De 11 meest overschatte datingstrategieën – DEEL II

Heb jij je wel eens schuldig gemaakt aan dating via de volgende manieren? Ik moet je bekennen: ik wel. En kwam jij er toen ook achter dat dat minder goed werkte dan je hoopte? Wel, dat is de reden dat ik ze heb opgenomen in mijn lijst van de 11 meest overschatte datingstrategieën (de nummers 11 t/m 8 lees je hier). Lees en huiver mee naar de nummers zeven, zes en vijf van de grootste en vaakst gemaakte dating zondes. 

 

7. DATINGSITES

Datingsites zijn nog niet helemaal afgeschreven als plekken om een leuke partner te vinden. Het zijn superhandige plekken om bergen single vrouwen te bekijken en sommigen daarvan uiteindelijk te ontmoeten, die je anders nooit zou hebben ontmoet in je dagelijks leven.

Waarom lukt het 71% van de online daters dan vaak niet via deze weg een relatie te vinden?

Het zijn enorm grote poules van single vrouwen. Het enige wat de meeste met jou gemeen hebben is dat ze ook toevallig single zijn en soms dat zelfs niet eens. Het zijn ook enorm grote poules van single mannen. Zie daar maar eens tussenuit te springen. De kans is heel groot dat er altijd iemand leuker, gespierder, en succesvoller is dan jij. Veel succes, als je niet superaantrekkelijke, goed gelukte foto’s van jezelf hebt, of een zeer gevat tekstschrijver bent.

Essentiële factoren ontbreken simpelweg op datingsites, zoals lichaamstaal; hoe iemand ruikt en klinkt. Kortom, hoe iemand in het echt overkomt.

In plaats daarvan heb je dus wel weer die ellendige eisenlijstjes waarmee kritische singles het kaf van het koren proberen te scheiden.

En heb je dan toch een date weten te regelen? Dan loop je er soms weer tegenaan dat online alles leuk en spontaan was. Eenmaal uit je veilige digitale comfortzone blijkt dat het toch wat lastiger is om uit je woorden te komen met een echte vrouw tegenover je. Of zij blijkt minstens 15 jaar ouder dan op haar profielfoto.

Al met al kost het heel veel tijd, frustratie en levert het minder goede matches op dan de datingsites zelf beloven. Veel minder.

Waarom lopen die beloftes van datingsites en het uiteindelijke resultaat zo ver uit elkaar? Omdat datingsites er helemaal geen baat bij hebben als hun klanten een vaste partner aan de haak slaan. Daarmee zijn ze namelijk meteen twee klanten kwijt.

Dit onderzoeksartikel in de consumentengids bewijst dat dit niet eens zo’n heel vergezocht idee is. 46% Van de online daters heeft zelfs een negatieve ervaring gehad met datingsites, zoals lastiggevallen of opgelicht worden(!).

Heb jij ook zo’n hekel aan datingsites? Ik neem het je niet kwalijk.

Ik wil je graag laten kennismaken met één van mijn belangrijkste datingregels:

 

“If it’s not fun, there’s something wrong”

 

En waarom zou je met iets doorgaan wat jou geen geluk en plezier brengt?

 

6. PROBEREN TE DATEN TIJDENS HAAR WERK

Die ontzettend schattige meid in de bakkerij om de hoek die altijd stralend begint te glimlachen als jij haar winkel komt binnengelopen. Of jouw knappe huisarts, die je altijd het gevoel geeft dat jij een bijzonder plekje bij haar hebt.

Is het raadzaam om iemand te versieren tijdens dat ze aan het werk is? Nee dat is het niet. Het brengt haar in een ontzettend ongemakkelijke positie, het is gênant, en de flirter staat voor gek zonder dat hij het door heeft, omdat zij hard werkt om zijn gezicht te redden met een beleefde houding.

Er zijn 4 factoren die flirten tijdens haar werk onwenselijk maken.

1. Haar geflirt met jou is uitsluitend professioneel. Het is natuurlijk ontzettend vleiend en aantrekkelijk dat een servicemedewerkster zo uitzonderlijk vriendelijk en zorgzaam tegen jou doet. Dit is geen teken dat ze jou aardig vindt. Dit is een teken dat zij goed is in haar werk. Als zij als professional een klant het gevoel kan geven dat hij op nummer 1 staat, dan doet ze haar werk goed en is haar baas waarschijnlijk erg blij met haar. That’s it. Zoek er niet meer achter dan dat.

Wil je toch iets aardigs terug doen? Dat kan zeker, maar houd het professioneel. Geef haar bijvoorbeeld een dikke fooi als teken van waardering voor haar service.

2. Zij moet altijd vriendelijk tegen je blijven. Iedereen die met mensen werkt weet: je moet altijd vriendelijk blijven. De klant heeft altijd gelijk en vaak moet je je echte gevoelens inslikken en altijd vriendelijk blijven lachen. Als iemand ongevraagd met je begint te flirten tijdens je werk heb je simpelweg vaak niet de optie om daar authentiek op te reageren. Dit is een rotpositie om in te zitten. Je hebt dan geen andere keus dan professioneel te blijven en het te negeren. Zelfs in het geval dat je er wel van gediend bent.

3. Zij moet ook representatief blijven tegenover haar andere klanten. Niet alleen tegenover haar baas en collega’s, maar ook tegenover haar andere klanten is het ontzettend gênant en oneerlijk bovendien. Wil je haar niet in verlegenheid brengen, laat het flirten dan lekker achterwege. Het is niet heel moeilijk.

4. Zij kan niet weg uit de situatie. Er is een erg vervelend effect van flirten met professionals en dat is: zij kan niet weg uit de situatie, want ze is aan het werk.

Afwegingen die vrouwelijke professionals in de publieke sector iedere keer moeten maken als er iemand met hen begint te flirten op een plek waar zij niet weg kunnen: In hoeverre moet ik vriendelijk blijven? Wat als hij link wordt? Kan ik me op tijd even terugtrekken zonder dat mijn baas het doorheeft? Terwijl mijn andere klanten staan te wachten?

Kortom, ook bij twijfel: niet flirten als zij aan het werk is. Hier kun je er meer over lezen. 

 

5. JE VOORDOEN ALS IEMAND ANDERS

Als je nou maar succesvoller, gevatter, jonger, ouder, spontaner, minder verlegen, met minder bagage, minder ziek, kortom, perfecter was dan je daadwerkelijk bent, dan zou een vriendin krijgen een fluitje van een cent zijn. En heb je niet ooit ergens gelezen: ‘Fake it till you make it’…

Nee. Stop. Dit is een belabberde datingstrategie. Want het gaat je toch niet lukken om jezelf te verloochenen. Jij bent jij. Deal with it. En als het je toch lukt om vrouwen om de tuin te leiden door je voor te doen als iemand die jij niet bent, en je krijgt zelfs een relatie… Dan moet je dus je hele relatie de schijn ophouden door iemand te zijn die je niet bent. Dus kun je nooit relaxen. Je blijft altijd pleasen op die manier. Je wint daarmee misschien de grootste pleaser award, gefeliciteerd. Maar gelukkig wordt je er zeker niet van.

Dus doe je niet ‘mooier’ voor dan de werkelijkheid. Vroeg of laat val je door de mand en in de tussentijd kun je niet relaxen. Moet je je voorstellen dat een vrouw dit bij jou doet. Begrijpelijk, vrouwen kunnen ook onzeker zijn, maar ik neem aan dat je not amused bent als het allemaal een act bleek te zijn. Online heet dit ‘catfishing’. Het is niet aangenaam.

Het gaat er niet om iemand anders te zijn. Het gaat erom volledig te omarmen wie jij bent en daarvoor te gaan staan, zonder excuses, zonder het te bagatelliseren. Jij bent jij. Niemand anders kan dat. En dat is fantastisch. En dit is precies waarom zelfliefde en zelfacceptatie zo ontzettend belangrijk zijn. Als ik nu een lijstje zou maken met de meest succesvolle, meest onderschatte datingstrategieën, zou zelfliefde op nummer 1 staan. Zonder twijfel. Hier lees je waarom.

 

Gratis online workshop:

Zo krijg je een vriendin – zónder datingsites

Maar, maar, maar… Als zelfs datingsites zo’n ongelukkig resultaat opleveren, wat blijft er dan nog over? Nou, dat ga ik je vertellen. Er is een fantastische manier om dating weer leuk en succesvol te maken. En er komt geen datingsite aan te pas. Te mooi om waar te zijn? Ik heb mezelf en veel van mijn studenten al prima aan de relatie geholpen op deze manier. En ik sta te popelen om die manier met je te delen in mijn gratis online workshop ‘Zo krijg je een vriendin – zónder datingsites’.

Woensdagavond 15 januari om 19:30 is de live uitzending. Je kunt je hier inschrijven voor de workshop. Deze is interactief en anoniem. Je kunt er dus in alle anonimiteit bij zijn, maar wel live je vragen aan mij stellen.

En kun je er niet bij zijn die woensdag? Geen probleem. Ik stel de herhaling van de uitzending nog in de drie opeenvolgende dagen beschikbaar.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hee. Hoi.

Heb je een vraag? Of wil je me iets anders laten weten? Stuur me dan een klein berichtje en ik zal je zo snel mogelijk beantwoorden.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search