De 3 beste alternatieven voor datingsites

Datingsites zijn soms handige, maar ook best lastige plekken om in een keer veel leuke nieuwe mensen te leren kennen, ook al zijn ze daar wel voor ontworpen. Beter ga je je huis uit om in het echt leuke vrouwen te ontmoeten. Maar veel singles events zoals speed-date avonden, zijn ook niet bepaald single-vriendelijke plekken. De druk van het ‘moeten flirten’ ligt er veel te dik bovenop. 

Oplossing voor dit probleem: ga naar speciale events die niet ontworpen zijn voor singles in het bijzonder, maar waar toevallig wel veel singles komen om elkaar te leren kennen.

Ik geef je hier mijn top-3 beste alternatieven voor datingsites.

 

Je hoort overal dat mensen elkaar vinden via datingsites, maar leuk is toch anders.

Het zijn nogal kille, ongezellige plekken voor singles, waar je geen mens bent, maar een profiel. Het ontdoet potentieel leuke ontmoetingen van ieder beetje menselijkheid. Gereduceerd tot een paar foto’s en een stukje tekst.

Waarom is het soms zo lastig om een daadwerkelijke afspraak te regelen, na een heel chatgesprek, dat aanvankelijk leuk leek? Je steekt er een hoop tijd en aandacht in, maar later word je even zo makkelijk weer aan de kant geschoven voor de volgende.

Al mijn pogingen om op datingsites te gaan, zijn altijd binnen 24 uur gestrand. Dat komt niet alleen doordat datingsites mij afschrikken, maar ook omdat ik veel betere en leukere plekken weet om in één keer veel singles te ontmoeten. Niet als profiel, maar in het echt.

 

De drie beste alternatieven voor datingsites

Ik geef je hier drie tips hoe je, geheel datingsite-vrij in één keer veel leuke nieuwe mensen kunt ontmoeten, zonder dat de druk van ‘daten’ of ‘flirten’ er bovenop ligt. De events zijn namelijk niet persé ontworpen voor singles, maar er komen wel veel singles op af. Omdat het nou eenmaal ontzettend leuk is om random nieuwe mensen te leren kennen, die je anders nooit was tegengekomen.

Zie hier mijn drie beste alternatieven voor datingsites:

 

Meetup.com

Een internationale social media website. Verbindt mensen net zoals Facebook dat doet, maar dan enkel met events, die door de gebruikers van deze website zelf georganiseerd zijn.

Er zijn altijd leuke events te vinden in jouw buurt. Je kunt zelfs naar events zoeken op thema. Als jij iets leuks wilt doen met random nieuwe mensen, maak een profiel aan en typ je eerst de naam in van de stad. Vervolgens selecteer je jouw interessegebied.

Dus waar hou je van? Van musea bezoeken? Een nieuwe taal leren? Discussiëren over filosofie? Samen sporten? Al dit soort events zijn te vinden op meetup.com. Als je een event gevonden hebt, waar je nieuwsgierig naar bent, zet jezelf op ‘aanwezig’ en ga er naar toe.

Beter nog: organiseer zelf events op meetup.com, in het kader van ‘create the event you want to see in the world’. Dit is geweldig om leuke nieuwe mensen naar je toe te trekken, want zij komen af op jouw favoriete bezigheid, wat betekent dat jullie nu al dezelfde hobby’s hebben.

Ook werp je je met een eigen event op als leider, wat betekent dat mensen jou zullen willen volgen, als je weer dit soort events organiseren en hun leuke vriendinnen meenemen.

Veel gebruikers van deze website zijn singles en expats. Oftewel: iedereen die leuk gezelschap in haar leven kan gebruiken. Gezelschap zoals jij.

 

Singles tip: er zijn groepen binnen Meetup.com, speciaal voor singles, waar veel events voor worden georganiseerd. Zoals Singles of Utrecht, of Singles of Amsterdam. Zorg dat je daar ingeschreven staat, en je krijgt regelmatig over de mail meldingen wanneer er leuke events worden georganiseerd. 

 

Nibblr

Dit is een sociale app die je kunt downloaden op je telefoon. Het laat je zien wie er op welk moment een huisetentje geeft.

Dit is hoe het werkt. Een gebruiker van de app kookt. En voor een kleine vergoeding aan de kok ben jij te gast aan zijn of haar tafel. Net zoals bij Meetup.com kun je ook zelf diners organiseren en mensen op jouw diner laten intekenen. Dit is een super manier om nieuwe mensen in een intieme huiselijke setting te ontmoeten.

Omdat het nog een jonge startup in Utrecht is, bevinden de etentjes van Nibblr zich vooralsnog vooral in en rondom Utrecht en Amsterdam. Ook zit de app vol bugs en moet je wel wat moeite doen om zo’n etentje te bezoeken. Maar als je daar doorheen kunt kijken, heb je verrassend leuke dinertjes bij de mensen thuis.

Ook bij Nibblr zitten veel singles. Want alleen eten is ook maar alleen, en eten moet je toch. Dus waarom niet samen? Zeker als host heb je de kans om een geweldige indruk te maken op je gasten.

 

Tip voor singels: Nibblr organiseert zelf ook uitgebreide diners speciaal voor singles. De volgende is 29 mei

Nieuwe Mensen Leren Kennen

Op deze website worden veel events georganiseerd met als doel om, je raadt het al, nieuwe mensen te leren kennen.

Als je een profiel wilt aanmaken op deze site, moet je eerst door een ballotagecommissie. Ze willen alleen mensen die passen bij de sfeer die zij willen neerzetten. Maar als je eenmaal bent goedgekeurd, kun je kiezen uit veel gezellige, drukbezochte ontmoetingsevents, zoals picknicks, sport-en-spel, borrels en andere feestjes.

 

En dan…

En wat doe je vervolgens, als je een hele leuke vrouw ontmoet op zo’n event? Dat leg ik je stap voor stap uit in mijn eerstvolgende online workshop: Zo krijg je een relatie, zonder in de friend zone te belanden. Meedoen is gratis!

 

Daarin leer ik je:

 

Op tijd signaleren wanneer zij jou meer ziet als een gewone vriend;

De 3 beslissende factoren waardoor je sneller in de friend zone belandt;

Hoe je van ‘gewoon vrienden’ naar romantisch en seksueel interessant gaat;

Hoe je vrouwen niet onbewust verleidt om buddies met je te worden;

Hoe persoonlijk leiderschap bijdraagt aan hoe je wordt waargenomen: romantisch of vriendschappelijk;

5 manieren om je romantische matchkans verhogen, zodat zij jou net zo leuk vindt als jij haar;

Hoe je sexy flirt, in plaats van vriendschappelijk flirt.

 

Schrijf je hier in:

 

Sharing = caring

Weet je zelf ook nog leuke niet-singles events waar stiekem toch veel leuke singles komen? Aarzel niet en deel ze in een reactie hieronder. Zo kunnen we de lijst mooi aanvullen voor elkaar.

 

Showing 2 comments
 • Rick
  Beantwoorden

  Best herkenbaar dit over dating sites. Kost heel veel tijd en je krijgt er weinig voor terug. Het proces zelf is ook gewoon niet leuk, eindeloos profielen doorklikken, berichten typen, niets terug krijgen :(. Bij de drie alternatieven die je noemt heb je tenminste nog gewoon iets leuks gedaan, ook al komt er verder niets uit voort.

  Het klopt overigens niet wat je schrijft over NMLK. Er zijn af en toe wat top-down events van de organisatie zelf, maar het merendeel is gewoon door gebruikers van de site georganiseerd.

  • Klazien
   Beantwoorden

   Dankjewel Rick, voor de correctie. Ik was in de volledige veronderstelling dat het top-down events waren, bij het bekijken van hun website. Ik pas het gelijk aan, thanks!

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hee. Hoi.

Heb je een vraag? Of wil je me iets anders laten weten? Stuur me dan een klein berichtje en ik zal je zo snel mogelijk beantwoorden.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search