De 11 meest overschatte datingstrategieën

Dus je bent single en je wil weer een relatie. Waar te beginnen? Sluit je ogen en noem de eerste drie strategieën op die je nu te binnen schieten. Grote kans dat ze in de top-11 zitten van de meest overschatte datingstrategieën. Lees mee welke slechte ideeën je lekker mag loslaten in het nieuwe jaar en welke alternatieven veel fijner werken om een goede nieuwe relatie te vinden.

 

In dit artikel vind je de vier laagste binnenkomers op plek elf, tien en negen. De overige zeven strategieën verschijnen in de loop van januari 2020. Om daarvan op de hoogte te blijven kun je je inschrijven voor mijn mailinglist via de Comfort zone challenge. Dat is een e-book en die krijg je gratis bij een abonnement op mijn mailinglijst. Hier vind je de inschrijflink

 

11. Uiterlijk

Op de elfde plek komt binnen: je uiterlijk. Ik twijfelde of ik deze moest opnemen in deze lijst, omdat voldoende aandacht besteden aan je uiterlijk nooit een slechte move is als je een goede indruk wilt maken op vrouwen die er zelf ook leuk uitzien. Het communiceert: ik vind mij goed genoeg om mezelf goed te verzorgen. 

Zorg dus dat je er verzorgd uitziet. Dit is geen ingewikkelde klus. Kies een stijl die bij je persoonlijkheid past en hou je er aan. Trek kleding aan die jou goed past, zowel qua maat als qua kleuren. Blijf in goede vorm door voldoende te bewegen en gezond te eten. Stink niet. 

Vooral die laatste is belangrijk. Je zult er versteld van staan hoe vaak en uit hoeveel verschillende plooien en openingen van je lichaam zich penetrante geurtjes kunnen verspreiden. Zonder dat je het zelf doorhebt! Meer dates dan mij lief was, heb ik moeten laten gaan omdat ze stonken. Dubbel-check daarom altijd met behulp van een vertrouwde vriendin of jij geen ongewenste geurtjes verspreidt. 

Easy does it. Dit is alles wat je nodig hebt om vrouwen in ieder geval niet van je af te schrikken. Maar dat is het dan ook wel. Uiterlijk wordt vaak overschat als het op leuke dates aankomt. Uiterlijk mag dan een heel in het oog springend kenmerk zijn, daarnaast zijn er nog duizenden kenmerken waar iemand op kan afknappen of die jou juist zo aantrekkelijk maken. De één springt er op aan, en de ander knapt er juist op af. Maak niet de fout door je alleen op je uiterlijk te richten. Het uiterlijk zelf zegt namelijk niet zo veel. Alleen met een goede verpakking krijg je nog geen leuke relatie. Het gaat om de persoon achter die verpakking. En je date of flirt komt er binnen een minuutje praten toch wel achter of dat de persoon is die interessant voor haar zou kunnen zijn of niet. 

‘Ja maar ik zie er niet uit als Brad Pitt’, krijg ik tot vermoeiens toe te horen van mannen met een onzeker gevoel over hun uiterlijk. Who cares?! De meeste vrouwen in ieder geval niet. Misschien de vrouw van Brad Pitt, maar ja, misschien ook die zelfs niet. Get over it. 

Lees hier meer over het belang van je uiterlijk bij het vinden van een leuke vriendin.

10. Succes en status

Bij een rondgang langs datingsites kan het lijken alsof de meeste vrouwen alleen maar uit zijn op status en succes. Ze komen met eisenlijstjes waar de moed je van in de schoenen zakt. Alsof je eerst je CV moet overhandigen, alvorens ze ook maar overwegen een woord met je te wisselen. 

Ik snap wel waarom sommige vrouwen dit doen. Het is een voorselectie waarin ze hopen een zakelijk succesvolle kerel aan de haak te slaan, zodat ze zich in ieder geval geen zorgen hoeven te maken over… ja, waarover eigenlijk… Want niks is zeker. Succes is vluchtig en succesvol in zaken zegt niks over succesvol in liefdesrelaties. 

Die voorselectie mag jij ook maken. Zit je echt te springen om een partner die jou af zal rekenen op welke positie je inneemt op de hiërarchische ladder bij jou op kantoor? Of zoek je meer een type dat jou met warmte support en toejuicht in jouw eigen authentieke levenskeuzes, wat die ook mogen zijn? 

Als jij van nature geen status-freak bent, maak dan eerst zelf de voorselectie en veeg alle vrouwen met hun malle eisenlijstjes lekker van tafel. Dat ruimt lekker op. 

Net als bij uiterlijk, werkt het zeker wel voor je, als je er een gezonde mate van aandacht aan schenkt. Hoe je het ook wendt of keert, weinig vrouwen zitten te wachten op Koos Werkeloos. Mocht dit voor jou toevallig het geval zijn en je hebt enige invloed op je situatie, doe dan zoals ex-gedetineerden op reïntegratietraject: zonder werk en woning geen wijffie. Zorg dus eerst dat je in ieder geval ten minste een comfortabel huis hebt en een stabiel genoeg inkomen, voordat je je in het dating avontuur stort. 

9. Bars bezoeken

“Ik kan moeilijk leuke vrijgezelle vrouwen vinden. Ik ben niet zo’n bartype”. 

De veronderstelling dat leuke vrijgezelle vrouwen zich massaal in bars en clubs ophouden komt heel veel voor. En het is grote onzin. Door dit met je te delen kan ik je misschien wel jaren van ongewenst single zijn besparen. 

Ten eerste: als jij zelf niet zo’n bartype bent, ga je nooit een leuke vrouw vinden in een bar. Een kroegtijger als vriendinnetje zou je alleen maar doodongelukkig maken. 

Ten tweede: Bars zijn zeker niet de enige plekken waar leuke single vrouwen komen. Waar nog meer dan? Overal. Overal waar jij op je best bent. Ben jij reli? Kijk dan bij de lokale bijbelclubs. Ben jij een boekenwurm? Boekenclubs. Fantasy nerd? Fantasy fairs. Etcetera. Hier lees je meer over waar je de leukste vrouwen voor jou kan tegenkomen. 

Ten derde: Bars zijn zeker niet de beste plekken om single vrouwen te benaderen. Als ik met mijn vrienden in een bar ben, wordt ik om de haverklap aangesproken door opdringerige mannen die denken: Bar + aantrekkelijke vrouw = kansen! Op sommige plekken is het om gek van te worden. Ik ben dan altijd minder open naar vreemden die mij aanspreken. Ik wil gewoon gezellig met mijn vrienden kunnen praten, laat me met rust.

En dan de drank… Dealen met dronken mensen is sowieso vaker niet leuk dan wel leuk. Van beide kanten. Iemand die dronken is, voelt minder gêne om andere mensen lastig te vallen. Een ‘nee’ wordt minder makkelijk serieus genomen. Wat echt heel irritant is. En als je zelf dronken bent, maak je veel makkelijker beslissingen waar je later spijt van krijgt. Je moet wel een heel gewetenloos roofdier zijn om daarvan misbruik te willen maken bij anderen. 

 

8. Macho macho man!

Een datingadvies dat in veel self-help boeken over dating naar voren komt is het opwekken van polariteit. Wil je een vrouw versieren? Doe dan zo mannelijk mogelijk. Wil je een man versieren? Doe dan zo vrouwelijk mogelijk. 

In de pick-up wereld en andere mannengroepen is de hoogst haalbare staat van zijn: ‘Alpha’. Stel je iedere Marvel held ooit voor: Thor, Iron man, Captain America. Je ziet het voor je. Het is een heel beperkt plaatje van de ‘ideale man’, een beeld dat maar heel weinig mannen echt past. Leuk voor de bewoners van het Marvel universum. Ben je niet zo? Dan kan proberen te leven naar dit onhaalbare ideaalbeeld een levenslange zelfkwelling zijn. 

Vergeet de ideale man. Jij bent beter dan dat.  

De elektriciteit die polarisatie kan opwekken tussen heel mannelijk en heel vrouwelijk, kan heel prettig en aantrekkelijk voelen. Het is goed voor ontmoetingen waar de vonken vanaf vliegen. Maar niet voor de klik. Die krijg je namelijk alleen door jezelf helemaal, onomwonden, en zonder excuses te durven laten zien. Yep, dat is kwetsbaar. En als blijkt dat jouw ware zelf diep van binnen helemaal niet zo alpha-macho is, maar gewoon ‘jij’… Gefeliciteerd! Dan ben je in staat om epische kliks met de juiste mensen in jouw leven te creëren.

 

Gratis online workshop: 12 Succesvoornemens voor een vriendin in 2020

Wordt 2020 voor jou het jaar van de Liefde? Wil jij leren welke strategieën wél goed werken om jezelf te verzekeren van een nieuwe relatie in 2020? Wil jij leren om te krijgen wat je wilt en te willen wat je hebt? Wil jij in actie komen om de juiste intenties te zetten voor het nieuwe jaar?

Deze vragen zijn simpeler dan je denkt. Je hoeft ze alleen maar met ja of nee te beantwoorden. Beide antwoorden zijn goed. En… ze kunnen je leven veranderen.

Ik geef er een gratis online workshop over op maandagavond 30 december. Schrijf je nu in. De workshop is eenmalig.

Kun je er niet bij zijn? Geen probleem. De workshop zal ik nog 3 dagen beschikbaar stellen als replay.

Schrijf je hier in:

 

 

Showing 2 comments
 • Wouter Steenbeek
  Beantwoorden

  Hé, da’s nie eerlijk! Waar zijn de zeven andere? Achter een betaalmuur?

  • Klazien
   Beantwoorden

   Nee Wouter, achter de oud-en-nieuw muur. Volgende week krijg je helemaal gratis de volgende faalbare strategieën te lezen 🙂

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hee. Hoi.

Heb je een vraag? Of wil je me iets anders laten weten? Stuur me dan een klein berichtje en ik zal je zo snel mogelijk beantwoorden.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search