De echte reden waarom vrouwen niet vallen voor aardige mannen

Er is iets aan lieve, aardige mannen waar vrouwen allergisch voor zijn. Waarom oh waarom zijn vrouwen zo paradoxaal? De echte reden dat vrouwen niet vallen voor aardige mannen is logischer dan je denkt. Zodat jij in ieder geval niet in die valkuil hoeft te trappen.

Vrouwen zijn raar. Ze laten zich met liefde slecht behandelen door een egocentrisch ex-vriendje, maar beginnen te twijfelen zodra de goedhartige prins die je bent, komt binnengereden op zijn witte paard.

Weten ze niet wat ze willen? Nee, dat weten ze heel goed.

Hebben ze dan geen zelfrespect? Integendeel.

Vanwege oude oermens instincten dan? Vergezocht, maar nee.

 

Behoor jij tot de aardige mannen?

Dat vrouwen meestal niet zo hard voor lieve goedzakken vallen is minder paradoxaal dan je denkt. Ik ga je straks een logische verklaring geven. Maar eerst een vraag: herken je jezelf in één of meer van de volgende dingen?

 

 • Je kan haar alles geven, maakt niet uit, wat ze maar wil.
 • Je bent attent. Een echte gentleman.
 • Je bent lief en goed.
 • Je geeft om haar, letterlijk en figuurlijk.
 • Je gaat nog liever over je eigen grenzen dan die van haar.
 • Zij heeft een ereplek in jouw leven.
 • Alle tijd die je met haar doorbrengt is voor jou de grootste beloning die je je kan wensen. Daarom zou je alles voor haar doen.
 • Je bent er sowieso altijd voor haar, wanneer ze je maar nodig heeft.
 • Je bent het tegenovergestelde van haar egocentrische ex, die vooral erg wreed was tegen haar.

 

Zeg nou zelf, dit is toch de droom van iedere vrouw?

Ja, maar nee.

 

Ze wil het verdienen

Natuurlijk wil ze al die geweldige dingen. Maar niet meteen, en nooit allemaal. Ze wil het eerst verdienen. Als je haar gelijk zou overladen met al je tijd en aandacht, zonder dat ze daar iets voor hoeft te doen, maak je jezelf volstrekt ongeloofwaardig.

Als jij direct bereid bent haar de wereld te geven, terwijl je haar nog nauwelijks kent, maak je juist een onbetrouwbare indruk. Waar heeft ze al die aandacht aan verdiend? Als ze daar geen goede reden voor kan vinden*, maakt jou dat onbetrouwbaar, niet bijzonder stevig in je schoenen en meer geschikt voor een leuke maatjesvriendschap dan een serieuze relatie.

*Let op: sommige vrouwen zullen nooit een goede reden kunnen vinden waarom ze liefde zouden verdienen. Ze hebben hun eigen problemen die ze eerst zelf moeten oplossen. Je kunt ze niet helpen en ze gaan jou ook nooit gelukkig maken, wat je ook probeert.

 

Zoek een balans in je investeringen

Door haar wat voor jou te laten doen, doe je haar juist een plezier. Iedere zichzelf respecterende vrouw vind het gewoon fijn om beloond te worden voor iets waar ze haar best voor heeft moeten doen. De beloning is dan veel groter en geloofwaardiger. Je zou haar onderschatten als je denkt dat ze daar niet toe bereid is. Ik heb het hier niet over dat je haar door allerlei hoepeltjes moet laten springen. Ik heb het over een balans in investeringen.

Jaren geleden wilde ik nog wel eens platonische vriendschappen aangaan met mannen van wie ik voelde dat ze graag meer dan vriendschap wilden. Ik zag nog niet in hoe ontzettend uit balans deze vriendschappen eigenlijk waren. Ik ben er niet trots op, maar destijds had ik minder empathie, denk ik. Zo was er bijvoorbeeld Roy. Onbewust vond ik, dat hij zelf de verantwoordelijkheid moest kunnen dragen voor zijn onbeantwoorde gevoelens. Dat vind ik nog steeds, maar ik kies ervoor om geen onderdeel meer uit te maken van vriendschappen die niet in evenwicht zijn.

Ik vond Roy ontzettend leuk, intelligent en grappig. Waarom werden we dan vrienden in de eerste plaats, en geen geliefden? Omdat Roy altijd voor me klaarstond, ook al belde ik midden in de nacht op. Ik had natuurlijk ook wel geliefden die dit deden, maar niet al vanaf de eerste ontmoeting. Ik had het gevoel bij Roy dat het niet uitmaakte wat ik zei, of droeg, of hoe ik deed. Ik voelde geen enkele noodzaak om mijn best voor hem te doen, omdat het hem toch niks uitmaakte, hij was altijd 100% van de tijd beschikbaar. Zeer ontspannen voor mij natuurlijk, maar helemaal niet opwindend. Voor ik het wist was ik hem in geuren en kleuren in vertrouwen aan het nemen over alle andere jongens waar ik wel een oogje op had. Pijnlijk…

 

Moet je dan maar gewoon een klootzak worden? Gelukkig niet! Hier lees je waarom.

 

Word geen platonisch maatje – 3 tips

Er is een hele simpele regel om precies te weten wanneer je kansen op een relatie verkeken zijn.

Zodra je meer in haar investeert dan in jezelf, prijs je haar een leuke relatie uit.

Om de sweet spot te vinden waar je investeringen wel kunnen leiden tot een serieuze relatie, moet je op de volgende drie manieren met je investeringen omgaan.

1. Breng je investeringen in balans

Let er dus aanvankelijk goed op dat de bronnen die je in haar investeert in evenwicht zijn met wat ze in jou investeert. Denk bij deze bronnen aan je tijd, aandacht, energie, geld, je seksuele energie, je netwerk en andere materiële bronnen. Als ze in onbalans zijn in jouw nadeel, zal ze je niet serieus overwegen als haar vriendje.

 

2. Investeer in jezelf

Het meest aantrekkelijke wat je kunt doen is investeren in jezelf. Blijf altijd leuke dingen doen voor jezelf, ook al is zij er niet bij. Hiermee toon je aan dat je niet afhankelijk van haar bent voor een geweldige tijd. Want zodra ze voelt dat wel een beetje zo is, ben je in het beste geval binnen no time haar platonische maatje en in het slechtste geval zie je haar nooit meer terug.

 

3. Wacht met grote investeringen tot je haar wat langer kent

Wees zuinig met je investeringen zoals je tijd, als je haar nog nauwelijks kent. Het kan voelen dat je haar al direct 100% vertrouwt, en dat je nu vooral haar vertrouwen moet zien te winnen. Dat klopt in werkelijkheid niet. Ook zij moet jouw vertrouwen zien te winnen, want je kent haar nog niet. Dus wacht nog even met grote investeringen.

 

Live Online Training: Zo kom je uit de friend zone

Kun jij je vinden in bovenstaande tips, maar zou je ook graag willen weten wat je precies in de praktijk moet doen om zo met je investeringen om te gaan dat vrouwen voor je vallen op een romantische manier in plaats van een vriendschappelijke? Volg dan mijn online training ‘Zo kom je uit de friend zone’.

Het is super makkelijk: je hoeft er je huis niet voor uit en het is helemaal gratis. Ik leer je mijn beste methodes hoe jij, als goede man, niet in de friend zone valkuil trapt en hoe je haar romantische interesse in jou kunt aanwakkeren.

Inschrijven doe je door je hier te registreren.

Let op, deze training geef ik eenmalig, alleen op aanstaande zondagavond, dus wees er bij.

 

Krijg nu direct een persoonlijke tip

Ku je niet wachten? Ik wil dolgraag dat de friend zone geen issue is voor jou. Wat is het grootste probleem dat jij met de friend zone ervaart? Zet je vraag in het reactieveld hieronder en ik geef je direct een goede tip.

Showing 4 comments
 • Danny
  Beantwoorden

  Mss is dat wel de reden waarom dat veel mannen in de friendzone terecht komen: haar op een voetstuk plaatsen. Kwam ik vroeger ook in terecht, en dan mocht ik toen van geluk spreken want meestal wilden ze me nog niet eens als “vriend”. Hahaha ??. Ik denk dat het belangrijk is om nee te kunnen zeggen tegen haar. En dan bedoel ik niet de “nee” in de zin van nee zeggen als trukje om haar voor je te winnen. Nee, ik bedoel een “nee”in de zin van, je gewoon iets anders had gepland en je wilt het niet zomaar verzetten. Veel mannen durven niet NEE zeggen tg een mooie vrouw en plaatsen zich daarmee op een tweede plaats. Eigenlijk is het een gebrek aan zelfvertrouwen. Ik herinner me een uitspraak die een dokter ooit tegen me zei toen ik op doktersbezoek moest als jonge knaap. Hij vroeg of ik een vriendin had en ik antwoordde dat het niet lukte. Hij zei: “je moet niet teveel moeite doen voor vrouwen, laat ze maar ook jou eens najagen.”. Tja, als groentje had ik niet veel aan deze uitspraak. Maar nu weet ik en begrijp ik perfect wat hij bedoelde. En pas het ook toe ?! Met succes!!!

  Klazien, ik denk dat meer mannen eens meer met vrouwen moeten gaan praten zonder bijbedoelingen te hebben. Je kan er als man zoveel uit leren en de vrouwenpsyche een beetje beter begrijpen.

  • Klazien
   Beantwoorden

   Damn right, Danny! Weet je, een voetstuk is eenzaam aan beide kanten, of je er nou op staat, of er onder. En dat advies van je vroegere dokter, was waarschijnlijk sowieso genezender dan het medicijn waarvoor je eigenlijk kwam, toen. Mooi dat dat soort zaadjes later in je leven alsnog wortel schieten, waardoor je er nu de vruchten van plukt. Yes!!!

 • Ed
  Beantwoorden

  een tip om uit de friendzone te komen wil ik wel 🙂

  ik merk dat ik te veel twijfel aan mijn (sexuele) aantrekkelijkheid. Daardoor laat ik mijn sexuele energie vaak erg binnen en is er bijna schaamte als dat erdoor komt.
  Begrijp steeds meer dat het eigenlijk goed is als sexuele energie ook een rol speelt.
  Ik denk namelijk dat dit er toe leidt dat ik echt niet als aantreekkelijk ervaren wordt, dus wordt het een selffullfilling prophety. Hoe kijk jij daar tegenaan en heb je een tip hoe ik dit beter mee kan laten doen. (of mijn eigen gevoelens verdragen)
  Alvast dank!

  • Klazien
   Beantwoorden

   Wat een prachtige vraag Ed. En het vereist lef om hiervoor uit te durven komen. En ja, ik ben het zo met je eens dat hoe jij in je eigen seksuele energie staat zo bepalend is voor hoe je door anderen wordt waargenomen. En dat is zeker wel een self fulfilling prophecy. Maar als je jezelf in die neerwaardse spiraal kan denken, kun je jezelf daar ook weer uit halen. Voor schaamte en een laag beeld over je eigen lichaam is een uitstekende remedie en dat is zelfliefde. Hier heb ik een blog geschreven met 7 praktische tips om zelfliefde te beoefenen. Ik hoop dat je daar wat aan hebt. Ik in ieder geval wel.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hee. Hoi.

Heb je een vraag? Of wil je me iets anders laten weten? Stuur me dan een klein berichtje en ik zal je zo snel mogelijk beantwoorden.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search