De meest gemaakte dating fout

Daten is mijn werk. Ik ga op date met mijn cliënten om ze inzicht te geven in hun eigen kracht en in hun valkuilen. “Wat is de meest gemaakte fout waardoor mannen hun date verknallen?” Dit is de meest gestelde vraag die ik krijg over mijn werk. Gelukkig is het een hele goede vraag en heb ik veel zin om mijn antwoord met je te delen hier. Het is gewoon zo zonde als een leuke dame wéér afknapt op iedere keer dezelfde fout, die zo makkelijk voorkomen kan worden.

Het zit ‘m niet in onverantwoorde kledingkeuzes. Zelfs wat er precies wel en niet gedaan en gezegd wordt op de date maakt uiteindelijk niet zo veel uit voor je aantrekkingskracht. Rara wat is het dan wel?

Laatst werd ik mee uit gevraagd door een man die ik erg leuk vond. Alles klopte aan hem. Hij zag er goed uit, we hadden veel gemeen, stonden hetzelfde in het leven. Ik kon mijn geluk niet op! De date eindigde met een grote afknapper. Dat vond ik oprecht jammer. Wat veranderde mijn ja in een definitieve nee? Het korte antwoord is: hij liet alles aan mij over. Het was alsof hij niet echt wist waar hij mee bezig was en ik snapte niet wat hij nou precies wilde. Iedere keer als er een beslissing moest worden gemaakt, keek hij naar mij, met een mengsel van verwachting en onzekerheid. Ik voelde dat hij niet op zichzelf vertrouwde. Hoe kan ik iemand vertrouwen als hij niet op zichzelf vertrouwt?

Hoe toon je goed leiderschap?

Als jij de persoon bent die de date initieert en je vergeet vervolgens leiderschap te tonen, dan is het snel bekeken. Je bent nog niet klaar als je de date eenmaal in je agenda hebt staan.

Stel, je vraagt de mooie vrouw die jij leuk vindt, of jullie elkaar nog eens kunnen zien. En hoera, ze zegt ja! Wat is goed leiderschap? Even heel praktisch (want daar hou ik van):

 1. Regel de locatie en de tijd
  Geef haar een aantal datums en tijden wanneer het jou uitkomt en verzin een geschikte plek. Als je niet zeker bent van een goede plek, geef haar dan een aantal verschillende opties waaruit ze kan kiezen.
 2. Behandel haar als jouw gast
  Zorg ervoor dat ze zich geweldig voelt. Als jullie bijvoorbeeld wat gaan eten, raad haar jouw favoriet aan. Stuur de conversatie op een speelse manier, betaal de hele rekening en bepaal zelf wanneer de date ten einde is (hint: laat het geen uren duren). Deze date is jouw feestje en zij is de eregast. Dat is goed leiderschap.
 3. En als ze zich niet als een goede gast gedraagt?
  Daar mag je haar daar best op aanspreken. Ook dat is leiderschap.

Wat ik in mijn praktijk heel vaak meemaak, is dat mijn cliënten me op een Date APK meermalen vragend aankijken tijdens de date als ze het even niet meer weten. Wat nu te doen? Het is zeker niet erg als je even niet meer weet wat je moet doen. Zij heeft óók een verantwoordelijkheid hier. De kunst is om je niet afhankelijk van haar op te stellen. Verander het afhankelijke “Wat wil jij nu doen?” in het vastberaden “En nu gaan we naar jouw favoriete plek in de stad”. Voel je het verschil? 

Het draait allemaal om vertrouwen

Als je geen leiderschap toont en haar alles laat beslissen, krijgt ze het gevoel dat ze te makkelijk over je heen kan lopen. Het vertrouwen in jou daalt en de kans op een tweede date wordt daarmee heel klein. Dus stap in je leidersrol en neem haar mee op jouw avontuur. Yeehaa!

Zo leer je leiderschap in de praktijk

Wil je graag op een laagdrempelige manier oefenen met leiderschap tonen? Dan heb ik een gratis training voor je ontwikkeld waarin je in een maand tijd leert hoe je volkomen op je gemak raakt bij intimiderend leuke vrouwen in de buurt. Deze training, de ‘Comfort zone challenge’, kun je hier downloaden.

Laten we in gesprek gaan. Hoe doe jij dat bij een date? Wat vind jij lastig, of juist makkelijk? Deel het met me in de comments, want ik vind het super tof om met likeminds zoals jij van gedachten te  mogen wisselen.

Showing 2 comments
 • Mike
  Beantwoorden

  Kun je dan wel tegen je date zeggen dat zij dan de volgende keer mag bepalen wat we gaan doen? Dat lijkt mij niet meer dan eerlijk als je de eerste date al voor haar bepaald hebt.

  • Klazien
   Beantwoorden

   Geweldige vraag Mike, tof! Je hoeft niet de hele date te bepalen in letterlijke zin. Het gaat om leiding nemen. Leiding nemen is ook haar de ruimte te geven om dingen te bepalen tijdens de date. Let op, de ruimte geven is niet hetzelfde als passief afwachten. Het is een uitnodiging. Ik zal je een voorbeeldje geven. Stel, jij wilt graag de rekening op pakken op het eind van de eerste date. Maar zij sputtert wat tegen. Dan kun je haar voorstellen dat zij de volgende date mag betalen. Heb je gelijk een mooi excuus voor een tweede date.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hee. Hoi.

Heb je een vraag? Of wil je me iets anders laten weten? Stuur me dan een klein berichtje en ik zal je zo snel mogelijk beantwoorden.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search

Bane zet de eerste stap naar een relatie