De 3 makkelijkste manieren om intiem te worden

Een half jaar nadat de coronacrisis is begonnen weten we, we zijn hier voorlopig nog niet van verlost. En dat betekent: weinig grote sociale events, wantrouwen op straat, beperkte aanrakingen, kortom, huidhonger. Hoe wordt je toch intiem, ook al heb je geen vriendin? Laat me hier mijn drie beste tips met je delen. 

Je mist intimiteit. Natuurlijk doe je dat, want het is een belangrijke levensbehoefte. Intimiteit vormt de basis hoe we contact hebben leren leggen toen we heel klein waren. Als pasgeboren baby is lichamelijke intimiteit met je moeder het allereerste contact wat je met de buitenwereld hebt. Als deze intimiteit, het knuffelen, elkaar aankijken en vasthouden in de eerste levensjaren van de baby wordt verwaarloosd, groeit het kind op met een blijvende achterstand in zijn sociale vaardigheden. Hij zal zich nooit op een gezonde manier kunnen verbinden in welke relatie dan ook. Want hij zal zich altijd onveilig of onthecht blijven voelen. 

Dit is waarom intimiteit zo ontzettend belangrijk is. Het instinct voor intimiteit blijft je je hele leven lang bij. Het is een heel normale menselijke behoefte. En als die behoefte wordt verwaarloosd, voel je je hoe langer, hoe meer onthecht. Niet alleen van andere mensen, maar ook van jezelf. Het kan leiden tot depressie. 

Gelukkig hoeven je ouders niet meer te zorgen voor jouw nodige dosis intimiteit in je leven. Dat mag je zelf gaan regelen. Maar wat als je het echt moeilijk vindt? En hoe doe je dat als je nog geen vriendin hebt? 

Ik geef je mijn drie beste tips die je helpen om intimiteit weer te kunnen verwelkomen in je leven. 

 

1. Vraag het

Op de weg van mijn huis naar de supermarkt zit een galerie. Zo’n fijne plek waar je gewoon naar binnen mag lopen als de deur open staat. Er hing wat nieuwe kunst die ik nog niet eerder had gezien en ik besloot om even te gaan kijken. Een kunstenaar staat op een trapje voor een enorm doek. Terwijl hij de laatste hand legt aan zijn werk, vraag ik me hardop af: ‘Hoe weet je nou wanneer het klaar is?’ Mijn vraag is het begin van een gesprek dat snel de diepte in duikt over de magie van schilderen. Niet alleen zijn schilderijen, maar ook ons spontane gesprek voelt magisch. Ik voel het in mijn hart. 

En voordat ik het gesprek afrond, vraag ik het toch. “Wil je een knuffel?” Het toch al stralende gezicht van de kunstenaar licht nu nog meer op en ik krijg een verrast enthousiaste ja terug. Vervolgens bevind ik me in een 30 seconden lange omhelzing. We willen elkaar allebei niet zo snel loslaten. Ik voel een krachtige energie vrijkomen die ik al maanden niet meer heb gevoeld. Het is een high van ultieme geborgenheid, rondfladderende vlinders, en een snufje sensualiteit. 

Met mijn hoofd in de wolken zweef ik de galerie weer uit. Mijn avond kan niet meer stuk. 

Moraal van dit kleine genoegen op een doordeweekse woensdag: dit is de grote kracht van consent. Wil je intiem worden? Vraag het gewoon. Hoe je dit in de praktijk goed aanpakt kun je hier lezen. 

2. Vergroot je cirkel van aandacht

Voor je dagelijkse dosis intimiteit ben je niet afhankelijk van de liefdesrelatie met een vrouw. Intimiteit kun je ook beleven met de mensen in je leven op wie je niet valt. Heb jij jouw beste vriend al wel eens een goede hug gegeven van man tot man? Of hand in hand gelopen met de kleine kinderen in je familie… Kersverse ouders hebben vaak de neiging om zomaar hun nieuwe baby op je schoot neer te planten. En weet je wie ook gek zijn op kroelen en knuffelen? Huisdieren. 

Een dag na de spontane omhelzing met de knappe kunstenaar, heb ik een ontmoeting met een kat op straat. Die kat natuurlijk meteen flirten, je weet hoe ze zijn. Ik ga zitten op een parkbankje en verdomd dat het beestje zich behaaglijk maakt op mijn schoot. Liefde! 

 

3. Kies een buddy

Maarja, er is helaas ook nog steeds de dreiging van corona. Als jijzelf of de mensen in jouw directe omgeving graag voorzichtig leven in verband met besmettingsgevaar, kan het gemis aan intimiteit een uitzichtloos lijden worden. Waak er voor dat je voorzichtigheid niet ten koste gaat van jouw eerste emotionele levensbehoeften. 

Kijk eens in je netwerk of er iemand is met wie je graag intimiteit zou willen delen. Let op: intimiteit is niet hetzelfde als seks. Onder intimiteit vallen alle manieren om samen een gevoel van geborgenheid te ervaren. Ik heb een vriendin in mijn leven die vlakbij mij woont. Ik weet dat ik altijd met haar mag knuffelen als ik daar behoefte aan heb. Het is heel fijn om te weten dat als ik me eenzaam voel, ik naar haar toe kan gaan om te kroelen of voor een fijne massage. 

Wie in jouw omgeving zou er open staan om je knuffelbuddy te zijn? Ook hiervoor geldt: vraag het gewoon. En communiceer met elkaar hoe jullie intimiteit eruit zou moeten zien. En knuffelen jullie alleen met elkaar, of ook nog met anderen? Dit zijn allemaal goede dingen om van te voren te bespreken met elkaar. 

 

Gratis online workshop: Zo word je intiem met haar

Als jij precies wilt leren hoe je intiem wordt met leuke vrouwen, je hebt geluk! Vrijdag 4 september geef ik een gratis online workshop waarin ik je alles uitleg over hoe je dat aanpakt: Zo word je intiem met haar. 

In deze workshop leer je: 

 3 Oefeningen om ontspanning te vinden tijdens het flirten; 

Hoe het vragen van consent flirten zoveel succesvoller maakt;

7 manieren om te flirten met consent

Beter omgaan met afwijzingen;

Beter omgaan met de angst voor afwijzing, zodat het je gedrag niet meer bestuurt;

Hoe je een enthousiaste en authentieke Ja ontvangt en hoe je daarop het beste reageert;

Leren om meer open te staan voor vrouwen die met jou intiem willen worden, waardoor je hen niet meer onbewust van je afschrikt; 

Je leert beter te herkennen of zij jou interessant vindt

5 Tools om je meer ontspannen en zekerder te voelen in je eigen lichaam

Hoe je in 3 maanden tijd je droompartner kunt vinden, ook al heb je nog nooit eerder een relatie gehad. 

 

Schrijf je in via deze link: ‘Zo word je intiem met haar’

Omdat dit een online workshop is, is de anonimiteit van je deelname gegarandeerd. Niemand kan jou zien. Maar jij mij wel.

En kun je er vrijdagavond 4 september niet bij zijn? Geen probleem. Voor alle inschrijvers stel ik de replay van de workshop nog gratis 3 dagen ter beschikking. Je krijgt die dan automatisch naar je toe gemaild.

 

Showing 2 comments
 • Dennis
  Beantwoorden

  Een paar dagen geleden vroeg een vriendin of ze nog eens mocht langskomen. Ik weet dat ze ondanks de huidige covid situatie me toch graag een knuffel geeft. Naar aanleiding van je artikel heb ik haar vooraf toch gezegd hoezeer het me deugd zou doen als ze me zou vastnemen in deze tijden van sociale isolatie. Wow, dat voelde toch even kwetsbaar opstellen! Ik besefte plots dat ik consent goed kon toepassen als het ging om het aftasten van de grenzen van de ander. Maar om mijn eigen verlangens aan te geven …
  Ze stuurde terug dat ik alle knuffels kon krijgen die ik wilde. Het is een heel warme avond geworden. Dus heel erg bedankt voor je tips. Ik heb natuurlijk veel te danken aan mijn eigen inbreng, maar soms zijn het die kleine dingen die je leest die een klik geven.

  • Klazien
   Beantwoorden

   Hi Dennis. Wat vind ik dit super fijn om te lezen! Dankjewel voor je leuke reactie.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hee. Hoi.

Heb je een vraag? Of wil je me iets anders laten weten? Stuur me dan een klein berichtje en ik zal je zo snel mogelijk beantwoorden.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search