De slechtste versie van jezelf

Van het weekend nam mijn lief me mee naar bioscoop. We hadden onze zinnen al een tijdje gezet op de film ‘Everything Everywhere All at once’. 

Sowieso, als je hem nog niet gezien had, ga deze even briljante als hilarische sci-fi van een film zien! Zeker als je houdt van parallelle universa, explosies en kung-fu. Het hoofdpersonage van de film, een wat onbestemde Chinese dame van middelbare leeftijd, lijdt onder het leven. 

Totdat dat vanuit een meta-universum compleet op z’n kop wordt gezet. Het plot staat bol van de what-if-momenten. En het confronteert me met mijn eigen leven. Wat nou als ik toen op dat ene cruciale moment anders had gekozen?…

What if…

Als ik niet na de middelbare school voor een studie Psychologie aan de universiteit had gekozen? Wat als ik met dat ene kloterige vriendje uit mijn studietijd onvoorzichtig was geweest? Zat ik dan nu voor altijd aan hem vastgeklonken via een gezamenlijk kind? 

Dit zijn nog de positieve what-if-gedachten, waardoor ik het nu best wel goed voor elkaar heb vind ik zelf. Dankzij mijn studie kan ik nu mannen helpen de liefde in hun leven toe te laten. En dankzij dat ik vrij ben van kinderen kan ik doen en laten wat ik wil, zonder kinderen met mijn shit op te zadelen (en zij mij niet met die van hun). 

Maar laten we ook de minder comfortabele what-ifs niet vergeten. Wat nou als ik een heel ander vak had gekozen, of had geluisterd naar die vriend met dat wazige verhaal over ‘bitcoin’? Ik had nu misschien wel kunnen leven als een koningin. 

F*ck de beste versie van jezelf!

Ik ben best gelukkig. Maar vergeleken met wie of wat eigenlijk? Coaches roepen vaak: ‘Word de beste versie van jezelf!’ Weten ze eigenlijk zelf wel wat ze daarmee bedoelen? Hoeveel versies zijn er eigenlijk om uit te kiezen? Hoe succesvol moet je zijn voor een relatie? En hoe weet je nou wanneer je de beste versie te pakken hebt? Hallo, ik ben Dylan en ik ben de beste versie van mezelf, zei geen mens ooit. 

Tevredenheid is een stuk tastbaarder om naar te streven. Maar als je dan eenmaal best tevreden bent, misschien loopt er in een universum vlak om de hoek wel een versie van jou rond die nòg een beter leven leeft. Het zou zelfs heel goed kunnen, dat de ‘best tevreden’ versie van jou, je aller-slechtste jij is. Genoeg tevreden junkies in de goot en andere glimlachende ploeteraars om dat te bewijzen. 

The cake is a lie

Hoe te leven dan? Tevreden leren zijn met dat wat je door het lot nou eenmaal is toebedeeld? Of altijd blijven streven naar die ‘beste versie van jezelf’? Het lijkt misschien alsof het één het ander uitsluit, maar waarom niet beiden? Tevreden zijn en streven naar beter. Nooit stoppen met groeien. Voor mij zijn dit twee van de meest fantastische life skills onmisbaar voor een vervuld leven en die je altijd kunt blijven trainen. Die beste versie van jezelf? Ga je nooit ontmoeten. The cake is a lie. Gelukkig maar. 

 

Streef jij naar beter?

Ik ben bezig met het maken van een gloednieuw programma over barstensvol zelfvertrouwen met leuke vrouwen omgaan.

Kun jij nu voor mij beantwoorden:

Welke vraag heb jij over het met zelfvertrouwen benaderen van aantrekkelijke vrouwen?

Laat het me hier weten, of als comment hieronder.

Omdat ik het zo waardeer dat je me hiermee helpt, beloon ik 10 van de antwoorden met mijn e-book ‘Van Droogstaan naar Droomvrouw in 10 warpzones’. Thanks!

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hee. Hoi.

Heb je een vraag? Of wil je me iets anders laten weten? Stuur me dan een klein berichtje en ik zal je zo snel mogelijk beantwoorden.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search