Dit werkt beter dan flirten

Hoe leer je flirten, maar dan op een manier die echt werkt? Hoe zorg je ervoor dat zij haar hart voor jou opent? Dat zij de klik met jou voelt? Hoe maak je die zeldzame maar felbegeerde hartsconnectie met iemand? Stap 1: laat alles los wat je geleerd hebt over flirten, daten en relaties.

Je zou het bijna vergeten, maar overal worden weer feestjes en kleine festivals georganiseerd. Een week geleden was ik uitgenodigd voor zo’n klein festival. Of een groot tuinfeest. Daar leek het meer op.

Ik had me er op verheugd, maar ik zat niet lekker in mijn vel die dag vanwege een slepend rouwproces waar ik doorheen ga. Het noodweer toverde de tuin om in een modderpoel en nergens om te schuilen behalve een krakkemikkige opslagschuur. Wat dééd ik hier eigenlijk?

Onverwachte liefde

Ik deed niet mijn best om het te verbergen. Waarom zou ik ook? De mensen moeten het hebben opgemerkt, want iedereen kwam bij me met kopjes thee, knuffels, fijne muziek en een luisterend oor. Onverwachte liefde op deze ongure zomerdag. Plotseling werd ik geknuffeld en vertroeteld door drie fijne vrouwen tegelijkertijd.

Wat heb ik dat toch gemist de afgelopen maanden. Oprechte intimiteit. Alles wat ik hoefde te doen is vragen.

En toen de bui voorbij was, hielden de knuffels en aandacht niet op. De liefde stroomde. En ik zat er middenin.

Ik voel dat mijn eigen hart ook weer een beetje meer open gaat. Het mag weer stromen. En ik heb het gevoel dat ik sommige mensen van dat regenachtige weekend nog wel vaker ga zien.

 

Stop met flirten, start met connectie maken

De bekende weg naar een nieuwe relatie is flirten. Ik krijg altijd veel vragen over flirten: “Hoe flirt ik succesvol? Hoe zie ik of zij met mij flirt? Hoe kom ik van mijn toenaderingsangst af? Hoe pak ik door van flirten naar een date?”

Flirten is een leuk spel, maar voor een diepere klik met iemand moet je overschakelen naar een heel andere benadering van connectie maken.

Zelfbevestiging is niet langer je drijfveer van het zoeken naar connectie. Je ego is namelijk niet het uitgangspunt hier.

Ook gaat het veel verder dan connecten op het niveau van gender. De polariteit tussen man en vrouw is natuurlijk superspannend, maar connectie vanuit liefde gaat veel verder en dieper dan dat.

Als jij graag wilt weten hoe je de juiste klik met de juiste persoon op het juiste moment kan krijgen, stel jezelf deze vraag:

Hoe connect ik vanuit mijn ziel?

Dit is misschien een wat zweverige vraag. Want hoe doe je dat eigenlijk? Ik zal het wat duidelijker maken in de volgende drie stappen.

1. Laat alles wat je weet over dating los

Flirten. Daten. Verkering krijgen. Als ik kijk naar de meest succesvolle liefdeskoppels in mijn omgeving heeft het ontstaan van hun relatie een totaal andere weg afgelegd dan de gebruikelijke. Je kunt het niet voorspellen. Door te blijven denken in termen van flirten-daten-relatie beperk je jezelf enorm. Liefde manifesteert zich op miljoenen verschillende manieren. Stel je daarvoor open.

 

2. Laat jezelf helemaal zien. Houd niks terug

Niemand is geïnteresseerd in een masker van gemaakt zelfvertrouwen. We willen JOU zien, al jouw fantastische kanten en ja, ook de kantjes waar je minder trots op bent. Durf je dat alles met zelfvertrouwen te delen? Dus ook als je verdrietig bent, durf jij het te laten zien in het volste vertrouwen dat ook die emoties er gewoon mogen zijn? Dat laatste is pas echt zelfvertrouwen en oneindig veel mooier dan de grote ‘Met mij is alles prima-show’.

 

3. Stel je open voor iedereen die met jou een connectie aan wil gaan

Zelf contact zoeken is heel goed, maar zie jij ook al die mensen die de connectie met jou zoeken? Waarschijnlijk niet als je heel gefocust bent op een bepaalde soort relatie met een bepaalde soort vrouw die jij specifiek in gedachte hebt.

Laat dat voor nu even los en kijk eens naar iedereen die naar jóu toe komt en die jou iets komt brengen. De vriendelijke buurvrouw met gewoon een praatje over het weer. De stralende glimlach van een baby vanuit een kinderwagen. Je ouders die even langskomen met wat verse groente uit hun moestuin. Een uit het oog verloren vriendin die opeens vraagt ‘hoe gaat het?’. Misschien niet wat je in gedachten had bij het aangaan van relaties. Maar ook dit is liefde. Keer het niet de rug toe maar stel je open.

Zo geef je de liefde de kans om weer door je leven te stromen. En als het door jou stroomt, kun je het ook weer makkelijker doorgeven aan anderen. Dat is het hele eieren eten.

 

Maandagavond 20 juni
Gratis online workshop: ‘Aantrekkingskracht met consent’

Wil jij meer leren over flirten en hoe je aantrekkingskracht nou echt opwekt in de praktijk? Schrijf je dan nu in voor mijn workshop ‘Aantrekkingskracht met consent’. Hierin wordt flirten benaderd vanuit het wederzijdse respect van toestemming, oftewel ‘consent’. Ik leer je 7 praktische manieren hoe je consent kunt gebruiken als hulpmiddel om meer aantrekkingskracht op te wekken. Maar dat is niet het enige. Wat je allemaal nog meer van mij gaat leren.

De 5 meestgemaakte fouten waardoor flirten vaak niet lukt;
Aantrekkelijke, sexy spanning opwekken tijdens het flirten;
Dankzij consent minder in je hoofd en meer in je gevoel te komen, waardoor je spontaner kunt flirten;
Het geheim van non-verbaal flirten met consent;
Vaker een authentieke ‘ja’ krijgen;
Beter omgaan met afwijzingen, zodat flirten succesvoller wordt en minder eng.

En… ik ga je een heel speciale aanbieding doen voor de zomercursus ‘Een vriendin in je leven’, alleen geldig voor de deelnemers van deze workshop.

Schrijf je dus snel in via link: ‘Aantrekkingskracht met consent’.

En kun je er maandagavond 20 juli niet bij zijn? Geen probleem. Voor alle inschrijvers stel ik de replay van de workshop nog gratis 3 dagen ter beschikking. Je krijgt die dan automatisch naar je toe gemaild.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hee. Hoi.

Heb je een vraag? Of wil je me iets anders laten weten? Stuur me dan een klein berichtje en ik zal je zo snel mogelijk beantwoorden.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search