De perfecte vriendin. Zo vind je haar

Waar vind je zo’n perfecte vriendin, die aan een half woord genoeg heeft; op wie je nooit uitgekeken raakt, en die altijd het beste in jou naar boven haalt? Niet op Tinder. Waar dan wel? Dat leer je hier.

 

Wat is jouw ultieme wens voor je liefdesleven? Ik stel deze vraag vaak in mijn praktijk, omdat het beantwoorden alleen al, de vervulling van de wens dichterbij brengt.

De antwoorden op deze vraag gaan ongeveer zo:

Rob wil graag samen de wereld rondreizen met zijn toekomstige vriendin.

Maarten zegt: ‘Iemand ontmoeten waarmee ik alles kan delen, dat je niks hoeft te zeggen om elkaar al te begrijpen.’

En het antwoord Pieter raakte me, omdat ik het zó herken: ‘Een dame die zonder dat ze iets hoeft te zeggen er toch voor zorgt dat ik een beter mens wil zijn.’

Maar waar vind je zo’n perfecte vriendin, die aan een half woord genoeg heeft; op wie je nooit uitgekeken raakt waar ter wereld jullie ook zijn, en die altijd het beste in jou naar boven haalt?

Niet op Tinder.

 

Te veel vissen in de oceaan

Vroeger zei mijn oma tegen me, altijd als ik liefdesverdriet had: ‘Kop op, er zwemmen meer vissen in de oceaan. Maar dat is het ‘m nou juist! Er zwemmen te veel vissen in de oceaan! Hoe vind ik daarin ooit die ene vis die nog beter is dan de vis die me net gedumpt heeft?

Niet in de oceaan, oma. Maar in een kleine vijver.

 

Er was eens een obscure scene waar ik me als een vis in het water voelde. Deze scene bestond uit kleine donkere clubs, waar muzikanten zich verzamelden die muziek componeerden met oude game consoles zoals Gameboys, genaamd ‘chiptunes’. Ik weet nog goed dat toen ik de 8-bit bliepjes ontdekte, ik het de mooiste muziek ooit vond. In het handjevol publiek wat wel eens naar deze muzikanten kwam kijken bevond zich iemand van wie ik gewoon niet kon geloven dat hij net zo gek was op de obscure muziek die ik zo mooi vond. Ik dacht dat ik de enige gek was. De langdurige relatie die we vervolgens kregen was precies zoals Rob, Maarten en Pieter omschreven, en meer. Samen organiseerden we grote succesvolle feesten in het chiptunes genre, genaamd EINDBAAS, en reisden daarmee de wereld over.

Met de EINDBAAS crew in New York

We gingen na een paar jaar beiden weer onze eigen weg, maar de feesten overleefden onze relatie. Tijdens een van de volgende edities van het feest ontmoette ik weer iemand anders met wie het perfect klikte. Jaren verkering mee gehad. Samenwonen, alles. Nog altijd dankbaar voor de geweldige tijd die we hebben gedeeld met elkaar.

 

Zoek jouw vijver. Hoe kleiner hoe beter

Je kunt jaren lang investeren in je uiterlijk, je versierskills en je zelfvertrouwen. Begrijp me niet verkeerd, dit zijn allemaal goede investeringen, die er in de eerste plaats voor zorgen dat je vrouwen in ieder geval niet afschrikt. Dankzij deze tweaks kun je je goed vermaken met allerlei vrouwen.

Maar als je nog liever dan een snelle fling, gaat voor de real deal, de perfecte vriendin, de vrouw van je dromen – noem het desnoods jouw ware – dan blijkt er meer nodig. En het goede nieuws is: dat ‘meer’ kost je een stuk minder moeite dan bovengenoemde investeringen.

 

Investeer niet in het worden van de beste, investeer in originaliteit

Het is heel moeilijk om te knapste man te worden, of de slimste, of de grappigste, of de rijkste. Vergeet het maar.

Beter investeer je in originaliteit. Het kost je veel minder moeite en levert je veel meer op. Je surft als het ware op de flow van het leven: je doet niks wat niet bij je past, maar je wordt precies de persoon die je in de kern echt bent: awesome.

Als je actief gaat doen wat het beste bij jou past, zul je merken dat:

A. Je eigen zichtbaarheid schiet omhoog. 

B. De vindbaarheid van jouw perfecte vriendin schiet ook omhoog.

 

Het bezoeken van super obscure chiptune shows heeft me twee geweldige relaties opgeleverd, mijn eigen feesten en vele, vele vrienden.

 

Vier zoekstrategieën

Datingsites als Tinder zijn grote zeeën. Het is heel moeilijk om daar op te vallen en om precies het soort vrouwen te vinden dat jij leuk vindt. Ga dus op zoek naar een kleinere poule. Het kan aanvankelijk moeilijk zijn om je eigen originele vijver in de wereld te vinden, maar ik ga je er bij helpen met vier strategieën.

1 Doe nieuwe ontdekkingen

Zorg dat je nieuwe favoriete plek ook echt nieuw is.

Ken je deze uitspraak van Henry Ford?

If you keep on doing what you’ve always done, you will keep getting what you’ve always gotten.

Het is een essentiële strategie om leuke nieuwe mensen te ontmoeten. Misschien zit je al in je favoriete obscure visvijver en ben je daar tevreden, maar je droomvrouw zit er niet bij? Of verlang je gewoon naar het ontmoeten van leuke nieuwe mensen buiten je eigen scene? Probeer dan eens iets wat je nog nooit eerder gedaan hebt. Eng? Ja, dat kan. Maar de beloning is groot.

 

2. Maak het sociaal

Hier is een no-brainer: zorg dat er in je nieuwe visvijver ook andere vissen rondzwemmen. Ga naar plekken waar verschillende mensen elkaar ontmoeten in dat wat zij (en jij!) zo tof vinden. Niche festivals zijn geweldig daarvoor.

Weet je niet waar je het moet zoeken? Ga dan NU naar www.meetup.com. Daar vind je alle sociale bijeenkomsten en events in jouw buurt in een super handige en toegankelijke kalender.

 

3. Laat je uitdagen

Nog zo’n mooie quote: The magic happens outside of your comfort zone.

Als je niet weet of je die super geweldige nieuwe visvijver durft te betreden, dan zit je precies waar je wezen moet. Lichte paniek is een uitstekende indicator voor fantastische nieuwe ervaringen, leuke nieuwe mensen in je leven en die perfecte vriendin. Volg het.

 

4. Maak het awesome

Verzeker jezelf ervan dat je nieuwe visvijver ook echt super geweldig is. Dat weet je misschien niet van te voren, dus de enige manier om daarachter te komen, is door gewoon te gaan. Vind je het niks? Dan is er niks verloren. Maar vind je het er net zo fantastisch als je hoopte? Dan straal je dat ook uit. Iedereen kan zien dat jij op deze plek op je best bent. En dat enthousiasme heeft een enorme magnetische werking. Resultaat: alle leuke mensen komen ineens naar jóu toe, in plaats van dat jij hen altijd moet benaderen. Mensen zíen je er echt.

De ontdekking van zo’n minivijver die helemaal bij je past, is echt magisch, keer op keer op keer. Daar kun je je leven upgraden naar een nieuwe realiteit: vol fijne vrienden die jou wél begrijpen en die prachtige vriendin aan je zijde die je, zonder woorden, iedere dag een beter mens maakt.

 

Gratis online workshop: Zo krijg je een vriendin

Om een relatie te krijgen met een heel bijzondere vrouw die die (net zoals Pieter wenst) zonder dat ze iets hoeft te zeggen er toch voor zorgt dat je een beter mens wilt zijn, heb je een bepaalde mindset nodig. Je kunt niet zomaar willekeurige flirt-trucjes op vrouwen loslaten en dan maar hopen dat ze ook graag met jou willen daten. 

Over welke mindset jou gaat helpen aan zo’n relatie ga ik je morgen de basis leren in mijn gratis online workshop: Zo krijg je een relatie.

In deze workshop leer je:

Hoe effectief en speels te flirten;
Waar je de ideale vrouwen vindt, die jou ook zien staan;
Hoe je nooit meer in de friend zone hoeft te komen;
Hoe je over de universele angst voor afwijzing heen komt;
Hoe je er voor zorgt dat leuke vrouwen jou gaan najagen, in plaats van andersom;
Hoe je in drie maanden tijd je droompartner kunt vinden, ook al heb je nog nooit eerder een relatie gehad.

Schrijf je hier in en ik zie je daar!

 

Hoe ziet jouw perfecte vriendin er uit?

Hoe zou jij jouw perfecte vriendin omschrijven? Deel het in de reacties en laat de ‘law of attraction’ de rest van het werk doen. Niks te verliezen 😉

 

 

Showing 6 comments
 • K
  Beantwoorden

  Dit slaat dicht bij huis zeg.

  Ergens tijdens mijn studie heb ik het toegelaten mijn leven saai te laten worden. Te veel bezig geweest met volwassen en verantwoordelijk doen. Tijd om dat eens los te laten.

  En dan gaat het mij vooral om durfen te leven. Niet eens om om ‘die vriendin’. (op de een of andere manier heeft dat een beetje mijn focus verloren)

  Overigens was deze post de 2de hint die vandaag gedropped werd richting ‘ga eens wat doen met je leven!’. Ik zie dat voor het gemak maar als een hint van boven.

  • Klazien
   Beantwoorden

   Love works in mysterious ways, K. Blij dat ik je een extra zetje hebt kunnen geven 🙂

  • David
   Beantwoorden

   Mijn perfecte vriendin is klein, max 1,65 heeft grote ogen. Is slank en geïnteresseerd in het dagelijkse nieuws

 • Marike
  Beantwoorden

  yep

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hee. Hoi.

Heb je een vraag? Of wil je me iets anders laten weten? Stuur me dan een klein berichtje en ik zal je zo snel mogelijk beantwoorden.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search