De meest over het hoofd geziene vrouwen wegjager

Als je een leuke vriendin wilt vinden, waar denk je dan als eerste aan? Datingsites misschien. Of het verbeteren van je flirt skills. Misschien wil je beter leren wat je zoal tegen haar kan zeggen om haar hart te winnen. Vergeet dat. Er is namelijk een vrouwen wegjager die zorgwekkend veel mannen over het hoofd zien…

 

De hittegolf vorige week heb ik al fietsend door Nederland doorgebracht. Ik deed op Facebook eerst een oproep: “Woon je in één van de provincies waar ik doorheen ga fietsen? Mag ik dan onderweg een nachtje in jouw huis slapen?” Hallo avontuur!

Het heeft me op de mooiste plekken gebracht. Een tipi midden in het bos. Een pipo-wagen aan de oever van een rivier. Bij familieleden en vrienden die ik al jaren uit het oog verloren was. Zo gaaf om de draad weer op te pakken en erachter te komen dat het weer net zo gezellig met elkaar is als lang geleden. 

Het voelde al meteen niet goed…

De laatste avond was ik te gast bij iemand die ik ooit een keer ergens had ontmoet, waar wist ik niet meer, zoals dat gaat met het merendeel van mijn Facebook vrienden. Vriendelijk type, maar al snel voelde er iets niet helemaal goed. En toen ik zijn huis binnenstapte zag ik waarom. 

In het begin zag ik geen hand voor ogen. De gordijnen zaten dicht midden op de zonnige dag. Voor het eerst (sinds dagen?) werden ze opengeschoven en ik bevond mezelf in een zwijnenstal. Een kat scharrelde rond tussen bergjes rondslingerende troep overal, en een ondefinieerbaar brouwsel van zwart stof, haren en vet hoopte zich op in alle kieren en gaten van het appartement. Op mijn tenen sloop ik de badkamer (waarvan ik je de details zal besparen) in om mezelf ‘op te frissen’. 

 

Toedels…

Even later heb ik mezelf met een smoesje uit de voeten gemaakt. Gelukkig was er een directe treinverbinding beschikbaar tussen zijn stad en mijn eigen. Hard ben ik naar het station gefietst, toedels. 

Eerst wilde ik dit blog schrijven over ‘nee’ zeggen tegen situaties en mensen die bij nader inzien toch niet goed voelen. Maar zo’n blog heb ik al eerder geschreven hier. 

Er valt namelijk nog een andere les te trekken uit deze ervaring, waar ik nog nooit eerder over heb geschreven, simpelweg omdat het zó voor de hand ligt dat je het heel makkelijk over het hoofd ziet. 

 

Maak je huis schoon

Het huis waarin je woont is je visitekaartje. Het weerspiegelt jouw geest. Een chaotisch huis communiceert naar de bezoekers dat je geen vat hebt op je leven. Een smerig huis zegt alles over hoe laag de bewoner ervan zichzelf en zijn gezondheid waardeert. Je thuis toont hoe je in het leven staat. 

En het werk ook met terugwerkende kracht. Ruim je huis op en ook je geest voelt ineens opgeruimd en helder. Maak schoon en je zelfvertrouwen groeit. 

Als je je afvraagt waarom je zelfvertrouwen bij vrouwen aan de lage kant is; waarom vrouwen na één of twee dates afhaken, vergeet dan even je flirt skills, en kijk eens rond in de vertrekken van je huis. Trek zoveel dagen als nodig is ervoor uit en laat je innerlijke Marie Kondo erop los. 

Stel je voor dat je binnenkort een heel beroemd belangrijk persoon op bezoek krijgt met zeer hoge standaarden. Hoe zou je hen willen ontvangen? Waarschijnlijk niet zoals je huis er op dit moment bij ligt. Maak net zo lang schoon totdat je snapt, ‘hey, die belangrijke persoon ben ik zelf’. Zie je hoe een fijn, schoon en comfortabel huis samenhangt met je eigenwaarde? 

 

Get your shit together

En als je dan toch in de weer bent met sopjes enzo, denk dan ook meteen aan de binnenkant van je auto, je lichaamshygiëne en je kleding. Het is ongelooflijk hoeveel mannen deze absolute basics verwaarlozen en zichzelf daarmee voorbereiden om te verliezen in de liefde. 

Heb je eenmaal een mooi opgeruimd huis? Fijn toch wel he. Onderhoud het dan regelmatig. Blijf wekelijks opnieuw schoonmaken of betaal een professional ervoor, zoals ik zelf graag doe. 

Beste laatste gastheer van mijn fietstocht. Als je dit leest, bedankt voor de gastvrijheid. Toen ik zei dat ik nog werk te doen had thuis, dat was een leugen. Wat ik bedoelde was: maak je huis schoon, viespeuk. Laterrrr. 

Een enkeltje friend zone

Wist je dat een slechte persoonlijke verzorging een doorslaggevende factor is dat veel vrouwen liever geen liefdesrelatie met je aan willen gaan? Het is dan veel makkelijker om te kiezen voor een vriendschap. Lekker veilig. 

Deze en andere factoren ga ik met je delen in mijn gratis online workshop ‘Nooit meer in de friend zone’. 

 

Daarin leer ik je:

De oude manier van denken die een liefdesrelatie in de weg zit;

​Hoe je signaleert wanneer zij jou meer ziet als een gewone vriend;

De 3 beslissende factoren waardoor je sneller in de friend zone belandt;

Hoe je van ‘gewoon vrienden’ naar relatie-interessant gaat;

Hoe je vrouwen niet onbewust verleidt om buddies met je te worden;

Hoe persoonlijk leiderschap bijdraagt aan hoe je wordt waargenomen: romantisch of vriendschappelijk;

5 manieren om je romantische matchkans verhogen, zodat zij jou net zo leuk vindt als jij haar;

Hoe je sexy flirt, in plaats van vriendschappelijk flirt. 

Hoe je in 3 maanden tijd je droompartner kunt vinden, ook al heb je nog nooit eerder een relatie gehad. 

En… ik ga je een heel speciale aanbieding doen voor de zomercursus ‘Een vriendin in je leven’, alleen geldig voor de deelnemers van deze workshop.

Schrijf je dus snel in via deze link: ‘Nooit meer in de friend zone’.

 

En kun je er dinsdagavond 25 augustus niet bij zijn? Geen probleem. Voor alle inschrijvers stel ik de replay van de workshop nog gratis 3 dagen ter beschikking. Je krijgt die dan automatisch naar je toe gemaild.

 

Showing 2 comments
 • Wouter Steenbeek
  Beantwoorden

  Ik begrijp wat je bedoelt. En ik heb meteen voor het eerst in een kleine maand weer eens gestofzuigd… Als ik mensen verwacht, hou ik mijn huis redelijk netjes en behoorlijk schoon, maar als ik alleen ben (wat vaak weken achtereen het geval is), dan sla ik nog weleens een weekje over. Sorry, sorry…

  Maar gaat wat jij zegt voor alle vrouwen evenzeer op? Als het ergens lichtelijk een zootje is, kan dat in mij ook positieve associaties naar boven halen. Dan waan ik me weer in mijn studententijd. Voorwaarde is natuurlijk wel dat de bewoner dan zelf nog iets studentikoos moet hebben gehouden in zijn hobby’s, omgeving of manier van denken. Als je een kantoorbaan hebt en je houdt je huis niet netjes, dan ben je gewoon een volwassen viespeuk. En ja, een beetje rommel is nog heel wat anders dan geen deo gebruiken en je bed nooit verschonen.

  Maar moet je absoluut een strak opgeruimd huis, een aangeharkte tuin en de constante geur van Andy hebben om een vrouw te behagen, ook als dat niet bij je past? Of mag het ook wel een beetje rommelig zijn, als je niet zo’n strak gereguleerd type bent?

  • Klazien
   Beantwoorden

   Dankjewel voor je vraag Wouter. Richt je huis in zoals jij zelf het liefst ontvangen zou worden. Behandel jezelf als een belangrijk persoon in je leven die je heel graag wilt behagen. Hoe zou je huis er dan uit zien? En super goed dat dit artikel er toch aan heeft bijgedragen dat je weer eens de stofzuiger hebt gepakt.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hee. Hoi.

Heb je een vraag? Of wil je me iets anders laten weten? Stuur me dan een klein berichtje en ik zal je zo snel mogelijk beantwoorden.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search

lippen zorgelijk twijfel