De 11 meest overschatte datingstrategieën – deel III

Dit is de top vier van de meest overschatte, hopeloze, irritante en ronduit onethische datingstrategieën ooit. Echt mannen, trap er niet in. Ook al beloven ze je de hemel alwaar 100 beeldschone maagden zich aan jouw voeten werpen… 

Als iets te mooi klinkt om waar te zijn… Dan is dat het waarschijnlijk ook.

Dit is precies de reden dat ze in de top vier staan van de 11 meest overschatte datingstrategieën. 

4. COOL ZIJN

Deze ligt een beetje in het verlengde van je voordoen als iemand anders (op nummer 5 in de top 11 meest overschatte datingstrategieën). Moet je cool zijn om een vriendin te krijgen? Dat niet. Wees echt. En dat is vaak helemaal niet zo cool. Maar als je daar volledig cool mee bent is dat natuurlijk weer wel heel cool. Maar dan op een manier die je juist een relatie oplevert.

Je ontkomt er bijna niet aan. De hele cultuur is er op ingericht om mannen in te prenten dat ze zich op een bepaalde manier moeten gedragen om aantrekkelijk te zijn voor vrouwen. 

Wees dominant, leg de wereld jouw wil op; neem nooit een blad voor de mond; lomp zijn mag, nee moet; lach niet; sowieso geen enkele emotie laten zien; heb altijd zin in seks, en wat je ook doet, dans niet. Vooral niet dansen. Altijd cool blijven.

Voor de drie procent mannen die aan deze beschrijving voldoet is dat leuk. Maar wat nou als je bij de 97% van de mannen hoort die niet aan dit smalle label voldoet? Misschien ben je van nature niet zo’n baasje en past het gewoon niet zo bij je om anderen te vertellen wat ze moeten doen. Doe je nou eenmaal liever lief dan lomp. Vind je dat lachen de wereld kleurrijker maakt, net zoals alle andere emoties die er ook gewoon mogen zijn. En 100% van de tijd geil zijn? Pfff, gelukkig niet, jij hebt meer dingen te doen in je leven.

Volgens sommigen heb je nu een groot probleem…

Volgens mij niet.

Weet je wat pas sexy is? Echt zijn. Dus wat voor eigenschappen je ook hebt, own it! Ga je nooit nooit nooit excuseren voor eigenschappen die niet mannelijk genoeg, niet cool genoeg, niet whatever genoeg zouden zijn.

Vraag je af wat jou uniek maakt en ga er voor staan, ook al maakt dat je totaal niet cool. Om je daar druk over te maken is voor tieners. Echte mannen halen hun schouders op over wat wel of niet ‘Echte Mannen’ is.

3. NUMBERS GAMES 

Numbers games zijn het irritantste ooit. Dat is het benaderen van zoveel mogelijk vrouwen in zo kort mogelijke tijd, in de hoop dat er eentje ‘bijt’. Dit soort spelletjes worden vaak gespeeld door mannen en verkopers op straat en online, en door tele-marketeers die je telefonisch een energie-abonnement proberen aan te smeren. Voel je het al jeuken? 

Om zoveel mogelijk succes te boeken, is het dus aan te raden om een standaard praatje op een gemakkelijke manier op iedereen die langs loopt toe te passen. Vooral online wordt ik helemaal gek van de duidelijk ge-copy-paste berichtjes van mannen die duidelijk mijn profielteksten niet hebben gelezen. Het zijn scripts die je op iedereen kan toepassen. Tot er iemand hapt. En na eerst 99 vrouwen mateloos te hebben geïrriteerd, hapt er inderdaad altijd wel eentje. Of niet. Maar dat weerhoudt de meeste numbers gamers niet om het te blijven proberen. Ongelooflijk sneu, die gasten. 

Het is ontzettend vervelend om zo behandeld te worden, als een – de naam zegt het al – een nummer. Meer is het niet. Verlaag je zelf niet daartoe. Jij bent veel beter dan dat. Speel je een numbers game en heb je uiteindelijk toch succes? Gefeliciteerd. Dan is dat wat je zult krijgen: een nummertje. 

 

2. HYPERFOCUS OP DIE ENE VROUW VAN JE DROMEN

“Zal zij mij ooit zien staan?”

Hoe vaak ik deze vraag krijg… 

Er is een reden dat zij nu niet bij jou is. En dat is heel veel simpeler dan je denkt:

She’s just not that into you. 

Beter maak je je tijd vrij voor vrouwen die jou wel zien staan en met wie je veel makkelijker en veel leukere relaties kan opbouwen. 

Kies vrouwen die voor JOU kiezen. 

Makkelijker gezegd dan gedaan. Er is iets heel onhandigs aan verliefdheid. Het werkt namelijk als een verslaving. Het veroorzaakt precies dezelfde reacties en hormonen in je hoofd als bijvoorbeeld een cocaïneverslaving. Er is helemaal niks wat je tegen een liefdesjunkie kan zeggen om die ene vrouw uit zijn hoofd te praten. En dat maakt dit tot een van de meest ongezonde en hopeloze manieren om een vriendin te krijgen. Er zit niks anders op dan cold turkey af te kicken voor altijd. Alleen zo maak je plaats in je leven voor iets veel beters. 

1. PICK-UP

Iedereen die mij een beetje kent weet dat ik een broertje dood heb aan Pick-up en daarom is dit de absolute nummer 1 in dit lijstje van hopeloze en hopeloos overschatte strategieën om te daten. 

Ik heb ooit alles gelezen wat los en vast zat over het onderwerp. Waaronder natuurlijk de bijbel voor iedere pick-up artist: The Game. Ik heb dat boek verslonden. Je hebt ‘m zelf vast ook in de kast staan. Neil Strauss is een waanzinnig goede storyteller en zijn wilde avonturen met vrouwen lezen weg als een spannende roman. Bij iedere pagina denk je, zou het echt zo makkelijk zijn? Dan kan ik het ook! 

Met een mengeling van ongeloof, afkeer en ontzag verbaasde ik me over hoe de echte profs onder de verleiders polarisatie tot kunst verheven. Een vrouw is je doelwit en daarmee kun je een soort spel spelen. Beweegt zij zich naar jou toe, dan keer jij je af. Is zij zelfverzekerd? Dan ga je daar tegenin met een afzeikerige opmerking. Doe iedere keer net het onverwachte, dan zal ze als een baksteen voor je vallen. 

De praktijk bevestigde mijn vieze gevoel dat ik bij deze methoden had. Ik wordt wel eens aangesproken door pick-up artists en hun trucjes, en ik kan je verzekeren: het is 100% niet leuk. Het is het meest onaantrekkelijke ooit. Ik heb serieus medelijden met dit soort mannen. Zo wil je echt niet zijn. 

Ik krijg soms wel eens studenten die vanuit zo’n clubje komen en zich afvragen waarom ze geen succes in de liefde hebben. Dat leren ze pas wanneer ze al die manipulaties weer afleren, en dat hun met pick up gewonnen zelfvertrouwen en aandacht was gebaseerd op angst, manipulatie en de bevestiging van anderen. 

Ik geloof dat je de liefde alleen kunt vinden met je hart en niet met je ego. Pick-up is gebaseerd op de bevestiging van anderen, niet van jezelf. Anderen gaan jou nooit het zelfvertrouwen kunnen geven waar jij zo naar verlangt. Het is de kunst om dat uit jezelf te halen. Alleen dat beklijft. En dat kun jij. Geen twijfel over mogelijk. 

 

GRATIS ONLINE WORKSHOP:
ZO KRIJG JE EEN VRIENDIN – ZÓNDER DATINGSITES

Okee, dus je hoeft je niet cooler voor te doen dan je bent. Je hoeft niet honderd keer hetzelfde complimentje te herhalen tegen iedere random voorbijganger op een druk stadsplein. Je kan de Liefde van je Leven (die dat alleen nog even zelf moet doorhebben, als ze nou maar… ) loslaten. En bij pick-up voelde je je toch al nooit helemaal op je gemak. Dat hoef je allemaal lekker niet meer te doen. Weet je hoeveel tijd je dit oplevert! Tijd die je goed kan gebruiken.

Er is een fantastische manier om dating weer leuk en succesvol te maken. En er komt geen datingsite aan te pas. Te mooi om waar te zijn? Ik heb mezelf en veel van mijn studenten al prima aan de relatie geholpen op deze manier. En ik sta te popelen om die manier met je te delen in mijn gratis online workshop ‘Zo krijg je een vriendin – zónder datingsites’.

Woensdagavond 15 januari om 19:30 is de live uitzending. Je kunt je hier inschrijven voor de workshop. Deze is interactief en anoniem. Je kunt er dus in alle anonimiteit bij zijn, maar wel live je vragen aan mij stellen.

En kun je er niet bij zijn die woensdag? Geen probleem. Ik stel de herhaling van de uitzending nog in de drie opeenvolgende dagen beschikbaar.

Showing 2 comments
 • Zpurnifosgnr
  Beantwoorden

  Ik heb “The Game” niet in mijn kast staan en ik had er ook nog nooit van gehoord voordat jij erover begon. Ik heb namelijk ook een diep ingebrande afkeer van trucjes, net zoals ik ook een hekel heb aan nummer drie. En dat heeft alles te maken met nummer 2. Ik ben zeer romantisch aangelegd (hoewel jaren van teleurstellingen daar een dikke laag cynisme op hebben afgezet) en daarom erg geneigd toe te geven aan diepe verliefdheid. Maar bij de meisjes/vrouwen op wie ik verliefd was heb ik me helemaal niet afgevraagd waarom zij dat niet inzagen. Ik snapte heel goed dat zo’n geweldig iemand zo’n loser als ik niet wilde. Áls ik me ten langen leste al op iemand anders richt, is dat het volgende ‘slachtoffer’; ook dat duurt dan weer jaren.

  Begrijp ook heel goed dat mensen die zo met de liefde omgaan, beslist niet oppervlakkig verliefd zijn. De redenen zijn gewoonlijk zeer diepgaand en rationeel: gedeelde interesses, gedeelde karakters of precies die opmerking die je aan het denken heeft gezet. Je op iemand anders richten betekent dan domweg: genoegen nemen met de tweede, derde of vierde keus. Je maakt me niet wijs dat dat een goed idee is. Jij noemt de vergelijking met een drugsverslaving (die, ik weet het, neurologisch gezien hout snijdt), ik wil de vergelijking met een religie ook niet onvermeld laten. Je vraagt niets minder dan dat mensen afvallen van hun geloof, dat hun leven zin geeft en ze troost biedt in hun zwartste dagen.

  Ik wil dus maar even gezegd hebben: niet iedereen die zo onsuccesvol aan de liefde van zijn leven vasthoudt, doet dat in de hoop dat hij/zij ooit nog voor hem/haar valt.

  PS: in weerwil van mijn naam ben ik geen alien. Jij weet als het goed is precies wie ik ben, maar ik vind niet dat iedereen op het internet over mijn (al dan niet vroegere) mislukkingen en onzekerheden hoeft te lezen.

  • Klazien
   Beantwoorden

   Hey lieve Zpurnifosgnr. Een onbeantwoorde liefde hebben is verschrikkelijk pijnlijk. En dat maakt de liefde er niet minder om. De meest onbereikbare liefdes zijn vaak de diepst gevoelde. Een zin in je verhaal valt mij op:

   “Ik snapte heel goed dat zo’n geweldig iemand zo’n loser als ik niet wilde.”

   En ik moest hierbij aan iets anders denken. Namelijk aan zelfliefde. Als je jezelf een loser vindt, maak je het anderen onmogelijk om van je te houden precies zoals je bent. De liefde ketst simpelweg van je af. Ik denk dat hier de sleutel ligt. Laat mensen toe in je hart, ook al ben je bang je dat ze je zullen teleurstellen. Dat is moed.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hee. Hoi.

Heb je een vraag? Of wil je me iets anders laten weten? Stuur me dan een klein berichtje en ik zal je zo snel mogelijk beantwoorden.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search