DE vraag die je liefdesleven verandert

Ben jij het echt helemaal zat om al zo lang single te zijn? Maar kijken vrouwen niet naar jou om, ondanks dat je de beste bedoelingen hebt? Hier is een belachelijk simpele vraag die je jezelf kunt stellen zodat je liefdesleven verandert voor eens en voor altijd. Plus een antwoord. Als je het wilt horen… 

Waarschuwing: wellicht vind je het lastig en confronterend om het volgende te lezen. Ik wil je uitnodigen om met een open hart en open geest de woorden tot je te nemen, en hopelijk ontdek je het goud. 

Lees eerst deze kleine greep uit de berichten die ik wel eens van mijn volgers krijg:

“Het lukt mij al jaren niet om een vriendin te krijgen, terwijl anderen dit wel moeiteloos lijkt te lukken”

“Vrouwen reageren op mij altijd kortaf, of ongeïnteresseerd, terwijl ik alleen maar vriendelijk probeer te zijn”

“Ik doe altijd mijn best om respectvol te zijn, maar steevast wijzen zij mij af. Vrouwen zijn gewoon afwijzend en koud. ”

“… Terwijl ik alleen maar de beste bedoelingen heb”

Voel jij dit ook wel eens? Je bent niet de enige. Deze boodschappen krijg ik heel vaak in mijn mailbox. In eerste instantie reageer ik invoelend. Want ja, hoe verschrikkelijk pijnlijk is het als je je hele leven wordt afgewezen terwijl je zelf 100% zeker weet dat je niets doet wat vrouwen mogelijk zou kunnen beledigen. Je intenties zijn altijd goed geweest. Ongewild single blijven is dan echt zwaar niet leuk. 

 

Waar jij in gelooft, zul je krijgen

In de meeste gevallen blijft het trouwens bij opmerkingen in de trant van: “Ben al mijn hele leven alleen; mijn intenties zijn niets dan zuiver; vrouwen zijn koud en bitter”. Ach, denk ik dan, je hebt hélemaal gelijk. Want als dit de werkelijkheid is waarin jij gelooft, dan is dat precies wat je zult krijgen. Veel plezier ermee. 

Iets slimmere mannen komen soms ook met een vraag aan het einde van hun klacht. Het is een hele simpele vraag, maar wel één die je liefdesleven totaal kan veranderen, tenminste – en dit is héél belangrijk – als jij dat echt wilt. Als dat voor jou geldt, zorg dan dat je tot die groep slimmere mannen in mijn inbox behoort en stel de simpele vraag:

 

“Wat doe ik fout?”

Even ervan uitgaande dat er geen ‘goed’ of ‘fout’ is, volstaat ‘Wat doe ik?’. Deze vraag lijkt zo simpel, maar maakt àl het verschil tussen passief slachtofferschap waaraan je niet ontkomt en verandering.

Nu wil je waarschijnlijk heel graag het antwoord weten op deze vraag horen. Komt goed. Het antwoord dat ik geef is echter voor de meeste vraagstellers helemaal niet prettig of comfortabel om te horen. 

Dus… wat je (fout) doet? Je gedraagt je als een slachtoffer. Je doet alles wat gedoodverfde slachtoffers ook doen, wat dat dan ook is. Stop daarmee als je verandering wilt meemaken in je liefdesleven. Ik snap dat het nooit leuk is om te horen dat je slachtofferig overkomt. Gelukkig mag dat schuren. 

 

Slachtofferenergie

Dit is de uitwerking van slachtofferenergie op vrouwen: jouw diepe gevoelens van eeuwig afgewezen zijn, nodigen automatisch gevoelens van medelijden uit bij vrouwen. Ook al is er nog geen woord gewisseld tussen jullie. Het is namelijk een uitwisseling in energie. Uitstraling. Er is weinig zo afstotelijk voor een vrouw als een man in zijn slachtofferrol, ondanks de allerbeste intenties die je ook mag koesteren.

Ouch! Geen leuke feedback. Toch is dit het beste nieuws dat jouw liefdesleven in jaren heeft gekregen. Want als jij dit minder aantrekkelijke gedeelte van jezelf eindelijk in de spiegel kunt aankijken, dan ben je ook eindelijk bij machte om er wat aan te doen. 

Kijk er maar eens naar, zo mogelijk zonder oordeel. Ik hoop dat je kunt zien dat jouw slachtofferschap in de vorm van je afgewezenheid een rol is die je jezelf al je hele leven hebt aangemeten als een ouwe jas die je gewoonweg was vergeten om af te leggen. En dat het niet iets is wat je bent. Je bent niet je ouwe jas. Je draagt ‘m alleen al vele jaren. Het is deze rol die je klein houdt. Je doet het zelf. Actief. Niet passief. 

 

Nooit meer afhankelijk

Het zijn niet de vrouwen in je leven die jou klein houden en ook niet ‘de succesvolle ander’, met wie onze onzekere geest zich altijd zo graag wil vergelijken. Je doet het helemaal zelf. En hoe geweldig is dat! Want het betekent dat jij nu zelf bij machte bent om iets te veranderen aan jouw leven.

Hoe zou dat zijn: nooit meer afhankelijk van de goed- dan wel afkeuring van de bevestiging van anderen… Wat een bevrijding! 

 

Workshop – De Relatie Mindset

Het verleggen van de focus op de ander naar jezelf, door bijvoorbeeld de vraag ‘Wat doe ik’, maakt een essentieel onderdeel uit van je succesvolle Relatie Mindset. En deze gaat jou helpen om de man te worden die gemakkelijk aan een geweldige relatie komt. 

Wil jij weten hoe je jouw Relatie Mindset zo kunt ontwerpen dat het jou een fantastische relatie gaat opleveren? Daarover geef ik een workshop op dinsdag 25 januari. En die is helemaal gratis! Wat ga je leren?

Relatie Mindset, of waarom anderen het wel altijd lukt om een relatie te krijgen en jou niet;

10 persoonlijke valkuilen die het krijgen van een relatie sowieso dwarsbomen;

Liefdesangst, of waarom vrouwen altijd maar twijfelen bij jou.

Hoe je Relatie Mindset effectief te veranderen, zodat je liefdesleven gaat bloeien (hint: het is makkelijker dan je denkt!);

10 persoonlijke waarden waardoor jij een man wordt die gemakkelijk een relatie krijgt, zonder je eigenheid te verliezen;

Hoe je je eigen belemmerende gedachten uitschakelt die tussen jou en je toekomstige vriendin in staan;

De volgende super praktische stap om die relatie werkelijkheid te maken (maar dan nu echt!).

 

Let op! Deze workshop is alleen live bij te wonen. Er zal dus geen replay worden aangeboden.

Schrijf je hier in: Gratis online workshop.

 

Showing 2 comments
 • Zpurnifosgnr
  Beantwoorden

  Hoi Klazien, je hebt helemaal gelijk, een slachtofferrol is zwaar afstotelijk. Maar je vergelijking met een jas die je afdoet gaat mank. Mensen die zichzelf als slachtoffer zien – of die gewoon 0,0 zelfvertrouwen hebben, ook al zo onaantrekkelijk – baseren dat op jarenlange ervaring van desinteresse en afwijzing. Die ervaring maak je niet ongedaan. En als je probeert anders te denken en te doen, dan straal je zeker in het begin gemaaktheid uit. Dat werkt ook niet; het zie-je-weleffect ligt dan op de loer.

  Overigens heb ik mezelf nooit zozeer slachtoffer van “de vrouwen” gevoeld. Op vriendschappelijk vlak heb ik altijd al goed met ze om gekund. Meer slachtoffer van mijn eigen ongeschiktheid. En van Al Die Andere Mannen, die veel minder gaven om vrouwen maar ze met hun vlotte babbels, slimme trucjes en knappe koppen en niet-nerderige interesses toch steeds weer kregen.

  • Klazien
   Beantwoorden

   Hi! Goede wedervraag om je creatieve brein te stimuleren: Hoe zou jij verandering in je leven kunnen introduceren, zonder iemand proberen te zijn die je niet bent?

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hee. Hoi.

Heb je een vraag? Of wil je me iets anders laten weten? Stuur me dan een klein berichtje en ik zal je zo snel mogelijk beantwoorden.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search