De meest sexy mannelijke eigenschap

Het mannelijke trekt het vrouwelijke aan als een magneet. Als jij weet van welke mannelijke eigenschap vrouwen het warm krijgen, dan kun je daar fantastische, heel vrouwelijke vrouwen mee aantrekken. En als je al een relatie hebt, dan kun je daarmee haar vuurtje weer hoog opstoken. Maar wat zijn nou die meest sexy masculine eigenschappen waar je haar helemaal wild mee kan maken? Onvoorwaardelijke toewijding aan haar is dat, gek genoeg, juist helemaal niet. Wat dan wel? Dat leer je hier.

 

Beslist kijkt hij me aan nu. Een blik die ik al vele maanden niet meer bij hem heb gezien.

“Klaar. Ik ga mijn ontslag indienen.”

Het kan hem niet schelen dat hij nog niks nieuws heeft gevonden. Ook niet met zijn beperkte bestedingsruimte.

Zonder dat ik iets doorheb, verandert er iets wezenlijks in de chemie van mijn lichaam. Ik vind het zó cool dat hij zijn obsoleet geworden ‘zekerheden’ kan loslaten, en zich over durft te geven aan het niet-weten. Dit is mijn vent.

De dag ervoor had ik een loodzwaar gesprek met hem.
“Ik geloof dat ik eigenlijk niet meer met je wil samenwonen. Ik voel het gewoon niet…” Ik huil en heb moeite met het vinden van het waarom. “Misschien… Het is gewoon dat… Je zegt al een half jaar ontevreden te zijn met je werk. Met je huis. En dat je graag wat creatiever zou zijn. Maar ik zie je niets doen, ondanks de mooie beloftes die je aan jezelf hebt gemaakt…”

Nagging girlfriend

Opeens bevind ik me op gevaarlijk ‘nagging girlfriend’ terrein. Ik wankel, maar probeer zo dicht mogelijk bij mezelf te blijven en niet te oordelen. Hoe voelt dit voor mij?
“Ik snap het, grote levensbeslissingen zijn eng. Je werk vraagt veel van je. Maar ik merk dat je voortdurende besluiteloosheid mijn lichaam ‘uit’ zet. Ik kan het niet helpen…”

Ineens weet ik wat het Grote Ding is dat ik als vrouwelijke partner nodig heb van mijn man. “Ik verlang er zo diep naar dat jij door het vuur gaat om jouw eigen dromen waar te maken… Dat is het. Ik wil je vuur zien.”

Die zit. Een mindere man zou zijn twijfelende gedrag gaan verdedigen met excuses. Niet deze. De knoop is doorgehakt. Niet omdat ik dat wil. Omdat HIJ dat wil.

De volgende middag vraag ik bij de lunch, heel casual, of we niet nog even kunnen vrijen ofzo… Ik wil hem. En ‘s avonds wil ik hem weer. En alle dagen erop ook. Ik snap ineens dat het zijn plotselinge besluitvaardigheid is die mijn hele lichaam weer ‘aan’ heeft gezet.

Besluitvaardigheid

Damn, wat een onweerstaanbare mannelijke eigenschap is dat toch. Ik voel het in mijn hele lijf als een man besluitvaardig in de wereld staat.

Dit is mijn harts-uitnodiging van vrouw tot man. Neem je plaats in, lieve man. Vind je doel en ga er voor!

 

Workshop – Love Junkie Rehab

18 januari in Utrecht

Helaas… is mijn workshop Love Junkie Rehab op 18 januari al uitverkocht. Als je wel op tijd was met je tickets, super fijn dat je erbij bent! Vis je achter het net? Laat het me weten in de comments, en beantwoord daar voor mij deze vraag: welk probleem hoop jij het allerliefst op te lossen in een workshop waarin je leert om met zelfvertrouwen lief te hebben? Bedankt, dat betekent super veel voor mij!

 

Showing 8 comments
 • Bob
  Beantwoorden

  Is besluitvaardigheid meer een mannelijke eigenschap dan een vrouwelijke eigenschap?

  • Klazien
   Beantwoorden

   Wat een mooie vraag Bob. Zeker weten een mannelijke, simpelweg omdat ik in mijn vrouwelijke lichaam voel dat ik er op ‘aan’ ga. Ook geloof ik dat ook vrouwelijke vrouwen zeer besluitvaardig kunnen zijn. Dat komt doordat iedereen, ongeacht gender, mannelijke en vrouwelijke eigenschappen in zich draagt. Waarom zou je onderscheid maken met deze op zichzelf weinig zeggende labels? Omdat je dit kunt gebruiken bij de kunst van het polariseren. Vrouwelijkheid trekt mannelijkheid aan en vice versa. Geef aandacht en uiting aan je mannelijke eigenschappen en je trekt (vrouwelijke) vrouwen aan als een magneet. Net zoals vrouwen die zich op een feminine manier door het leven bewegen aantrekkelijker zijn voor het mannelijke in mannen (en andere genders trouwens ook). Zo kun je ook ont-polariseren: als je alles gelijk trekt is dat wel heel knus en vriendschappelijk. Maar niet echt spannend voor de chemie. Dat is de wet van de polariteit.

 • Frank Vd eijnde
  Beantwoorden

  Het is maar een voorbeeld.
  Geld dit ook als je bijvoorbeeld met iemand gaat afspreken? Ik heb vorige week nog een date gehad
  Waarbij ik het afscheid best ongemakkelijk vond de dag er op kreeg ik te horen dat zij het supergezellig had gehad met mij maar dat zij niet meer dan vriendschap zag in ons

  • Klazien
   Beantwoorden

   Goede vraag, Frank! Zeker geldt dit ook op dates. Je kunt je besluitvaardigheid uiten door het hoe, wat, waar en wanneer van je date goed te regelen. Bepaal dat allemaal zelf en doe haar een mooi voorstel. Als je het allemaal van haar laat afhangen, dan schakel je de polariteit uit en dan krijg je meer het soort dates dat vriendschap in de hand werkt. Bijvoorbeeld door tegen haar te zeggen: ‘Geen idee eigenlijk… Waar heb jij zin in?’ Dat is niet heel besluitvaardig en je vraagt hiermee aan haar om jou te leiden. Dat werkt misschien goed voor een vriendschap, maar niet voor de polariteit.

 • Wouter
  Beantwoorden

  Als dit de kwintessens van mannelijkheid is, die je moet hebben om een heteroseksuele relatie aan te trekken, dan kan ik het wel vergeten… Dit is echt mijn zwakke punt. Ik ben totaal niet van de onzekerheden. Tenminste… niet van het loslaten van zekerheden. Als ik per se iets nieuws moet kiezen. kan ik wél voor het ongewisse gaan en kies ik niet voor de veiligste optie. Anders had ik wel rechten gestudeerd en nu een saaie, maar goedbetaalde baan en een aardig huurhuis gehad.

  Ik associeer het idee van “gaan met die banaan en we zien wel wat het wordt” ook met foute mannen. Heel foute mannen. Dit is namelijk typisch de mentaliteit van een psychopaat: altijd maar avontuur najagen zonder stil te staan bij de consequenties. Maar goed, waarschijnlijk geldt dat alleen in extreme zin, en is deze eigenschap juist heel gezond als je er een beetje van hebt (net zoals een beetje narcisme goed is).

  Persoonlijk heb ik de mentaliteit van “breken met dingen en ervoor gaan” alleen onder de naarste omstandigheden. Pas nog tijdens het kerstdiner: ik liep weg en ik liet die avond nog weten dat ik voorgoed met mijn familie wilde breken. Natuurlijk ben ik daarop terug gekomen. Maar zulke dingen zeg ik dus alleen als ik echt zwaar in de put zit en geen perspectief zie. Komt het perspectief terug, dan voel ik me weer goed bij de oude dingen.

  Kun je me iets aanraden? Moet ik, tegen heug en meug, de onzekerheid in en kiezen voor iets waar ik niet achter sta? Of moet ik vasthouden aan dingen waar ik me senang bij voel, met als risico dat anderen daarop afknappen? Is het verbeteren of transformeren van wat je nu doet misschien een optie? (Lekker on-sexy hè, al die vragen en die onzekerheid.)

  • Klazien
   Beantwoorden

   Hi Wouter, ik vind je vragen niet on-sexy, maar helemaal geweldig! Want ze zijn super legitiem. En je vraagt ze voor ons allemaal, want ik weet zeker dat meer van ons hiermee rondlopen. Ik denk, dat als jij jezelf totaal niet besluitvaardig vindt… dat er een mooie uitnodiging ligt voor jou. Werk aan de winkel. Groei. Kiezen voor opties waar jij je niet goed bij voelt of gedwongen datgene loslaten waar jij je prettig bij voelt zou ik niet aanraden. Wat ik wel bedoel is dat je de moeilijke beslissingen durft te maken voor jezelf, waarvan je weet dat die jouw groei een enorme boost geven. Ik heb het over los durven laten waar jij je al een tijdje niet meer goed bij voelt en te gaan staan voor wat wel belangrijk is voor jou. Ook al denk je dat je je daar misschien niet populair mee maakt. Je rekent daarmee als het ware af met je innerlijke nice guy, die natuurlijk niks liever wil dan populair zijn. Vraag jezelf af: wat is belangrijk en liefdevol voor jou? En wat ‘werkt’ er al een tijdje niet meer in je leven? Welke van je oude bezigheden zijn obsoleet geworden? Een heel simpel en letterlijk voorbeeld: Welke oude kleding mag je naar de kledingbak brengen?

 • Martin
  Beantwoorden

  In het traject wat ik met mezelf ben aangegaan de laatste tijd gebruik ik bij heroverwegingen als ik niet direct een keuze kan maken 2 vragen:

  – Wat wil ik… (vul de zin maar aan. BV … er mee gaan doen in mijn toekomst)?
  En als dat geen eenduidig antwoord geeft:
  – Dient het mij? Verdient het mij? Mijn aandacht, onderhoud, zorg. Mijn tijd. Hou ik het, word ik daar gelukkig van?

  Dit is voor zowel spullen, (eigen) gedrag en connecties te gebruiken. Waar dan de vraag op een andere manier beschreven moet worden.
  Als gevolg daarvan heb ik de afgelopen tijd makkelijker keuzes kunnen maken die normaal gesproken “best moeilijk” zijn. O.a. afscheid genomen van mensen.
  Wat ik merk is dat het je leven overzichtelijker maakt. Bespreekbaar voor jezelf. Ga je moeilijke vragen daarmee aan. En daarna wordt het opgeruimder. Ruimte voor verandering. En die komen bijna als vanzelf binnen gevlogen.

  • Klazien
   Beantwoorden

   Wauw Martin, deze comment barst van de zelfliefde. En kijk eens wat voor moois het je oplevert. Goed gedaan!

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hee. Hoi.

Heb je een vraag? Of wil je me iets anders laten weten? Stuur me dan een klein berichtje en ik zal je zo snel mogelijk beantwoorden.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search