De kracht van vertrouwen (deel 3 uit de serie ‘moeite voor jou’)

Je hebt het goed voor elkaar. Je zorgt goed voor jezelf. Je weet dat je er goed uit ziet. Je staat positief in het leven en je vind jezelf best een leuke vent (zie deel 1). Ook heb je geleerd hoe je een leuke dame kan verleiden met een onweerstaanbaar aanbod. De bal ligt bij haar (zie deel 2). Maar hoe zorg je er vervolgens voor dat ze daar ook op in gaat? Het draait allemaal om vertrouwen.

Daarvoor hoef je dus niet zoveel te doen. Dat kan erg lastig zijn voor de control freaks onder ons. Eigenlijk zou je iedere stap in eigen hand willen hebben. Maar dit is het moment bij uitstek om los te laten en vertrouwen te hebben. Als je haar een mooie uitnodiging hebt gedaan, is het vervolgens haar beurt om daar op in te gaan, of niet. Als je berichtjes gaat sturen zoals ‘weet je al of je meegaat?’ komt dat erg pushy over en verklein je je kans op een leuke date dramatisch.

Take it or leave it

Als je wil dat ze moeite voor jou doet, ga dan niet zelf berichtjes sturen. Het belangrijkste wat je kan doen is haar ruimte geven om jouw lead te volgen (of misschien wil ze zelf wel initiatief tonen). Dat doet ze niet als ze jouw lead niet vertrouwt. Wees dus heel duidelijk in je uitnodiging met een plaats, een tijd en wat ze allemaal voor geweldigs kan verwachten. Take it or leave it.

Daden spreken luider dan woorden

Ga niet communiceren in de tussentijd, zelfs niet via onschuldige appjes, tenzij ze met jou contact opneemt. Beoordeel vervolgens op haar daden, niet haar woorden. Als ze bijvoorbeeld zègt dat ze het te druk heeft om contact met je op te nemen, maar dat wel graag ooit wil, dan is het heel jammer, maar dat betekent dat ze jou niet in haar prioriteitenlijstje heeft staan en dus geen moeite voor je wil doen. Helemaal geen punt. Blijf vooral niet in gevoelens van afwijzing hangen. Op naar de volgende.

Zo rijg je meerdere dates aan elkaar

Maar hoe zit het dan met ‘van uitstel komt afstel’? Da’s een goeie. Soms is de intentie om samen iets leuks te gaan doen er wel, maar verschuift dat enthousiasme in de loop van de tijd naar de achtergrond. Dat overkomt mij in ieder geval wel eens. Dat ondervang je door haar op het moment dat je nog samen bent, bijvoorbeeld aan het einde van een eerste date, te vragen of ze met je meegaat de volgende keer: “nu beslissen!” En hop, agenda’s erbij en plannen maar. Dan staat je afspraak gelijk vast en hoef je je nergens meer druk om te maken. 

Wat nou als ze er helemaal niet op in gaat?

Dat kan en dat is zeker niet het einde van de wereld. Laat haar volkomen vrij. Klamp je niet vast aan de uitkomst die je zo graag wenst. Zet alsnog je plannen door met een ander of in je uppie en laat haar (casual, dus niet passief-agressief) merken dat je zonder haar net zo veel lol hebt. En het allerbelangrijkst: heb dat dan ook. Want daarmee investeer je in jezelf en is het cirkeltje weer rond.

Wat nou als je echt veel moeite met afwijzing hebt?

Afwijzing kan pijn doen. Dat is niks om je voor te schamen. Maar je kunt er wel iets aan doen! Ik heb een training ontwikkeld om relaxter te worden met afwijzingen en andere awkwardness, zodat ze je stimuleren om meer risico te nemen in plaats van dieper in je schulp te kruipen. Wat kost dat dan, die training? Helemaal niks! Je krijgt gedurende 28 dagen iedere dag een opdracht om uit je comfort zone te komen, steeds een stapje verder. En je kunt ‘m hier GRATIS downloaden. Succes!

 

En jij?

Laat me weten wat vertrouwen voor jou betekent, door hieronder te reageren. Ik vind het leuk om met gelijkgestemde zielen te praten en ik reageer sowieso op je.

Showing 2 comments
 • Ben
  Beantwoorden

  Hallo Klazien,

  Als de date gepland is, is het dan verstandig om tussentijd van uit jezelf te appen of juist niet ? Of begrijp ik de vierde alinea verkeerd? Merk andersom weleens dat ik dan de reactie krijgt van ‘er word te weinig ge-apt mijn gevoel sijpelt dan weg’

  • Klazien
   Beantwoorden

   Goed punt Ben. Het gevaar van appen is dat het kan verzanden in een substituut van een echte date, waardoor juist alle romantiek wegsijpelt. Als het het gevoel voor iemand minder wordt omdat die tussen het maken van een afspraak en de afspraak zelf niet apt, vraag je dan af: was het sowieso iets geworden als iemand zo snel al haar interesse kwijtraakt?
   Wat je vaak merkt dat als een vrouw echt geïnteresseerd in je is, ze zelf begint met appen en daar soms niet meer mee kan ophouden. Dat is natuurlijk leuk en vleiend, maar hier ligt ook een kans: kap zo’n app gesprek zelf snel en als eerste vriendelijk af. Dan hou je de prettige spanning in de lucht, en voorkom je dat je meer een soort buddy voor haar wordt, waar ze te pas en te onpas tegenaan kan wauwelen, ongeacht of jij daarvoor tijd hebt of niet.

   Maak je geen zorgen of ze nog wel wil. Stuur dan ook nooit: ‘Hey, gaat ‘t morgen nog door?’. Wat wel heel charmant is en ook als subtiele reminder kan dienen is een berichtje zoals dit: ‘Ik heb echt zin in onze meeting morgen. Zie er naar uit. Doei!’ Voel je het verschil?

   Maar goed, de wonderen zijn de wereld nog niet uit en over de app kunnen juist ook de meest interessante gesprekken ontstaan nog voordat de date begint, waardoor de uiteindelijke date juist die extra spannende lading krijgt. Ik weet, het spreekt bovenstaand artikel totaal tegen. Kan gebeuren. Kijk wat goed voelt voor jou. Als je merkt dat je berichtjes niet, of spaarzaam, of koeltjes worden beantwoord, laat dat medium dan met rust. Succes!

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hee. Hoi.

Heb je een vraag? Of wil je me iets anders laten weten? Stuur me dan een klein berichtje en ik zal je zo snel mogelijk beantwoorden.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search