapper. Op mijn trainingZo krijg je een vriendin leer je hoe.

Als jij ‘laten we gewoon vrienden zijn’ nooit meer wilt horen, dan wil ik je van harte uitnodigen voor mijn training ‘Zo krijg je een vriendin’. Hierin leer je hoe jouw grote hart geen afknapper, maar een vrouwenmagneet wordt. Tim, die de training volgde, kan er over meepraten, want die heeft nu zijn allereerste vaste relatie te pakken. Hoe hij dat deed, lees je hier.

Schrijf je snel in hier, want ik werk met kleine groepjes (= meer persoonlijke aandacht). Er zijn nog een paar plekken beschikbaar.

 

En jij?

Geloof jij in klootzakkerig gedrag om iemand voor je te winnen? Deel het in de reacties hieronder.

 

Showing 5 comments
 • Mike
  Beantwoorden

  Maar hoe zit dat dan met vrouwen die zeggen dat ze vallen op foute mannen/bad boys? Wat vinden zij dan zo interessant aan die mannen. En waar ligt de grens, dan, als je valt op bad boys? Of verschilt dat voor iedereen?

  Niet dat vrouwen die die voorkeur hebben een match voor mij zijn. Het is gewoon algemene interesse. 🙂

  • Klazien
   Beantwoorden

   Die vrouwen heb je zeker. Maar je geeft het antwoord zelf al een beetje: ze zijn geen match voor jou.
   Van vrouwen die op slecht gedrag bij mannen vallen, kun je je afvragen: wat vinden zij zichzelf waard, als ze genoegen nemen met en zelfs vragen om een belabberde bejegening? Aan een lage eigenwaarde kunnen veel oorzaken ten grondslag liggen, die vaak terug te vinden zijn in iemands jeugd. Als je bijvoorbeeld niet beter weet dan dat liefde altijd gepaard gaat met grensoverschrijdend gedrag, bijvoorbeeld omdat je ouders je ‘in de naam van liefde’ met harde hand hebben opgevoed (misbruik of verwaarlozing komt wel eens voor), dan kan een ‘foute man’ heel vertrouwd en goed voelen. En dan kan een man die zich gewoon goed en respectvol gedraagt tegen over je, al snel overkomen als saai en niet heel opwindend.
   Ik zeg niet dat dit altijd de reden is van een lage eigenwaarde, want dat ligt vaak een stuk complexer dat dit, het is vaak een mix van factoren die iemand kwetsbaar maakt. Maar je ziet wel iedere keer, dat als iemand vanuit haar jeugd een goede hechtingsstijl heeft aangeleerd (veilig gehecht), dit zich vaak voortzet in haar volwassen relaties. Liefde is in deze levens synoniem aan respect, warmte en waardering, naar zichzelf en naar elkaar. Echte foute mannen maken bij dit type vrouw weinig kans.
   De vraag aan jou is: welk type vrouw kies jij? Met wie zie jij de beste toekomst? Jij hebt altijd een keuze.

 • Emil Snijer
  Beantwoorden

  Ik heb met deze onderwerpen de neiging ze uit te denken, patronen te doorgronden, maar aan het einde van je Latijn besef je dat je gek aan het worden bent, en je excuses aan het maken bent voor het falen. Denken zelf is een probleem oplosser.
  Charisma, die energetische meerwaarde, de overdrive van de winnaar, het zit in de ongedwongenheid en het zelfvertrouwen. Het maakt in ene niets meer uit wat je draagt en wat je zegt. Zelfs niet zozeer hoe je eruit ziet. Het zit ‘m in het verrassingseffect, het overrompelen. Zonder enige angst erin te bespeuren. Dan pas deel je het beeld van zekerheid, van een winnaar. Dat is wat aantrekt, het winnende.

  • Klazien
   Beantwoorden

   Wat fijn dat je een manier hebt gevonden die voor jou goed werkt, Emil 🙂 In je hoofd alles uitdenken, zonder actie te ondernemen, is sowieso tot falen gedoemd.

 • Emil Snijer
  Beantwoorden

  Ach begrijpen is al een stuk minder frustrerend. Verder ben ik ook (vrees ik) niet het type dat zich laat vertellen hoe die zijn bestek moet vasthouden.
  Ja winnaars slagen wel in de liefde. Dus snel die baan en die auto, niet omdat de vrouw een materialistische **** is, maar het geeft blijk van daadkracht en succes. Het is eigenlijk dus logisch. En ik maar denken dat zuivere waarden en deugdzaamheid …. Helaas, zo werkt het niet. Toch, als winnaars, winnaarsgedrag vertonen, is de mens daarin niets meer dan een generator die het winnaarsgedrag voeden moet. Totdat het op is en stopt. Wie ben je dan, en wat is dan je waarde? Werd ze wel verliefd op jou, of op die houding? Als je probeert te scoren op je beste moment, dan kun je erop rekenen dat je aantrekkingskracht afneemt, gelijk haar liefde. ‘Regression towards the mean.’ Ik ben daarom geen voorstander van het popiejopie gedrag. Feitelijk is het misleiding. Dus alles wat werkt in de versierkunst, is mechanisch en afgestemd op een evolutionair ingebakken bevattelijkheid. De vogel doet het dansje en zijn bekende zang, wij doen de voor de mens werkende truck. Rijkdom of succesvol zijn, een goede of hoge status hebben. Dat is je pauwstaart. Ik besef dat het weinig ruimte laat voor de romantiek, tenzij je deze gegevens kunt negeren.
  Verder zullen er gerust vrouwen zijn die niet per se hierop letten. Toch moet je als man, realistisch blijven. Heb je een bepaalde leeftijd en geen baan, dan kun je er maar beter niet op rekenen. Er zit dan spijtig genoeg, niet veel voor je tussen.

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hee. Hoi.

Heb je een vraag? Of wil je me iets anders laten weten? Stuur me dan een klein berichtje en ik zal je zo snel mogelijk beantwoorden.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search