Moet je dan maar gewoon een klootzak worden?

Heb je wel eens het gevoel dat vrouwen liever vrienden met je zijn dan geliefden? Dat je gewoon het beste met mensen voor hebt, lijkt bijna tegen je te werken. ‘Zo’n lieve jongen, op hem kun je echt bouwen.’ Je bent nou eenmaal erg vriendelijk van karakter. Maar je weet zeker dat dat gelijk je grootste zwakte is, als het op dating aankomt. Je vrienden noemen je meewarig de ‘nice guy’. En iedereen weet hoe het met nice guys afloopt. Die belanden in de ‘friend zone’.

Om wel de gewenste aandacht van vrouwen te genereren, moet je dan gewoon maar een klootzak worden?

 

Wat denk je zelf? Hier leer je waarom jij veel beter bent, en je dates beter verdienen dan dat. En je leert, wat je kunt doen om jouw vriendelijke houding geen valkuil meer te laten zijn, maar juist je kracht om leuke vrouwen aan te trekken. Maar eerst een persoonlijk verhaal over een date die ik laatst had.

 

Mijn bad boy date

Ooit ontmoette ik op een feestje een leuke jongen. Hij was authentiek, had een mooie bescheiden vibe over zich en ook heel fijn: niet onaangenaam om te zien. Hij reageerde oprecht enthousiast op mijn verhalen en had zelf ook wat te vertellen. Geflirt over en weer. Die veelbelovende date was snel geregeld. Dit zou wel eens een heel leuke, spannende avond kunnen worden.

Hoe anders verliep de date zelf. We zitten in een klein bruin cafeetje in de stad. Ik merk aan hem dat hij een rol begint te spelen, die van de geslepen Casanova. Ik probeer hem aanvankelijk nog het voordeel van de twijfel te gunnen. Dit soort dingen doen mannen wel vaker bij me als ze zenuwachtig zijn en dat gegeven vond ik wel schattig, ergens.

‘Vrouwen vertellen me altijd dat ik heel goed kan zoenen’. Grappig, deze hoor ik wel vaker… Veel geblaat, weinig wol. Maar waar ik echt hard op afknap is het keer op keer overschrijden van mijn fysieke grenzen. Waarom pakt hij mijn hand en begin je mijn vingers af te lebberen?! Ook demonstreert hij graag en zonder aankondiging zijn beroemde zoentechniek. ‘Auw!’ Hard bijt hij op mijn lip. Zachtjes duw ik mijn belager van me af en leg vriendelijk uit dat ik het niet fijn vind. Om te bewijzen (aan zichzelf?) wat voor ruige bad boy het is, doet hij het plagerig nog een tweede keer, dit maal nog iets harder. WTF?!

Zoals je begrijpt heb ik Casanova de volgende dag met een vriendelijk berichtje bedankt, maar toch niet geïnteresseerd te zijn in meer dates met hem. Hij snapt er helemaal niks van. Hoe kon ik zijn bad boy act weerstaan?

 

(NB: Laat je door dit verhaal niet ontmoedigen om intiem te worden met je date. Hier lees je hoe aanrakingen wel met enthousiasme worden verwelkomd door je date.)

 

1. Geef je grenzen aan

Je hoort altijd zoveel over de grenzen van vrouwen. In mijn ervaringen hierboven ook weer. Maar wist je dat jij ook je eigen grenzen hebt en die best mag aangeven? Want die heb jij net zo goed als zij. Als jij je grenzen bij haar duidelijk aangeeft, dwing je daarbij meer respect af en dat is een stuk aantrekkelijker dan iemand die alles wel best vindt.

Wees daarin duidelijk, eerlijk en vriendelijk. Als jij er geen enkele zin in hebt om op jouw drukke werkdag haar computer te fixen, zeg het dan direct. Ze heeft vast wel andere vrienden of familie daarvoor. Of iemand die dat doet voor z’n werk. Geef je toe, dan moet je niet verbaasd zijn om als voetveeg te worden behandeld.

Ook jij hebt fysieke grenzen. Als jij eigenlijk geen zin hebt om te zoenen met een vrouw bij wie je het gewoon niet zo voelt, of het gaat je allemaal wat te snel, zeg het dan zodra ze het probeert, en zoen haar niet.

Dit kan lastig zijn omdat het als afwijzen voelt. En afwijzen is nog lastiger dan afgewezen worden. Je wilt die leuke vrouw niet teleurstellen en je wilt ook niet kil overkomen. Toch kun je met het aangeven van je grenzen winnen en dat is respect. Let er wel goed op dat je grenzen oprecht zijn en niet uit de lucht gegrepen, enkel bedoeld om haar respect af te dwingen. In het eerste geval ben je duidelijk, liefdevol en respectvol. In het tweede geval gewoon een manipulatieve eikel.

Bedenkt ook: een nee voor haar is soms een ja voor jezelf.

 

2. Stop met pleasen

Het tegenovergestelde van je grenzen aangeven is pleasen. Het is behoeftig en behoeftigheid is uitermate onaantrekkelijk. Mensen die pleasen denken onbewust aanspraak te maken op iemands aandacht, zoals in dit voorbeeld: ‘Als ik me nu voor haar uitsloof, dan vindt ze me vast heel aardig en dat zal ze me dik terugbetalen in aandacht, waar ik dan ook gewoon recht op heb, vind ik.’

Vaak is het lastig om je bewust te zijn van je pleasers gedrag. Ken je het gevoel van ‘investeren’ in iemand? Heb je ooit veel tijd en aandacht in iemand geïnvesteerd, zonder dat dat later bij je terugkwam? En voelde je daar rottig over? Dan was je waarschijnlijk aan het pleasen.

Let op: pleasen is iets anders dan echt iets betekenen voor iemand. Het eerste komt vanuit een plek van schaarste en behoeftigheid. Het geven is niet onvoorwaardelijk. Het tweede is wel onvoorwaardelijk en komt voort uit een plek van overvloed.

Het is een subtiel verschil, maar zeker voelbaar voor de ontvanger. Het voelt gelijk alsof iemand je aandacht probeert te kopen. En dat is onaantrekkelijk. De volgende keer als je iets voor iemand doet, ga dan goed bij jezelf na: waarom doe je dit eigenlijk? Uit puur plezier van het geven, of omdat je in een goed blaadje wil komen bij de ontvanger?

 

3. Blijf oprecht vriendelijk als je dat van nature al was

Ga niet iemand anders proberen te spelen dan die je bent. Anders wordt het pijnlijk nep, net zoals bij mijn dating anekdote hierboven. Als je een vriendelijk karakter hebt, dan kan dat een groot voordeel zijn. Maar zorg ervoor dat het je superkracht wordt, in plaats van een dikke afknapper.

 

Masterclass: Reken af met Mr. Nice Guy

OK, je gedragen als een hork, dat is dus geen optie. Maar wat dan wel? Wat als jouw neiging om vrouwen te pleasen en je angst voor afwijzing zo sterk is dat je bijna niet anders kan? Jij mag eerst gaan afrekenen met jouw innerlijke nice guy, en dat ga je precies leren in mijn nieuwe masterclass: Reken af met Mr. Nice Guy op zaterdag 22 oktober om 16:00 uur.

In deze masterclass ga je leren:

Hoe je je bewust wordt van wanneer jouw onbewuste nice guy gedrag vrouwen van je wegjaagt

Waar nice guy gedrag vandaan komt

De 10 meest gemaakte fouten van Mr. Nice Guy

Ik geef je de ultieme roadmap om af te rekenen met jouw innerlijke Mr. Nice Guy, zodat die nooit meer jouw contact met aantrekkelijke vrouwen saboteert

Een super tip om door te pakken en in 3 maanden tijd de vrouw van je leven aan te trekken.

 

Dit is de eerste keer dat ik deze masterclass geef, ooit! Allemaal tips die ik nog nooit heb vrijgegeven. Ik heb ontzettend veel zin om mijn kennis met je te delen en jou voorgoed net zo amazing te laten voelen als dat je bent. Schrijf je snel in, dan zie ik je zaterdagmiddag 22 oktober.

En kun je er niet bij zijn? Helemaal geen probleem. Ik stel de replay nog 3 dagen beschikbaar voor iedereen die zich ingeschreven heeft.

Schrijf je hier in: Reken af met Mr. Nice Guy.

Showing 11 comments
 • Mike
  Beantwoorden

  Maar hoe zit dat dan met vrouwen die zeggen dat ze vallen op foute mannen/bad boys? Wat vinden zij dan zo interessant aan die mannen. En waar ligt de grens, dan, als je valt op bad boys? Of verschilt dat voor iedereen?

  Niet dat vrouwen die die voorkeur hebben een match voor mij zijn. Het is gewoon algemene interesse. 🙂

  • Klazien
   Beantwoorden

   Die vrouwen heb je zeker. Maar je geeft het antwoord zelf al een beetje: ze zijn geen match voor jou.
   Van vrouwen die op slecht gedrag bij mannen vallen, kun je je afvragen: wat vinden zij zichzelf waard, als ze genoegen nemen met en zelfs vragen om een belabberde bejegening? Aan een lage eigenwaarde kunnen veel oorzaken ten grondslag liggen, die vaak terug te vinden zijn in iemands jeugd. Als je bijvoorbeeld niet beter weet dan dat liefde altijd gepaard gaat met grensoverschrijdend gedrag, bijvoorbeeld omdat je ouders je ‘in de naam van liefde’ met harde hand hebben opgevoed (misbruik of verwaarlozing komt wel eens voor), dan kan een ‘foute man’ heel vertrouwd en goed voelen. En dan kan een man die zich gewoon goed en respectvol gedraagt tegen over je, al snel overkomen als saai en niet heel opwindend.
   Ik zeg niet dat dit altijd de reden is van een lage eigenwaarde, want dat ligt vaak een stuk complexer dat dit, het is vaak een mix van factoren die iemand kwetsbaar maakt. Maar je ziet wel iedere keer, dat als iemand vanuit haar jeugd een goede hechtingsstijl heeft aangeleerd (veilig gehecht), dit zich vaak voortzet in haar volwassen relaties. Liefde is in deze levens synoniem aan respect, warmte en waardering, naar zichzelf en naar elkaar. Echte foute mannen maken bij dit type vrouw weinig kans.
   De vraag aan jou is: welk type vrouw kies jij? Met wie zie jij de beste toekomst? Jij hebt altijd een keuze.

 • Emil Snijer
  Beantwoorden

  Ik heb met deze onderwerpen de neiging ze uit te denken, patronen te doorgronden, maar aan het einde van je Latijn besef je dat je gek aan het worden bent, en je excuses aan het maken bent voor het falen. Denken zelf is een probleem oplosser.
  Charisma, die energetische meerwaarde, de overdrive van de winnaar, het zit in de ongedwongenheid en het zelfvertrouwen. Het maakt in ene niets meer uit wat je draagt en wat je zegt. Zelfs niet zozeer hoe je eruit ziet. Het zit ‘m in het verrassingseffect, het overrompelen. Zonder enige angst erin te bespeuren. Dan pas deel je het beeld van zekerheid, van een winnaar. Dat is wat aantrekt, het winnende.

  • Klazien
   Beantwoorden

   Wat fijn dat je een manier hebt gevonden die voor jou goed werkt, Emil 🙂 In je hoofd alles uitdenken, zonder actie te ondernemen, is sowieso tot falen gedoemd.

 • Emil Snijer
  Beantwoorden

  Ach begrijpen is al een stuk minder frustrerend. Verder ben ik ook (vrees ik) niet het type dat zich laat vertellen hoe die zijn bestek moet vasthouden.
  Ja winnaars slagen wel in de liefde. Dus snel die baan en die auto, niet omdat de vrouw een materialistische **** is, maar het geeft blijk van daadkracht en succes. Het is eigenlijk dus logisch. En ik maar denken dat zuivere waarden en deugdzaamheid …. Helaas, zo werkt het niet. Toch, als winnaars, winnaarsgedrag vertonen, is de mens daarin niets meer dan een generator die het winnaarsgedrag voeden moet. Totdat het op is en stopt. Wie ben je dan, en wat is dan je waarde? Werd ze wel verliefd op jou, of op die houding? Als je probeert te scoren op je beste moment, dan kun je erop rekenen dat je aantrekkingskracht afneemt, gelijk haar liefde. ‘Regression towards the mean.’ Ik ben daarom geen voorstander van het popiejopie gedrag. Feitelijk is het misleiding. Dus alles wat werkt in de versierkunst, is mechanisch en afgestemd op een evolutionair ingebakken bevattelijkheid. De vogel doet het dansje en zijn bekende zang, wij doen de voor de mens werkende truck. Rijkdom of succesvol zijn, een goede of hoge status hebben. Dat is je pauwstaart. Ik besef dat het weinig ruimte laat voor de romantiek, tenzij je deze gegevens kunt negeren.
  Verder zullen er gerust vrouwen zijn die niet per se hierop letten. Toch moet je als man, realistisch blijven. Heb je een bepaalde leeftijd en geen baan, dan kun je er maar beter niet op rekenen. Er zit dan spijtig genoeg, niet veel voor je tussen.

 • Pieter
  Beantwoorden

  Was toch al geen relatiemateriaal.

 • Raptor
  Beantwoorden

  Ik denk hetzelfde als die Pieter, ik voel mijzelf ook geen relatie materiaal, zo de term die hier gebruikt wordt, Ik ben niet bang van vrouwen, zie er zeker niet verkeerd uit voor mijn leeftijd, De meesten begrijpen echt niet dat ik nog alleen ben, heb eigen huis , heb een killer body en heb alles zeer goed op orde in mijn leven , maar het blijkt of dat vrouwen mij nog geen eens in het vizier hebben, soms lijkt het wel of dat zo’n getatoeëerde knuppel met zijn arrogante bakkes , wel iets voor een relatie is in een vrouw haar ogen niet dat ik helemaal alleen ben, ik heb mijn kids , maar heb hier in Waalwijk zo’n man tijdens het uitgaan, wanneer ik met een vrouw wilde gaan praten, en hij kwam vervelen, met mijn martial arts skills finaal in de vernieling geslagen , om mijn frustratie tegen zulke arrogante kwallen eens en voor altijd uit de wereld te helpen,

  • Klazien
   Beantwoorden

   Hi Raptor. Wat vervelend zeg, dat je je zo bedreigd voelde, dat je geweld moest gebruiken. Heeft het geholpen?

 • motorola
  Beantwoorden

  dus niceguys die geen kans hebben
  enigste wat jullie moeten doen is vrouwen als vijand zien. [ want die zien ons ook als vijand ]
  behandel ze als een hond. geef vrouwen nooit respect. praat niet met ze. doe alsof ze niet bestaan
  laat ze lekker stikken tussen de badboys.

  • Klazien
   Beantwoorden

   Hi Motorola… Wat naar voor je. Wat heb je meegemaakt dat je zo getraumatiseerd bent geraakt? Ik wens je veel sterkte met je proces.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hee. Hoi.

Heb je een vraag? Of wil je me iets anders laten weten? Stuur me dan een klein berichtje en ik zal je zo snel mogelijk beantwoorden.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search