Een geliefde met bindingsangst. Scheiden of blijven?

Je bent helemaal gek op een heel bijzondere vrouw. Voor jou is zij de ware, dat voel je gewoon. Maar zij… houdt je op een veilig afstandje. Het ene moment is ze warm, open en lief… Het volgende moment weer ijskoud. Zou het bindingsangst kunnen zijn? Hoe beschikbaar is zij nou eigenlijk echt? Loont het om vol voor haar te gaan? Je hart zegt JA. Of volg je je verstand en laat je haar los, maar tegen alles ingaand wat je lief is… 

Midden in de coronatijd was ik aan het daten met een erg leuke man. Ik was echt ziekelijk verliefd op hem. Onze verbinding voelde buitenaards. Twee zielen voorbestemd voor elkaar… De seks nog nooit zo overweldigend goddelijk. Zelden had ik zo iets moois meegemaakt.

Ik moet lachen nu ik het zo opschrijf, het klinkt pathetisch. Maar zo voelde het 100% voor mij toen in die tijd.

In het begin stak hij er veel werk in om mij te veroveren. Ik gaf me niet meteen gewonnen, maar die aandacht voelde als een welkome oase in de lock-down woestijn. Toen bleek dat we elkaar toch wel erg leuk vonden en meer steady gingen daten, kwamen er al snel ‘roze barstjes’ in onze verhouding. Die ik niet zag. Roze barstjes zie je namelijk niet door een roze bril.

Zonder de liefde van mijn leven onder de kerstboom

Hij kon mij vaak niet vertellen wanneer onze volgende date zou zijn. Op belangrijke feestdagen was hij niet beschikbaar voor me. Daar had hij altijd goede redenen voor, want ja de kinderen he, maar ik zat ondertussen alleen. Zonder de liefde van mijn leven, onder de kerstboom.

De dates die hij wel aan mij toezegde waren onder voorbehoud. Hoewel hij geen werk had in die tijd, gingen andere beloftes die hij had gemaakt altijd voor, zoals aan zijn kinderen en zijn vrienden. Ja, allemaal heel belangrijk natuurlijk. Ik schikte mij naar de 13e plaats die ik innam in zijn leven. Tja, zo’n leuke man met zoveel commitments, die heb je natuurlijk nooit voor jezelf.

‘Laat me dan toch toe!’

Hoe langer de afstand werd waarop hij mij bij zich vandaan hield, hoe meer ik aan hem begon te trekken. ‘Zie je niet hoe goed wij samen zijn? Laat me dan toch toe!’ Uiteindelijk gooide hij de deur dicht. ‘Ik kan je niet geven wat je nodig hebt’. Evident. Roze bril af en wakker worden nu uit de zoete droom. Deze god-gezonden man? Hartstikke onbeschikbaar. Ondanks onze buitenaardse voorbestemdheid.

Later leerde ik dat het juist vanwege mijn gevoel van buitenaardse voorbestemdheid was, dat deze relatie zo weinig kans van slagen had.

Heb jij ook een geliefde die jou op allerlei manieren op armslengte afstand houdt? Natuurlijk heeft zij daar goede redenen voor, vertel je jezelf. Zo’n leuke vrouw, die heb je nou eenmaal nooit voor jezelf. Alles aan jullie relatie voelt voorbestemd op het hoogste niveau. Tweelingzielen. Soulmates. Jij bent het helemaal voor haar, zegt ze… om het volgende moment weer in verlammende twijfels vast te lopen.

Een geliefde met bindingsangst, wat nu? Scheiden of blijven?

Om dat te weten te komen moet je jezelf eerst de juiste vraag stellen:

Wat is jouw rol in dit verhaal?

Om dat te leren wil ik een diepgaand beroep doen op jouw ware zelf:

Als jij (weer) een grotendeels onbeschikbare partner hebt uitverkoren en toegelaten in jouw hart… Ben je dan eigenlijk zelf wel beschikbaar?

Probeer deze vraag echt even op je te laten inwerken.

Misschien denk je direct: ‘Ja natuurlijk ben ik dat, maar zíj́…’

Kijk dieper dan je eerste impuls. Durf verder te kijken. Dieper nog. Ben je dat echt? Neem nu eens eigenaarschap over je partnerkeuze. Het antwoord komt vanzelf, als je stil bent en goed luistert.

 

WORKSHOP – LOVE JUNKIE REHAB
18 JANUARI IN UTRECHT

Helaas… is mijn workshop Love Junkie Rehab op 18 januari al uitverkocht. Als je wel op tijd was met je tickets, super fijn dat je erbij bent! Vis je achter het net? Laat het me weten in de comments, en beantwoord daar voor mij deze vraag: welk probleem hoop jij het allerliefst op te lossen in een workshop waarin je leert over omgaan met bindingsangst? Bedankt, dat betekent super veel voor mij!

 

 

 

 

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hee. Hoi.

Heb je een vraag? Of wil je me iets anders laten weten? Stuur me dan een klein berichtje en ik zal je zo snel mogelijk beantwoorden.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search