De 5 meest levensveranderende liefdeslessen die niemand mij kon vertellen

De 5 liefdeslessen die mijn leven het meest hebben veranderd, heb ik niet van een ander mens geleerd, maar van iets heel anders…

Er is grote wijsheid en eindeloze liefde in de wereld, waar we op bewust niveau geen weet van hebben. En er is ook niemand die jou dit kan vertellen, al ga ik hier nu wel een poging doen.

De allerbeste liefdeslessen in mijn leven die ik ooit leerde, daar kwam geen mens aan te pas. Het waren stuk voor stuk lessen die mijn leven voorgoed veranderden. Ten goede.

Ik wil ze hier heel graag met je delen, ook al weet ik dat deze lessen hooguit voor een fractie daadwerkelijk bij je binnen gaan komen. Want uiteindelijk ben ik ook maar gewoon een mens van wie je dit wel of niet aanneemt.

 

Je moet het voelen

Nee, je moet het voelen. Echt tot in iedere vezel van je lichaam. Het moet waar voelen in jouw hart. Pas dan snap je het en ontvang je de aha-erlebnis van je leven. Het grappige is, het is een waarheid die jij al diep in je draagt. Je kan er alleen nog niet bewust bij.

Er is een uitzondering. Er bestaat fantastische onfeilbare leraar die jou rechtstreeks in contact kan brengen met de waarheid van jouw hart, op de meest liefdevolle manier. Want je hoeft het gelukkig niet helemaal op eigen kracht te doen, het leven. Vertel ik je straks. Eerst wil ik je vertellen wat ik heb geleerd

Mijn 5 grootste lessen in de liefde

1. Je bent liefde
Die partner naar wie je zo hard op zoek bent… dat ben je zelf. Alle liefde in de wereld zit al in jou. Jij bent liefde. Toen ik dit leerde, veranderde ALLES. Om liefde te krijgen heb ik de ander niet nodig. Ik heb zelf die onuitputtelijke bron van liefde al in mij zitten.

Toen ik dit doorzag, kon ik het eindelijk omkeren: Om liefde te krijgen hebben de anderen mij nodig. Want ik heb zoveel te geven. En toen ben ik dat allemaal maar gaan geven. Belangeloos, zonder de angst dat mijn cadeaus aan de wereld onbeantwoord zouden blijven. Vanaf dat moment heb ik nooit meer een tekort aan liefde in mijn leven ervaren.

2. Het Mag
Heb jij ook zo’n stemmetje in je hoofd dat de hele tijd op alles wat je (niet) doet, denkt of zegt kritiek heeft? Op een moment in mijn leven dat mijn eigen innerlijke criticus het hardst aanwezig was, heb ik eindelijk iets ontdekt wat ik tegen haar terug kan zeggen. Iets wat net zo waarachtig als laid-back is. En dat is: Het mag.

Dus iedere keer als ik me weer eens schaam omdat ik bepaalde (zondige!) gedachten zelfs maar denk, is er een nieuwe stem bijgekomen, een soort hele chille surf dude, en die zegt: geeft niks hoor, dat mag gelukkig. Sindsdien is mijn innerlijke criticus permanent milder geworden en stukken minder aanwezig dan voordien.

3. De antwoorden die je zoekt zitten allemaal al in je
Zelfde als bij punt 1: stop met zoeken naar antwoorden op jouw levensvragen in de buitenwereld. Jij bent je eigen beste goeroe. Gelukkig is er wel hulp genoeg in de wereld om deze antwoorden in jouw binnenste te ontsluieren, zodat je ze zelf ook echt kunt gaan doorvoelen. Sinds ik dit snapte, raadpleeg ik regelmatig de juiste ervaren mensen in mijn leven die precies weten hoe ze me een goede spiegel kunnen voorhouden. Niet om van hen te leren, maar om via hen van mezelf te leren.

4. Je bent veilig
Ook al voel je je overweldigd door het leven en word je extra hard geraakt door de gebeurtenissen in de wereld, weet dan: alles komt goed. Of nee, eigenlijk is dat te halfbakken. Want weet je? Alles is al goed. Kijk om je heen. Loop je hier op deze plek, nu op dit moment direct gevaar? Nee? Wow geweldig! Je bent veilig.

De wereld blijkt ondanks al je angsten, aan het eind van de dag altijd weer een veel veiligere plek dan je dacht. Het grootste gevaar dat jou wat aan kan doen zit in jezelf, namelijk het stemmetje dat jou vertelt dat het overal gevaarlijk is. De totaal zinloze angst voor de angst is de grootste angst van allemaal. Toen ik dat doorzag waande ik me een stuk veiliger in deze wereld, en voel ik me vrij om de dingen te doen die ik heel leuk vind om te doen, ook al vind ik die een beetje spannend.

5. Je bent al volmaakt, ook met al je onvolmaaktheden
Jij bent compleet. Af. Volmaakt. Ook met je donkere kantjes. Die horen er allemaal bij. Toen ik dit leerde, ben ik ook mijn schaduwen gaan waarderen, net zo goed als mijn lichte kanten. Want ik weet: mijn donkere schaduwen, zoals mijn verdriet, mijn woede, mijn angsten, mijn ongemak en mijn trauma’s zijn een belangrijk tegengewicht voor al mijn ‘leuke’ en lichte eigenschappen. Deze minder comfortabele kanten van me zijn bovendien belangrijke boodschappers, en geven me signalen voor het leven van een goed leven.

 

Dit zijn de 5 beste, van de honderden levenslessen die ik nooit van een ander persoon leerde, maar dus wel bij die hele andere leraar, die helemaal geen persoon is. Wat hebben al deze lessen met elkaar gemeen?

De beste leraar van de liefde

Deze lessen kwamen allemaal diep bij mij binnen tijdens truffelceremonies. Er gaat geen truffelceremonie voorbij, of ik wordt diep geraakt door een super diep levensinzicht. Wat ik dus eigenlijk al wist, maar nooit helemaal begreep en doorvoelde met mijn volle bewustzijn. Daarom werkt het bijvoorbeeld ook niet om dit soort inzichten tot je te nemen in de vele liedjes die over deze onderwerpen geschreven zijn.

Nee, als er iets is dat als geen ander weet om deze boodschappen over te brengen, zijn het de truffels tijdens ceremonies. Holy hell, wat heb ik veel aan deze ceremonies te danken.

Ben jij klaar voor het ontvangen van jouw diepste wijsheid?

Daarom ben ik zelf truffelceremonies gaan organiseren, speciaal voor mijn studenten. Precies een jaar geleden vond de allereerste editie plaats in een hut op de hei, prachtig gelegen op de Hoge Veluwe. Het was magisch…

En zoals iedere goede leraar betaamt, is de eerste vraag: ben jij er klaar voor om zoveel diepe wijsheid te ontvangen. Want de waarheid, hoe liefdevol ook, is soms niet gemakkelijk om aan te horen.

Dat kun je bijvoorbeeld merken aan je allereerste reactie op de volgende opmerking. Neem even de tijd om goed te voelen wat er nu met je gebeurt, als ik tegen jou zeg:

‘Hey jij, ik vind jou perfect’…

Merk je nu een soort weerstand bij jezelf? Maak je allemaal tegenwerpingen? Lastig is dat he.

Dus nogmaals de vraag: kun jij het aan om de waarheid te ontvangen? Of blijf je liever doorleven in jouw oude vertrouwde, onveilige en beperkte wereld? Zonder veel liefde, maar met veel (zelf-)afwijzing? De keuze is aan jou.

Mocht je hier meer over willen weten van mij, of zelf eens een keer zo’n ceremonie willen ervaren in een fijne, veilige omgeving onder leiding van ervaren experts… Stuur me dan een e-mail naar klazien@lovehacks.nl

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hee. Hoi.

Heb je een vraag? Of wil je me iets anders laten weten? Stuur me dan een klein berichtje en ik zal je zo snel mogelijk beantwoorden.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search

Scott Pilgrim and Ramona Flowers