Dromer of doener, en de vraag die je liefdesleven transformeert

Wat is het belangrijkste verschil tussen singles die slagen in het vinden van de liefde en de eeuwige ploeteraars?  Na jarenlang werken met single mannen ben ik aardig zeker over het antwoord: het verschil tussen dromer of doener.

Als jij al jaren zoveel blogartikelen, boeken, filmpjes en theorie over dating bestudeert zou het dan toch echt wel een keertje moeten lukken, zou je denken. Waarom is de praktijk dan toch zoveel weerbarstiger dan de theorie? Waar blijft toch die leuke meid, als je al zoveel tijd geïnvesteerd hebt, in het bestuderen van de theorie?   

 

Dromer of doener

Het grote verschil tussen de succesvollen en de eeuwige ploeteraars is heel makkelijk samen te vatten: degenen die succes oogsten zijn de doeners. De ploeteraars de dromers.

De dromers zijn verzamelaars van theorie. Ze lezen alles, bekijken veel informatieve filmpjes en zijn vaste gast bij online webinars. Kritisch speuren ze naar stukjes informatie die ze nog nooit eerder hebben gehoord. Alles vanuit de veilige thuisomgeving.

Maar het bevredigt niet. Experts op het gebied herhalen zichzelf en elkaar keer op keer. Niks is echt origineel of verfrissend en je vermoedt dat ze de beste lessen moedwillig voor je achterhouden. Ondertussen kan je alleen maar blijven dromen van die mooie vrouw aan je zijde. Maar erin geloven durf je eigenlijk niet. Want wat als de droom niet uit komt? Dromen en geloven zijn daarom twee verschillende dingen.

Doeners komen verder

Het zijn altijd de doeners in mijn cursussen die succes oogsten. Nooit de dromers. Die zul je zelden in een cursus (waar er veel moet worden gedaan) aantreffen.

Doeners hebben min of meer een goed beeld van wat ze graag willen in het leven. Ze zijn net als de dromers ook kritisch op de theorie. Ze nemen zeker niet zomaar alles van iedereen aan. Ze beseffen wel, dat ze in hun eentje ook niet verder komen en dat ze betrouwbare tools nodig hebben om te komen waar ze willen zijn. Na goed onderzoek vinden ze precies wat ze nodig hebben om hun verlangens werkelijkheid te maken, zonder te verdrinken in het ruime aanbod aan tips en trucs.

Zonder veel tijd te verspillen verlaten ze hun vertrouwde thuisomgeving om eens een testritje te maken met de tips die hun het meeste aanspreken. Werkt het niet? Dan schakelen ze over naar het in de praktijk brengen van de volgende tip. Werkt het wel en voelt het goed? Dan gaan ze het vaker toepassen en integreren het in hun normale dagelijkse gedrag.

 

De vraag die je liefesleven transformeert

Toegeven, het is ook gewoon ontzettend moeilijk om de motivatie en het lef te vinden om je huis uit te gaan en het gewoon te gaan doen. Om een nieuwe gewoonte te ontwikkelen, moet je eerst je oude, vastgeroeste patronen doorbreken en dat kost moeite.

Er zit toch echt maar 1 ding op om succesvol te daten en dat is:

Ga! Het! Doen!

 

Shia LaBeouf weet wel waar ik het over heb…

 

Er is een hele makkelijke vraag die je jezelf kunt stellen om met je kont uit je stoel te komen. De vraag die mij het meest helpt om succesvoller te worden in wat ik wil is:

 

‘Welke kleine stap moet ik nu zetten om die fantastische relatie dichterbij te brengen?’

 

Als je voelt dat je in een impasse zit, ga dan eens niet op zoek naar nog meer theorie, maar stel jezelf eerst deze vraag en ga er even voor zitten. Het antwoord zul je niet vinden in nog meer theorie, maar in jezelf.

Je weet het antwoord namelijk al lang. Het is dat ene ding, wat je al zo lang voor je uitschuift. Misschien staat het zelfs al op je to do-lijstjes of in je agenda, maar je laat het telkens weer zitten, omdat er toch weer iets anders tussenkomt: andere afspraken, drukte, geen geld, jeweetwel, de standaard excuses.

 

5 minuutjes 

Je weet precies wat je te doen staat. Soms kan het nogal een grote, beangstigende taak zijn. Maak het dan klein voor jezelf. Iets dat je in een uurtje kan doen. Heb je geen uur? Maak het dan nog kleiner: vijf minuutjes. Je zult er versteld van raken hoeveel je kan bereiken in vijf minuten:

 

Dat enge telefoontje toch maar plegen;

Die afspraak maken, die je al zo lang voor je uitschuift;

Haar een spannend berichtje sturen;

Dat event in je agenda plannen, waar je al zo lang heen wil. En zorgen dat de rest van die dag vrij blijft daarvoor;

Of zet jezelf eens op de eerste plaats en doe een grote investering in belangrijkste persoon ter wereld: jezelf.

 

En ga het dan vervolgens ook echt doen. Vijf minuutjes is alles wat je nodig hebt. Het gaat je leven veranderen.

Gratis online workshop ‘Zo krijg je een relatie’

Weet je wat ook maar 5 minuutjes duurt, en je leven kan veranderen? Je inschrijven voor de gratis online workshop ‘Zo krijg je een relatie’.

 

In deze workshop leer je van mij de absolute basics voor het vinden van een geweldige relatie:


Hoe effectief en speels te flirten;

Waar je de ideale vrouwen vindt, die jou ook zien staan;

Hoe je nooit meer in de friend zone hoeft te komen;

Hoe je over de universele angst voor afwijzing heen komt;

Hoe je er voor zorgt dat leuke vrouwen jou gaan najagen, in plaats van andersom;

Hoe je in drie maanden tijd je droompartner kunt vinden, ook al heb je nog nooit eerder een relatie gehad…

 

Let op: deze online workshop is ontworpen voor doeners. Veel praktische oefeningen dus. Dromers zullen er niks aan hebben. Maar als jij bereid bent om van je stoel af te komen voor je liefdesleven, niet op te geven, en alles eraan te doen wat in je macht ligt, om het liefdesleven te krijgen wat je wilt, zul je heel veel waarde vinden in deze training.

 

Showing 2 comments
 • Dennis
  Beantwoorden

  Wel, ik heb al heel wat van je tips in het echte leven uitgeprobeerd. Het is waar: je leert zoveel meer van zaken te doén. En het drukt je tegelijk met de neus of de feiten: dit vraagt oefening én gaat traag. Maar ik heb er wel mijn plezier in om stapje voor stapje beter te worden.
  Met je vorige stukje ben ik ook de straat op gegaan. Gewoon wandelen door de stad in de lentezon en zonder schaamte kijken als ik een mooie dame zag. En als ik “betrapt” werd niet wegkijken maar vriendelijk glimlachen. Een compliment zonder woorden. Zonder me ervoor te schamen, maar ook zonder er meer voor te verwachten. Die mix was wonderlijk! Er waren effectief dames die aangenaam verrast teruglachten met een kleine twinkel in hun ogen.
  Ik oefen er nog iedere dag mee verder! 🙂

  • Klazien
   Beantwoorden

   YES!!! Ik word hier zo blij van, Dennis. Bedankt voor dit berichtje. Blijf oefenen en genieten van je lenteflirts.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hee. Hoi.

Heb je een vraag? Of wil je me iets anders laten weten? Stuur me dan een klein berichtje en ik zal je zo snel mogelijk beantwoorden.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search