Dit levert je meer dates op: word comfortabel met afwijzing

Wil je meer dates in je leven? Word dan comfortabel met afwijzing, actief en passief.

Als je mij een beetje volgt de laatste tijd, dan weet je dat ik lekker actief aan het daten ben. 

En dat vind ik ontzettend leuk, want ik hou er intens van om intieme momenten te delen met gelijkgestemde zielen. Mijn hart staat altijd open. Kwetsbaar, dat is het ook, want mensen kunnen je gemakkelijk raken. Toch zou ik niet anders willen. Ik wil diep geraakt worden en andersom, op de best mogelijke manieren. Het leven is te kort om rond te lopen met een muur rond je hart zo hoog als die in Game of Thrones. Je wapent je misschien tegen teleurstelling, maar je laat ook al het mooie aan je voorbij gaan. 

Als je veel date krijg je ook vaak te maken met een lastiger fenomeen: afwijzing. Of je nou de passieve ontvanger bent of de actieve afwijzer, het is beide gewoon niet leuk. Zeker niet als je erg close was. 

Pijnlijke afwijzing

En ook deze maand heb ik weer een pijnlijke afwijzing moeten meemaken, van de actieve variant. Ik had eind januari een veelbelovende nieuwe lover ontmoet, hélemaal mijn type, hartstikke verliefd. Totdat alles in de laatste twee weken opeens snel down south ging tussen ons en ik toch maar besloot om het, uit liefde voor mijzelf, zo snel en zo duidelijk mogelijk te beëindigen. Verdrietig. Maar beter zo.

Als je intieme verbintenissen aangaat met anderen, krijg je hoe dan ook te maken met afwijzing, of het nou een eenmalige flirt was, of na een huwelijk van 20 jaar. Er komt een moment dat één van beide beseft: dit gaat gewoon niet werken. En er een punt achter zet. 

Afwijzing hoort bij daten, zoals sterven bij het leven hoort

Als jij merkt dat je weinig dates hebt in je leven, zou dat door veel dingen kunnen komen. Een van de belangrijkste oorzaken van weinig daten is de angst voor afwijzing. Want in elke nieuwe romantische verbinding die je aangaat, zit automatisch de belofte van afwijzing verpakt. Als je niet bereid bent afwijzing te aanvaarden, zullen de dates ook niet verschijnen in je leven. Zo simpel is het. 

Wil je meer dates in je leven? Word dan comfortabel met afwijzing, actief en passief. 

 

Hoe word je comfortabel met afwijzing?

Daar zijn veel mooie manieren voor, die ik graag met je deel in mijn cursussen. Wat mij enorm heeft geholpen om niet maar vast te blijven plakken aan een verbintenis die niet (meer) werkt, is mijn affirmatie die ik iedere dag herhaal bij mijn ochtendmeditatie het afgelopen half jaar. En die is heel simpel: “Ik ben geliefd.”

‘Ik ben geliefd’ herinnert me iedere dag aan dat liefde al in mijn leven is, en ik niet daarvoor een ander verantwoordelijk hoef te maken. Waar ik vroeger misschien nog harder ging werken om de liefde en aandacht van een partner alsnog te ‘winnen’, kan ik nu veel makkelijker voor mezelf kiezen en is afwijzing een bevrijding in plaats van een vloek. En wie van de twee ook zegt ‘het gaat gewoon niet werken’, it always takes 2 to tango. 

Adem in, adem uit. 

En door. 

 

‘GOOD GUY GETS THE GIRL’ GAAT WEER VAN START
EARLY BIRD KORTING TOT 8 MAART

Mijn meest succesvolle dating cursus Good Guy gets the Girl gaat in april weer van start, en jij kan meedoen voor een discount van 50%. Waarom? Want early bird! Je weet wel, als je er vroeg bij bent, betaal je stukken minder.

Kom alles te weten over deze online cursus hier, en hoe die vele andere van mijn studenten aan hun partner heeft geholpen. En hoe ook jij daarmee nu gewoon wel die vriendin gaat vinden in 2024.

Neem een kijkje op Good Guy gets the girl – Early Bird inschrijvingen. Vul daar je gegevens in, en ik neem volgende week persoonlijk contact met je op over het begin van jouw reis naar de liefde in je leven.

LET OP: Deze Early Bird actie is geldig tot vrijdag 8 maart tot 17:00 uur.

 

 

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hee. Hoi.

Heb je een vraag? Of wil je me iets anders laten weten? Stuur me dan een klein berichtje en ik zal je zo snel mogelijk beantwoorden.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search